HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av gummistövlar till barn

till barn uppdaterad 17:e Februari, 2016, Baserad på 4 experttester.

Vår- och sommarregnet har nått Sverige och visst vill väl föräldrar skydda sina barn mot väta och en eventuell kyla som följd. Men förutom att klara av att hålla barnens fötter torra, ska stövlarna också ge stöd och stabilitet åt dem. Det är också bra om de är lätta att röra sig i. Många flerbarnsföräldrar hoppas även att stövlarna de köper ska hålla så pass bra så att nästa barn sedan kan ta över dem, men i många fall är detta näst intill omöjligt då stövlarnas material ofta spricker. Man bör därför titta på vilka fabrikat som har bra material och klarar av att undvika åldringsprocessen längst.

Test.se rekommenderar

Crocs Handle it Rain Boot - bäst i test bland Gummistövlar till barn 2018
Crocs Handle it Rain Boot, bäst i test.

Crocs Handle it Rain Boot - På Test.se har vi valt att rekommendera gummistövlarna Handle it Rain Boot från Crocs som också blivit utsedda till bäst i test hos Testfakta år 2013. Med dessa stövlar kan barnen njuta av en klassisk Crocs-komfort, även när det regnar som allra mest. Stövlarna finns i klara färger och är vattentäta för att hålla fötterna torra och sköna, även efter allt hoppande i vattenpölar. Modellen är helt formgjuten i Croslite-material, vilket gör stövlarna superlätta och de ger bra komfort. Som grädde på moset har stöveln också en reflexlogga på hälen! Läs mer

Gummistövlar till barn - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Gummistövlar

UPPDATERAD 13:e Mars, 2018

Regnställ

UPPDATERAD 7:e November, 2016

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Under 2015 har Bäst-i-Test.se genomfört ett mindre test av stövlar för barn, avsedda för användning vid regn. De är ofodrade och är därför inte optimala vid kyla. Flera stövlar av samma märken har testats, för att säkerställa att de resultat man fått fram inte beror på ett enstaka felaktigt exemplar. De bästa paret i testet är Crocs Handle It Boot som utmärker sig genom att varken vara tillverkade i de material man är van vid eller se ut som en traditionell gummistövel gör. Handtagen är precis så funktionella som de ser ut, eftersom det för barnet blir naturligt att ta tag där när stöveln ska dras på. Eftersom Handle It är en helgjuten stövel, läcker det aldrig in ens en droppe vatten. Nackdelen är istället att när det är soligt men blött, kan den uppfattas som lite svettig. Crocs Handle It ger mest valuta för pengarna! Hunter är tillverkaren som hamnar på andraplats med modellerna Original Kids eller Kids First. Gummit hos Kids First känns mjukt och tunt, vilket ses som ett plus för de minsta barnen som kanske rör sig på ett annat sätt och kräver en följsam stövel. Original Kids påminner mycket om vuxenvarianten av Hunter - passformen är åt det smalare hållet och skaftet är högt, med fördelen att byxbenet skyddas bättre från väta. Stövlarna är rätt dyra, men de ger också bra prestanda. På testets tredjeplats hamnar Viking Jolly som känns och ser ut som en riktig klassiker. Modellen är en lite tyngre variant, men det för också med sig att Viking Jolly känns både stabil och rejäl. Inga sömmar har spruckit och inga andra förslitningar sticker ut efter en tids användande, vilket är mycket positivt. Inget av de testande barnen har haft något negativt att säga om stöveln, men det har heller inte varit deras första val.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus testar fem gummistövlar för barn och får ett oväntat resultat, när man snabbar på åldringsprocessen och testar vattentåligheten. Märkena i testet är Lejon, Everest, Didriksons Splash Boots, Tretorn Gränna och Crocs Handle It Rain. Först låter SVT Plus ett laboratorium simulera ungefär två års åldrande genom att utsätta stövlarna för totalt 20 dagar i en speciell ugn med 70 graders värme. Sedan jämförs de med ett par i originalskick. I detta deltest går det allra sämst för Crocs som oväntat krymper kraftigt på alla ledder p.g.a. värmen, åtminstone ett par storlekar. Tretorns stövlar är de enda som inte visar några synliga tecken på åldrande efter de 20 dagarna. Därefter simuleras en 14 timmars promenad i en maskin där stövelns tå spänns fast och ett band runt hälen/skaftet drar i skon så att sulan böjs. Största felet blir på Lejonstöveln som får rejäla sprickor på sidorna vid böjningspunkten. Även Everest börjar släppa där. Didrikson får en spricka framtill under maskinens fäste. Återigen ser Tretorns Gränna ganska opåverkad ut, förutom lite bubblighet i ytan vid böjvecket ovanpå. Även Crocsen klarar sig mycket bra. Patrik Norqvist, fysiker, testar hur vattentäta stövlarna är. Han fyller dem med papper och sänker ned i vattenbad under en timme. Därefter simuleras 50 steg med dom i en vattenbalja. Resultatet är tydligt: Lejons stövlar har läckt in mängder av vatten redan innan promenaden. Everest läckte ordentligt i ena foten och Didrikson, Tretorn och Crocs höll helt tätt. Sammantaget är det Tretorn som klarar testet bäst och blir därför vinnaren!

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat åtta par gummistövlar och det visar sig vara stora skillnader på hur bra de klarar av att åldras och att ge stöd, även om samtliga stövlar klarar vätan bra när de är nya. Det allra mest grundläggande kravet, att inte läcka in vatten, klarade alla stövlarna i testet bra utan anmärkning – åtminstone i nyskick. När materialen utsattes för simulerad åldring kunde man dock se tydliga skillnader i hur de klarade sig. Det var dessutom skillnader i hur sladdriga eller styva sulorna blev. Efter åldringstestet syntes sprickor i olika grad i hälften av stövelmaterialen, vilket gör att det kan komma in väta i stövlarna. Förutom läckage och åldring undersöktes även sulornas böjstyvhet, eftersom barns fötter är känsligare för att vrickas än vad vuxnas fötter är. Testvinnaren Crocs sula utmärkte sig som den i särklass styvaste och mest stabila, trots att Crocs är betydligt lättare än de andra stövlarna i testet! Everest K CL Rub Boot S12 tog testets andraplats och får höga betyg för bland annat tåligt material och stöd i hålfoten. Däremot är sulan lite mer ostadig. Tretorn Gränna är också av tåligt material, men har inget stöd för hålfoten.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP Konsument har laboratorietestat åtta par stövlar för barn och det visar sig att bara hälften av alla fabrikat klarade kraven på stabilitet och bra stöd för foten. Precis som för vuxna är gummistövlar för barn trendiga – de kommer i flera olika färger, mönster och modeller. En viktig faktor är dock att stövlarna är stabila och ger stöd – i det testmomentet där sulans böjstyvhet har testats, visar det sig att Rustas, Din Skos och Tretorns stövlar ger bäst stöd åt foten. Stabilast för fot och vrist är Tretorn och Skopunkten. Stövlarna har även testats för förekomst av ftalater, organiska mjukgörare. Ftalater kan tas upp av kroppen och vissa har – enligt forskningen – visat sig vara störande för fortplantningsförmågan. Inget par av stövlarna har dock spår av Ftalater, vilket gör testpanelen glatt överraskad. Tretorn Robust Heritage har blivit bäst i test och är också testets dyraste gummistövel. Stövlarna är tillverkade i tåligt material och bra stabilitet, samt stöd för foten! På testets andraplats hamnade Lilac från Din Sko. Även denna stövel har tåligt material och bra stöd för foten. Rustas stövel, som tog tredjeplats, ger bra stöd för foten, men materialet som använts åldras snabbt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"