VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 22 Augusti 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test - nypressad juice med den bästa juicepressen 2024

Lyxa till det med nypressad juice till frukostmackan. Med en elektrisk juicepress får du en juice med mycket vitaminer och mineraler. Se vilka slow juicers som fått bäst i test.

Vi har jämfört
 • Effekt.
 • Juicekvaliteten.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa SJ1B-500 slow juicer
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa SJ1B-500 slow juicer
Juicepress som gör näringsrik juice av alla typer av grönsaker och frukt.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2023.
Tredje plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Motor med effekt på 150 watt.
Klarar alla typer av frukt och grönsaker.
Ger näringsrik juice.
Har droppstopp.
Lätt att montera isär.
Kapacitet: 500 ml.
Väger 5 kilo.
Finns i svart och vit.
5 års garanti.

Det norska företaget Wilfa grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner och kaffekvarnar till blenders, brödrostar, juicepressar och våffeljärn.

Wilfa SJ1B-500 är den juicepress vi utsett till bäst i test – den ger dig lyxig färskpressad juice. Den blev testvinnare hos Bäst i hemmet och av dem beskrivs den som pålitlig, kompakt och effektiv. I ett test hos Kockhuset kom juicepressen på tredje plats och enligt dem är den tystgående, lätt att använda och ger god juice. Den är dessutom ett populärt val bland juicepressarna och slow juicers hos Prisjakt och Pricerunner.

Juicepressen är tystgående, har en effekt på 150 watt och en kanna med kapacitet på 500 milliliter. Den har möjlighet att göra juice av både frukt och grönsaker. Den klarar att hantera även de hårdaste äpplena och du kan välja mellan fem olika inställningar beroende på ingrediens.

Tack vare Wilfas innovativa teknologi maximeras mängden vitaminer ur ingredienserna. De pressas långsamt under högt tryck vilket frigör de viktigast näringsämnena och vitaminerna.

Juicepressen har ett praktiskt droppstopp som gör städningen lättare. När du är färdig är rengöringen lätt och många delar är avtagbara. Den är i storleken H 338 x K 227 x 433 millimeter och väger fem kilo.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Philips
Philips Avance Collection HR1949/20
Philips Philips Avance Collection HR1949/20 - Test
Bästa premium Test.se logo
Philips
Philips Avance Collection HR1949/20
Få ut maximalt av näringsinnehållet i denna stora juciepress.
Fjärde plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt kundbetyg hos Philips.se.
Motor med effekt på 200 watt.
Ger näringsrik juice.
Har droppstopp.
QuickClean – rengöring på under 60 sekunder.
Kapacitet: 1 liter.
Receptbok följer med.
2 års garanti.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare. Philips hushållsprodukter har vunnit tester under flera år och är ett mycket populärt val hos många konsumenter.

Med Philips Avance Collection HR1949/20 får du färskpressad juice snabbt och smidigt. Den kom på fjärde plats när Bäst i hemmet utsåg bästa slow juicern. I deras recension beskrivs den som en avancerad slow jucier med bra prestanda och hög användarvänlighet. Hos Philips själva är kundbetyget högt och 93 procent av de som lämnat betyg skulle rekommendera produkten.

Slow juicern tillhör deras Philips Avance Collection-serie. Tack vare Philips innovativa MicroMasticating-teknik pressas upp till 90 procent av dina ingredienser, istället för att något går till spillo. Under högt tryck pressas innehåller vilket gör att näringsämnena i juicen maximeras. Det höga trycket frigör vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer. Du kan pressa frukt, grönsaker och nötter – både hårda och mjuka ingredienser som mango och banan som annars kan vara svåra.

Philips Avance Collection HR1949 har en slimmad design som gör den snygg att ha framme på köksbänken. Inmatningsröret är dubbelt så stort som föregångaren vilket gör att den klarar att juica större delar frukt och grönsaker. När du arbetat färdigt är det lätt att ta loss och rengöra alla delarna i vatten.

