VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 4 Augusti 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är padelskorna som är bäst i test 2023

Spelar du padel är det också en fördel att ha riktigt bra padelskor på fötterna. Se testvinnande padelskor och ta del av våra bästa tips inför köpet.

Vi har jämfört
 • Underlag.
 • Sula.
 • Prisnivå.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Asics
Asics Padel Lima FF
Asics Asics Padel Lima FF - Test
Bäst i test
Asics
Asics Padel Lima FF
En uppskattad och populär padelsko med fiskbensmönstrad sula och fantastisk dämpning.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Populärt val hos Rocketpadel.com.
Framtagen tillsammans med Pablo Lima.
Underlag: Sand
Sula: Fiskbenssula.
Prisklass: Medelpris.
Lätt och smidig sko.
Hög komfort.
Mycket slittåliga.
GEL-teknologi som ger bra dämpning.
Finns i dam- och herrmodell.

Asics är ett företag som grundades 1977 i Japan. Namnet är en förkortning av den latinska frasen ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”. Deras padelskor finns i många olika modeller och har ofta fått bra betyg. 

Asics Padel Lima FF är en av de mest sålda och uppskattade padelskorna i världen. Det är också en sko som är ett populärt kundval hos Tennisshopen.se och Rocketpadel.com, vilket gör att vi utsett den till vår bäst i test. Skorna är framtagna i samarbete med padelstjärnan Pablo Lima. Det är en slitstark padelsko med en utmärkt balans mellan fäste och stabilitet. Vikten är låg och komforten är hög. Den här uppdaterade modellen för 2021 är både lättare och smidigare och har en färgglad sula.

Skon är bred och passar dig med bredare fötter. Du justerar passformen med en lösning längst ner på snörningen för att få dem att sitta perfekt. Skon är utrustad med TRUSSTIC SYSTEM-teknologi som ger en stabil yta för mellanfoten, ORTHOLITE-inläggssula och en GEL-teknologi som dämpar riktigt bra vid landning. Undersulan är tvådelad och har fiskbensmönster som ger ett bra grepp när du spelar på en padelbana med mycket sand. Gummiblandningen i sulan är också stark för att göra skon extra slittålig. Är du ute efter en smidig padelsko med hög komfort, skön dämpning och mycket bra kvalitet är detta skon för dig!

 • Butiker & priser
 • Butiker & priser
 • Priser för Asics Padel Lima FF Men
 • Asics Padel Lima FF Woman
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Babolat
Babolat Jet Premura
Babolat Babolat Jet Premura - Test
Bästa premium
Babolat
Babolat Jet Premura
En padelsko med undersula från Michelin med alla förutsättningar att lyckas på padelbanan.
Rekommenderas av Racketspecialisten.
Juan Lebrons val av padelsko.
Tillverkad i samarbete med Mondo och Michelin.
Underlag: Alla underlag.
Sula: Hybrid.
Prisklass: Premium.
Åtsittande passform.
Lätt sko.
Djupare mönster.
Gummi från däcktillverkaren Michelin.

Babolat är ett franskt varumärke som grundades av Pierre Babolat redan 1875. De började att tillverka senor till rack och är idag ett av världens största varumärken inom padel.

Babolat Jet Premura 2021 är en ny uppdaterad modell av en tidigare sko som kallats för världens bästa padelsko. Den är tillverkad i samarbete med Mondo som är officiell gräsleverantör till World Padel Tour och däcktillverkaren Michelin. Är du ute efter en lättsko av hög kvalitet rekommenderar vi den här! Padelskon har fått ännu bättre egenskaper i sin uppdaterade modell, som djupare mönster och nytt gummi. Det är en påkostad sko som är byggd för padelns rörelsemönster och dessutom Juan Lebróns val av padelsko. De är lätta och du rör dig smidigt samtidigt som skorna är både stabila och säkra.

