HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
vinteroveraller - Bäst i test

Test av vinteroveraller

27 ST PRODUKTER TESTADE

till barn uppdaterad 18:e Oktober, 2019, Baserad på 12 experttester.

Det finns en mängd olika sorters overaller för barn, i nästan lika många olika prisklasser! Dyrast är inte nödvändigtvis bäst, men men håller många gånger längst.

Jag vet redan allt om vinteroveraller för barn – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Vattenpelare och andningsförmåga

Du har kanske sett att ytterkläder ofta har vattenpelare angivet i märkningen? Det visar hur högt vattentryck plagget klarar av utan att ta in vatten. Vattenpelaren på ett plagg som på något sätt klassas som ett funktionsplagg brukar ligga på mellan 5 000 och 45 000 millimeter, där en högre siffra visar på en högre vattentäthet. För att klara av ett rejält regnfall bör plagget klara av åtminstone 10 000 mm. För att overallen verkligen ska kunna hålla vattnet ute så behöver sömmarna vara behandlade – antingen tejpade eller svetsade – annars läcker vattnet in den vägen. För små barn som inte går själva än och därmed sitter mycket kan det vara bra med en förstärkning i rumpan, dels för att slitaget blir mindre och dels för att det håller bättre mot vätan. Observera att en vattentät och en vattentålig overall inte är samma sak! Vattentåliga plagg kan endast hålla tätt för lättare regn under en kortare period.

Märkningen andningsförmåga visar på hur bra plagget andas – alltså hur effektivt det ventilerar bort fukt från kroppen. Andningsförmågan mäts i hur många gram vatten en kvadratmeter tyg släpper igenom på ett dygn (det kan se ut t. ex. såhär: 5000gr/m2/24h). Generellt sett kan man säga att ju vattentätare ett plagg är, desto sämre andas det. Ett vadderat plagg andas sämre än ett ovadderat, och tejpade sömmar släpper inte ut lika mycket fukt som otejpade. För att fukt ska transporteras bort ordentligt är det också viktigt med kläderna innanför overallen. Innanlager av ull, polyester och polyamid är bra på att få bort fukten från kroppen, medan bomull suger upp den, blir kall och kyler ner barnet.

Vilka egenskaper är viktigast?

Det beror förstås på. Hur ser vädret ut där ni bor? Är det mest slask och regn under vinterhalvåret kan det vara en extra bra idé att köpa en riktigt vattentät overall. Är det dessutom ofta barmark kan extra rep- och slittålighet vara bra. Bor ni långt norrut där det är väldigt kallt om vintern är det såklart istället extra viktigt att overallen håller värmen bra, men samtidigt andas som den ska. En bra overall ska hålla värmen utan att ditt barn badar i svett när hen är ute och leker! Andra saker att ha i åtanke när du köper en overall är om den har en luva som kan dras av enkelt – en luva som sitter fast med knappar lossnar om ditt barn skulle fastna med den någonstans, vilket kan förhindra skador. Har overallen reflexer? Var är de i så fall placerade, och är det tillräckligt många? Går overallen att justera något i storlek så att den kan växa med ditt barn? Det här är förstås extra väsentligt om det är en dyr overall du funderar på, och som du vill ska vara användbar i mer än en säsong.

Var försiktig med hur du tvättar overallen

Efter lek och stoj kan det förstås bli nödvändigt med en runda i tvättmaskinen, men tvätta inte overallen onödan! Vattentäta kläder tenderar generellt sett att tappa lite av sina egenskaper om de tvättas för mycket. När det ändå till slut inte går att undvika tvättmaskinen längre bör overallen vändas ut och in, och dragkedjan bör dras upp så att den inte skaver mot någon annan del av overallen. Tvätta på låg temperatur och undvik sköljmedel. När overallen är tvättad och torkad kan du med fördel behandla den med ett impregneringsmedel så behåller overallen sina vattentäta egenskaper längre!

Tjock eller tunn?

