HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Jämför och hitta det bästa abonnemanget med iPhone

tjänster uppdaterad 25:e Augusti, 2021

Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det abonnemang som passar dig bäst. Här kan du se vilka möjligheter som finns att teckna mobilabonnemang tillsammans med en ny mobil från iPhone. Till skillnad från flera andra sidor kan vi på Test.se stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: iPhone 7iPhone 8iPhone 8 PlusiPhone XSiPhone XS MaxiPhone XRiPhone 11iPhone 11 ProiPhone 11 Pro Max

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd 1GB
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: Telia
24 mån bindningstid
2GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2018)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
500 sms/mms, 50 samtal
2GB

Surfmängd

Mini 2GB

299
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)


Mobilnät: Tele2
24 mån bindningstid
8GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
8GB

Surfmängd

Fastpris 8GB

345
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)


Mobilnät: 3
24 mån bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
5GB

Surfmängd

3Flexibel 5GB

369
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)


Mobilnät: Tele2
24 mån bindningstid
3GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindningstid
Mobildata inom EU/EES ingår
3GB

Surfmängd

Fast pris 3GB

394
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)


Mobilnät: Telia
24 mån bindningstid
2GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
Surfa gratis på sociala medier
2GB

Surfmängd

Telia Mobil 2GB

409
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)


Mobilnät: Telenor
24 mån bindningstid
4GB
Fria samtal och SMS/MMS
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
4GB

Surfmängd

Telenor 4GB

429
kr/mån

+ iPhone SE 2020 (64GB)

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Det som är viktigt för dig kanske inte är lika noga för en annan. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad, fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns det 4 mobilnät i Sverige, Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark, därefter hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf. Då kan några 2-6 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg ute där du inte har tillgång till wifi så kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Med ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang. Ni som tillhör abonnemanget delar på surfen och allt samlas på samma faktura. Ju fler som är anslutna till familjeabonnemanget, desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland familjeabonnemangen

Om man vill komma ner i pris när det är dags att köpa en ny mobiltelefon kan det ofta vara värt att undersöka vad kostnaden blir för mobilen om man köper den tillsammans med ett abonnemang. Inte sällan kan man komma undan billigare!

Vilka modeller kan man kombinera med olika abonnemang?

Det finns många olika kombinationer att välja på om du vill köpa en iPhone tillsammans med ett mobilabonnemang. Ett tips är att jämföra de olika varianterna när det gäller exempelvis surfmängd, minnesstorlek och pris för att hitta det som passar dig bäst. 

Här följer en lista på de olika modellerna med respektive operatörer:

Vilket är det billigaste alternativet?

Vilket alternativ som blir billigast beror helt på vilka önskemål du som konsument har. Ett förslag kan vara att först bestämma dig för vilken iPhone-modell du vill ha. Sedan kan du jämföra de olika operatörernas erbjudanden utifrån allt från surfmängd till minnesstorlek, och se vilket alternativ som blir mest prisvärt för just dig.

Övrig information – bra att veta

Täckning

Att ha bra täckning är avgörande för vårt mobilanvändande. I Sverige finns fyra mobilnät; Telia, Tele 2, Telenor och Tre. Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3, och på andra plats kommer Tele 2. Mobiloperatörerna prioriterar tätbefolkade områden i Sverige. Det innebär att täckningen kan vara sämre i glesbefolkade områden, till exempel i Norrland.

Vilken operatör ingår i vilket nät?

Flera operatörer ingår i de stora mobiloperatörernas nät; exempelvis ingår Comviq i Tele 2’s nät och Halebop i Telias nät. Detta innebär i teorin att täckningen ska vara likadan hos alla de mobiloperatörer som ingår i samma nät. Redaktionen på  test.se har kontaktat Telia, Tele 2, Telenor och Tre för att höra om det ändå finns någon typ av prioritering när det gäller täckning. Svaret vi har fått är att det generellt sett ska vara samma, men att det exempelvis vid större evenemang kan förekomma prioritering på huvudoperatörernas nät.

Familjeabonnemang

Om du väljer ett familjeabonnemang har du möjligheten att samla flera personer i ett och samma abonnemang. Alla de som ingår i abonnemanget delar på surfen, och hela kostnaden samlas på en faktura. Familjeabonnemang är inte bara för familjer, utan kan också vara ett bra alternativ exempelvis för ett kompisgäng. Ju fler ni är som är anslutna till familjeabonnemanget – desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland  familjeabonnemang

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.