HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa mobilabonnemanget 2024 – jämför alla operatörer

tjänster uppdaterad 20:e Februari, 2024

Är täckning, fria samtal eller mycket surf viktigast för dig? Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det bästa mobilabonnemanget. Här på Test.se kan vi stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse. 

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Fri surfMinst 8 GBMinst 6 GBUngdomStudentSenior 55+/PensionärBilligaste abonnemangetBilligaste abonnemanget med mobilBilligaste iPhone med abonnemangBilligaste Android med abonnemang

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd Alla
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
3GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
Bygg ditt eget abonnemang
Bra täckning i Telenors nät
3GB

Surfmängd

Vimla 3 GB

55
kr/mån
Gäller första 4 månaderna, därefter 110 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
3GB

Surfmängd

Fello 3 GB

52.50
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 105 kr/mån.

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
4GB
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
Möjlighet till eSIM
4GB

Surfmängd

Hallon 4 GB

19
kr/mån
Gäller första 4 månaderna, därefter 109 kr/mån.

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
2GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
2GB

Surfmängd

Comviq 2GB

115
kr/mån

Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
2GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindningstid
EU-roaming inkluderat
2GB

Surfmängd

My Beat 2GB

119
kr/mån

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
2GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2021)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
2GB

Surfmängd

Halebop 2GB

129
kr/mån

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas i 90 dagar
Tele2s täckningsnät
Inga bindningstider
Inga uppsägningstider
5GB

Surfmängd

Tellus 5 GB

25
kr/mån
Gäller första månaden, därefter 145 kr/mån.

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
5GB

Surfmängd

Tre 5 GB

199
kr/mån

Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
5GB

Surfmängd

Telenor 5 GB

229
kr/mån

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindningstid
Mobildata inom EU/EES ingår
5GB

Surfmängd

Tele2 5 GB

249
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Populärt hos Chilimobil
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Ingen bindningstid
Viaplay två månader kostnadsfritt
Obegr.

Surfmängd

Chili Obegränsat

249
kr/mån
Gäller första 3 månaderna, därefter 299 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
3GB

Surfmängd

Telia 3 GB

229
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst, eftersom det beror mycket på vad du värderar som användare. Behöver du exempelvis mycket surf, har du ofta problem med täckningen eller vill du ha möjlighet att gå till en fysisk butik och ställa frågor kring ditt mobilabonnemang? Använd gärna vår sammanställning där vi jämför alla mobilabonnemang på marknaden, för att du enklast ska hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark. På andra plats hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf, då kan ett mobilabonnemang med 3-8 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg där du inte har tillgång till wifi kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

De billigaste mobilabonnemangen hittar du i stort sett alltid om du väljer att teckna abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna som exempelvis Fello, Vimla eller Hallon.

simkort från alla stora mobiloperatörer

Hur hittar jag det bästa mobilabonnemanget?

När det är dags att skaffa ett nytt mobilabonnemang finns det många olika saker som kan vara bra att tänka på. Här har vi samlat en rad punkter som kan vara bra att fundera kring innan du tecknar det nya abonnemanget. 

Så mycket surf behöver du

Hur stort surfbehov man har är naturligtvis väldigt individuellt. När du ska välja surfmängd är tipset att fundera på hur ditt mobilanvändande ser ut. Använder du ofta din mobil till streaming av video eller musik? Eller använder du sociala medier frekvent? I så fall är det smarta att välja ett mobilabonnemang där det ingår en lite större datamängd. Om du istället främst vill använda din telefon till samtal och sms räcker det gott med en mindre surfpott. I vår jämförelse hittar du abonnemang med allt från 1 GB till fri surf

Flera mobilabonnemang erbjuder även möjligheten att spara surf. Om du inte har använt upp hela din datamängd läggs detta till en surfpott som du sedan kan använda kommande månader. Det är dock vanligt förekommande att du inte får spara hur mycket surf som helst, och inte heller hur länge som helst. Undersök vad som gäller hos just din mobiloperatör.

Har du wifi hemma eller inte?

När du ska välja surfmängd är det också bra att fundera på hur ofta du har tillgång till wifi. Om du har wifi hemma och på jobbet är helt enkelt behovet av en stor datamängd mindre. Men om du ofta är på språng eller inte har wifi hemma kan en stor surfmängd vara ett bra val. Vissa mobilabonnemang erbjuder obegränsad surfmängd – då behöver du aldrig vara orolig för att surfmängden ska ta slut! 

Bra att veta! Just nu väljer fler och fler operatörer att prissätta sina abonnemang efter surfhastighet istället för surfmängd. Detta betyder att de erbjuder flera olika mobilabonnemang med obegränsad surfmängd – det som skiljer abonnemangen emellan är istället surfhastigheten. 

Dataroaming

År 2017 försvann kostnaden för roaming inom EU. Detta innebar att vi från och med då kunde ringa, sms:a och surfa precis som hemma när vi befinner oss utomlands inom EU. Dock finns det fortfarande begränsningar gällande surf. Läs på om de olika abonnemangen och vad som gäller för respektive.

Letar du efter mobilt bredband? Då kan du kolla in vår jämförelse av mobilt bredband!

Därför ska du välja familjeabonnemang

Att skaffa ett familjeabonnemang kan vara en bra idé om man är flera som ska skaffa abonnemang samtidigt. Och trots namnet går det lika bra att skaffa familjeabonnemang om ni är ett gäng kompisar!. Med en familjeabonnemang kan ni ha flera mobilnummer kopplade till samma mobilabonnemang. Hur detta kan skilja sig lite mellan de olika operatörerna – ta gärna en titt på vår jämförelse av familjeabonnemang för att hitta det bästa möjliga alternativet.

Mobilabonnemang för student, pensionär eller företag

Det finns flera olika abonnemang att välja på för dig som är student eller pensionär/senior. Som pensionär eller student vill man inte spendera mer än vad man absolut måste, och de flesta abonnemang som erbjuds är minst lika bra som "vanliga". Flera operatörer har studentalternativ och ungdomsrabatt. För att räknas som senior brukas krävas att du är äldre än 55 år, men detta kan skilja sig lite mellan de olika mobiloperatörerna. Gå direkt till jämförelsen av studentabonnemang och seniorabonnemang för att läsa mer och teckna abonnemang. 

Om du istället vill teckna ett abonnemang för ditt företag har vi jämfört samtliga operatörer som erbjuder detta alternativ – ta en titt på vår särskilda sida för företagsabonnemang.

Vilken operatör har bäst täckning?

täckningskarta telia, tele2, telenor och tre

När det gäller täckning finns det fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3, därefter hamnar Tele2. Mobiloperatörerna prioriterar tätbefolkade områden i Sverige, vilket innebär att täckningen kan vara sämre i glesbefolkade områden, som till exempel i Norrland.

Vilken operatör ingår i vilket nät?

vilken operatör ingår i vilket nätFlera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät. Halebop ingår exempelvis i Telias nät och Comviq i Tele2's nät. Detta innebär att täckningen ska vara likadan och att det ska fungera likadant enligt mobiloperatörerna.

Redaktionen på test.se har kontaktat Telia, Tele2, Telenor och Tre för att ta reda på om de har någon typ av prioritering på täckning. Vi har inte fått något konkret svar men de svar vi fått är att det ska vara samma täckning. Vid större evenemang och konserter till exempel så kan det förekomma prioritering på huvudoperatörernas nät. Detta innebär till exempel att Telia har bättre täckning i sådana lägen jämfört med Halebop och Fello.

Välj eSIM och slipp krångel

Liksom allt annat i telekombranschen har även SIM-korten utvecklats under åren, och numera erbjuder många operatörer även ett digitalt SIM-kort i form av eSIM. En fördel med eSIM är att du kan börja använda din nya telefon så snart du köper den. Du slipper även ett fysiskt SIM-kort att ha koll på, och det är dessutom enkelt att byta operatör om du har eSIM.

Vilket är det bästa mobilabonnemanget?