Det finns såklart för- och nackdelar med båda varianterna. En tunnare vinteroverall kan användas redan tidigt på hösten och långt in på våren utan att det blir för varm, men måste då kompletteras med flera lager kläder när vintern kommer igång ordentligt. Men en tjockare overall blir lager inte lika nödvändigt, men då kan det förstås inte användas lika länge utan att bli för varm.

Fynda begagnat

Till en viss gräns får du vad du betalar för när du köper en overall. De dyrare overallerna är inte nödvändigtvis vattentätare eller varmare än en billigare modell, men de är i regel tåligare och så pass hållbara att de utan bekymmer kan användas under flera säsonger av flera syskon, eller säljas vidare på andrahandsmarknaden. På samma sätt är det inte alls omöjligt för dig att hitta ett bättre begagnat exemplar av en lite dyrare modell till ett riktigt vrakpris!

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Gneis Supershape

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2019,    Bäst-i-test.se 2018,    Bäst-i-test.se 2017,    Bäst-i-test.se 2016,    Bäst-i-Test.se 2015
Utmärkt passform Bra andningsförmåga Lätt att röra sig i
För få reflexer
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se rekommenderar vinteroverallen Gneis Supershape, som stod som vinnare i Bäst-i-test.se:s tester från både 2015 och 2016. Supershape är en riktigt mjuk och följsam overall som tål ordentligt med lek och spring! Den fungerar lika bra på förskolan/skolan som den gör i pulkabacken, och kan enkelt korrigeras både i midjan och i ärmsluten för bästa möjliga passform.

Supershape har ett 2-lagers yttertyg med membran, en nederdel förstärkt med Cordura och en vattenpelare på 10 000 mm. Den är dessutom heltejpad, vilket gör att den står emot slask och väta in i det längsta! Overallen är också fodrad med en mjuk och smidig vadd som har en hög värmeisolerande förmåga. Knän och rumpa är förstärkta med en särskild vadd som skyddar både mot kyla och mot hårda underlag, och alla blixtlås är väderskyddade.

Visa hela texten
Cirkapris:
1 449
Vattentäthet:
10 000 mm
Andningsförmåga:
10 000 gr/m2/24h
Impregnering:
Ja, Bionic ECO Finish (Fluorkarbonfri)
Tejpade sömmar:
Tål maskintvätt:
Tål torktumlare:
Ja
Tål torkskåp:
Ja
Tillgängliga storlekar:
98–164 cl

Vi rekommenderar också:

Isbjörn of Sweden Penguin

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2019,    Testfakta 2018,    Bäst-i-test.se 2016,    Bäst-i-Test.se 2015
Cirkapris:
1 995
Vattentäthet:
15 000 mm
Andningsförmåga:
15 000 gr/m2/24h
Impregnering:
Ja, Bionic ECO Finish (Flourkarbonfri)
Tejpade sömmar:
Tål maskintvätt:
Tål torktumlare:
Ja
Tål torkskåp:
Ja
Tillgängliga storlekar:
80–128 cl
Visa alla specifikationerna

Hummel Powder

Testresultat
Bäst-i-test.se 2018,    Bäst-i-test.se 2017
Cirkapris:
1 399
Vattentäthet:
10 000 mm
Andningsförmåga:
5 000gr/m2/24h
Impregnering:
100 % fluorine free water repellant finish
Tejpade sömmar:
Ja
Tål maskintvätt:
Ja
Tål torktumlare:
Ja
Tål torkskåp:
Ja
Tillgängliga storlekar:
98–140 cl
Visa alla specifikationerna

Didrikson Björnen

Testresultat
Testfakta 2018
Omdömen Via prisjakt

Cirkapris:
1 300
Vattentäthet:
10 000 mm
Andningsförmåga:
4 000gr/m2/24h
Impregnering:
Ja, PFC-fri
Tejpade sömmar:
Tål maskintvätt:
Ja
Tål torktumlare:
Nej
Tillgängliga storlekar:
80–140 cl
Visa alla specifikationerna

Vinteroveraller - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (12st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test har testat vinteroveraller under vinter 2018/19. Modellerna har testats i dess riktiga miljö, i pulkabacken, i snöhögar och i olika väderförhållanden.

