VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 25 April 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är årets bästa tennisskor – Bäst i test 2023

Spelar du tennis är det också en fördel att ha riktigt bra tennisskor på fötterna. Se testvinnande tennisskor och ta del av våra bästa tips inför köpet.

Vi har jämfört
 • Vilket underlag skon passar för.
 • Stabilitet/smidighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner


Bästa för grus Test.se - Bästa för grus
Asics
ASICS Gel-Resolution 8 Clay
Asics ASICS Gel-Resolution 8 Clay - Test
Bästa för grus
Asics
ASICS Gel-Resolution 8 Clay
En slitstark och stabil tennissko för grus – en av Asics bästa modeller.
Populärt val hos Racketspecialisten.se.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Underlag: Grus.
Stabil och slitstark.
Bra stabilitet i sidledsförflyttningar.
GEL-teknologi som ger bra dämpning.
Finns i dam- och herrmodell.
Passar även för padel.

Asics är ett företag som grundades 1977 i Japan. Namnet är en förkortning av den latinska frasen ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”. Deras löparskor är en av de mest köpta varumärkena och de har ett stort utbud av prisbelönade modeller. Vi har med flera av Ascics tennisskor i vårt jämförande test.

Asics Gel-Resolution 8 Clay är ett populärt val hos Racketspecialisten och Tennisshopen, en av Ascis bästa tennisskor och också en av marknadens mest sålda modeller. Tennisskorna har funnits länge på marknaden och är anpassad för grusunderlag vilket gör att vi utsett den till bästa tennisskorna för grus. Det är en snygg och påkostad tennissko som du även kan använda på padelbanan.

Tenniskon är en uppdaterad modell av en tidigare storsäljare och lite mer stabil än syskonet Gel-Solution Speed. Den är stabil med bra dämpning och slitstark och mer stabil än tidigare modeller. Skon är utrustad med Asics senaste teknologi så att du får en behaglig känsla när du rör dig på tennisbanan. Överdelens konstruktion i Flexion Fit ger ett formmässigt stöd och den har en teknologi som ger stabilitet i dina sidledsförflyttningar. Gelen i hälen och mellanfoten minskar belastningar i leder och knän och den omslutande hälkappan ger ett bra stöd. Innersulan är uttagbar. Är du ute efter riktigt bra tennisskor för grus ska du välja Asics Gel-Resolution 8 Clay.

 • Butiker & priser Herr
 • Butiker & priser Dam
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa hard court Test.se - Bästa hard court
Nike
Nike Air Zoom Vapor Cage 4
Nike Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - Test
Bästa hard court
Nike
Nike Air Zoom Vapor Cage 4
En stabil och slitstark tennissko för hard court med hög komfort.
Testvinnare hos Sportporten.se 2021.
Populärt val hos Racketspeciliasten.se.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Populärt val hos Prisjakt.
Underlag: Hard court.
Stabil sko med hög komfort.
Slitstark yttersula med bra grepp.
Finns i dam- och herrmodell.

Nike är ett amerikanskt företag som är marknadsledande inom sportutrustningsindustrin och grundades 1963. De inspirerar världens idrottare med innovativa produkter och deras löparsko ger stöd och den komfort du behöver ha för att vara på topp. Vi har med två av Nikes tennisskor i vårt jämförande test.

Nike Air Zoom Vapor Cage 4 är en tennissko som blev utsedd till bästa damsko hos Sportporten.se och är ett populärt val hos både Racketspeciliasten och Tennisshopen. Det är en ny sko där Nike tagit de bästa egenskaperna från deras två toppmodeller Nike Cage och Nike Vapor. Det är en lätt och snygg sko med bra komfort anpassad för hard court och enligt tester en av marknadens mest slitstarka tennisskor just nu. Skon har en maximal stabilitet och hög komfort med en bra passform.

Tennisskons lätta innersula är i gummi och förstärker de områden som slits mycket när du spelar tennis och har zoner som ger en bra stabilitet. Yttersulan är slitstark med ett bra grepp så att du alltid känner dig säker på tennisbanan. Hälen har en responsiv dämpning, vilket också finns på framsidan av skon vilket gör att du kan flytta dig snabbt. Hälen har också en hälklämma som säkrar hälen och ett bra stöd för mellanfoten. Innerskon har en tätsittande passform som enligt tester gör att den sitter skönt runt hela foten. Även om de här tennisskornas största fokus bygger på stabilitet och komfort går det enligt recensioner lätt att förflytta sig på banan. Är du dessutom ute efter en stilren och snygg tennisko är detta ett bra val för dig.