Det är svårt att svara på vilket mobilabonnemang som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt, eftersom allas mobilanvändande ser olika ut. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig gärna av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Köpa mobiltelefon med abonnemang

Många operatörer erbjuder även möjligheten att köpa en mobiltelefon samtidigt som du tecknar ett mobilabonnemang. Huruvida detta är ett prisvärt alternativ eller inte kan variera från fall till i fall. Några av de större operatörerna, som exempelvis Telia, Tele2, Halebop och Tre, kan vanligtvis erbjuda ett lägre pris på mobiltelefonen om du köper den samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos dem. Ju dyrare abonnemang, desto mer rabatterad brukar mobiltelefonen dessutom vara. En annan fördel med att teckna abonnemang samtidigt som du köper en telefon är att du delar upp din betalning och slipper betala en dyr klumpsumma. Tänk dock på att du vanligtvis binder dig hos operatören i två eller tre år. 

 

iphone 15 pro

Jämför mobilabonnemang – operatörer i vår sammanställning

Fello

Nät: Telia

Surfmängd: 3 - 24 GB

Möjlighet att spara surf: Ja, upp till 25 GB

Pris: 105 - 275 kronor per månad

E-sim: Ja

Fello är en av de mest populära och välkända lågprisoperatörerna, som bland annat lockar kunder tack vare att man erbjuder rabatterat pris under de första månaderna som du tecknar nytt abonnemang. En annan stor fördel med Fello är att de ingår i Telias nät, vilket gör att du får bästa möjliga täckning.

Läs mer och se alla Fellos abonnemang

Hallon

Nät: Tre

Surfmängd: 5 - 100 GB

Möjlighet att spara surf: Ja, upp till 100 GB

Pris: 109 - 359 kronor per månad

E-sim: Ja

Problemfritt att hantera och billigt att skaffa. När det gäller prisvärda mobilabonnemang toppar Hallon ofta många jämförande listor. Dessutom erbjuder man ofta ett rabatterat pris under de första månaderna av abonnemangstiden. Hos Hallon kan du teckna abonnemang med upp till 100 GB surf per månad, och du kan också spara lika mycket surf varje månad. Hallon ingår i Tres nät.

Läs mer och se alla Hallons abonnemang

Telia

Nät: Telia

Surfmängd: 5 - 15 GB (Även obegränsat)

Möjlighet att spara surf: Ja, upp till 50 GB

Pris: 269 - 729 kronor per månad

E-sim: Ja

Telia är Sveriges största mobiloperatör, både när det gäller antalet kunder och omsättning. Förutom att man kan erbjuda den bästa täckningen i landet erbjuder också Telia möjlighet att spara surf – något som de andra stora operatörerna inte gör. Värt att veta är dock att man får vara beredd att betala mer för Telias abonnemang än för de flesta andra. Här erbjuds också abonnemang med fri surf. 

Tele2

Nät: Tele2

Surfmängd: 5 - 15 GB (Även obegränsat)

Möjlighet att spara surf: Nej

Pris: 269 - 629 kronor per månad

E-sim: Ja

Tele2 är Sveriges näst största mobiloperatör, och är ett populärt alternativ för många. Tele2 erbjuder enligt jämförande undersökningar det näst bästa nätet i landet med mycket bra täckning i stort sett överallt. Hos Tele2 hittar du abonnemang med varierande surfmängd, och här finns också alternativet att teckna ett mobilabonnemang med fri surf. Tele2 har även börjat erbjuda flera olika mobilabonnemang med obegränsad surf där surfhastigheten är det som skiljer sig. 

Comviq

Nät: Tele2

Surfmängd: 5 - 100 GB

Möjlighet att spara surf: Ja, motsvarande som ingår i ditt abonnemang

Pris: 145 - 395 kronor per månad

E-sim: Ja

Comviq är en av de mest etablerade operatörerna på marknaden, och här hittar du mobilabonnemang för alla önskemål – oavsett om du är ute efter mycket eller lite surf. Hos Comviq kan du spara motsvarande lika mycket surf som ingår i ditt abonnemang, om du har ett abonnemang där det ingår 50 GB kan du alltså spara ytterligare 50 GB surf i din surfpott. Comviq ingår i Tele2:s nät.

Läs mer och se alla Comviqs abonnemang

Telenor

Nät: Telenor

Surfmängd: 5 - 35 GB (Även obegränsat)

Möjlighet att spara surf: Nej

Pris: 269 - 549 kronor per månad

E-sim: Ja

Telenor är en stor mobiloperatör på den nordiska marknaden. Företaget startade i Norge, men har funnits i Sverige sedan början av 2000-talet. Hos Telenor hittar du möjlighet att teckna abonnemang med fri surf, vilket är ett perfekt alternativ för dig som inte vill känna dig begränsad i ditt surfande.

Läs mer och se alla Telenors abonnemang

Vimla

Nät: Telenor

Surfmängd: 4 - 100 GB

Möjlighet att spara surf: Ja, upp till 100 GB

Pris: 110 - 370 kronor per månad

E-sim: Nej

Även i Telenors nät finns en lågprisoperatör representerad – här hittar du uppstickaren Vimla. Hos Vimla finns en bredd av olika abonnemang, och du får ofta rabatt på priset under de första månaderna. Man har också generösa regler när det gäller att spara surf, då du har möjlighet att spara upp till 100 GB.

Läs mer och se alla Vimlas abonnemang

Halebop

Nät: Telia

Surfmängd: 3 - 100 GB

Möjlighet att spara surf: Ja, motsvarande som ingår i ditt abonnemang

Pris: 149 - 399 kronor per månad

E-sim: Ja

Halebop har funnits på marknaden i drygt 20 år och ägs sedan 2001 av Telia. Därmed är man också en del av Telias testvinnande nät! Från början erbjöd man bara kontantkort, men numera finns även abonnemang i Halebops utbud. Här kan du hitta abonnemang med upp till 200 GB surf, vilket är mer än vad de flesta andra operatörer kan erbjuda.

Läs mer och se alla Halebops abonnemang

My Beat

Nät: Telenor

Surfmängd: 2 - 50 GB

Möjlighet att spara surf: Nej

Pris: 119 - 329 kronor

E-sim: Nej

My Beat är en förhållandevis ny operatör på marknaden som har specialiserat sig på en särskild målgrupp – nämligen seniorer och pensionärer. Här får du ett lägre pris på abonnemangen om du har fyllt 55 år. My Beat ingår i Telenors nät.

Tellus

Nät: Tele2

Surfmängd: 1 - 100 GB

Möjlighet att spara surf: Ja

Pris: 45 - 345 kronor per månad

E-sim: Ja

Tellus är en del av Tele2:s nät och är en ganska ny aktör när det gäller mobiloperatörer. Likt hos många andra operatörer får du ofta rabatt på priset under de första månaderna. Hos Tellus får du också en gratis månad om du väljer att värva en kompis.

Läs mer och se alla Tellus abonnemang

Chilimobil

Nät: Tre

Surfmängd: Fri surf, välj surfhastighet

Möjlighet att spara surf: Nej

Pris: 129 - 299 kronor per månad

E-sim: Nej

En del operatörer erbjuder möjlighet att teckna mobilabonnemang med fri surf – Chilimobil är en av dem. Denna mobiloperatör ingår i Tres nät och erbjuder, liksom flera andra operatörer, rabatterat pris under de första månaderna när du tecknar ett nytt abonnemang hos dem. Unikt för Chilimobil är att de endast erbjuder abonnemang med fri surf – du väljer istället vilken surfhastighet du önskar. 

Läs mer och se alla Chilimobils abonnemang

Tre

Nät: Tre

Surfmängd: 5 - 20 GB (Även obegränsat)

Möjlighet att spara surf: Nej

Pris: 199 - 399 kronor per månad

E-sim: Ja

Tre är landets fjärde största mobiloperatör och kan erbjuda mobilabonnemang som innehåller mellan fem och 20 GB surf. Här hittar du också abonnemang med obegränsad surfmängd.

Läs mer och se alla Tres abonnemang

 

Mast i trollhättan


Sammanfattning av tester vi läst 

Vi har läst igenom tester av mobilabonnemang och presenterar testkällornas slutsatser.

Mobil.se utser bästa mobilabonnemang beroende på pris 

Mobil.se har gjort en stor kartläggning av de bästa mobilabonnemangen som finns just nu. De har tittat på vilket som ger dig mest för pengarna och vilka olika inriktningar de har. Mobil har utsett bästa mobilabonnemang i olika prisnivåer. Vi har sammanställt deras vinnare för varje prisnivå, som startar på 100:-. 