Toppbetyget får Gneis Supershape som därmed hamnar på förstaplatsen. Overallen har bra passform och andas bra, den anpassar sig efter kroppstemperaturen så att kroppen alltid är lagom varm. Tack vare att kragen kommer lagom långt upp behövs inte halsduk. Längs byxbenet sitter resårband som man kan spänna runt skon för att hålla ute snö. Eftersom overallen är tvåfärgad så ser det ut som att barnet har på sig jacka och termobyxor, vilket kan vara en fördel för tex äldre barn, som kan vara lite kräsna. Den är enkel att tvätta och går att torktumla. Priset är ganska högt men eftersom att den är av hög kvalitet, gör det att den är värd sitt pris då den håller länge. Den saknar dock lite fler reflexer.

På andraplatsen har de utsett Isbjörn of Sweden Penguin till bästa premiumval. Den har god passform, rymlig och kan växa något i storlek tack vare sömmar som kan sprättas upp. Vid benöppningarna finns resår som håller ute vatten och snö. Detta gäller även ärmarna som har tunna muddar som sitter åt vid handlederna. Även denna overall har hög slittålighet, efter ett tags användning ser den fortfarande oanvänd ut. Något som saknas är lite fler reflexer. Penguin är ganska dyr men den ger valuta för pengarna. Med denna modell får du en lång användningstid och den har ett bra andrahandsvärde om du vill sälja den.

Ticket to Heaven Noa får utmärkelsen bästa billiga overall och hamnar på tredjeplatsen. Passformen är rymlig och den är lätt att ta av och på. Vid både ben- och ärmöppningarna finns en bred resår som gör att det är lätt att ta av och på overallen, även med skor på. Ventilationen är bra och barnet håller en bra temperatur. Den är enkel att tvätta och torkar snabbt. Något som saknas är reflexer och modellen är lite plufsig i formen. Fothällorna är av hög kvalitet men själva spännena tenderar att lossna

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat 10 vinteroveraller, och alla overaller hade väldigt vattentätt tyg. Det är dock inte bara tygets vattentålighet som avgör hur vattentät overallen är; sömmarna och tygets slitstyrka spelar också roll, och där skiljde sig de olika overallerna åt.

Bäst i test blev Didriksons overall Björnen. Den är väldigt vattentät i både tyget och sömmarna, och är relativt slitstark. Den andas rätt bra, yttertyget är riktigt vattenavvisande och overallen innehåller inga spår av PFOA eller andra miljöfarliga ämnen. Allt som allt kammade overallen hem topplaceringen!

På delad andraplats placerade sig Stormberg Kullen och Penguin från Isbjörn of Sweden. Stormbergs overall får högsta möjliga betyg för sin vattentäthet och rivstyrka, men får lägre betyg för yttertygets förmåga att avvisa vatten och overallens slitstyrka. Overallen innehåller spår av PFOA, men håller sig väl under gränsvärdet för vad som anses acceptabelt. 


Overallen Penguin får högsta betyg för sitt väldigt vattenavvisande yttertyg, men har inte riktigt lika bra rivstyrka och andingsförmåga. Overallen innehåller inga spår av PFOA eller andra kemikalier!

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har återigen uppdaterat sitt test av vinteroveraller för barn, och det har möblerats om lite i topp tre!

Ny vinnare hos Bäst-i-test är Reima Stavanger. Overallen imponerar stort på alla testare, och inte ens det barn som under testperioden lyckas med ett magplask rakt ner i en djup vattenpöl blir blöt igenom overallen! Passformen är riktigt bra och overallen är rymlig nog för att det ska få plats ett underställ under. Overallen håller dock värmen så bra på egen hand att ett extra lager kläder bara behövs om det är riktigt många minusgrader ute, annars räcker de vanliga kläderna alldeles utmärkt. Reima Stavanger är dessutom riktigt slittålig och tål att torktumlas. 