 • Butiker & priser
 • Butiker & priser
 • Priser för NIKE Air Zoom Vapor Cage 4 HC Blue Mens 2021
 • Nike Court Air Zoom Vapor Cage 4 Dam
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa all court Test.se - Bästa all court
Asics
ASICS Solution Speed FF
Asics ASICS Solution Speed FF - Test
Bästa all court
Asics
ASICS Solution Speed FF
Asics smidigaste tennissko just nu.
 Testvinnare hos Sportshopen.se 2023.
Populärt kundval och personalfavorit hos Racketspecialisten.se.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Bra recensioner av Perfect-tennis.com 2020.
Underlag: All court.
Sko som prioriterat snabbhet och smidighet.
Bra stabilitet i sidled och djupled.
Finns i dam- och herrmodell.
Passar även för padel.

Asics Solution Speed FF har länge varit en personalfavorit hos Racketspecialisten, så även denna uppdaterade modell från 2021. Det är även ett populärt kundval hos Tennisshopen och skon har fått bra recensioner hos experter. Det är en all courtsko som används till hårda underlag och även på padelbanor.

Detta är en uppdaterad modell av en av de bästa tennisskorna på marknaden för dig som prioriterar snabbhet och smidighet. Eftersom fokus ligger på detta så är hållbarheten något sämre om du jämför med en mer stabil sko eller robust tennissko. Trots det har skon en bra yttersula som ger en slitstark sko.

I mellansulan använder sig Ascics av TWISSTRUSS som gör att du snabbt kan förflytta dig i djupled. DYNAWRAP gör att du får en bra stabilitet i sidled. Skon har en ny sula i hälen som ger ett bättre grepp, högre komfort och bra dämpning. Skon kombinerar dessutom ett responsivt dämpningssystem med stöd och flexibilitet

 • Butiker & priser Herr
 • Butiker & priser Dam
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa herrsko Test.se - Bästa herrsko
Asics
Asics Court FF 2
Asics Asics Court FF 2 - Test
Bästa herrsko
Asics
Asics Court FF 2
En stabil tennissko med bra grepp.
Testvinnare hos Sportporten.se 2021.
Bäst i test hos Perfect-tennis.com 2021.
Underlag: All court.
Stabil sko.
Klarar snabba riktningsförändringar.
Finns i dam- och herrmodell.

Asics Court FF 2 är en högklassig tennissko som blivit utsedd till bästa herrsko hos Sportporten.se och är testvinnare hos Perfect-tennis.com. Enligt tester är det en stabil och smidig sko med skön dämpning som ger maximal flexibilitet. Den passar för all court och kan användas både på hårt underlag och grus.

Skon har ett Impact Guidance System (IGS) som absorberar stötar och hjälper foten till en neutral position. På samma gång hjälper skon också till att få riktningsförändringar i hög fart utan att tumma på stabiliteten. Sulan är gjord av gummi som ger en större rörelsefrihet. Den ger en bra stabilitet och grepp på tennisplanen och skon sitter skönt på foten. Tennisskons strumpliknande öppning ger en bekvämare passform och gör det enklare att ta på sig dem.

 • Butiker & priser: Herr
 • Butiker & priser: Dam
 • Priser för ASICS Court FF Novak All Court Wh/Gr Mens
 • Asics Court Ff 2 Clay/Padel Women, Padelskor Dam
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa damsko Test.se - Bästa damsko
Nike
Nike Court Air Max Volley Women
Bästa damsko
Bästa damsko
Nike
Nike Court Air Max Volley Women
En bekväm tennissko med skön passform som dessutom är prisvärd.
Testvinnare hos Sportporten.se 2021.
Populärt val hos Racketspecialisten.se.
Populärt val hos Tennisshopen.se.
Underlag: All court.
Främjar rörelserna vid slag.
Bekväm och skön passform.
Ergonomisk design.
Finns i dam- och herrmodell.
Kan även användas vid padel.

Nike Air Max Volley är en damsko som av Sportporten.se blivit utsedd till bästa tennisskorna för damer i budgetklassen. Tennisskorna är dessutom ett populärt val hos Racketspecialisten och Tennisshopen. Det är en helt ny sko från Nike som är framtagen för tennis och all court-underlag, men som även kan användas för padel. Den är dessutom prisvärd.

Det är en stilren och stödjande sko som håller fötterna på plats när du spelar. Enligt recensioner har den en skön passform och bra dämpning. Från häl till tå finns två uppsättningar band som ger stöd åt hålfoten som dras åt med två snören efter önskemål. Hälen har en Max Air-enhet som absorberar stötar vid snabba rörelser och vändningar. Innersulan är i skum och dämpar stegen och ger en känsla av låg profil. Skon är ventilerad nertill och har en ovandel där fokus ligger på slitstyrka och stabilitet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nike Court Air Max Volley Women | White/Metallic silver
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test tennisskor - se testvinnande tennisskor.

Köpguide tennisskor

Att använda rätt skor när du spelar tennis är lika viktigt som att välja racket. Därför behöver du köpa ett par träningsskor som är anpassade för just tennis. Här ger vi dig bra tips inför ditt köp så att du väljer rätt modell.

Därför ska du använda tennisskor

Det är många som tänker att du kan använda samma löparskor på tennisbanan som när du är ute och springer. Men det finns många fördelar med att köpa ett par riktiga skor som är anpassade för tennis. Tennisskor är gjorda för att klara de påfrestningar och utmaningar som sker på tennisbanan – de både optimerar ditt spel och förebygger olyckor. Tennisskor är utformade att klara korta löpningar, många start-stop och att röra sig i sidled, egenskaper som andra träningsskor saknar.

Val av sko beror på spelsätt

När du köper tennisskor är det bra att ta med i beräkningen hur du ser ut, vilken typ av tennisspelare du är och vilket spelsätt du har. Tänk på hur du rör dig och hur smidig du är – ju smidigare desto lättare och smidigare sko kan du välja. Samtidigt förlorar du då i stabilitet och hållbarhet. Är du lite tyngre eller inte lika smidig bör du istället välja en tennissko med lite högre stabilitet. Rör du dig mycket i sidled ska tennisskorna ha hög hållbarhet för detta för att klara den här typen av påfrestning. Drar du foten i banan när du servar är det en fördel om skorna har en stark sula vid tårna så att de håller längre.

Tänk på underlaget

Vilket underlag banan har spelar också stor roll när det kommer till val av rätt tennisskor. De vanligaste underlagen är grus eller hard courtunderlag.

Grusskor – passar till grusunderlag

Är du en spelare som framförallt kör på en grusad bana passar grusskor dig allra bäst. De skiljer sig från hard courtskorna genom att ha en mer räfflad sula och förstärkt ovansida och framfot som klarar den belastningen som uppstår när du glider på gruset. Skorna har även en gummiblandning som är mjukare. Du ska aldrig spela med grusskor på andra underlag än grus för då sliter du onödigt på sulorna, men riskerar också att skada dig då greppet blir annorlunda.

Hard courtskor – passar till hard courtunderlag

Spelar du på ett hard courtunderlag ska du också välja hard courtskor. Den här typen av sko har en starkare gummiblandning som klarar en påfrestning på hårdare underlag. Sulan är mindre räfflad än hos en grussko.

All courtskor – passar till all court

Brukar du spela på både hard courtunderlag och grus kan du välja ett par all courtskor som klarar båda underlagen. Precis som hos en hard courtsko har den här skon en starkare gummiblandning som klarar en påfrestning på hårdare underlag. Även här är sulan är mindre räfflad än hos en grussko. Är du till exempel nybörjare rekommenderas den här typen av sko eftersom du då kan spela på olika underlag.

Så väljer du rätt storlek på tenniskorna

För att tennisskorna ska passa ska de sitta tajt så att foten inte glider runt när du byter riktning eller accelererar under spelets gång. Det är dock viktigt att alltid lämna ett utrymme på 0,5 centimeter.

Läs också: Bäst i test löparskor

Läs också: Bäst i test trailskor

Läs också: Bäst i test barfotaskor

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Tennisskor ska sitta tajt så att foten inte glider runt när du byter riktning. Dock ska du alltid lämna ett utrymme på 0,5 centimeter.
 • Du ska alltid använda tennisskor när du spelar tennis. Tennis är en sport där du arbetar mycket i sidled och tennisskor är gjorda för att klara den här belastningen. Spelar du i vanliga träningsskor finns en risk att skorna slits snabbare och att du skadar dig.
 • Vi har valt att utse Asics Gel-Resolution 8 Clay till den bästa tennisskon för grus. Det är en snygg, påkostad, slitstark och stabil tennissko. Som bästa hard courtsko har vi utsett Nike Air Zoom Vapor Cage 4 som är en stabil och slitstark tennissko från Nike.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa för grus:
Asics ASICS Gel-Resolution 8 Clay
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng