Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av vinteroverall barn

till barn uppdaterad 3:e Oktober, 2016, Baserad på 8 testkällor.

Det är meningen att en vinteroverall ska hålla barnet torrt och varmt hela dagen trots lek ute i snö och slask. En del overaller uppfyller inte kraven som ställs och det är därför viktigt att göra efterforskningar och läsa tester för att hitta en riktigt bra overall för ditt barn. Det är också mycket viktigt med en overall som har godkänd säkerhet! Den får t.ex. inte ha någon luva fastsydd på själva overallen och inte heller några långa snoddar som kan vara en fara för barnet om han eller hon fastnar någonstans.

Vattentäthet och slitage-tålighet är också några faktorer att ta hänsyn till vid köp av vinteroverall. Man vill ju så klart att den skall hålla sig hel och fin längre än bara en vintersäsong!

Test.se rekommenderar

Isbjörn of Sweden Penguin - bäst i test bland Vinteroverall barn 2017
Isbjörn of Sweden Penguin, bäst i test.

Isbjörn of Sweden Penguin - Vi här på Test.se har valt att rekommendera vinteroverallen Penguin från Isbjörn of Sweden som två gånger hamnat i topp hos Bäst-i-Test.se (2015-16). Dessutom har Isbjörn av Sweden andra overaller som ofta får höga betyg hos olika testkällor.

Penguin är tillverkad av tåligt bluesign cetrifierat material med två lager, med ett membran som gör overallen vattentät ända upp till 15000 mm, samt hög andningsförmåga på 15000 gram. Alla dess sömmar är tejpade och stoppningen i overallen är av återvunnet material! Luvan kan antingen justeras eller tar bort helt och midjan är reglerbar.… Läs mer

Bästa pris Se pris

Vinteroverall barn - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Vinterkängor för barn

UPPDATERAD 13:e Oktober, 2016

Experttester vi läst

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-test.se

Publicerad

Idag finns fler kvalitetsoveraller för barn än någonsin på den skandinaviska marknaden och de bästa overallerna har en fantastiskt hög kvalitet. Men vill man ha den allra högsta prestandan måste man oftast också betala för den. Samtliga overaller i testet har testats av barn på en förskola och sedan har barn, föräldrar och lärare fått bedöma overallerna. Två modeller fick högsta betyg - Isbjörn of Sweden och Gneis. Isbjörn of Sweden hade i testet en premiumoverall - Penguin - vilket också innebär ett högt pris. Å andra sidan håller overallen under flera vintersäsonger och verkligen briljerar på de viktigaste parametrarna: funktion, kvalitet och passform. Den har dessutom utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl, även vid sträng kyla. Penguin är tål att barn kryper och klättrar och detta gäller även på knän och rumpa, som är overallernas mest utsatta partier. En nackdel är att det finns för få reflexer. Gneis Supershape intar andraplats och är en overall i mellanprisklassen. Med en snygg design och smarta funktioner är detta en vinteroverall för alla barn och alla typer av vinter. Passformen är bra, den är följsam och lätt. Även slitstyrkan är hög, men å andra sidan känns overallen fuktig vid extrem slask och det finns för få reflexer. Mikk-Line Nylon Junior är testvinnare i budgetklassen. Det är en funktionell vinteroverall som är varm och vattentät. Dess ärm- och benöppningar är mycket bra, men fothällorna går snabbt sönder och även här saknas reflexer.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Med hjälp av föräldrar, barn och lärare på en ”Ur och skur”-förskola har Bäst-i-Test.se har testat 19 vinteroveraller för barn. Med ”Ur och skur”-förskola menas att barnen får vara utomhus största delen av dagen, oavsett vad det är för väder. Det är Gneis Supershape som utnämns till bäst i test och den presterar, trots sitt pris i mellanklassen, som en sann premiumklassoverall. Den har en riktigt bra passform, en tilltalande design och tyget är lätt, mjukt och smidigt. Barnen kan lättare springa och hoppa i Supershape än i overaller av mer bylsig och stel modell. Alla materialval är av hög kvalitet och sömmarna är heltejpade, vilket gör att overallen både är vattentät och slitstark. Supershape har dessutom en bra värmeisolation och därmed finns inte mycket att anmärka på. Den bästa premiumoverallen i testet, Isbjörn of Sweden Penguin, tar andraplats. Overallen har ett relativt högt pris, men efter att den använts flitigt under en hel vinter kan man konstatera att man får precis vad man betalar för – den håller flera vintersäsonger! Penguin har en utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl, även vid sträng kyla. Materialen är slitstarka och klarar även av flitigt tvättande. Passformen är bra och den kan anpassas i midjan, vilket gör att kroppsformen inte behöver påverka hur overallen sitter. Sist, men inte minst, tar budgetoverallen Copenhagen från Reima tredjeplats och blir utsedd till ”Bästa babyoverall”. Det är en rymlig modell med dubbel dragkedja för enklare på- och avklädning. Overallen andas bra och barnen blir inte svettiga. I riktigt slaskväder har overallens ärmar och ben blivit fuktiga, men i övrigt står den emot väta bra. Materialen är slitstarka och kryptåliga, vilket är bra då den även finns i babystorlekar. Tyvärr har overallen blivit något tung och det saknas reflexer.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

TestFakta har publicerat ett nytt test av vinteroveraller för barn och kvaliteten på dessa blir stadigt bättre. Man har valt ut åtta olika overaller som kostar under 800 kr och konstaterar att flera av dessa är minst lika bra som dyrare overaller från tidigare år. Slitagetåligheten är en av de egenskaper som förbättrats markant. Dock är det stor skillnad mellan de bästa overallerna och de sämsta.

I testet har man kollat på följande moment; Vattentäthet, Slitagetålighet, Andningsförmåga, Säkerhet, Kemisk Analys, Mjukhet/Följsamhet och Konstruktion/Funktioner. I momentet vattentäthet har man utsatt vinteroverallerna för ett vattentryck som motsvarar en tio meter hög vattenpelare.

Bäst i test är vinteroverallen Ellos Kids som får det höga slutbetyget 4,8 poäng av 5 möjliga. Den får bra betyg i samtliga moment, men allra bäst är dess vattentäthet och mjukhet/följsamhet där den erhåller maxpoängen 5 poäng av 5 möjliga. Ellos Kids har ett cirkapris på 799 kr och är definitivt värd pengarna!

På delad andraplatsen hamnar overallerna Coop Friends och Kappahl Kaxs Proxtec. De får betyget 4,5 poäng av 5 möjliga. Coop Friends kostar ca 599 kr och får högsta betyg för sin vattentäthet och rivstyrka. Kappahls overall är är sämre i dessa moment, men får däremot högsta betyg för sin slitagetålighet. Klart sämst i testet är vinteroverallen från Åhlens. Deras modell Bobsleigh läcker och är inte vattentät. Betyget för denna overall blir låga 2,6 poäng.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat fjorton av säsongens vinteroveraller och trots att samtliga håller god kvalitet överlag, är det två av dem som inte håller tätt där det är som viktigast – i baken. När det är dags att köpa nya vinteroveraller till barnen är det viktigt att vattentätheten är ett grundläggande krav. Eftersom alla overaller i testet är märkta som vattentäta, består 50 procent av slutbetyget av just hur väl overallerna står emot väta. Men en overall ska inte bara stå emot snö och väta, utan också klara av slitage. Ju mindre snö det är, desto mer slitage sker på knän och rumpa när barnet leker. Bäst i testet blev Didriksons Theron, som dessutom var starkast i slitagetestet – den klarade 7000 varv när den sämsta endast klarade 500 varv. Ellos tog andraplats med overallen E-protection. I testmomenten är overallen mycket bra, men den innehåller tyvärr ftalater. Sist, men inte minst, hamnade en overall från Stadium på tredjeplats, modell Everest K ADV SS. Den är vattentät och andas bra, men har sämre rivstyrka.
För mer information från Testfakta om vinteroverallen Ellos E-protection klicka här.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat 21 vinteroveraller för barn och utsett Ticket Outdoor Othello Suit till testvinnare. Danska Ticket Outdoor säljer högpresterande kläder som klarar av tuffa miljöer och Othello Suit är inget undantag. Overallen har fått mycket bra testresultat i flera tester och är dessutom mycket prisvärd. Därför har Othello Suit fått två utmärkelser: ”Bästa mellanklassoverall” och ”Bäst i test”. Ticket Outdoor har en ”torrgaranti”, vilket för att de byter ut overaller som inte håller torrt. Vattentätheten är dock så bra att barnet kan sitta i en vattenpöl, utan att bli blött! Det är enkelt att hålla ren overallen, den behöver oftast bara torkas av, men den tål även maskintvätt utan att förlora vattentäthet och färg. Overallen är slitstark och klarar att hålla ett fint skick under flera vintersäsonger. Det enda overallen har fått som anmärkning är avsaknaden av reflexer och dess något höga vikt. Även på testets andraplats hamnade Ticket Outdoor, men med modellen Baggie Suit. Utseendemässigt kan overallen anses vara hämmande och klumpig, men tvärtemot så är den oftast både smidig och följsam, utan att sitta åt. Overallen skyddar barnet i de allra flesta väderförhållandena. Den är mycket slittålig och lätt att hålla ren, samt att den tål maskintvätt och torktumling. Precis som hos testvinnaren, skulle man vilja se fler reflexer. Tredjeplats har gått till Isbjörn of Sweden med modellen Igloo. Även denna overall klarar av att hålla sig fin under flera vintersäsonger, samt är vattentät och andas väl. Den klarar både maskintvätt och torktumling utan försämrade egenskaper! Barnet kan röra sig obehindrat, då passformen är utmärkt. Precis som hos de andra är det för få reflexer på Isbjörn of Swedens vinteroverall Igloo.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har låtit barn på en förskola vara testpiloter för deras stora test av 15 olika overaller. Bäst i test är Reimas overall, som trots dess höga pris, ändå anses vara mest prisvärd. Overallens vind- och vattentäthet är utmärkt, även efter maskintvätt och tyget är smutsavvisande och slittåligt. Trots en hel vintersäsong av lek utomhus är overallerna i bra skick och det enda slitaget som blivit, är att en liten bit reflex lossnat. Passformen overallerna ger är bra, även om ärmarna kan vara lite tajta, och barnen får god rörlighet. Andningsförmågan är riktigt bra och den håller värmen väl. Två i testet är Isbjörn of Sweden med sin modell Winter Jumpsuit EntrantW. Det är en riktigt tålig overall och håller sig i bra skick under hela vintern. Den klarar både maskintvätt och torktumling utan att försämra vattentätheten och den andas väl. Vid kallare väder behövs dock ett bra underställ eftersom overallen inte håller värmen så bra som man skulle önska. Overallen från Ticket to Heaven har en vattentäthet som är riktigt bra. Barnet kan sitta i en vattenpöl utan att bli blöt! Overallen är riktigt tålig och i utmärkt skick efter en hel vintersäsong. Den är tunn, luftig och smidig, men håller samtidigt barnet varmt även vid rejäl kyla. Nackdelen är att det saknas tillräckligt med reflexer.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

Testfakta har testat 13 vinteroveraller för barn och utsett Coop Friends till testvinnare. Overallerna har testats i olika moment, bland annat för vattentäthet, slitagetålighet, mjukhet och säkerhet. En overall får inte ha en fastsydd luva! Man ska kunna ta loss den och den skall sättas fast med antingen knappar eller kardborre, vilket gör att luvan släpper om barnet fastnar i någonting. Overallen får t.ex. inte heller ha några långa snoddar som hänger löst och kan vara en säkerhetsrisk. Mest tålig för slitage är Reimas overall när de nöttes med sandpapper till dess att det uppstod trådbrott i materialet och Reima klarade 14500 varv. Testvinnaren Coop Friends klarade 6000 varv. Coop fick höga betyg i samtliga testmoment och fick högst genomsnitts-betyg och blev därför utsedd till vinnare. Coop Friends är dessutom en av de billigaste overallerna i detta testet och är riktigt prisvärd.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

Samtliga overaller i testet ska vara vattentäta och priserna varierar mellan 499 – 1795 kr. Testets vinnare är Reima Reimatec Rakka. Overallerna har fått betyg efter olika testmoment – slitagetålighet, vattentäthet, andningsförmåga, rivstyrka, mjukhet och säkerhet. Reima visade sig vara bäst när det kommer till slitagetålighet. Overallerna nöttes till dess att trådbrott uppstod i materialet. Reima höll för 10500 varv, medan den sämsta – Celavi – bara klarade 500 varv. Vattentätheten varierade mycket mellan overallerna och Reima var inte den mest vattentäta overallen i testet, men heller inte den sämsta och detsamma gällde vid deltestet av andningsförmåga. Inte heller vid rivstyrka, mjukhet och säkerhet blev Reima bäst i test, men när man räknar poängen i helhet, har Reima fått högsta totalbetyget följt av Polarn o pyret och overallen från Kappahl.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"