HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Jämför de bästa mobilabonnemangen med fri surf

tjänster uppdaterad 25:e Augusti, 2021

Letar du efter det bästa abonnemanget med fri surf? Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det bästa abonnemanget med obegränsad surf. Till skillnad från flera andra sidor kan vi på Test.se stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Abonnemang med fri surfAndroid och abonnemang med fri surfiPhone och abonnemang med fri surf

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd Fri
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Ingen bindningstid
Viaplay 3 mån kostnadsfritt
Obegr.

Surfmängd

Chilimobil Fri Surf

299
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
Obegr.

Surfmängd

3Flexibel Obegränsat

499
kr/mån

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Ingen bindningstid
Mobildata inom EU/EES ingår
Obegr.

Surfmängd

Fast pris Obegränsat

349
kr/mån
Gäller första 6 månaderna, därefter 569 kr/mån.

Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
Obegr.

Surfmängd

Telenor Obegränsat

569
kr/mån

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
Obegr.
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
Surfa gratis på sociala medier
Obegr.

Surfmängd

Telia Mobil Obegränsad

609
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Det som är viktigt för dig kanske inte är lika noga för en annan. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad, fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns det 4 mobilnät i Sverige, Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark, därefter hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf. Då kan några 2-6 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg ute där du inte har tillgång till wifi så kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Med ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang. Ni som tillhör abonnemanget delar på surfen och allt samlas på samma faktura. Ju fler som är anslutna till familjeabonnemanget, desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland familjeabonnemangen

Hur mycket surf man behöver i sitt mobilabonnemang varierar mycket från person till person. Vill du inte behöva tänka på att begränsa ditt surfande kan ett bra alternativ vara att välja ett abonnemang med fri surf.

Vilka erbjuder fri surf?

I vår jämförelse är det följande fem operatörer som erbjuder abonnemang med fri surf:

Hur mycket räcker surfen till?

När man ska välja surfmängd – eller till och med överväger att satsa på obegränsad surf – kan det vara bra att veta ungefär hur långt surfen räcker. Enligt Mecenat räcker en GB surf till ungefär två timmar av videotittande, tio timmar musikstreaming eller 16 timmar surfande på nätet. Tio GB räcker i stället till 20 timmar video, 100 timmar musik eller 160 timmar surfande. Hur mycket man själv behöver beror därmed på vad man använder mobilen till, och hur mycket man använder den.

Är fri surf verkligen fri surf?

Generellt sett ska fri surf innebära att det inte finns några gränser för hur många GB du som konsument får förbruka under en månad. Men det är inte alltid helt sant. Vid orimligt stora surfmängder kan vissa av operatörerna sätta in en spärr. Kolla med respektive operatör vad som gäller hos dem! Oavsett är abonnemang med fri surf gott och väl tillräckligt för de allra flesta. 

Billigaste abonnemanget med fri surf

Vill du ha obegränsad surf hittar du det billigaste alternativet hos Com Hem. Här betalar du 99 kronor för den första månaden, och går sedan över till ett fast pris på 499 kronor. 

Fri surf – specialabonnemang

Familjeabonnemang

I ett familjeabonnemang har du möjligheten att samla flera personer i samma abonnemang, vilket kan vara ett prisvärt alternativ. I vår jämförelse finns fyra operatörer som erbjuder familjeabonnemang med fri surf; Tre, Tele 2, Telenor och Telia. Beroende på hur många ni är varierar priset per person. Oavsett hur många personer ni är finns dock det lägsta priset hos Tre där ni, om ni är fyra personer, betalar 212 kronor per månad och person.

Seniorabonnemang

Är du över 65 år hittar du ett särskilt rabatterat abonnemang med fri surf hos Tele 2. Här betalar du 439 kronor per månad för att kunna surfa så mycket du vill. 

Mobilsurf och wifi

När du väljer hur mycket surf som ska ingå i ditt abonnemang kan det vara värt att tänka på hur och när du kommer att använda din mobiltelefon. Om du exempelvis befinner dig mycket på jobbet och hemma, där man vanligtvis har tillgång till wifi, räcker det med en mindre mängd surf i ditt mobilabonnemang. Fem GB är förmodligen alldeles tillräckligt! Om du inte har wifi eller ofta är på språng kan du behöva välja ett lite större surfpaket – eller till och med fri surf. 

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.