HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa matkassen 2023 – jämför alla leverantörer

tjänster uppdaterad 21:e Februari, 2024

Linas Matkasse har ett brett utbud av matkassar. Målsättningen är att kunna erbjuda matkassar som passar alla typer av hushåll, oavsett vilken typ av mat du föredrar eller hur lång tid du vill spendera i köket. 

3 varianter
Ingen bindningstid
Välj 3,4 eller 5 middagar
Vegetarisk
Vegetariska moderna rätter Välj mellan 20 rätter
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Linas Express
Middagar på bara 20min Bra för hektiska vardagar
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Barnfamilj
Varierade middagar Bekanta smaker Uppskattade grönsaker
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Vegan
Inspirerande Lättlagade veganska rätter
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Klassiskt och Inspirerande
Smaker du känner igen Ny inspiration
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Viktväktarna
Pointsberäknade recept Från ViktVäktarna
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Enkelt och lättlagat
Passar barnfamiljen Snabbt och lätt Välj bland 30 rätter
Personer
2
4
6
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Glutenfri
För glutenintoleranta
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Laktosfri
För laktosintoleranta
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här

Vi frågar – Lina Gebäck på Linas Matkasse svarar

Vad får kunderna om de väljer er matkasse?

– Med Linas Matkasse får du möjlighet att välja mellan ett brett utbud av matkassar som passar såväl stora som små hushåll med olika matlagningspreferenser. Du hittar allt från lättlagade recept till barnfavoriter för småbarnsfamiljen samt utmanande recept för den som vill få hem restaurangkänslan in i det egna hemmet. Gemensamt för alla kassarna är att du får hem goda, sunda och inspirerande recept med stor variation som ger det där lilla extra i vardagen.

Hur tänker ni när ni väljer innehåll? 

– Vi använder alltid enbart svensk kyckling i våra matkassar och vi försöker att så långt det är möjligt ha svenskt kött, undantaget är charkuterier från bland andra Spanien och Italien. I och med att vi väljer svenskt minskar vi transporterna och därmed koldioxidutsläppen. Vi lutar oss mot WWF:s fiskguide och använder aldrig rödlistad fisk, vidare är all vildfångad fisk vi köper in MSC-märkt. Vi försöker i den mån det är möjligt att välja råvaror utifrån säsong samt undviker produkter med onödiga tillsatser. Vi näringsberäknar alltid våra recept och lutar oss mot de nordiska näringsrekommendationerna. Genom att näringsberäkna våra recept, och justera dem därefter så att de faller inom ramen för rekommendationerna, kan du alltid känna dig trygg med att du serverar sund och hälsosam mat.

Varför ska kunderna välja just er matkasse?

– Vi levererar välplanerade recept och fräscha råvaror direkt till dörren som innefattar både klassiska rätter med hög igenkänning men också nyare moderna rätter som gör matlagningen inspirerande och rolig. Vidare planerar vi våra recept så att alla råvaror går åt och köper bara in det våra kunder beställer. På så sätt bidrar vi till minskat matsvinn. 

Övrig information om Linas Matkasse

Linas Matkasse kom till 2008, och erbjuder ett brett sortiment av olika inriktningar. Fokus ligger på rena matvaror som du lagar från grunden. När du hittat din favorit och beställt startas en prenumeration men utan bindningstid. Om du vill så kan du pausa, byta kasse eller avboka kommande leveranser. Tänk på att avbokning ska ske senast söndag 7-8 dagar innan leverans. I varje leverans kan du välja fritt bland 30 olika rätter, för att skapa variation och välja just dina favoriter. 

Här är matkassarna från Linas Matkasse

Linas matkasse Vegetariskt: En vegetarisk matkasse med goda, moderna recept som passar bra för dig som är lakto-ovo-vegetarian. Recepten innehåller ost, ägg och mjölk. 

Linas matkasse Enkelt och lättlagat: En matkasse med enkla recept som passar hela familjen. Recepten är enkla att följa och det går snabbt att tillaga maten.

Linas matkasse Klassiska och inspirerande: En matkasse med välbekanta smaker men också influenser från alla världens hörn. Med stor variation bland recepten.

Hur beställer jag mat från Linas Matkasse?

Gå igenom utbudet och välj den matkasse som passar bäst för dig och din familj. Fyll sedan i ditt postnummer för att se om/när matkassen levereras till din adress. Därefter behöver du bara komplettera med leverans- och betalningsinformation. 

Kan jag se menyn i förväg och byta ut middagar?

När du kommer in på Linas Matkasse kan du inspireras av deras olika recept. När du genomfört din beställning så kan du byta ut valfria recept. Det finns 30 olika att välja mellan. 

Behöver jag ha några basvaror hemma?

I varje kasse finns alla produkter som behövs för att tillreda rätterna, men vissa varor behöver du faktiskt ha hemma. Flera av dessa räknas som basvaror, till exempel salt, olja och kryddor. Varje vecka före leverans meddelas vad du kan tänkas behöva, utöver det som ingår i själva kassen. Linas Matkasse nämner även att du kan byta ut vissa ingredienser och vara lite kreativ om du skulle önska.

Leveransavgift

Det tillkommer ingen leverans- eller fraktkostnad när du köper Linas matkasse.

Leverans - tid och dag

Matkassen levereras mellan 17.00–22.00, söndag eller måndag beroende på vilken matkasse och var i landet du bor. Tidpunkten meddelas dagen innan leverans.

Betalning

Vid kortbetalning debiteras kortet automatiskt onsdag efter leverans. Det går även att betala via mailfaktura, men då tillkommer en fakturaavgift på 19 kronor. Det går att byta till kostnadsfri kortbetalning när du loggar in på Mina Sidor.

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Det går att avboka matkassar och pausa prenumerationen. Detta måste dock göras sju till åtta dagar innan nästa leverans, senast på söndagen. Vill du däremot helt avsluta leveransen så ska du kontakta Linas Matkasses info-mail eller ringa.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är söndagar, måndagar eller tisdagar. Vilken dag det blir brukar bero på var du bor.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.