VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 13 Maj 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av mobiltelefoner 2022 – Hitta din smarta telefon här

Ska du köpa en ny mobiltelefon och är ute efter en riktigt bra smartphone. Då ska du välja en testvinnande mobiltelefon – vi ger dig fyra av 2022 års hetaste telefoner. Ta också hjälp av vår köpguide för att hitta rätt!

Vi har jämfört
 • Skärmstorlek.
 • Lagringskapacitet.
 • Antal kameror.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test iPhone Test.se - Bäst i test iPhone
Apple
iPhone 13
Bäst i test iPhone
Bäst i test iPhone
Apple
iPhone 13
En supersnabb smartphone med en ny högkvalitativ kamera.
Testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Högt betyg på test hos Taenk.dk 2021.
 Populärt val hos Prisjakt.
 Populärt val hos Pricerunner.
Lagringskapacitet: 128, 256 och 512 GB.
Skärmstorlek: 6,1 tum.
Operativsystem: iOS 14.
Processor: Apple A15 Bionic.
Avancerat dubbelkamerasystem.
Storlek: 146,7 x 71,5 x 7,7 mm.
Vikt: 174 gram.
Supersnabb 5G.
Finns i fem färger.
Vatten- och dammtålig enligt IP68.

Sedan Apple lanserade den första iPhonen i Sverige 2008 har deras smartphones legat på topp. I september 2021 släppte Apple fyra nya mobiltelefoner och iPhone 13 är mellanmodellen, en telefon vi utsett till bäst i test.

iPhone 13 har utsetts till testvinnare hos Pricerunner med betyget 4,5 av 5 där den beskrivs som en välbyggd och bekväm telefon med bättre kamera och batteritid. Hos M3 Sveriges Prylsajt fick den toppbetyg och beskrivs som basmodellen som sätter ribban. Förra årets mobiltelefon uppgraderades kraftigt och i den här modellen rättade man till småskavankerna. I ett uppdaterat test hos Råd & Rön placerades mobilen bra och fick betyget 79 av 100.

Den uppdaterade iPhonen är nästa generation av världens bästa smartphone och den har en mycket hållbar design. Telefonen finns i fem färger som är lite mer nedtonade än sist och har en snygg design med platta kanter. Telefonen har en Super Retina XDR-skärm på 6,1 tum. Skärmens högsta ljusstyrka är på 800 cd/m² vilket är 28 procent ljusare än tidigare. Den har ett stort färgomfång vilket ger exakt färgåtergivning och med superstark bild. Prestandan är förbättrad och telefonen har ett blixtsnabbt A15 Bionic-chip.

I den här uppdateringen har även basmodellen fått en förbättrad kamera och den har fått iPhones mest avancerade dubbel kamerasystemet någonsin. Kamerorna sitter på diagonalen den här gången. I cinematiskt läge ställer kameran in sig på kort skärpedjup och skiftar sedan automatisk fokus i dina videor. Kameran har en ny vidvinkel med större pixlar och ultravinkel, flera olika fotografiska stilar, Smart HDR4, nattläge och inspelning av video i 4K. Batteritiden har också förbättrats nämnvärt jämfört med föregångaren och är 2,5 timmar längre vilket gör att den gott och väl håller hela dagen. Detta tack vare ett större batteri, A15 Bionic och effektivare komponenter. Enligt test håller batteriet i 14 timmar om du streamar Youtube-videor med skärmen på 100 procents ljusstyrka.

Telefonen har Face ID vilket är den säkraste ansiktsidentifieringen i en smartphone. Den finns med gott om lagring och du kan välja mellan 128, 256 och 512 GB. Mobiltelefonen är i storleken 146,7 x 71,5 x 7,7 millimeter med en vikt på 174 gram. Den har en branschledande IP68-klassad vattentålighet.

 • Butiker & priser: 128 GB
 • Butiker & priser: 256 GB
 • Priser för iPhone 13 128GB Blue
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
 • iPhone 13 256GB (grön)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bäst i test Android Test.se - Bäst i test Android
Samsung
Samsung Galaxy S22 Ultra
Bäst i test Android
Bäst i test Android
Samsung
Samsung Galaxy S22 Ultra
En högkvalitativ kamera med Samsungs bästa kamera.
Testvinnare hos Techradar 2022.
Andra plats på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2022.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021 – uppdaterad modell.
Testvinnare hos Taenk.dk 2021 – uppdatera modell.
Lagringskapacitet: 128, 256 och 512 GB och 1 TB.
Skärmstorlek: 6,8-tum.
Operativsystem: Android 12.
Processor: Exynos 2200.
Kamera: 108 + 10 + 10 +12 megapixlar, selfiekamera 40 megapixlar.
Batteri: 5 000 mAh.
Storlek: 163,3 x 77,9 x 8,9 mm.
Vikt: 228 gram.
Finns i sju färger.

Samsung har under många år varit ledande när det kommer till smartphones. År 2010 lanserades deras första smartphone i Galaxy-serien och efter det har deras mobiltelefoner toppat listorna. I februari 2022 kom Samsung med tre nya modeller och Samsung Galaxy S22 Ultra är deras en modell i premiumklassen. Den har blivit testvinnare och fått höga betyg på tester hos bland Råd & Rön, Techradar, Pricerunner och Taenk. Är du ute efter en riktigt maxad smartphone med extra allt så är detta enligt tester ett riktigt bra val och den beskrivs som en mångsidig och lyxig mobil. Av Samsung själva beskrivs den som kreativ, kraftfull och social.

Samsung Galaxy S22 Ultra finns med lagringskapaciteterna 128, 256 och 512 GB och 1 TB. Telefonen har en 4nm-processor som är Samsungs både snabbaste och mest kraftfulla processor vilket ger både höga hastigheter och bättre bilder. Mobiltelefonen har en dynamisk Amoled 2X-skärm som ger en ökad synbarhet upp till 1750 nits är ljuset är på högsta ljusstyrkan – och gör att du alltid ser vad som händer på den 6,8 tum stora skärmen. Mobiltelefonen har ett batteri på 5 000 mAh och levererar Samsungs bästa batteritid någonsin. Med en snabbladdare på 45w går det dessutom fort att ladda den.

Kameran är riktigt bra och filmar och tar enastående bilder i både ljus och mörker. Den har fyra kameror på baksidan och en på framsidan. Huvudsensorn ligger på 108 megapixlar och telefonen har dubbla telelinser, ultravidvinkel, vidvinkel och 100 x zoom. Med funktionen Nightography släpper sensorn in mer ljus och Super Clear Lens tonar ner lens flare-effekten. Med en Super Steady-funktion dämpas kamerans skakningar och objekt i videon stabiliseras. Super HDR 64x visar desstuom fler färger än tidigare vilket ger färgrika bilder. Tack vare AI och 3D-analys tar den fantastiska porträtt med oskarp bakgrund. Kameran filmar dessutom i 8 K-video.

I den här modellen är S Pen inbyggd och med pennan känns det som att skriva på ett vanligt papper.

 • Butiker & priser: 128 GB
 • Butiker & priser: 256 GB
 • Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128
 • Priser för Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr
 • Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
 • Samsung Galaxy S22 Ultra 512 GB
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Apple
iPhone 13 Pro Max
Bästa premium
Bästa premium
Apple
iPhone 13 Pro Max
Apples mest avancerade mobiltelefon på marknaden 2021, utrustad med proffskamera.
Testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Testvinnare hos Råd & Rön 2022.
Andra plats på test hos Techradar.com 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Lagringskapacitet: 128, 256 och 512 GB.
Skärmstorlek: 6,7 tum.
Operativsystem: iOS 15.
Processor: Apple A15 Bionic.
Upplösning: 1284 x 2778 px.
Utrustad med en Super Retina XDR-skärm.
RAM: 6 GB.
Proffskamera.
Storlek: 146,7 mm x 71,5 mm x 7,7 mm.
Vikt: 240 gram.
Finns i fyra färger.
Supersnabb 5G.
Vatten- och dammtålig enligt IP68

Sedan Apple lanserade den första iPhonen i Sverige 2008 har deras smartphones legat på topp. I september 2021 släppte Apple fyra nya mobiltelefoner. iPhone 13 Pro Max är vår andra testvinnande mobiltelefon från Apple och detta är den senaste modellen i premiumklassen och den mest avancerade telefonen.

Telefonen har placerats högt i flera tester. I ett test hos M3 Sveriges Prylsajt fick mobiltelefonen toppbetyg och testpanelen beskriver den som en mobil med extra allt. Detta är ett resultat när Apple inte har några begränsningar – då får du en stor men fantastisk telefon. I ett test hos Techradar kom mobilen på andra plats och utsågs till den bästa iPhonen med betyget 4 av 5. Där lyfter testarna fram den fantastiska prestandan och bra batteritiden. Hos Råd & Rön fick mobiltelefonen betyget 83 av 100 och utsågs till deras testvinnare.

Vill du ha den allra bästa iPhonen är det iPhone 13 Pro Max du ska klicka hem. Det är dessutom den största iPhonen vilket gör att du kan använda den istället för en iPad. Designen är både snygg och tålig med en stål av kirurgisk kvalitet och branschledande vattentålighet med IP68-klassning. Telefonen finns i fyra fina färger och en lagringskapacitet på 128, 256 och 512 GB.

Mobilen erbjuder mer kraft än någonsin tidigare med 120 Hz uppdateringshastigheter och höga prestanda med A15 Bionic. Den har en skarp Super Retina XDR-skärm på 6,7 tum med en upplösning på 1284 x 2778 pixlar.

Förra årets skillnad mellan Pro och Pro Max var inte bara batteritid och storlek utan du fick också en bättre kamera. I den här uppdaterade modellen är kamerorna ungefär lika bra – här får du dessutom ett riktigt proffskamerasystem! Jämfört med iPhone 12 Pro Max är uppgraderingen stor vilket skapar många spännande möjligheter. En uppgradering av hårdvaran ger en superintelligent mjukvara med makrofoton med ultravidvinkel, 3 x optisk zoom och nattläge på alla kameror. Du kan filma med kort skärpedjup och göra automatiska fokusövergångar mellan olika motiv.

Batteritiden är också överraskande bra och här har Apple överträffat sig själv. Enligt test håller batteriet i 21 timmar om du streamar Youtube-videor med skärmen på 100 procents ljusstyrka.

 • Butiker & priser: 128 GB
 • Butiker & priser: 256 GB
 • Butiker & priser: 512 GB
 • Priser för Apple iPhone 13 Pro Max 128GB - Sierra Blue
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • Apple iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • Apple iPhone 13 Pro Max 5G 512GB - Gold
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999

Populärt val Test.se - Populärt val
OnePlus
OnePlus 10 Pro
Populärt val
Populärt val
OnePlus
OnePlus 10 Pro
För dig som väljer bort iPhone och Samsung finns denna Androidtelefon med det lilla extra.
Högt betyg hos Techradar 2022.
Testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt 2022 – uppdaterad modell.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2022 – uppdaterad modell.
Lagringskapacitet: 128 och 256 GB.
Skärmstorlek: 6,78 tum.
Operativsystem: Android 12.
Processor: Snapdragon 8 gen 1.
Ramminne: 8/12 Gb.
Kamera: 48 + 50 + 8 megapixlar, selfiekamera 32 megapixlar.
Batteri: 5000 mAh.
Storlek: 163 x 74 x 8,6 mm.
Vikt: 201 gram.
Stöd för 5G.

OnePlus mobiltelefoner klättrar sig av närmare Samsungs och Apples smartphones. Företaget startade som ett alternativ mobiltelefonmärke och sålde mobiltelefon med hög prestanda till ett lägre pris. Idag ligger priserna ungefär på samma nivå som konkurrenternas.

I början av 2022 lanserades OnePlus 10 Pro, en efterföljare till den tidigare omtyckta OnePlus 9 Pro. Deras äldre modell är en av testvinnarna med toppbetyg hos M3 Sveriges Prylsajt och har också fått bra betyg hos Techradar och andra fina recensioner av experter och användare. Enligt M3 Sveriges Prylsajt har den nya mobiltelefonen en vågad och nyskapande design, även om de hade hoppats på något mer. Den beskrivs som snabb och välbyggd med en högklassig skärm och en baksida med en stor kamerapanel som gärna drar blicken till sig. Techradar beskrivs den nya mobiltelefonen som en utmärkt premiumtelefon som prickar av de flesta önskelisor. OnePlus 10 Pro är en smartphone för dig som är ute efter en Androidtelefon med det lilla extra!

Mobiltelefonen är utrustad med en snabb Snapdragon 8 Gen 1-processor, ett 5000 mAh-batteri som hör till en av marknadens bästa och 80 watts snabbladdning. Det är en tunn telefon på endast 8,6 millimeter, en låg vikt på 201 gram och den är behaglig att greppa. Den har en display med amoled-panel, 1440p-upplösning och 120 Hz bildfrekvens.

Mobiltelefonen har fyra kameror på baksidan som täcker alla behov när du ska fotografera eller filma. Huvudkameran är på 48 MP med sensor från Sony, vidvinkel och 3 x optiskt zoom och 30 x digital zoom. Tack vare OIS och EIS kan du filma i 4 K och får knivskarpa klipp. Enligt recensioner är det inte den bästa mobilkameran på marknaden, men absolut en av de bästa i den här prisklassen.

Mobiltelefonen har lång batteritid och snabb laddning – och du kan ladda den trådlöst. Den har stöd för 5G och wifi 6 som är nästa generations wifi-teknik. Precis som övriga testvinnare så skickar inte OnePlus 10 Pro med några hörlurar, men däremot en laddare.

 • Butiker & priser
 • Priser för OnePlus 10 Pro
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Ytterligare läsning

Bäst i test mobiltelefon - se testvinnande mobiltelefoner.
Det finns många mobiltelefoner på marknaden - vi hjälper dig att välja rätt! Här testar redaktionen Samsung Galaxy S22 Ultra.

Köpguide mobiltelefon

Ju längre fram tekniken går desto smartare blir mobiltelefonerna. Idag används de till så mycket mer än att bara ringa eller sms:a. Lyssna på musik, streama en tv-serie, betala lunchen med, googla, se när nästa buss går, hålla kontakten med vänner på sociala medier eller fotografera nära och kära med. I en djungel av möjligheter är det inte alltid lätt att veta vad man faktiskt behöver!

Ska du köpa mobil med abonnemang? Här kan du jämföra mobilabonnemang.

Skräddarsy efter dina behov och önskemål!

I mångt och mycket är det framförallt olika appar och program som gör telefonen mångsidig – genom att själv välja de appar du har användning för får du helt enkelt det just du behöver. Viktigt att kolla på är därför hur hög prestanda telefonen har – vill du ha flera appar igång samtidigt krävs högre prestanda.

Bäst i test mobiltelefon - se testvinnande mobiltelefoner.
Hur mycket minne behöver du ha? Hur bra ska kameran vara? Ta reda på hur ditt behov ser ut innan du väljer mobil.

Hur mycket lagringsutrymme behöver du?

Mobiltelefonens lagringsutrymme är en annan viktig aspekt av ett mobilköp. Vill du hantera många olika appar och samtidigt ha möjlighet till att ha musik, filmer och serier nedladdade på telefonen och en kamerarulle full av bilder krävs en hel del lagringsutrymme! Mobilerna finns ofta med tre-fyra olika lagringskapaciteter så att du köper den modell som passar ditt behov.

Bättre batteri för färre laddningar

En annan aspekt att ta med i beräkningen om du har för avsikt att använda din mobiltelefon ofta och till mycket, kanske för att spela spel eller sköta mycket jobb, är batteritiden. Att hela tiden behöva hålla koll på batterinivån, bära på en powerbank eller ständigt hålla koll på var närmaste laddningsmöjlighet finns är ingen höjdare. Mobilerna idag får bara bättre och bättre batteritid, just för att vi använder våra telefoner till mer och mer. Mobilladdarna bli också bättre och bättre – många telefoner säljs idag med snabbladdare som kan fylla på batteriet på kort tid när det skulle behövas. Vissa laddare är även trådlösa.

En bra kamera för dig som är fotointresserad

Våra mobiltelefoner får mer och mer också ta över rollen som kamera: mobilen är ju ändå alltid med, så det är supersmidigt att alltid kunna plocka upp mobilkameran och fånga vardagsögonblick. Känner du igen dig i det här kan det vara värt att se hur kameran på just den telefonen du spanat in står sig i jämförelse med andra telefoner. Idag har många mobiltelefoner kameror som kan mäta sig med en riktigt proffskamera med flera linser, många olika inställningar och stora redigeringsmöjligheter.

Bäst i test mobiltelefon - se testvinnande mobiltelefoner.
Är fokus fotografering ska du välja en mobil med kamera av toppklass. Nya Samsung Galaxy S22 Ultra har en av marknadens allra bästa kameror.

Vissa telefoner tål mer än andra

Lever du en aktiv livsstil med mycket träning i skog och mark? Eller har du klåfingriga barn hemma som gärna ”lånar” telefonen till både det ena och det andra? Då kan det vara värt att köpa en telefon som tål lite stryk. Hur tålig en telefon är kan du läsa ut av vilken kapslingsklassning den har. Klassningen märks ut med ”IP” följt av två siffror: den första siffran visar hur väl telefonen är skyddad mot damm, inträngande föremål och beröring i de mest riskfyllda delarna (som t.ex. laddningskontakten), och den andra siffran talar om hur bra skydd mot vatten den har. Ju högre siffror desto bättre skydd, och de vanligaste märkningarna idag är IP67 och IP68. IP67 innebär att telefonen är dammtät och vattentålig; den klarar av 30 minuters nedsänkning till en meters djup, och IP68 innebär att telefonen är dammtät och tryckvattentät; den klarar av att sänkas ner i ett vattendjup som anges av tillverkare, vanligtvis 3 meter.

Vill du ha en riktigt tålig telefon så har vi samlat tester av sådana här.

iOS eller Android?

Olika telefoner har olika operativsystem, och det är oftast mellan iOS och Android valet till slut ligger. Dels för att de här två är de vanligaste, men också för att de är de mest utvecklade. iOS är Apples operativsystem, och alltså det som används i iPhones och Ipads, och Android ägs av Google. Android används av flera stora tillverkare, bland annat Samsung, Huawei, LG och Sony. Den självklara nackdelen med iOS är att det finns ett väldigt litet utbud av telefoner. Nackdelen med Android är att det inte alltid är självklart att den senaste telefonen har det senaste systemet – om operativsystem är en viktig faktor för dig är det därför extra viktigt att du läser på om vilken version av Android telefonen stöder innan du köper den! Utöver att utbudet av mobiler rent generellt är större för Android finns det också bra mycket billigare Android-telefoner än iPhones: det är möjligt att få en bra Android-mobil av lite äldre modell för cirka 1 500 kronor, medan den billigaste iPhone-modellen kostar minst det dubbla.

I regel kan man säga att Android passar bäst med Android, medan iOS passar bäst med iOS. Har du redan en Mac-dator, en Ipad och ett konto på Itunes med massor av musik på är det lättast att koppla samman dessa med en iPhone, och om du redan har andra Android-enheter hemma och är en flitig användare av Googles andra tjänster fungerar dessa smidigast ihop med en Android-telefon. Med det sagt är det ändå viktigt att påpeka att det absolut går att kombinera enheter med olika operativsystem! Det är bara lite smidigare att hålla sig till ett och samma.

Gränssnittet och upplägget ser lite olika ut i de olika operativsystemen, och båda har förstås sina för- och nackdelar. Men vad just du anser är en för- eller en nackdel beror mycket på vad du är van vid sedan innan, för det är just dina egna preferenser som i slutändan är avgörande!

OnePlus 10 Pro - se alla testvinnande mobiltelefoner på test.se.
Redaktionen på Test.se har testat nya OnePlus 10 Pro, en av våra testvinnare. I paketet ingår laddare inklusive laddadapter.

Glöm inte bort vad du tycker är viktigt!

Det är egentligen inte särskilt mycket som skiljer de ledande telefonerna åt i fråga om funktion och prestanda. Det är oftast i detaljerna de skiljer sig åt. Hur de placerar sig i olika tester beror till stor del på vilka preferenser den som testat telefonen har. Somliga användare prioriterar vissa funktioner, andra tycker att andra är viktigare. Stirra dig därför inte blind på förstaplatsen – kika på flera telefoner i toppen istället och fundera på vad du anser är viktigt. Andras tester och recensioner kan vara extremt hjälpsamt och vägledande, men i slutändan ska du förstås ha en telefon som erbjuder just det du vill ha!

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • De två främsta operativsystemen på marknaden är Apple och Android och båda har sina fördelar. Har du andra produkter kan det vara bra att matcha med en mobiltelefon med samma operativsystem för att dessa ska vara kompatibla. Men med dagens teknik kan du kombinera de flesta teknikprylarna med varandra.
 • I vår jämförelse av mobilabonnemang kan du se och jämföra alla olika abonnemang och ställa in operatör, surfmängd och telefon för att passa ditt behov. Just nu är det billigaste abonnemanget Vimla 3 GB för 25 kr/månad.
 • Vi har valt att utse iPhone 13 till den iPhone som är bäst i test just nu. Det är Apples mellanmodell bland fyra nya telefoner och en supersnabb smartphone som placerats bäst i tester. Vi har valt att utse Samsung Galaxy S22 Ultra till den Android som är bäst i test och detta är Samsungs exklusivaste modell på marknaden just nu. Är ute efter en mobiltelefon med mycket bra kamera är detta alternativet för dig!
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test iPhone:
Apple iPhone 13