VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 12 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken skaljacka till barn är bäst i test 2024?

Under hösten håller du ditt barn varm och torr med en skaljacka. Den är både vattentät, andas bra och med rätt lager under – också varm. Här ger vi dig marknadens bästa skaljackor till barn. Köp även den bästa skalbyxorna till barn.

Vi har jämfört
 • Vattenpelare.
 • Andningsförmåga.
 • Material.
 • Övriga egenskaper som om det finns reflexer, passform och antal fickor.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Polarn O. Pyret
Polarn O. Pyret Weather Pro Skaljacka
Bäst i test
Bäst i test
Polarn O. Pyret
Polarn O. Pyret Weather Pro Skaljacka
Varm, vattentät och slittålig skaljacka i klassisk design.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024, 2023.
Tredje plats på test hos Tidningen Mama 2021.
Bra betyg på test hos Friluftsfrämjandet.
Vinnare vid omröstning i Facebookgruppen Mamapower 2021.
Vattenpelare: 12 000 mm.
Andningsförmåga: 7000 g/m2/24h.
Slitstyrka 5000 varv, 180 grit, 12 kPa.
Yttertyg i 100 % polyamid, foder i polyester.
Tejpade sömmar.
Reflexer i 360 grader.
Avtagbar huva.
Förbjöjda ärmar.
Tillgänglig i storleken 80-152.
Tvättas i tvättmaskin på 40 grader.

Polarn O. Pyret är ett ledande kvalitetsvarumärke för barn med 60 egna butiker i Sverige och e-handel – men säljs även på flera marknaden världen över. Företaget grundades 1976 och deras barnkläder är av hög kvalitet som tål livliga lekar och kan gå i arv.

Vi har valt att utse Polarn O. Pyret Weather Pro Skaljacka till den bästa skaljackan, en jacka av hög kvalitet och genomtänkta detaljer. Polarn O. Pyret är kända för sina högkvalitativa skalkläder och skaljackan hyllas av föräldrarna själva.

En omröstning från 2021 i Facebookgruppen Mamapower visade att flest rekommenderar skalkläder från Polarn O. Pyret. Enligt nöjda användare har skaljackan en bra andningsförmåga, bra slitstyrka och en hög vattenpelare.

Skaljackan kom på tredje plats när Tidningen Mama valde ut de bästa skalkläderna till barn i flera prisklasser.

När Friluftsfrämjandet testade skalkläder till barn tyckte dem att Weather Pro Skaljackan hade extremt slitstarkt tyg med hög andningsförmåga och klassisk design. De lyfte också fram att det går att fästa en fleece som foder vid kallare väder. I ett test hos Bäst-i-test.se kom jackan på första plats med betyget 4,5 av 5 och den beskrivs som en vattentålig och slittålig jacka med god passform.

Den här skaljackan i kombination med Polarn O. Pyrets vindfleece håller ditt barn varm och torr både vår, höst och ibland även långt in på vintern. Det är en klassisk vind- och vattentät skaljacka med tejpade sömmar, en vattenpelare på 12 000 millimeter och andningsförmåga på minst 7 000 g/m2/24h. Ärmarna är förböjda för att ge en bättre passform och rörlighet. Huvan är avtagbar och fäst med tryckknappar för att förhindra en olycka om barnet fastnar. För ökad synlighet har skaljackan reflexdetaljer i 360 grader.

Skaljackan tvättas i 40 grader, kan torktumlas på låg värme men tål inte strykning. Den finns i flera färger i storleken 80-152.

 • Butiker & priser
 • Priser för Vattentät skaljacka Stormy enfärgad
  • Design som håller

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Reima
Reima Soutu
Reima Reima Soutu - Test
Bästa budget
Reima
Reima Soutu
Prisvänlig skaljacka för höstens alla utomhusaktiviteter.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Bästsäljare hos Reima.
Vattenpelare: 10 000 mm.
Andningsförmåga: 7000 g/m2/24h.
Lätt och elastiskt material – innehåller polyesterfibrer.
Avtagbar huva.
Reflexdetaljer.
Tillgänglig i storleken 92-152.
Finns i flera fina färger.
Tvättas i maskin på 40 grader.

Reima är ett finskt varumärke som är experter på regn- och ytterkläder. Företaget grundades 1944 med visionen att uppmuntra barn att upptäcka naturen.

Reima Soutu är en prisvärd skaljacka av hög kvalitet och ett populärt val bland jackorna hos bland annat Prisjakt. Hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats med betyget 4,5 av 5. De beskriver det som en lite mer vuxen design på jackan vilket kan tilltala också äldre barn. Deras test visade även att skaljackan är mycket vattentålig och har en hög slittålighet.

Reima första Soutu-jacka presenterades 2016 och har efter det blivit en bästsäljare hos dem när det kommer till jackor för höst och vår. Soutu betyder ro på finska och det är en skaljacka som går att lita på under alla utomhuslekar i alla väder under både höst och vår. Skaljackan är vind- och vattentät med tejpade sömmar, en vattenpelare på minst 10 000 millimeter och en andningsförmåga på 7 000 g/m2/24 h. Den är mjuk, elastisk och bekväm att ha på sig och innehåller återvunna polyesterfibrer.

Huvan går att ta av och är tillräckligt säker vilket gör att den ramlar av om barnet skulle fastna i något under leken. Ärmslut och nederkant av jackan går att justera för den perfekta passformen. Skaljackan har två fickor med blixtlås så att sakerna hålls på plats och reflexdetaljer i dragkedja och logotyp för högre synlighet.

Skaljackan finns i flera olika färger i storleken 92-152. Du kan tvätta den på 40 grader och den tål att torktumlas på låg temperatur.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Isbjörn of Sweden
Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket
Bästa premium
Bästa premium
Isbjörn of Sweden
Isbjörn of Sweden Storm Hard Shell Jacket
Snygg skaljacka i flera fina färger med testets högsta vattenpelare.
Högt betyg på test hos Friluftsfrämjandet.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Outnorth.
Vattenpelare: 15 000 mm.
Tejpade sömmar.
Tillväxtmudd i ärmarna.
Justerbar midja.
Reflexdetaljer.
Tillgänglig i storleken 86-128.
Finns i flera fina färger.

Isbjörn of Sweden är ett svenskt företag som designar och producerar funktionskläder för barn. Företaget grundades 2005 av Maria Frykman Forsberg och Camilla Schmidt. Kläderna håller hög standard, är vattentäta, har en god andningsförmåga och är helt fria från farliga kemikalier.

Isbjörn of Swedens vinterjacka för barn och vinteroverall för barn har placerats bra på tester och hör till premiumsegmentet. Därför har vi valt Isbjörn of Sweden Storm Skaljacka till vår bästa premium. 

Jackan fick bra betyg och omdöme på ett test hos Friluftsfrämjandet som tycker att den håller för hårt slitage, har en snygg passform och en bra huva. Skaljackan är även ett populärt val hos återförsäljaren Outnorth och jämförelsesajterna Prisjakt och Pricerunner.

Skaljackan finns i flera fina färger i storleken 86-128 och beskrivs som en slitstark jacka för aktiva utomhuslekar. Den är vattentät med en vattenpelare på 15 000 millimeter och tejpade sömmar. Tack vare ett membran har jackan förmågan att transportera bort överskottsvärme effektivt vilket gör att ditt barn alltid är torrt och lagom varmt. Fickorna som sitter på bröstet är vattetäta vilket gör att barnet kan förvara saker där utan att riskera att de blir blöta. På insidan av jackan finns ett mjukt meshfoder som gör den bekväm att bära.

