HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Jämför och hitta det bästa abonnemanget med iPhone

tjänster uppdaterad 20:e Februari, 2024

Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det abonnemang som passar dig bäst. Här kan du se vilka möjligheter som finns att teckna mobilabonnemang tillsammans med en ny mobil från iPhone. På Test.se kan vi stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: iPhone 14 / iPhone 14 Plus / iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max / iPhone SE 2022iPhone 15 / iPhone 15 Plus / iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd 1GB
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: 3
24 mån bindningstid
4GB
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
Möjlighet till eSIM
4GB

Surfmängd

Hallon 4 GB

289
kr/mån
Gäller första 4 månaderna, därefter 379 kr/mån.

+ iPhone SE 2022 (64GB)


Mobilnät: Telia
24 mån bindningstid
2GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2021)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
2GB

Surfmängd

Halebop 2GB

384
kr/mån

+ iPhone SE 2022 (64GB)


Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
3GB

Surfmängd

Telia 3 GB

399
kr/mån

+ iPhone SE 2022 (64GB)


Mobilnät: 3
24 mån bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
5GB

Surfmängd

Tre 5 GB

439
kr/mån

+ iPhone SE 2022 (64GB)


Mobilnät: Tele2
24 mån bindningstid
10GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
10GB

Surfmängd

Comviq 10GB

445
kr/mån

+ iPhone SE 2022 (64GB)


Mobilnät: Telenor
24 mån bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
5GB

Surfmängd

Telenor 5 GB

484
kr/mån

+ iPhone SE 2022 (64GB)

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst, eftersom det beror mycket på vad du värderar som användare. Behöver du exempelvis mycket surf, har du ofta problem med täckningen eller vill du ha möjlighet att gå till en fysisk butik och ställa frågor kring ditt mobilabonnemang? Använd gärna vår sammanställning där vi jämför alla mobilabonnemang på marknaden, för att du enklast ska hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark. På andra plats hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf, då kan ett mobilabonnemang med 3-8 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg där du inte har tillgång till wifi kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

De billigaste mobilabonnemangen hittar du i stort sett alltid om du väljer att teckna abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna som exempelvis Fello, Vimla eller Hallon.

iphone 15 pro abonnemang

Hitta det bästa mobilabonnemanget med iPhone

Om man vill komma ner i pris när det är dags att köpa en ny mobiltelefon kan det ofta vara värt att undersöka vad kostnaden blir för mobilen om man köper den tillsammans med ett abonnemang. Inte sällan kan man komma undan billigare!

Vilka modeller kan man kombinera med olika abonnemang?

Det finns många olika kombinationer att välja på om du vill köpa en iPhone tillsammans med ett mobilabonnemang. Ett tips är att jämföra de olika varianterna när det gäller exempelvis surfmängd, minnesstorlek och pris för att hitta det som passar dig bäst.


Här följer en lista på de olika modellerna tillsammans med de operatörer som erbjuder abonnemang med just dessa telefoner.

Vilket är det billigaste abonnemanget med iPhone?

Vilket alternativ som blir billigast beror helt på vilka önskemål du som konsument har. Ett förslag kan vara att först bestämma dig för vilken iPhone-modell du vill ha. Sedan kan du jämföra de olika operatörernas erbjudanden utifrån allt från surfmängd till minnesstorlek, och se vilket alternativ som blir mest prisvärt för just dig.

Övrig information – bra att veta

Täckning

Att ha bra täckning är avgörande för vårt mobilanvändande. I Sverige finns fyra mobilnät; Telia, Tele 2, Telenor och Tre. Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3, och på andra plats kommer Tele 2. Mobiloperatörerna prioriterar tätbefolkade områden i Sverige. Det innebär att täckningen kan vara sämre i glesbefolkade områden, till exempel i Norrland.

Vilken operatör ingår i vilket nät?

Flera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät; exempelvis ingår Comviq i Tele 2’s nät och Halebop i Telias nät. Detta innebär i teorin att täckningen ska vara likadan hos alla de mobiloperatörer som ingår i samma nät. Redaktionen på  test.se har kontaktat Telia, Tele 2, Telenor och Tre för att höra om det ändå finns någon typ av prioritering när det gäller täckning. Svaret vi har fått är att det generellt sett ska vara samma, men att det exempelvis vid större evenemang kan förekomma prioritering på huvudoperatörernas nät.

Familjeabonnemang

Om du väljer ett familjeabonnemang har du möjligheten att samla flera personer i ett och samma abonnemang. Alla de som ingår i abonnemanget delar på surfen, och hela kostnaden samlas på en faktura. Familjeabonnemang är inte bara för familjer, utan kan också vara ett bra alternativ exempelvis för ett kompisgäng. Ju fler ni är som är anslutna till familjeabonnemanget – desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland  familjeabonnemang

Premiär för iPhone 15

Sin vana trogen släppte iPhone nya modeller under hösten 2023. Denna gång erbjuder man iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max. 

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.