VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss






Innehåll
FILTER
Ändrad 2 Juli 2024

Bästa mobilabonnemanget för studenter 2024

Är du student och vill teckna ett nytt mobilabonnemang? Jämför och hitta det bästa och billigaste studentabonnemanget med hjälp av vår jämförelsetjänst där alla landets största mobiloperatörer finns med.

Visar 22 abonnemang
0 GB
Typ av abonnemang



fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s

bästa mobilabonnemanget student

Hitta det bästa studentabonnemanget

För att hitta det bästa mobilabonnemanget, oavsett om det är ett traditionellt mobilabonnemang eller ett studentabonnemang, finns det några olika saker som kan vara bra att ha koll på. Bland annat är det värt att fundera kring om du vill teckna abonnemang med eller utan mobiltelefon, hur mycket surf du behöver och om det är någon särskild mobiloperatör som du föredrar. 

Hur mycket surf behöver du?

Att få till den optimala surfmängden är inte helt enkelt – som tur är erbjuder många operatörer idag möjligheten att ändra surfmängd på ditt abonnemang om ditt behov skulle ändras. När du ska välja surfmängd gäller det främst att fundera kring hur och när du använder din mobiltelefon. Använder du den till exempel ofta för att streama musik eller video? Eller spenderar du mycket tid på sociala medier? I så fall kan det vara en bra idé att teckna ett mobilabonnemang med en lite mer generös surfpott. Många operatörer erbjuder även möjlighet att spara surf från en månad till en annan. Det finns också en del abonnemang där du har en obegränsad surfpott – med fri surf slipper du oroa dig för att inte kunna surfa i slutet av månaden!

När du ska välja surfmängd är det dessutom bra att fundera på hur ofta du har tillgång till wifi. Om du har tillgång till bra wifi hemma och på skola/universitet/jobb är inte behovet av en stor surfmängd lika stort. 

Få den bästa täckningen

När det gäller täckning finns det fyra olika mobilnät i Sverige – Telia, Tele2, Telenor och Tre. Bäst täckning i jämförande tester erbjuder Telia, följt av Tele2. Överlag prioriteras tätbefolkade områden i Sverige när det gäller bra täckning, oavsett vilken operatör du väljer. Flera av de andra operatörerna, exempelvis lågprisaktörerna, ingår i de stora mobiloperatörernas nät. Nedan kan du se vilket nät alla operatörer som ingår i vår jämförelse använder sig av.

vilken operatör använder vilket nät studentabonnemang

Vilka studentabonnemang finns det att välja på?

I vår jämförelse kan vi presentera sex olika operatörer som erbjuder studentabonnemang. Hos varje operatör finns en rad olika surfmängder att välja på – genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive operatörs hemsida och kan se deras utbud av studentabonnemang. 

Vad är skillnaden mellan studentabonnemang och vanliga abonnemang?

Generellt sett är det inte särskilt stora skillnader mellan studentabonnemang och vanliga abonnemang, förutom att abonnemang anpassade för studenter brukar ha ett lägre pris. Ibland ingår det även en större surfmängd i studentabonnemangen – det varierar mellan olika operatörer. Kolla in utbudet hos respektive aktör för att hitta det bästa möjliga alternativet. 

Vem får teckna mobilabonnemang för student?

Olika operatörer har varierande krav kring vad som gäller för att få studentrabatt. Vissa operatörer ger samma rabatt oavsett om du går på gymnasiet eller studerar på högskola, medan andra kräver att man ska vara över 18 år och läsa kurser som är CSN-berättigade. Det finns också de som har samma rabatt för ungdom och student, vilket innebär att du bara behöver fylla i ditt personnummer för att få rabatten – så länge du är under en viss ålder! Hör med den operatör som känns mest intressant för dig för att se vad som gäller hos just dem. 

Vilket är det billigaste studentabonnemanget?

De flesta av mobiloperatörerna som har studentabonnemang i sitt utbud erbjuder rabatterat pris under de första tre eller fyra månaderna – då får du ofta betala kring en femtiolapp per månad om du väljer den lägsta surfnivån. Det fasta priset ligger sedan på ungefär det dubbla. Använd gärna vår jämförelse ovan för att ställa de olika aktörerna mot varandra. Glöm inte heller att titta på fler parametrar än just pris när du ska välja mobilabonnemang – exempelvis skiljer det sig åt hur mycket surf som ingår i de olika erbjudandena.

Studentabonnemang med mobil

Många operatörer erbjuder även möjligheten att köpa en mobiltelefon samtidigt som du tecknar ett mobilabonnemang – och detta är även ibland möjligt när det gäller studentabonnemang. Huruvida detta är ett prisvärt alternativ eller inte kan variera från fall till i fall. Vissa av de större operatörerna kan ibland erbjuda ett lägre pris på mobiltelefonen om du köper den samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos dem. Tänk dock på att du vanligtvis binder dig hos operatören i två eller tre år om du väljer att köpa din nya mobiltelefon på detta sättet. Följ gärna länken nedan för att komma direkt till alla studentabonnemang med mobil – välj vilken telefon du är intresserad av i filtreringen.

Familjeabonnemang – även för studenter?

Vissa mobiloperatörer erbjuder vad de kallar för familjeabonnemang, som är ett mobilabonnemang där man kan ha flera mobilnummer kopplade till samma abonnemang. Använder man sig av ett familjeabonnemang är ofta huvudabonnemanget dyrare, och de extra telefonnumren billigare. Värt att veta är att familjeabonnemang inte bara är för familjer – du kan också dela abonnemang med grannar, vänner eller kanske studiekamrater? Att ett familjeabonnemang blir mer fördelaktigt än separata studentabonnemang är inte säkert, det beror på hur mycket surf varje person önskar, hur många man är och så vidare. Vill du veta mer? Kolla in vår jämförelse av familjeabonnemang här!

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Kraven för att få studentrabatt varierar mellan de olika operatörerna. En del ger samma rabatt oavsett om du är gymnasiestudent eller studerar på högskola, medan andra kräver att du är minst 18 år gammal och läser kurser som är CSN-berättigade. Kolla vad som gäller hos just den operatör som är intressant för dig.
  • Att svara på vilket studentabonnemang som är bäst är svårt, eftersom det beror på vad du som användare värderar högst. Kanske behöver du mycket surf, bra täckning eller en låg prislapp? Ta gärna en titt på vår jämförelse av studentabonnemang för att hitta det bästa alternativet för just dig.
  • De billigaste mobilabonnemangen, oavsett typ, hittar du vanligtvis hos lågprisperatörer som exempelvis Hallon, Vimla eller Fello. Många operatörer erbjuder även nedsatt pris under de första månaderna.
Innehållsförteckning