Detta är en skaljacka du kan använda länge då det finns smarta tillväxtmuddar i ärmarna som kan sprättas upp och förlängas tre centimeter. Midjan går att justera vid två punkter för bättre passform vilket också gör att den passar för barn i olika storlekar. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Storm Hard Shell Jacket
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar
  • Funktionskläder för baby, barn och junior
   Leverans på 2-4 vardagar och fri frakt
  • Nordens största skidspecialist på nätet
   Fri frakt över 595 kr

Bästa för äldre barn Test.se - Bästa för äldre barn
Isbjörn of Sweden
Isbjörn of Sweden Monsune Hardshell Jacket
Bästa för äldre barn
Bästa för äldre barn
Isbjörn of Sweden
Isbjörn of Sweden Monsune Hardshell Jacket
Perfekt skaljacka till tonåringar som med rätt lager under kan användas året om.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt val hos Outdoorexperten.
Vattenpelare: 15 000 mm.
Andningsförmåga: 15000 gram/m2/24h
Tejpade sömmar.
Utrustad med tillväxtmuddar.
Tillgänglig i storleken 134-176.
Tvättas i 40 grader.

Isbjörn of Sweden är ett svenskt företag som designar och producerar funktionskläder för barn. Företaget grundades 2005 av Maria Frykman Forsberg och Camilla Schmidt. Kläderna håller hög standard, är vattentäta, har en god andningsförmåga och är helt fria från farliga kemikalier.

Isbjörn of Sweden Monsune Hardshell Jacket är en annan populär och omtyckt skaljacka från Isbjörn of Sweden. Den är ett populärt val bland återförsäljarna Outdoorexperten och Outnorth och prisjämförelsesajterna Prisjakt och Pricerunner.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom jackan på tredje plats och blev bästa premiumval. Den fick betyget 4,5 av 5 och beskrivs som tålig och även perfekt för lite äldre barn.

Den beskrivs som en snygg och praktisk skaljacka för ungdomar – perfekt oavsett vilket säsong det är, om du klär dig med lager på lager-principen. Den finns i storleken 134-176.

Jackan är tillverkad av ett extra slitstarkt nylon. Dess yttre skydd står emot vind och vatten och den har tejpade sömmar och en hög vattenpelare på 15 000 millimeter. Tack vare ett membran på insidan av yttertyget är skaljackan välventilerad så att överskottsvärme effektivt kommer ut.

Jackan har en trikåformad krage som gör den bekväm att bära, mesh på insidan och nylonfoder vid ärmarna. Den har två vattentäta fickor, vattentät dragkedja och en huva som går att justera i tre punkter. Växer din tonåring fort? Skaljackan är utrustad med tillväxtmuddar som gör att du kan förlänga ärmarna med tre centimeter.

Skaljackan kan tvättas i 40 grader och torktumlas på låga temperaturer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Monsune Hard Shell Jacket Teen
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar
  • Funktionskläder för baby, barn och junior
   Leverans på 2-4 vardagar och fri frakt
  • Nordens största skidspecialist på nätet
   Fri frakt över 595 kr

Populärt val Test.se - Populärt val
Didriksons
Didriksons Block Kid’s Jacket
Didriksons Didriksons Block Kid’s Jacket - Test
Populärt val
Didriksons
Didriksons Block Kid’s Jacket
Vattentät skaljacka med ärmar som går att förlänga från populära Didriksons.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Didriksons.
Vattenpelare: 6000 mm.
Andningsförmåga: 4000 g/m²/24h.
Tejpade sömmar.
Justerbar huva.
Ärmar som går att förlänga.
Reflexdetaljer.
Tillgänglig i storleken 80-130.
Finns i flera färger.

Det svenska varumärket Didriksons har tillverkat regnkläder och funktionsplagg sedan 1913. Företaget grundades i Grundsund och idag ligger huvudkontoret i Borås. Ytterkläderna är funktionella, väldesignade och hållbara och skyddar mot både regn, vind och kyla. De har blivit särskilt hyllade för sin höga funktionalitet och berömda kvalitet.

Vi rekommenderar Didriksons Block Kid’s Jacket som är en mångsidig skaljacka i flera färger med en klassisk passform och något längre baktill. Den är ett populärt val hos både Pricerunner och Didriksons själva.

Skaljackans yttertyg är tillverkad av mjuk polyamidväv som gör den följsam och bekväm att bära och fodret är av polyester. Den är både vind- och vattentät med tejpade sömmar, har en vattenpelaren på 6000 millimeter och en andningsförmåga på 4000 g/m²/24h.

På framsidan av skaljackan finns två fickor som stängs med kardborreband och huvan går att justera baktill för en bättre passform. Skaljackan har en hög, mjuk krage som ger ett bra skydd mot vind. För att förlänga användningstiden har du möjlighet att sprätta upp innersömmarna vilket gör att ärmarna förlängs några centimeter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se - Bästa design
Kuling
Kuling Stockholm Skaljacka
Bästa design
Bästa design
Kuling
Kuling Stockholm Skaljacka
Vind- och vattentät skaljacka i flera fina färger med hög vattenpelare.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024
Fjärde plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Vattenpelare: 15 000 mm.
Andningsförmåga: 8000 g/m2/24h.
Yttertyg i 100 % polyamid, foder i polyester.
Reflexdetaljer.
Avtagbar huva.
Tejpade sömmar.
Justerbara muddar med kardborreband.
Tillgänglig i storleken 74-152.
Tvättas i tvättmaskin på 40 grader.
Finns i flera färger.

Det svenska märket Kuling tillverkar barnkläder för alla typer av väder så att ditt barn alltid kan leka utomhus. Kläderna är tillverkade i slitstarka material och passar mycket bra till alla barn med extra mycket spring i benen.

Vill du ha en prisvärd och snygg skaljacka för barn rekommenderar vi Kuling Stockholm. I ett äldre test hos Bäst-i-test.se kom den på deras fjärde plats. Enligt deras testpanel har skaljackan en bra passform, fickor med lock, håller tätt och är prisvärd.

Kulings skaljacka finns i flera fina färger och mönster i storleken 74-152. Det är en perfekt jacka för höstens utelek och skaljackan är vind- och vattentät med tejpade sömmar. Den har en hög vattenpelare på 15 000 millimeter och en andningsförmåga på 8000 g/m2/24 h. Yttertyg och foder är av polyester och skaljackan är impregnerad med polyuretan.

Skaljackan har normal och generös passform med justerbara muddar med kardborreband och YKK-dragkedja framtill. Barnet kan placera sina vantar eller andra tillbehör i de två framfickorna som går att stänga till. För ökad säkerhet är skaljackan utrustad med avtabar huva och reflexdetaljer. Skaljackan går att tvätta i maskin på 40 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Kuling Stockholm Skaljacka Always Black 140 cm
  • Frakt från 39 kr
   Leverans 1-4 dagar

Ytterligare läsning

Bäst i test skaljacka barn - se testvinnande skaljackor barn.
En skaljacka är vind- och vattentät och passar perfekt till aktiva utomhuslekar.

Köpguide skaljacka barn 

Vilken jacka till barn är egentligen bäst att använda på höst och vår, när vädret är som ostadigast? Vi rekommenderar att du köper en skaljacka till ditt barn, så att det håller sig torrt och varmt oavsett väder. Här får du all information om skaljackor till barn, fördelar och tips inför ditt köp. Är du ute efter skaljacka till dam och herr kan du ta del av vår sammanställning om det också. Alla i hela familjen kan ha stor nytta av en skaljacka, oavsett årstid!

Vad är en skaljacka till barn?

En skaljacka till barn är en tunn ofodrad och slitstark jacka som klarar aktiva utomhuslekar och är det sista lagret av kläder barnet bär. Den är ett bra komplement till regnjacka eller den vanliga höstjackan. Den är vind- och vattentät med god ventilation som gör att överskottsvärme transporteras på ett effektivt sätt bort från kroppen. Komplettera din skaljacka med ett par gummistövlar till barn

Fördelar med en skaljacka

Det finns många fördelar med att köpa en skaljacka. Framför allt är det en vattentät jacka som klarar att hålla vätan borta, på samma sätt som en regnjacka. Den är vindtät vilket gör att barnet inte fryser även om det skulle blåsa en hel del. Eftersom den är välventilerad kan barnet leka aktiva lekar utan att bli svettig och sedan kall, eftersom fukten leds bort. Den kan användas vid många olika tillfällen, både på förskolan och skolan, till vardags och i skidbacken. Dessutom är en skaljacka till barn slitstark och klarar av tuffare påfrestningar.

Läs också: Test av skidjacka barn

Bäst i test skaljacka - se testvinnande skaljackor.
En skaljacka till barn är dessutom välventilerad så att barnet inte blir kall efter en svettig lek.

Vad är skillnaden mellan skaljacka och regnjacka?

När ska man använda skaljacka till barn och när är regnjackan egentligen bäst? Det finns både för- och nackdelar med båda ytterplaggen och vissa föredrar det ena framför det andra. Det vanligaste är att investera i ett set med regnkläder och ett med skalkläder.

Skaljackan:

 • Andas bättre tack vare porer i tyget som ser till att överskottsfukt transporteras bort.
 • Materialet är följsamt och gör det lätt för barnet att leka.
 • Tyget är slitstarkt och klarar höga påfrestningar.
 • Kan med rätt kläder användas året om.

Regnjackan:

 • Klarar påfrestningen av stora mängder vatten.
 • Har en glatt yta som ser till att smuts inte fastnar lika lätt och det är också enkelt att skölja av den.
 • Tyget är slitstarkt.
 • Har ett material som inte är lika följsamt vilket gör det lite svårare att leka.
 • Andas inte lika bra som skaljackan.

Läs också: Test av fodrat regnställ barn

När kan man använda skaljacka för barn?

Skaljackan är vanligast att använda under vår och höst, för att skydda mot vind och regn. Men med rätt kläder under kan skaljackan även användas på vintern. Lager på lager-principen innebär att det innersta lagret håller kroppen varm och torr och detta är ett underställ. Det andra lagret isolerar och detta kan till exempel vara en fleecetröja. Det yttre och sista lagret skyddar mot vind och väder och detta är skaljackan. 

Hos Polarn O. Pyret kan du läsa mer om lager på lager-principen.

Läs också: Test av vinterjacka barn
Läs också: 
Test av vinterskor barn

Ska man ha skaljacka eller skaloverall?

Det är vanligt att små barn använder skaloverall, för att sedan övergå till ett tvådelat set med skaljacka och skalbyxor när det blir äldre. En skaloverall är praktisk när barnet är litet och lätt att ta på sig. Men ju äldre barnet blir desto smidigare är det att köra separata ytterplagg. Då kan skaljacka och skalbyxor användas var för sig vilket ökar flexibiliteten.

Vattenpelare – hur vattentät skaljackan är

En av de viktigaste egenskaperna med en skaljacka är att den är vattentät. Detta mäts i vattenpelare som talar om hur mycket vatten plagget klarar av att motstå. Ju högre vattentäthet skaljackan har desto bättre står den emot väta. Har skaljackan en vattenpelare över 5000 millimeter står den emot kraftigt regn och har den en vattenpelare på 12 000 millimeter klarar den mer extremt väder.

Hos Reima kan du läsa mer om vattenpelare och vilken nivå du ska välja.

Andningsförmågan är viktigt

Eftersom små barn ofta blir svettiga vid aktiva utomhuslekar är det bra att kika på skaljackans andningsförmåga eller möjlighet till bra ventilation. Ju högre andningsförmågan är desto effektivare ventileras överskottsfukten ut och barnet riskerar inte att bli kall. Andningsförmågan mäts i g/m²/24h och brukar på en skaljacka ligga på från 4000 upp till 15 000.

