VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss


Innehåll
FILTER
Ändrad 23 Maj 2024

Bästa företagsabonnemangen 2024 – jämför alla operatörer

Är täckning, fria samtal eller mycket surf viktigast för ditt företag? Jämför alla företagsabonnemang i vårt stora test för att hitta det bästa mobilabonnemanget för företag. Här på Test.se kan vi stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Visar 17 abonnemang
0 GB
chilimobil Logo
Surfhastighet upp till 1 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
telenor Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
tre Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
telia Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
chilimobil Logo
Surfhastighet upp till 10 Mbit/s
chilimobil Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
telenor Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
telia Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
tre Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
chilimobil Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
tele2 Logo
Surfhastighet upp till 300 Mbit/s
telia Logo
Surfhastighet upp till 300 Mbit/s
bästa abonnemang företag

Hitta det bästa företagsabonnemanget

Oavsett om du ska teckna ett traditionellt mobilabonnemang eller ett företagsabonnemang finns det en rad saker som är bra att fundera på för att få till det bästa möjliga alternativet. Här tipsar vi om ett gäng faktorer som kan vara värda att fundera kring innan du tecknar ditt nya företagsabonnemang.

Jämför företagsabonnemang – ställ operatörerna mot varandra

För att hitta det bästa och billigaste abonnemanget gäller det att vara noggrann med att jämföra alla sina alternativ. Använd gärna vår smarta tjänst ovan för att se vad de olika mobiloperatörerna kan erbjuda när det gäller just företagsabonnemang.

Operatörer som erbjuder företagsabonnemang

I vår sammanställning av företagsabonnemang hittar du sex operatörer som kan erbjuda denna abonnemangsform. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive operatörs utbud. 

Är du ute efter ett vanligt mobilabonnemang? Kolla in vår jämförelse av mobilabonnemang här!

Hur stor surfmängd behövs?

Hur stort surfbehov är på ditt företag beror naturligtvis på flera olika saker – inte minst hur många ni är och hur ni arbetar. Hur stort surfbehov de anställda har är väldigt individuellt. Se över detta på arbetsplatsen innan ni väljer vilken surfmängd de anställda kan tänkas behöva. Vissa operatörer erbjuder möjlighet att fördela surf mellan användarna, vilket kan vara en bra idé för en del företag. Hos vissa operatörer går det även att spara oanvänd surfmängd. En del abonnemang erbjuds också med fri surf, vilket kan vara ett bekvämt alternativt att välja för att slippa ha koll på hur mycket surf som behövs/går åt. 

Alltid på kontoret eller ofta iväg utan wifi?

För er som främst jobbar på kontor med konstant tillgång till wifi kanske surfmängden inte behöver vara speciellt stor. Men är ni ofta iväg på arbete utanför kontoret eller jobbar på olika platser så kanske surfmängden behöver vara större. Vissa operatörer erbjuder obegränsad surf vilket kan vara ett bra alternativ. Då behöver ni aldrig oroa er för att surfen ska ta slut!

Dataroaming – det gäller i EU

År 2017 försvann kostnaden för roaming inom EU. Detta innebar att vi från och med då kunde ringa, sms:a och surfa precis som hemma när vi befinner oss utomlands inom EU. Samma regler gäller vanligtvis också i exempelvis USA. Dock finns det fortfarande begränsningar gällande surf. Läs på om de olika abonnemangen och vad som gäller för respektive abonnemang.

Välj rätt abonnemang för bäst täckning

täckningskarta telia, tele2, telenor och tre

När det gäller täckning så finns det fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele 2, Telenor och Tre. Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3. Därefter hamnar Tele 2. Mobiloperatörerna prioriterar tätbefolkade områden i Sverige. Därför innebär det att täckningen kan vara sämre i glesbefolkade områden, till exempel i Norrland.

Mobiloperatör
Använder mobilnät

Flera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät. Telness lånar exempelvis Telias nät medan Hallon och Chili Mobil använder Tres nät. Detta innebär att täckningen ska vara likadan och att det ska fungera likadant enligt mobiloperatörerna.

Redaktionen på test.se har kontaktat Telia, Tele2, Telenor och Tre för att ta reda på om de har någon typ av prioritering på täckning. Vi har inte fått något konkret svar men de svar vi fått är att det ska vara samma täckning. Vid större evenemang och konserter till exempel så kan det förekomma prioritering på huvudoperatörernas nät. Detta innebär till exempel att Tre har bättre täckning i sådana lägen jämfört med Hallon.

Fria samtal och sms 

Nu för tiden erbjuder de flesta mobiloperatörer fria samtal och sms i sina abonnemangslösningar. Det kan dock vara värt att dubbelkolla vad som gäller, speciellt om ert företag är beroende av att kunna ringa och sms:a mycket. 

Växellösning för små och stora företag

Alla företagsabonnemang erbjuder mobila växellösningar. Det finns flera olika alternativ och funktioner hos operatörerna. Besök respektive mobiloperatör för att se vad varje aktör kan erbjuda. 

Vilken mobiloperatör är bäst?

Att svara på vilken mobiloperatör som är bäst är alltid klurigt, helt enkelt för att det är väldigt individuellt. Faktorer som väger tungt för dig och ditt företag kanske inte är lika nogräknade för någon annan. Ett sådant exempel är frågan om täckning – om företaget är lokaliserat lite utanför storstaden kan det vara extra viktigt att se till att välja en mobiloperatör med bra täckning. Om du istället befinner dig mitt i en storstad större delen av tiden är detta inte lika viktigt – detta då tätbefolkade prioriteras av mobiloperatörerna. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig och ditt företag, så hittar du förhoppningsvis det bästa företagsabonnemanget för dig. 

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • I vår jämförelse kan vi presentera sex olika operatörer som har företagsabonnemang i sitt utbud – Hallon, Telenor, Tre, Tele2, Chili Mobil och Telia.
  • Vilket alternativ som är bäst för just dig och din verksamhet är svårt att svara på. Fundera kring faktorer som surfmängd, täckning och tillgång till kundservice när du gör ditt val.
  • företag har beror exempelvis på hur många ni är och hur ni arbetar. Har ni exempelvis ofta tillgång till wifi? I så fall räcker en betydligt mindre surfmängd. Om verksamheten ofta är på resande fot är det bättre att välja generöst med surf, eller kanske till och med ett företagsabonnemang med fri surf.
Innehållsförteckning