Näst bäst hos Bäst-i-test 2018 är Gneis Supershape, som precis som Reimas overall har blivit riktigt lovordad av sina testare. Overallen är enkel att ta av och på, både med och utan hjälp, och har en rymlig men figurnära och smidig passform. Supershape har god ventilation och vindtäthet, och vattentätheten får det inte att klaga på! Den här overallen tål även den att torktumlas.

Den tredje bästa overallen i testet är Hummel Powder/Chrystal. Hummels overall håller värmen riktigt bra, samtidigt som den ventilerar ordentligt. Det är mycket sällan nödvändigt med ett extra lager kläder under overallen! Vattentåligheten är det inte heller något fel på; overallen kan bli blöt vid riktigt slaskigt väder, men vätan tar sig aldrig igenom overallen. Passformen är också riktigt bra, men muddarna i ärmarna kan vara svåra att dra över vissa vantar. Torktumling går bra här också! 

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har återigen uppdaterat sitt test av vinteroveraller för barn, och overallerna fortsätter att ha en generellt hög standard.

Bäst i test 2017 blev Hummel Powder, som av Bäst-i-test placerades i prisklassen ”mellan”. Hummel Powder har mycket väl genomförda egenskaper, inte minst i förhållande till prislappen (som i skrivande stund ligger runt 1400 kronor). Overallen har en vattenpelare på 10 000 mm och fullt tejpade sömmar – den håller med andra ord slask och väta ute på ett effektivt sätt. Det är inte testets snyggaste overall, men vad gör det när de funktionella inte är något annat än en fullträff?Overallen är rymlig och enkel att ta av och på. Bensluten är väldigt elastiska och kan utan bekymmer träs över en ordentlig vintersko. Ärmsluten har en mudd som inte är riktigt lika flexibel; det var aningen kämpigt att trä den över en vante. Powder har utmärkt ventilation och håller värmen helt utomordentligt – overallen fick faktiskt högsta betyg i värmehållning av alla testfamiljerna! Dessutom är overallen riktigt slittålig, och i köpet medföljer extra fothällor utifall att de första slits ut.

Näst bäst i Bäst-i-tests stora overalltest, och vinnare av underkategorin ”Bästa premiumoverall”, var Bergans Snötind Insulated. Bergans är ett norskt märke, och precis som med andra funktionsplagg från Norge ligger ribban högt. Att Bergans overall går under kategorin premiumoverall innebär att det är en dyrare overall som testpanelen därmed också förväntar sig mer av. Passformen är särskilt utmärkt: den är följsam, har rymliga benöppningar och lagom tighta ärmöppningar. Den har en snedställd dragkedja, vilket gör det bekvämare uppe i halsen när dragkedjan är helt uppdragen. Tyvärr var det för många av barnen som testat overallen svårt att själva klä sig i den. Tanken är alltså god, men blir ändå till ett litet minus. Vattenpelaren ligger på 10 000 mm och sömmarna är tejpade. Idén med en overall av det tunnare slaget, som alltså Snötind är, är att man ska klä barnet i flera lager. Det har enligt testfamiljerna fungerat väldigt bra: ett extra underställ under de riktigt kalla dagarna höll barnen värmen på ett mycket effektivt sätt. Ventilationen håller också måttet på bästa möjliga sätt – även under flera lager kläder blev de aldrig anmärkningsvärt svettiga. Bergans overall är även den riktigt slittålig, och efter en hel säsongs flitig lek syns inget stort slitage. Fothällorna är dessutom tillverkade i gummi istället för textil, vilket gör dem extra tåliga.

På tredje plats ligger den tidigare storfavoriten Gneis Supershape, som precis som testets vinnare är en overall i mellan-prisklassen. Gneis har ”en helt formidabel passform som verkligen bjuder in till härlig lek i snön.” Overallen är lätt att röra sig i och är mycket smidig, och går att få av och på relativt enkelt. Även Gneis overall har en vattenpelare på 10 000 mm och tejpade sömmar, och vätan håller sig utanför kläderna. Overallen har fothällor i gummi som är överraskande kvalitativa: de har inte lossnat från något av testexemplaren när säsongen är över. Även i övrigt klarar overallerna slitage bra, även om en av overallerna fått två små revor.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Idag finns fler kvalitetsoveraller för barn än någonsin på den skandinaviska marknaden, och de bästa overallerna har en fantastiskt hög kvalitet. Samtliga overaller i testet har testats av barn på en förskola och sedan har barn, föräldrar och lärare fått bedöma overallerna. Två modeller fick högsta betyg - Isbjörn of Sweden och Gneis Supershape. Gneis overall var dock den som kammade hem totalsegern med sin snygga design och sina smarta funktioner. Det är
en vinteroverall för alla barn och för alla typer av vinter. Passformen är bra, den är både följsam och lätt, och den har hög slitstyrka. Overallens enda nackdelar är att den upplevdes som fuktig vid extrem slask och att den har aningen för få reflexer. Tätt efter Gneis Supershape placerade sig alltså Isbjörn af Sweden med sin overall Penguin, som också blev vinnare av underkategorin ”Premiumoverall”. Att den ligger i kategorin för premiumoveraller innebär att priset är högre än för andra overaller, men så håller overallen under flera vintersäsonger och uppfyller de viktigaste parametrarna (funktion, kvalitet och
passform) riktigt bra. Den har dessutom utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl, även vid sträng kyla. Penguin tål att barn kryper och klättrar och detta gäller även på knän och rumpa, som är overallernas mest utsatta partier. Men även Penguin har för få reflexer. Mikk-Line Nylon Junior är testvinnare i budgetklassen. Det är en funktionell vinteroverall som är varm och vattentät. Dess ärm- och benöppningar är mycket bra, men fothällorna går snabbt sönder och även här saknas reflexer.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Med hjälp av föräldrar, barn och lärare på en ”Ur och skur”-förskola har Bäst-i-Test.se har testat 19 vinteroveraller för barn. Med ”Ur och skur”-förskola menas att barnen får vara utomhus största delen av dagen, oavsett vad det är för väder. Det är Gneis Supershape som utnämns till bäst i test och den presterar, trots sitt pris i mellanklassen, som en sann premiumklassoverall. Den har en riktigt bra passform, en tilltalande design och tyget är lätt, mjukt och smidigt. Barnen kan lättare springa och hoppa i Supershape än i overaller av mer bylsig och stel modell. Alla materialval är av hög kvalitet och sömmarna är heltejpade, vilket gör att overallen både är vattentät och slitstark. Supershape har dessutom en bra värmeisolation och därmed finns inte mycket att anmärka på. Den bästa premiumoverallen i testet, Isbjörn of Sweden Penguin, tar andraplats. Overallen har ett relativt högt pris, men efter att den använts flitigt under en hel vinter kan man konstatera att man får precis vad man betalar för – den håller flera vintersäsonger! Penguin har en utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl, även vid sträng kyla. Materialen är slitstarka och klarar även av flitigt tvättande. Passformen är bra och den kan anpassas i midjan, vilket gör att kroppsformen inte behöver påverka hur overallen sitter. Sist, men inte minst, tar budgetoverallen Copenhagen från Reima tredjeplats och blir utsedd till ”Bästa babyoverall”. Det är en rymlig modell med dubbel dragkedja för enklare på- och avklädning. Overallen andas bra och barnen blir inte svettiga. I riktigt slaskväder har overallens ärmar och ben blivit fuktiga, men i övrigt står den emot väta bra. Materialen är slitstarka och kryptåliga, vilket är bra då den även finns i babystorlekar. Tyvärr har overallen blivit något tung och det saknas reflexer.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

TestFakta har publicerat ett nytt test av vinteroveraller för barn och kvaliteten på dessa blir stadigt bättre. Man har valt ut åtta olika overaller som kostar under 800 kr och konstaterar att flera av dessa är minst lika bra som dyrare overaller från tidigare år. Slitagetåligheten är en av de egenskaper som förbättrats markant. Dock är det stor skillnad mellan de bästa overallerna och de sämsta.

I testet har man kollat på följande moment; Vattentäthet, Slitagetålighet, Andningsförmåga, Säkerhet, Kemisk Analys, Mjukhet/Följsamhet och Konstruktion/Funktioner. I momentet vattentäthet har man utsatt vinteroverallerna för ett vattentryck som motsvarar en tio meter hög vattenpelare.

Bäst i test är vinteroverallen Ellos Kids som får det höga slutbetyget 4,8 poäng av 5 möjliga. Den får bra betyg i samtliga moment, men allra bäst är dess vattentäthet och mjukhet/följsamhet där den erhåller maxpoängen 5 poäng av 5 möjliga. Ellos Kids har ett cirkapris på 799 kr och är definitivt värd pengarna!

På delad andraplatsen hamnar overallerna Coop Friends och Kappahl Kaxs Proxtec. De får betyget 4,5 poäng av 5 möjliga. Coop Friends kostar ca 599 kr och får högsta betyg för sin vattentäthet och rivstyrka. Kappahls overall är är sämre i dessa moment, men får däremot högsta betyg för sin slitagetålighet. Klart sämst i testet är vinteroverallen från Åhlens. Deras modell Bobsleigh läcker och är inte vattentät. Betyget för denna overall blir låga 2,6 poäng.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat fjorton av säsongens vinteroveraller och trots att samtliga håller god kvalitet överlag, är det två av dem som inte håller tätt där det är som viktigast – i baken. När det är dags att köpa nya vinteroveraller till barnen är det viktigt att vattentätheten är ett grundläggande krav. Eftersom alla overaller i testet är märkta som vattentäta, består 50 procent av slutbetyget av just hur väl overallerna står emot väta. Men en overall ska inte bara stå emot snö och väta, utan också klara av slitage. Ju mindre snö det är, desto mer slitage sker på knän och rumpa när barnet leker. Bäst i testet blev Didriksons Theron, som dessutom var starkast i slitagetestet – den klarade 7000 varv när den sämsta endast klarade 500 varv. Ellos tog andraplats med overallen E-protection. I testmomenten är overallen mycket bra, men den innehåller tyvärr ftalater. Sist, men inte minst, hamnade en overall från Stadium på tredjeplats, modell Everest K ADV SS. Den är vattentät och andas bra, men har sämre rivstyrka.
För mer information från Testfakta om vinteroverallen Ellos E-protection klicka här.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat 21 vinteroveraller för barn och utsett Ticket Outdoor Othello Suit till testvinnare. Danska Ticket Outdoor säljer högpresterande kläder som klarar av tuffa miljöer och Othello Suit är inget undantag. Overallen har fått mycket bra testresultat i flera tester och är dessutom mycket prisvärd. Därför har Othello Suit fått två utmärkelser: ”Bästa mellanklassoverall” och ”Bäst i test”. Ticket Outdoor har en ”torrgaranti”, vilket för att de byter ut overaller som inte håller torrt. Vattentätheten är dock så bra att barnet kan sitta i en vattenpöl, utan att bli blött! Det är enkelt att hålla ren overallen, den behöver oftast bara torkas av, men den tål även maskintvätt utan att förlora vattentäthet och färg. Overallen är slitstark och klarar att hålla ett fint skick under flera vintersäsonger. Det enda overallen har fått som anmärkning är avsaknaden av reflexer och dess något höga vikt. Även på testets andraplats hamnade Ticket Outdoor, men med modellen Baggie Suit. Utseendemässigt kan overallen anses vara hämmande och klumpig, men tvärtemot så är den oftast både smidig och följsam, utan att sitta åt. Overallen skyddar barnet i de allra flesta väderförhållandena. Den är mycket slittålig och lätt att hålla ren, samt att den tål maskintvätt och torktumling. Precis som hos testvinnaren, skulle man vilja se fler reflexer. Tredjeplats har gått till Isbjörn of Sweden med modellen Igloo. Även denna overall klarar av att hålla sig fin under flera vintersäsonger, samt är vattentät och andas väl. Den klarar både maskintvätt och torktumling utan försämrade egenskaper! Barnet kan röra sig obehindrat, då passformen är utmärkt. Precis som hos de andra är det för få reflexer på Isbjörn of Swedens vinteroverall Igloo.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har låtit barn på en förskola vara testpiloter för deras stora test av 15 olika overaller. Bäst i test är Reimas overall, som trots dess höga pris, ändå anses vara mest prisvärd. Overallens vind- och vattentäthet är utmärkt, även efter maskintvätt och tyget är smutsavvisande och slittåligt. Trots en hel vintersäsong av lek utomhus är overallerna i bra skick och det enda slitaget som blivit, är att en liten bit reflex lossnat. Passformen overallerna ger är bra, även om ärmarna kan vara lite tajta, och barnen får god rörlighet. Andningsförmågan är riktigt bra och den håller värmen väl. Två i testet är Isbjörn of Sweden med sin modell Winter Jumpsuit EntrantW. Det är en riktigt tålig overall och håller sig i bra skick under hela vintern. Den klarar både maskintvätt och torktumling utan att försämra vattentätheten och den andas väl. Vid kallare väder behövs dock ett bra underställ eftersom overallen inte håller värmen så bra som man skulle önska. Overallen från Ticket to Heaven har en vattentäthet som är riktigt bra. Barnet kan sitta i en vattenpöl utan att bli blöt! Overallen är riktigt tålig och i utmärkt skick efter en hel vintersäsong. Den är tunn, luftig och smidig, men håller samtidigt barnet varmt även vid rejäl kyla. Nackdelen är att det saknas tillräckligt med reflexer.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

Testfakta har testat 13 vinteroveraller för barn och utsett Coop Friends till testvinnare. Overallerna har testats i olika moment, bland annat för vattentäthet, slitagetålighet, mjukhet och säkerhet. En overall får inte ha en fastsydd luva! Man ska kunna ta loss den och den skall sättas fast med antingen knappar eller kardborre, vilket gör att luvan släpper om barnet fastnar i någonting. Overallen får t.ex. inte heller ha några långa snoddar som hänger löst och kan vara en säkerhetsrisk. Mest tålig för slitage är Reimas overall när de nöttes med sandpapper till dess att det uppstod trådbrott i materialet och Reima klarade 14500 varv. Testvinnaren Coop Friends klarade 6000 varv. Coop fick höga betyg i samtliga testmoment och fick högst genomsnitts-betyg och blev därför utsedd till vinnare. Coop Friends är dessutom en av de billigaste overallerna i detta testet och är riktigt prisvärd.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

Samtliga overaller i testet ska vara vattentäta och priserna varierar mellan 499 – 1795 kr. Testets vinnare är Reima Reimatec Rakka. Overallerna har fått betyg efter olika testmoment – slitagetålighet, vattentäthet, andningsförmåga, rivstyrka, mjukhet och säkerhet. Reima visade sig vara bäst när det kommer till slitagetålighet. Overallerna nöttes till dess att trådbrott uppstod i materialet. Reima höll för 10500 varv, medan den sämsta – Celavi – bara klarade 500 varv. Vattentätheten varierade mycket mellan overallerna och Reima var inte den mest vattentäta overallen i testet, men heller inte den sämsta och detsamma gällde vid deltestet av andningsförmåga. Inte heller vid rivstyrka, mjukhet och säkerhet blev Reima bäst i test, men när man räknar poängen i helhet, har Reima fått högsta totalbetyget följt av Polarn o pyret och overallen från Kappahl.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.