Bäst i test skaljacka - se testvinnande skaljackor.
Bra egenskaper att jämföra är vattenpelare och andningsförmåga.

Skaljackans egenskaper

Skaljackan besitter flera olika egenskaper som kan vara bra att jämföra för att du ska hitta den perfekta jackan till ditt barn.

Tejpade sömmar

Med tejpade sömmar blir skaljackan helt vattentät. Tejpade sömmar håller fukten ute eftersom inget vatten har möjlighet att tränga igenom de små hål som synålarna lämnar efter sig. I vissa fall är alla sömmar tejpade och ibland är det bara särskilt utsatta sömmar som är det. Ett annat sätt att täta sömmarna är att svetsa dem.

Avtagbar huva

För att barnet ska kunna leka riskfritt bör huvan kunna gå att ta av och vara fäst med tryckknappar. Om barnet fastnar under leken lossnar huvan istället för att en olycka sker. Det är även bra om huvan går att justera för passa barnet eller dra åt vid dagar som skydd behövs lite extra.

Reflexdetaljer som ökar synligheten

En skaljacka används ofta under hösten och våren då det snabbare blir mörkt. För att skydda barnet är det därför viktigt att det finns reflexdetaljer på skaljackan som gör att barnet syns tydligt. Vissa har tydliga reflexer i 360 grader, medan andra har reflexerna insydda i till exempel dragkedjan och logotypen. Fundera på hur många som finns och var de är placerade.

Möjligheten att förlänga ärmar

Barn växer fort och då är det synd om skaljackan blir för liten innan säsongen är över. Därför har vissa tillverkare gjort det möjligt att förlänga ärmarna genom att du kan sprätta upp sömmen. På så sätt kan skaljackan användas längre av ditt barn.

Förstärkta armbågar

Barn är aktiva vilket betyder att ytterplaggen slits mot berg, träd, stenar och andra hårda ytor. Därför väljer många tillverkare att förstärka extra utsatta delar som armbågar på jackan. På skalbyxor är det bakdel och knän som ofta förstärks eller isoleras lite extra.

Design och passform

De flesta skaljackor har en normal och klassisk passform som passar alla barn. På vissa modeller kan skaljackan vara längre nertill där bak för att skydda lite extra när barnet till exempel sitter ner på kallt underlag.

Fickor – antal och hur de stängs

En skaljacka har ofta två eller fler fickor att placera saker som vantar, leksaker eller andra prylar i. Vill du vara säker på att sakerna inte blir blöta ska dragkedjan också vara vattentät. Ibland stängs fickorna med en knapp eller kardborre.

Så tvättar du en skaljacka till barn

En skaljacka måste tvättas regelbundet då den har ett membran som täpps igen av smuts och svett. De flesta skaljackor kan tvättas i 40 grader, men kontrollera alltid tvättrådet före du startar igång tvättmaskinen. Du ska gärna använda fintvättmedel och tvätta på ett skonsamt program med kort centrifugering. För att ytbehandlingen ska komma tillbaka efter tvätten är det bra att torktumla skaljackan på låg temperatur. Du behöver även spraya på med ny impregnering med jämna mellanrum.

Här visar Naturkompaniet hur du impregnerar skalplagg: 

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En skaljacka till barn är en vattentät, vindtät och välventilerad ofodrad jacka.
 • Skaljackan är vanlig att använda på hösten och våren när det är sämre väder, innan och efter vinterjackan. Jobbar du med lager på lager-principen med ett ullunderställ och en fleece kan du använda skaljackan även på vintern.
 • Vi har valt att utse Polarn O. Pyret Weather Pro Skaljacka till den skaljacka som är bäst i test. Deras skalkläder är kända för att vara hållbara, ha en hög vattenpelare och vara välventilerade. Skaljackan har genomtänkta detaljer, en bra passform och kommer att kunna gå i arv till syskon.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Polarn O. Pyret Polarn O. Pyret Weather Pro Skaljacka

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng