VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 24 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är bästa seniormobilen 2024

Är du äldre och har behov av en enklare mobil? Då kan en seniormobil passa dig i vardagen! Det finns många modeller och här guidar vi dig till bästa mobiltelefonen för äldre.

  • Om den har touchskärm.
  • Skärmstorlek.
  • Kamera.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Doro
Doro 8110 Mobiltelefon
Doro Doro 8110 Mobiltelefon - Test
Bäst i test Test.se logo
Doro
Doro 8110 Mobiltelefon
Prisvänlig seniormobil med lättanvänt gränssnitt
 Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Touchskärm.
Skärmstorlek: 6,1 tum.
Kamera.

Doro är ett seniorfokuserat teknikföretag som utvecklar produkter för seniorers behov. De har i flera år haft mobiltelefoner som placerats bra på test om bästa seniormobilen. 

Doro 8110 är en blandning av mobiltelefon och hjälpmedel. I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats och beskrivs som anpassningsbar och enkel att förstå sig på. Enligt varumärket själva är det en telefon som är lätt att använda och lätt att älska. 

Detta är ett bra val för äldre som har behov av ytterligare anpassning. Du kan aktivera ett lättanvänt gränssnitt. Det finns dessutom förinstallerade appar som du kan styra till exempel hörapparaten med. På baksidan finns en trygghetsknapp. 

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa iPhone Test.se logo
Apple
Apple Iphone SE (2022) 64gb Midnatt
Apple Apple Iphone SE (2022) 64gb Midnatt - Test
Bästa iPhone Test.se logo
Apple
Apple Iphone SE (2022) 64gb Midnatt
Modern och smart mobiltelefon.
 Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Touchskärm.
Skärmstorlek: 4,7 tum.
Kamera: 12 + 7 MP.

Sedan Apple lanserade den första iPhonen i Sverige 2008 har deras smartphones legat på topp. 

Vi har utsett Apple iPhone SE 2022 (3rd Generation) till bästa modell från Samsung. I ett test hos Prisjakts experter kom den på första plats. Den beskrivs som en perfekt alternativ till dig som vill ha en modern och smart mobiltelefon. 

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa Android Test.se logo
Samsung
Samsung Galaxy A53
Samsung Samsung Galaxy A53 - Test
Bästa Android Test.se logo
Samsung
Samsung Galaxy A53
Populär smarttelefon från Samsung.
 Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Touchskärm.
Skärmstorlek: 6,5 tum.
Kamera: 64 + 12 + 5 + 5 MP.

Samsung har under många år varit ledande när det kommer till smartphones. År 2010 lanserades deras första smartphone i Galaxy-serien och efter det har deras mobiltelefoner toppat listorna.

Samsung Galaxy A53 är en bra mobiltelefon för äldre. I ett test hos Prisjakts experter kom den på andra plats. Den beskrivs som ett stabilt och prisvärt alternativ som passar många olika behov. 

Du kan öka textstorleken och kontrasten för att anpassa telefonen för ögon som ser sämre. 

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av seniormobil, se testvinnare.

Köpguide seniormobil 

Utvecklingen inom mobiltelefoni går allt snabbare och idag ser de vanligaste mobiltelefonerna helt annorlunda ut än de gjorda för 10 år sedan. iPhone, Samsung och andra smartphones med touch-funktion förändrade spelreglerna helt! Numera producerar alla stora mobiltillverkare smartphones med virtuella tangentbord och de äldre enklare mobiltelefonerna med knappar blir allt ovanligare.

Många äldre personer efterfrågar dock en annan typ av mobiltelefon; man vill ha en enkel mobil med högt och tydligt ljud samt stora knappar. Dessa mobiltelefoner kallas i de flesta fall för seniormobiler och är oftast billigare än smartphones. De allra enklaste seniormobiler saknar vissa funktioner och tekniska delar. Istället ligger fokus på att vara lättanvända för äldre personer.

Här kan du läsa våra test av de bästa vanliga mobiltelefonerna

Seniorabonnemang

Flera operatörer erbjuder mobilabonnemang, till rabatterade priser för dig som är 55+. 

Se alla mobilabonnemang för seniorer.  

Trygghetsfunktion

Flera modeller, från till exempel Doro är försedda med trygghetslarm på mobilens baksida. Genom att trycka på den snabbt två gånger eller hålla in den i tre sekunder så ringer mobilen upp din första angivna kontakt i en lista.

Tydligt ljud och lättläst text

I alla seniormobiler är ljudvolym och textstorlek extra bra anpassat för att passa dig med mindre bra hörsel och syn. På “vanliga” mobiler kan du också höja ljudvolymen och textstorleken, men på mobiler som är anpassade för seniorer är vissa av dessa finesser redan inställda och anpassade för att passa 55+.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Det är en telefon för äldre med enklare gränssnitt. En del har stora knappar och andra är smartphones med en enklare funktioner.
  • Den är användarvänlig, kommer med stor skärm som underlättar läsningen och bra ljud.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Doro Doro 8110 Mobiltelefon

Du kanske även är intresserad av: