VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 27 Maj 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av syskonvagn 2022 – vilken är bäst?

Ska du köpa en ny syskonvagn och vill veta vilken som är bäst i test? Här har vi gått igenom både tester och recensioner för att kunna presentera de bästa syskonvagnarna 2021.

Vi har jämfört
 • Hur syskonvagnen är uppbyggd.
 • Storlek och smidighet.
 • Övriga egenskaper som exempelvis vikt, möjlighet att blanda sitt- och liggdel, samt om delarna går att vända.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bästa premium Test.se - Bästa premium
Emmaljunga
NXT Twin
Bästa premium
Bästa premium
Emmaljunga
NXT Twin
Kvalitativ vagn som är handtillverkad i Sverige.
Höga betyg hos Bäst-i-test.
4/5 i Pricerunners test.
Byggd på bredden.
(L/B/H) ihopfälld: 89/ 79/ 45 cm.
Viktkapacitet: 49 kilo.
Vikt chassi: 16,4 kilo. Vikt sittdel: 6,1 kilo. Vikt liggdel: 4,1 kilo.
Vändbar sittdel.
Justerbart styre.
Punkteringsfria däck.
Svensktillverkad.

Svenska Emmaljunga har sedan 1925 tillverkat barnvagnar, så det är säkert att säga att de har skaffat sig en hel del erfarenhet genom åren. Den erfarenheten har de förvaltat väl, idag är det nämligen den äldsta kvarvarande barnvagnsfabriken i världen. Emmaljunga ligger i framkant när det kommer till miljömässiga och sociala frågor. I deras hållbarhetsarbete undersöks varje detalj noga och förfinas och förbättras allteftersom tekniken utvecklas. Deras barnvagnsfabrik är miljöcertifierat enligt ISO14001. Du kan alltid vara säker på att barnvagnar på Emmaljunga håller hög kvalitet!

NXT syskonvagn är en rymlig och lättkörd barnvagn med imponerande prestanda och körglädje. De stora svängbara framhjulen är låsbara och handtagen är justerbart genom att det är ledat och har teleskopfunktion. Den robusta vagnen tål en maxvikt på hela 49 kilo, men är trots detta inte tungkörd eller klumpig. Designen är modern och sittdelen finns att beställa i flera olika färger. Körhandtaget är beklätt med exklusivt konstläder, dels för att vara skönt att hålla i - men den den estetiska funktionen är nog så viktig. Vagnen kan kombineras med två sittdelar, två liggdelar eller en av varje.

 • Butiker & priser
 • Priser för Emmaljunga NXT Twin
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Fri frakt över 499 kr
   Förlossningsgaranti och prisgaranti

Bästa mellan Test.se - Bästa mellan
Baby Jogger
Baby Jogger City Mini GT 2 Syskonvagn, Jet
Bästa mellan
Bästa mellan
Baby Jogger
Baby Jogger City Mini GT 2 Syskonvagn, Jet
Den moderna barnvagnen för den aktiva familjen.
Topplacerad i jämförande test av Bäst-i-test.
Bra kundrecensioner hos Amazon.
5/5 kundrecensioner hos Pricerunner.
4,5/5 recension hos productreview.com.au.
Byggd på bredden.
(L/B/H) ihopfälld: 84/ 75,5/ 30,5 cm.
Viktkapacitet: 51,1 kilo.
Varukorg som tar 9 kilo.
Sits som går att fälla 150 grader.
Sufflett har tre lägen.
Fjädring på alla fyra hjul.

Baby Jogger grundades på 80-talet i USA av en journalist som ville kunna ta med sin nyfödda bebis ut på joggingturer. Han insåg rätt snabbt att de vagnar som fanns på marknaden då inte uppfyllde de krav som ställs på en vagn som ska med på löpturer med varierande underlag. Idén att skapa en barnvagn som är bekväm för barn att sitta i, och lika bekväm för föräldern att dra, föddes där och då. Ända sedan dess har Baby Jogger utvecklat barnvagnar av högsta kvalitet som är skapade för att transportera det viktigaste du har på ett enkelt och säkert sätt!

City Mini GT 2 är en uppdaterad modell av den populära Baby Jogger City Mini GT Double med ett mer modernt utseende och inbyggt fotstöd! City Mini GT 2 är en lättviktsvagn som har flera praktiska egenskaper. Det går att justera de olika sittdelarna oberoende av varandra, den ena sittdelen kan vara i nedfällt läge samtidigt som den andra kan vara i upprätt läge.

Med fjädring på alla fyra hjul är den följsam och bekväm på all typer av underlag. Hjulen är gjorda av gummi, och framhjulen går att låsa för att bli mer stadig på tuffare underlag. Alla Baby Joggers modeller har en så kallad Quick fold-teknik vilket gör att vagnarna är otroligt lätta och smidiga att fälla ihop. Med en total viktkapacitet på hela 51,1 kilo är detta en mycket robust och stadig vagn.

Den går att använda som dubbel sittvagn, eller direkt från födseln om du köper till en eller två liggdelar. Helt enkelt en vagn som kan användas från dag ett och många år framöver.

 • Butiker & priser
 • Priser för Baby Jogger City Mini GT 2 Syskonvagn, Jet
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt, snabb leverans
   Öppet köp i 365 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Britax
B-Agile Double
Bästa budget
Bästa budget
Britax
B-Agile Double
Den lättkörda syskonvagnen som tar minimal plats.
4,5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Byggd på bredden.
(L/B/H) ihopfälld: 78/ 72/ 31 cm.
Viktkapacitet: 2 x 15 kilo.
Vagnens vikt: 13,2 kilo.
Justerbart handtag.
Regnskydd medföljer.
1 års garanti.
Avtagbar sufflett.
Hjul med snabblossning för ännu mer kompakthet.
Fjädring på alla fyra hjul.

Britax är en brittisk tillverkare av barnomsorgs-produkter, däribland barnvagnar. De började redan i slutet på 30-talet att tillverka säkerhetsprodukter för bilar och motorcyklar. På 70-talet började tillverkningen av bilbarnstolar, säkerhet har med andra ord varit ledord för företaget i decennier.

Britax har flera år i rad vunnit tester för sin singelvagn Smile. Det är många barnvagnar från Britax som blivit recenserade i positiva ordalag. Just modellen B-Agile Double har inte varit med i några jämförande tester. Det den däremot har, är ett snittbetyg på 4,5 av 5 hos Pricerunner. Detta är dessutom baserat på 266 recensioner vilket säger en hel del om vad kunder som faktiskt köpt vagnen, tycker om den. Vår bedömning är att ett hundratal nöjda kunder väger minst lika tungt som en topp-placering i ett jämförande test. Därför vågar vi med gott samvete rekommendera denna vagn till bästa budgetval!

Syskonvagnen B-Agile Double är en mycket smidig syskonvagn. Den är lätt att manövrera, även med en hand, och den kompakta designen gör att den med lätthet går igenom de flest dörröppningar. Att hålla ett barn i famnen och samtidigt försöka fälla ihop en barnvagn kan tära på det bästa av tålamod. Britax speciella enhandsmekanism är därför varje småbarnsförälders dröm - med en hand fäller du enkelt ihop vagnen. Sittdelen går att fälla till ett helt plant läge vi Vagnen väger mycket lite tack vare aluminiumchassit, och tillsammans med den stora förvaringskorgen undertill, gör det detta till den optimala syskonvagnen för dig som gillar att hålla saker och ting enkla och praktiska!

 • Butiker & priser
 • Priser för Britax B-Agile Double
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Fri frakt över 800 kr
   100 dagars ångerrätt

Ytterligare läsning

Köpguide:

Oavsett om du ska köpa en singelvagn eller en syskonvagn är det en bra idé att jämföra de olika alternativen på marknaden. Barnvagnarna har varierande utformning, egenskaper och utseende – mycket handlar om vad du har för personliga preferenser! En aspekt som alltid är viktig vid val av barnvagn är säkerheten; kolla bland annat stabilitet, bromsar och klämrisk på vagnen. Även bekvämlighet är något att tänka på – kanske behöver du exempelvis en syskonvagn med möjlighet till högre handtag? Här har vi sammanställt en rad punkter som kan vara bra att jämföra när det är dags att köpa en ny syskonvagn.

Köpa syskonvagn – tänk på detta

 • Vikt: En lätt och smidig vagn är alltid en stor fördel. Samtidigt vill man gärna ha en syskonvagn som har hög viktkapacitet – så tipset är att både kolla hur mycket vagnen väger och hur mycket vikt den tål.
 • Kompakthet: Hur liten blir vagnen när du fäller ihop den? Och hur lätt är den att fälla ihop? Se till att den syskonvagn du väljer exempelvis ryms i bagageutrymmet på din bil.
 • Sitt-/liggdel: På de flesta syskonvagnar kan du välja att ha två sittdelar, två liggdelar eller en av varje. På flera varianter har du också möjlighet att vända de olika delarna så att du antingen kan ha barnen vända åt samma håll, eller i motsatt riktning mot varandra.
 • Bekvämlighet: Se till att välja en vagn som känns bekväm att köra med bra körkänsla – speciellt om du kommer att använda den mycket! Det kan exempelvis handla om hur lätt den är att svänga, om du kan höja/sänka handtaget och hur mjukt den går på underlaget. Tänk på att använda en vagn som är anpassad för det underlag som du kommer göra mest på – om du går mycket på grusvägar behöver vagnen ha bättre stötdämpning.
 • Kompatibel med babyskydd: En bra funktion att leta efter, oavsett om du köper en singelvagn eller en syskonvagn, är om vagnen är kompatibel med det babyskydd du har. I vissa fall är det bara att klicka på babyskyddet, medan det i andra fall krävs eller adapter – eller så finns inte möjlighet att köra vagnen med babyskydd alls.

Hur bred bör en syskonvagn vara?

Det så kallade Stockholmsmåttet kan vara bra att känna till. Enligt det får en barnvagn vara max 75 centimeter bred för att garanterat kunna klara att dörröppningar i kollektivtrafik, hissar, spärrar andra trånga utrymmen. Det funkar för det mesta bra med en vagn som är upp till 80 centimeter bred också, men då kommer det finnas vissa undantag där 80 centimeter helt enkelt är för brett. Planerar man att röra sig mycket runt i storstäder med trånga utrymmen, gör man klokt i att titta på en syskonvagn som inte är mycket bredare än 75 centimeter. 

Läs också: Test av barnvagn
Läs också: 
Test av sittvagn
Läs också: 
Test av resevagn

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En syskonvagn är gjord för barn i olika åldrar och storlekar, medans en tvillingvagn är en vagn som är gjord för barn i samma ålder/storlek. Många syskonvagnar kan man köpa liggdelar till, vilket gör att de blir som en tvillingvagn.
 • Baserat på kundomdömen och jämförande tester, har vi kommit fram till att: Emmaljunga NXT Twin är bästa premiumvagn, Baby Jogger City Mini GT 2 Double är bästa vagn i mellanprisklassen och Britax B-Agile Double är den bästa budgetvagnen.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa premium:
Emmaljunga NXT Twin

Du kanske även är intresserad av: