HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Jämförelse av matkassar

tjänster uppdaterad 4:e December, 2019

Att hitta rätt matkasse för dig och din familj kan vara en utmaning, speciellt nu när det finns så många olika leverantörer att välja mellan. Här på test.se kan du jämföra matkassarnas innehåll, priser och inriktningar. Fördelen med matkassar är att du får varierande och goda recept som är komponerade för ett visst antal personer. Du slipper att planera mathandling i butik, du sparar tid och det är bra för miljön eftersom att det inte blir något matsvinn!


Antal personer
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Viktklubb
Specialkasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 9 st matkassar av 59 st.
Familiy Feast Vegetarisk
Välkända måltider för familjen Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
10% rabatt med koden INTRO10
699 kr
Fri frakt.
Beställ här
Tredagarskassen
Handplockade matvaror Inga frysta produkter Alltid Svenskt kött och kyckling
Personer
4
Middagar
3
200kr rabatt med kod nykasse19
449 kr
Fri frakt.
Beställ här
Billiga kassen
Minskat matsvinn och goda middagar Hemlagad på max 30-40 minuter Fjorton fasta receptveckor att älska
Personer
4
Middagar
4
 
399 kr
Fri frakt.
Beställ här
Originalkassen 3 för 4
Passar många Populärast Stor receptvariation
Personer
4
Middagar
3
Prova-på-pris
525 kr
Ord. 725 kr , fri frakt
Beställ här
Linas Barnkasse
Smaker som barnen känner igen Lättlagat och smidigt Finns som laktos- eller glutenfri
Personer
4
Middagar
3
5
 
679 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk matkasse
Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med kod valkommen200
939 kr
Fri frakt.
Beställ här
Vegetariska snabbkassen
Lättlagade rätter Lakto-ovo-vegetariska rätter Klara på max 30 minuter
Personer
1
2
3
4
Middagar
4
20% rabatt med kod ADSERVICE1
649 kr
Fri frakt.
Beställ här
Green Feast Vegetarisk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
10% rabatt med koden INTRO10
699 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjekassen
Klassiska smaker med modern twist Lättlagade recept för hela familjen Svenskt kött, färsk fisk och kyckling
Personer
2
4
6
Middagar
3
4
5
 
499 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Såhär funkar det att köpa matkasse

Hur gör jag?

Börja med att gå igenom vilka krav du har matkassen. Jämför de olika butikerna och välj om du har några speciella önskemål, till exempel laktosfritt, barnvänligt eller vegetariskt. Därefter går du vidare till den specifika butiken och gör ett köp. Ingen av matkassarna i vår jämförelse har bindningstid, därför kan du enkelt testa en vecka och se om du gillar konceptet.

Kan alla matkassar levereras hem till mig?

Ja, alla matkassar går att få levererade hem. Vissa butiker erbjuder även att du kan hämta matkassarna i butik.

Vilken skillnad är det på att handla själv och beställa en matkasse?

Om du köper mat på nätet som du packar ihop själv så får du inte automatiskt med klara recept och färdiga mängder. Beställer du däremot en färdig matkasse så är allt redan klart. Du slipper tänka ut veckans meny och du behöver inte räkna ut hur mycket du behöver av allt.

Vad finns det för fördelar med att beställa matkasse mot att handla själv?

Fördelar med matkasse:

  • Bra variation på rätter
  • Inspirerande och nya smaker
  • Sparar tid eftersom att du slipper att handla
  • Inget matsvinn = Bra för miljön
  • Sparar pengar = Inga impulsköp

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet

Publicerad

Färdiga matkassar blir allt mer populära. Men hur bra är egentligen tjänsterna? Och hur nyttigt är innehållet? Aftonbladet har tillsammans med en dietist testat sex vanliga matkassar. Bäst i test är Ecoviva Ekologisk Matkasse. Här får man fyra portioner för fyra dagar med fina, ekologiska råvaror och det anges tydligt i mejl eller sms vad som bör finnas hemma inför att kassen kommer – och det blir rejäla portionsstorlekar med mycket grönsaker. Menyn är varierad och helhetsintrycket är en utmärkt måltid. Kassen får också plus för dess fiberrika grönsaker. Dietisten noterar dock att leverantören har kastat om näringsvärdena för kolhydrater och protein, men rätt redovisat är det bra värden. Tillagningstiden diffar dock något vid den tillagade rätten. Mathem Tastelines Matkasse tar silvermedaljen och här får man fyra portioner för fem dagar. Kassen innehåller fräscha råvaror, där allt går att använda. Via webbplatsen får man veta vilka basvaror man bör ha hemma inför leverans. Portionerna blir rejäla och receptet är lättförståeligt. Matlagningen går undan – en snabb rätt tar drygt 20 minuter! Kassen är däremot, enligt dietisten, fattig på fiberrika grönsaker. Ica Familj hamnar på tredjeplats. Här får man fyra portioner för fem dagar och alla råvarorna är i bra skick, samt går att använda.Den testade rätten är rejält tilltagen och upplevs som en bra vardagsrätt. Även här kan man se på hemsidan vilka råvaror man behöver ha hemma, men man får ingen påminnelse via mejl eller sms. Kassen innehåller mycket mättat fett, inte så mycket grönsaker och definitivt inte de mest fiberrika.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Idag finns ett stort utbud av matkassar att beställa för direktleverans till hemmet. Leverantörerna är vid en första väldigt snarlika, även om priset varierar, men vid en närmare granskning visar det sig att upplägg och inriktning kan skilja sig åt i en relativt stor utsträckning. Bäst-i-Test.se har jämfört fem olika matkassar med inriktning på barnfamiljer. Bäst i test blev Middagsfrids barnkasse. Här får man fyra portioner för fyra dagar och kassen levereras varje vecka. Kassen blev vinnare för att den innehåller en bra kombination av varierande recept, rimliga tillagningstider och testets bästa utbud av grönsaker och sallad till måltiderna. Även om vissa recept inte kändes så barnvänliga på pappret, föll de ändå väl ut hos barnen i testfamiljerna. En del av råvarorna i recepten (exempelvis ris eller pasta) skulle man redan ha hemma, vilket testfamiljerna inte tyckte om. De hade hellre betalat lite extra och få det med i kassen. På andraplats hamnade Matkomfort Familjefavoriter. De sticker ut från övriga utbudet, både i kostnad och upplägg. Kassen kostar ett par hundra kronor mer än övriga kassar men motiverar sitt pris med de absolut kortaste tillagningstiderna. Såserna kommer, exempelvis, helt färdiglagade. Presentationen vid leveransen är den absolut bästa i testet. I kassen finns alla ingredienser med – det enda man behöver ha hemma är i princip salt och peppar. Det enda som fattas i recepten är grönsaker och sallad till de vuxna. Linas Matkasse är antagligen en av de mer välkända aktörerna på marknaden, även för den som inte vet så mycket om matkassar. Maten är mycket god och håller en jämn kvalitet. Receptvariationen är dessutom bland de bättre och receptboken känns professionell. Även i Linas Matkasse krävdes det att man måste ha några ingredienser hemma.

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

Utbudet av matkassar är stort och innehållet varierar. Må Bra har testat vilken matkasse som är nyttigast. Testets vinnare är Coops ekologiska matkasse för två personer med recept för fyra dagar. Drygt hälften av råvarorna är ekologiska, allting är fräsch och här finner man svenskt kött och kyckling, men tonfisk av annat ursprung. Menyn har en bra variation med lättlagade och snabba rätter. Den skapar inspiration med ingredienser som granatäpple, Ajvar relish och stekt päron. Kassen innehåller överlag något små portioner, det är svårt för två personer att bli mätta. Kassen hämtas i butik, packad i kartong med bärvänligt handtag. På andraplats hamnar Linas Matkasse Original som levereras hem till dörren. I kassen får man fina råvaror, där ca en femtedel är ekologiska, svenskt kött och kyckling, samt prisbelönad korv. Fisken kommer från Nordostatlanten. Menyn är varierad med soppa, fisk, kyckling, nötkött och korv. Recepten har varierande svårighetsgrad och två rätter går snabbt att göra. Det är att alla varmrätter serveras med sidosallad. Middagsfrids Stora Matkasse tar tredjeplats och levereras hem till dörren. Cirka en tredjedel av råvarorna är ekologiska. Menyn är bra och varierad med enkla tips som gör matlagningen roligare, där svenska råvaror används på inspirerande sätt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.