Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer för att du ska kunna hitta det seniorabonnemang som passar bäst för dig som är 55+ eller pensionär. Filtrera enkelt efter dina önskemål för att hitta tillgängliga abonnemang.
När det är dags att teckna ett mobilabonnemang finns det en rad olika saker som kan vara bra att ha koll på för att hitta det bästa möjliga alternativet. Bland annat är det värt att fundera på om du vill teckna abonnemang med eller utan mobiltelefon, hur mycket surf du behöver och om det är någon särskild mobiloperatör som du föredrar. Här rätar vi ut en del av de frågetecken som kan uppstå när det gäller mobilabonnemang för pensionär och senior.
I vår sammanställning av mobilabonnemang för seniorer kan vi presentera sju operatörer som har seniorabonnemang i sitt utbud. Nedan hittar du en lista på samtliga och kan genom att följa länkarna se respektive operatörs erbjudande.
För att köpa ett seniorabonnemang behöver du inte vara pensionär eller över pensionsåldern – det som gäller är att man ska ha fyllt 55 år. Så är fallet åtminstone hos de flera mobiloperatörer, undersök vad som gäller i just ditt fall för att vara på den säkra sidan.
För att hitta ett så billigt alternativ som möjligt är det viktigt att jämföra alla sina alternativ, vilket du med fördel gör med hjälp av vår jämförelsetjänst ovan. Här förekommer alla de största mobiloperatörerna som exempelvis Tele2, Comviq, Hallon och Fello.
Ett av de billigaste mobilabonnemangen för seniorer är 55+ Fello 3 GB. Här betalar du endast 47,50 kronor per månad under de första fyra månaderna. Därefter höjs priset till 95 kronor per månad, vilket fortfarande är ett av de lägsta priserna på marknaden. Något som dock är värt att fundera över innan du väljer abonnemang är vilken surfmängd du tror att du behöver. I det billiga abonnemanget från Fello ingår endast tre GB surf, vilket räcker för dig som surfar ganska lite. Bra att veta om Fello är också att de ingår i Telias nät, vilket innebär att du surfar med den bästa täckningen.
Om du vill ha ett abonnemang med lite mer surf kan 55+ Hallon 10 GB vara ett bra alternativ. Detta mobilabonnemang kostar 29 kronor i månaden under de första fyra månaderna, och kostar sedan 129 kronor per månad.
Kanske vill du köpa en mobil tillsammans med ditt abonnemang? Detta kan vara ett prisvärt alternativ, och är möjligt oavsett om du vill ha en iPhone, Samsung eller en mobiltelefon av ett annat varumärke. När det gäller det billigaste alternativet i vår jämförelse rekommenderar vi dig att sortera efter pris i vår smidiga tjänst som du hittar längst upp på sidan.
Vissa operatörer väljer att ha samma rabatt för seniorer/pensionärer, studenter och barn. Här får du särskilt anpassade abonnemang, ofta till en lägre prislapp än de vanliga abonnemangen. Jämför de olika mobiloperatörerna för att se hur utbudet ser ut hos respektive aktör.
Hur stort surfbehov man har är väldigt individuellt och det beror bland annat på om du har wifi hemma och hur mycket du surfar. Om du har wifi hemma och inte brukar surfa när du är iväg så kommer du inte att behöva särskilt stor surfmängd. Runt två GB räcker gott och väl! Har du inte surf kan det vara värt att välja mobilabonnemang över sex GB. Hos vissa operatörer kan du välja obegränsad surf. Då behöver du aldrig oroa dig för att surfen ska ta slut. Letar du efter mobilt bredband? Då kan du kolla in vår jämförelse av mobilt bredband.
När det gäller täckning finns det fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3. Därefter hamnar Tele2. Mobiloperatörerna prioriterar tätbefolkade områden i Sverige. Därför innebär det att täckningen kan vara sämre i glesbefolkade områden, till exempel i Norrland.Flera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät. Halebop ingår exempelvis i Telias nät och Comviq i Tele2's nät. Detta innebär att täckningen ska vara likadan och att det ska fungera likadant enligt mobiloperatörerna.
Redaktionen på test.se har kontaktat Telia, Tele2, Telenor och Tre för att ta reda på om de har någon typ av prioritering på täckning. Vi har inte fått något konkret svar men de svar vi fått är att det ska vara samma täckning. Vid större evenemang och konserter till exempel så kan det förekomma prioritering på huvudoperatörernas nät. Detta innebär till exempel att Telia har bättre täckning i sådana lägen jämfört med Halebop och Fello.
År 2017 försvann kostnaden för roaming inom EU. Detta innebar att vi från och med då kunde ringa, skicka sms och surfa precis som hemma när vi befinner oss utomlands inom EU. Det är också vanligt att samma regler gäller i exempelvis USA. Dock finns det fortfarande begränsningar gällande surf. Läs på om de olika abonnemangen och vad som gäller för respektive variant och mobiloperatör.