Mobil har utsett ett vinnande mobilabonnemang oavsett pris. Det blir Tele2 obegränsad. Om du använder mycket mobildata och är villig att betala för det så är detta det bästa abonnemanget för dig. Det enda som ses som negativt är att du behöver skicka ett sms för påfyllning om du använder mer än 20 GB om dagen. Då får du 5 GB i taget.

Bästa för max 100:-

Hallon 4 GB

Bästa för max 170:-

Hallon 8 GB

Bästa för max 220:-

Vimla 15 GB

Bästa för max 270:- 
Hallon 25 GB

Bästa för max 320:-
Hallon 50 GB

Bästa för max 349:-
Comviq Fastpris 100 GB


Bästa oavsett pris
Tele2 Obegränsad


PC För Alla testar bästa abonnemanget för dig

Tidningen PC för alla har testat de bästa abonnemangslösningarna som finns på marknaden. De har utsett bästa abonnemanget för olika personer. 

Billigaste abonnemangen för dig som använder mobilen väldigt lite, men behöver den:

Wifog 500 MB surf, 15 samtalsminuter, 20 sms (gratis men du ser reklam och svarar på enkäter)

MyBeat 59:-/mån: Samtal 49öre/min sms/mms 49öre styck, surfpott 2 GB

Fello 95:-/mån: Fria samtal och sms, surfpott 1 GB 

För dig som reser mycket 

Tre 3Världen surfa som hemma i 50 länder utanför EU (USA, Japan, Kanada och Australien)

Telenor surfa som hemma i USA, Thailand, Myanmar, Malaysia

Comviq Fastpris Combo fria samtalsminuter till 41 olika länder och 100 min till ytterligare 64 länder.

Mest prat som sms för pengarna

Fello Fastpris 0,5 GB surf - billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms fritt. 95:-/mån, extrasurf kostar 45 kronor och det finns ett dyrare med upp till 22 GB surf

Universal Telecom fastprisabonnemang 99:-/mån, prata och sms helt fritt, ingår ingen surfpott. Du betalar 2 kronor per MB surf.

Surfar varierande

Fello, Hallon, Vimla - lägst pris och du kan köpa till surf om potten tar slut 45:-/GB. Du kan annars välja en operatör som låter sig spara surfen till nästkommande månad. Den tjänsten har Telia, Halebop, Hallon, Fello och Vimla.

Surfar inget

Fello passar bäst isåfall, där ingår 0,5 GB om du skulle använda och det kostar endast 95:-

Surfar jättemycket

Det billigaste med obegränsad surf är Tele2 unlimited-abonnemang för 499:-. Det finns även ett abonnemang med oändlig surf, lite dyrare på 569:-/mån

För studenten - lägst pris just nu

Comviq - 200 min samtal, 2000 sms och mms och 5 GB surf i Sverige

Fello - har fria samtal och sms, 2 GB surf. Samma pris men mindre surf.

Hallon - fria samtal, sms, surfpott 6 GB.

För pensionären

Fello 95:-/mån surfpott 1 GB, fria samtal och sms för att kunna hålla kontakten med familj och vänner räcker gott och väl.

Vimla specialabonnemang för seniorer. 60 min samtal och 600 sms i månaden för 100:- eller fria samtal och sms med samma surfpott för 150 kronor i månaden.

För familjen

Telenor har det mest prisvärda familjeabonnemanget. Minsta möjliga surfpott är 3 GB och kostar 319:-/mån plus 169:-/per ansluten familjemedlem. Gratis internationella samtal inom familjen. Telia har också ett familjeabonnemang men det är dyrare. 439:- för 20 GB, anslutningsavgiften är densamma som Telenor. Med Telia kan du ansluta upp till max 3 familjemedlemmar, med Telenor kan du ansluta 7 familjemedlemmar.

Hitta det mobilabonnemang som passar dig bäst

Snabbval: Fri Surf / Minst 8 GB / Minst 6 GB / Ungdom / Student / Senior 55+ / Billigaste abonnemanget / Billigaste abonnemanget med mobil / Billigaste iPhone med abonnemang / Billigaste Android med abonnemang

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.