Padelskon har en lätt sula med en åtsittande passform. Ovansidan är gjord av det slitstarka materialet MatrYx2.0 som gör att skon har en längre hållbarhet. Hälen är förstärkt med dämpningssystemet KPRS-X som är egenutvecklat av Babolat själva som minskar skaderisken. Side Stability ger dig extra mycket stabilitet vid sidledesförflyttningar. Den hybridmönstrade undersulan är tillverkad av den kända däcktillverkaren Michelin och har ett djupt sicksackmönster med små dubbar som ger ett mycket bra grepp. Skorna finns även som dammodell och heter Babolat Jet Ritma.

 • Butiker & priser
 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa herrsko Test.se - Bästa herrsko
Adidas
Adidas Courtjam Bounce
Bästa herrsko
Bästa herrsko
Adidas
Adidas Courtjam Bounce
En bredare padelsko som passar bäst för herr.
Populärt val hos Tennishopen.se.
Populärt val hos Rocketpadel.com.
Underlag: Hårt underlag.
Sula: Slitstark.
Prisklass: Medelpris.
Lätt material.
Bekväm.
Luftig överdel.
Förstärk tå.
Kan användas till tennis.

Adidas är ett av världens mest kända sportmärken och har ett stort utbud av både kläder, skor, accessoarer och sportartiklar. Företaget grundades av Adolf ”Adi” Dassler 1948, men redan 1924 började han tillsammans med sin bror att tillverka skor.

Adidas CourtJam Bounce är en bred padelsko som är populär hos bland annat Tennisshopen.se och Rocketpadel.com – vilket gör att vi utsett den till vår bästa herrsko. Det är en prisvärd padelsko som även kan användas till tennis. Den passar till alla underlag, men fungerar bäst till hårda underlag.

Skon är bekväm med en luftig överdel med Adidas nya Vamp-konstruktion som ger en bra ventilation och ökad hållbarhet. Den är utrustad med bounce technology som ger en skönare dämpning. Tån har en förstärkning och yttersulan är mycket slitstark.

 • Butiker & priser
 • Priser för Adidas Courtjam Bounce
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa damsko Test.se - Bästa damsko
Nike
Nike Court Air Max Volley Women
Bästa damsko
Bästa damsko
Nike
Nike Court Air Max Volley Women
Padelsko i dammodell med en stödjande passform och stilren design.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Populärt val hos Rocketpadel.com.
Underlag: Flera olika underlag.
Yttersula med bra grepp.
Prisklass: Medelpris.
Snörning som ger bra passform.
Stötdämpning i häl och innersula.
Passar även för tennis.

Amerikanska Nike är marknadsledande inom sportutrustningsindustrin och grundades 1963. De inspirerar världens idrottare med innovativa produkter och deras löparsko ger stöd och den komfort du behöver ha för att vara på topp.

Nike Air Max Volley Women tennis/padel är en populär damsko hos bland annat Tennisshopen.se. och Rocketpadel.com. Det är en ny sko från Nike som från början är framtagen för tennis meb som fungerar lika bra för padel. Skon passar till flera olika underlag men är särskilt lämplig för det nya mondogräset. Den är särskilt utformad för kvinnors fötter.

Padelskon har en stilren design som håller fötterna på plats och ger en skön känsla. Passformen är stödjande och längs mittsömmen går två band som du justerar för att få mellanfoten att omslutas mer. Den synliga Max Air-enheten i hälen absorberar stötar vid snabba vändningar och innersulan i skum ger en bra dämpning. Letar du efter en bra padelsko i dammodell är detta valet för dig!

 • Butiker & priser
 • Priser för Nike Court Air Max Volley Women | White/Metallic silver
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test padelskor - testvinnande padelskor.

Köpguide padelskor

Racketsporten padeln har vuxit sig riktigt stor i Sverige de senaste åren och ju populärare det blir desto mer utrustning finns det tillgängligt. Padel är en blandning mellan tennis och squash och är en sport som passar till alla åldrar. Förutom att ha ett bra padelracket behöver du också ha ett par riktigt bra skor som är anpassde för padel – padelskor. Här ger vi dig all information du kan behöva inför ditt köp!

Vad är padelskor?

Padelskor är träningsskor som är speciellt framtagna för att spela padel med och padelbanornas underlag. Dämpningen är mer anpassad för padelns hopp och stödet för padelns olika rörelsemönster med mycket hopp och snabba vändningar.

Därför ska du använda padelskor

För att få enklare och hårdare slag ska du ha stabila skor när du spelar padel. Padelskornas sulor är anpassade för padelbanornas underlag och för att få ett bra grepp i antingen sanden eller konstgräset. Skorna är tillräckligt stabila för att klara padelspelets förflyttningar som sker både fram och bak på banan och olika upphopp när du slår. Eftersom banan består av betong behöver skorna också en bra dämpning som är mer skonsam för din kropp. Spelar du i vanliga löparskor får du inte samma grepp eller stabilitet eftersom den typen av träningssko har andra egenskaper som är mer lämpade för löpning. Då riskerar du också att få skador. Spelar du med till exempel innebandyskor eller handbollsskor får du en bra stabilitet men inte ett lika bra grepp.

Olika sorters padelskor

Du kan spela på olika underlag och därför behöver skorna anpassas efter det, och då gäller det typen av sula. Du kan antingen spela på sand eller en bana med konstgräs.

Fiskbensmönster – passar för sand

Ska du spela på en padelbana med sand ska du använda padelskor som har en sula med fiskbensmönster, som också kallas för Herringbonesulan. Den här typen av sko ger ett bra grepp på sandiga eller hala padelbanor. Många padelskor eller tennisskor som är anpassade för sand eller grus har ordet ”clay” med i namnet, något som kan underlätta när du letar skor.

Hybridmönster – passar för både sand och gräs

Spelar du på både konstgräs eller mondogräs och sand ska du istället välja en sko med hybridmönster. Det är en padelsko med dubbar och fiskbensmönster som ger ett bättre och mer flexibelt grepp i gräset.

Skillnaden mellan padelskor och tennisskor

Även om tennisskor och padelskor är rätt lika så finns det en del saker som skiljer dem åt också. Padelskor väger mindre och stödet skiljer sig åt. Tennisskor har ett stöd som underlättar när du gör sidledesförflyttningar. I padel rör du dig mer fram och bak på banan vilket kombineras med många upphopp och då behöver skorna ha en annan dämpning och är också mindre stabila.

Många tennisskor är även anpassade för padel, framförallt de tennisskor som används till grus. Spelar du på mindre sandiga banor kan du använda tennisskor som är för hard court eller all court, men däremot finns det en risk att halka.

Så väljer du rätt storlek

Hur padelskorna ska sitta beror på tycke och smak – vissa vill ha dem tajta och andra önskar en lösare modell. Det viktiga är att du inte glider runt i skorna och att alltid lämna ett utrymme på 0,5 centimeter. 

Läs också: Bäst i test padelracket

Läs också: Bäst i test löparskor

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det är bra att använda skor som är anpassade för padel för att få ett både bättre och säkrare spel. Padelskorna är anpassade till padelbanans underlag och ger ett bra grepp. Det finns padelskor för konstgräs och för sand.
 • En padelsko är lättare än en tennissko och de har olika egenskaper. Padelskon är gjord för att röra sig fram och bak på banan och vid upphopp. Tennisskon har istället stöd och dämpning som underlättar när du gör sidledesförflyttningar.
 • Vi har valt att utse Asics Padel Lima FF till den padelsko som är bäst i test. Det är en uppskattad, populär och slitstark padelsko som är som har en bra dämpning, framtagen i samarbete med padelstjärnan Pablo Lima.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Asics Asics Padel Lima FF
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng