HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa mobilabonnemanget för studenter 2020

tjänster uppdaterad 17:e Augusti, 2020

Mobilen och kommunikationen med vännerna är en viktig del i studentlivet och ekonomin brukar ofta vara begränsad för dig som studerar. Jämför och hitta det billigaste och mest prisvärda studentabonnemanget med vår jämförelsetjänst. Till skillnad från flera andra sidor kan vi på Test.se stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till studentabonnemangen

Snabbval: Billigaste abonnemangetBilligaste abonnemanget med mobilBilligaste Android med abonnemangBilligaste iPhone med abonnemang

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd Alla
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: 3
Utan bindningstid
8GB
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
8GB

Surfmängd

Student Hallon 8GB

49
kr/mån
Gäller första 6 månaderna, därefter 99 kr/mån.

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
5GB

Surfmängd

Fastpris Mini - Student & Ungdom 5GB

95
kr/mån

Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
6GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
Bygg ditt eget abonnemang
Bra täckning i Telenors nät
6GB

Surfmängd

Ungdom, Student Vimla 6GB

25
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 100 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
15GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2018)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
15GB

Surfmängd

Halebop Student 15GB

219
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Det som är viktigt för dig kanske inte är lika noga för en annan. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad, fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns det 4 mobilnät i Sverige, Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark, därefter hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf. Då kan några 2-6 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg ute där du inte har tillgång till wifi så kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Med ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang. Ni som tillhör abonnemanget delar på surfen och allt samlas på samma faktura. Ju fler som är anslutna till familjeabonnemanget, desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland familjeabonnemangen

Vad är skillnaden mellan studentabonnemang och vanliga abonnemang?

Generellt sett är det inte särskilt stora skillnader mellan studentabonnemang och vanliga abonnemang, förutom att abonnemang anpassade för studenter brukar ha ett lägre pris. Ibland ingår det även en större surfmängd i studentabonnemangen – det varierar mellan olika operatörer.

Vem får teckna studentabonnemang?

Olika operatörer har lite olika krav kring vad som gäller för att få studentrabatt. Vissa operatörer ger samma rabatt oavsett om du går på gymnasiet eller studerar på högskola, medan andra kräver att man ska vara över 18 år och läsa kurser som är CSN-berättigade. Det finns också de som har samma rabatt för  ungdom och student, vilket innebär att du bara behöver fylla i ditt personnummer för att få rabatten – så länge du är under en viss ålder! Hör med den operatör som känns mest intressant för dig vad som gäller hos just dem.

Vilka studentabonnemang finns det att välja på?

I vår jämförelse kan vi presentera fem olika operatörer som erbjuder studentabonnemang:

Hur väljer jag abonnemang?

När du ska välja abonnemang finns det flera aspekter att ta hänsyn till – bland annat surfmängd, täckning och pris. Fundera på vad som är viktigt för dig och använd vår jämförelsetjänst för att hitta rätt!

Vilket är det billigaste studentabonnemanget?

Tre av operatörerna erbjuder ett nedsatt pris de första månaderna av abonnemangstiden. Väljer du Vimla kostar det 25 kronor per månad under de första två månaderna. På Fello kostar det 47,50 kronor per månad de första tre månaderna, och på Hallon kan du få de första tre månaderna för 49 kronor per månad. När det gäller de ordinarie priserna är det Fello och Comviq som ligger lägst med 95 kronor per månad. Glöm dock inte att titta på fler parametrar än just pris när du ska välja mobilabonnemang – exempelvis skiljer det sig åt hur mycket surf som ingår i de olika erbjudandena.

Familjeabonnemang – även för studenter?

Vissa mobiloperatörer erbjuder vad de kallar för familjeabonnemang, som är ett mobilabonnemang där man kan ha flera mobilnummer kopplade till samma abonnemang. Använder man sig av ett familjeabonnemang är ofta huvudabonnemanget dyrare, och de extra telefonnumren billigare. Värt att veta är att familjeabonnemang inte bara är för familjer – du kan också dela abonnemang med grannar, vänner och kanske studiekamrater? Att ett familjeabonnemang blir mer fördelaktigt än separata studentabonnemang är inte säkert, det beror på hur mycket surf varje person önskar, hur många man är och så vidare. Vill du läsa mer och ta del av vår jämförelse av familjeabonnemang kan du göra det  här.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.