Juicepressen har en kanna på en liter och en hög effekt på 200 watt. Det följer med en receptbok som du kan inspireras av.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för hela frukter Test.se logo
Philips
Philips HR1889/70
Philips Philips HR1889/70 - Test
Bästa för hela frukter Test.se logo
Philips
Philips HR1889/70
En elektrisk juicepress med extra stort inmatningsrör som ger dig en god och näringsrik färskpressad juice till frukosten.
Andra plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt betyg av Aftonbladet Plus 2018.
Populärt val och toppbetyg av kunder hos Prisjakt.
Populärt val och toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Hög kundbetyg hos Philips.
Toppbetyg på Amazon.se.
Sponsrar Sveriges Mästerkock.
Motor med effekt på 150 watt.
För hela frukter.
Ger näringsrik juice.
Kan maskindiskas.
Har droppstopp.
Lätt att montera isär.
Kan rengöra maskinen på 90 sekunder.
Kapacitet: 1 liter.
Väger 4,4 kilo.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare. Philips hushållsprodukter har vunnit tester under flera år och är ett mycket populärt val hos många konsumenter.

Vi har valt att rekommendera den populära juicepressen Philips HR1889/70 Viva Collection. I ett test hos Bäst i hemmet kom slow juicern på andra plats och de lyfter särskilt fram kvalitet och prestanda. den fick högt betyg på ett äldre test hos Aftonbladet Plus och är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner.

Detta är en slow juicer som behandlar ingredienserna på ett försiktigt sätt så att du får ut det mesta av dem. På så sätt bibehåller du de naturliga vitaminerna och mineralerna i juicen.

Inmatningsröret är extra stort vilket gör att du kan mata in hela frukter och därför inte behöver dela dem innan. Juicepressen har en effekt på 150 watt.

När du har pressat färdigt din juice är det lätt att rengöra maskinen och flera delar kan diskas i diskmaskinen. Det går också snabbt att ta isär och sätta ihop maskinen.

Slow juicern har en slimmad design och en snygg inredningsdetalj att ha framme på köksbänken. Tack vare det inbyggda droppskyddet undviker du onödigt spill. Det följer med både juicekanna och en receptbok för juicer.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se logo
Smeg
Smeg Slow Juicer
Bästa design
Bästa design Test.se logo
Smeg
Smeg Slow Juicer
Snygg juicepress i retrostil som ger dig nyttig färskpressad juice.
Högt betyg hos Bastihemmet.se 2022.
Omtyckt varumärke.
Motor med effekt på 150 watt.
För hela frukter.
Hastighet på 43 varv/minut.
Enkel rengöring – rengöringsborstar följer med.
Vikt: 7,4 kilo.
Kapacitet: 0,5 liter.
Finns i flera fina färger.
Receptbok följer med.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du ett brett utbud av brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, köksassistenter, slow juicer och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

Vill du ha en stilren juicepress rekommenderar vi Smeg Slow Juicer, som passar fint ihop med Smegs andra köksprodukter. Den finns dessutom i flera fina färger så du kommer att hitta en som passar ditt kök – välj mellan kräm, pastellblå, röd och svart. Juicepressen fick bra omdöme hos Bästihemmet.se när de recenserade några av marknadens bästa modeller. De beskriver den som en slow juicer med stabil konstruktion, lätt att använda och en både uttänkt och funktionell design.

Med denna juicepress är det lätt att starta morgonen med färskpressad juice. Den har en motor med effekt på 150 watt och en låg hastighet på 43 varv per minut. Tack vare den låga hastigheten bibehålls fruktens viktiga vitaminer och enzymer. De roterande silikonborstarna i silen gör att juicen blir ren och slät.

Slow juicern har en kapacitet för 500 milliliter färskpressad juice och du kan pressa både frukt och grönsaker. Den har en stor behållare för fruktkött på 1,6 liter. Juicepressen väger 7,4 kilo och är i måtten 171 x 270 x 413 millimeter. För att förenkla rengöringen följer en rengöringsborste med och i receptbok kan du hitta inspiration till dagens juice.

 • Butiker & priser: Pastellblå
 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Röd

Ytterligare läsning

Juicepress och slow juicers - bäst i test.

Köpguide juicepress

Vill du lyxa till det med färskpressad juice till frukost? En elektrisk juicepress eller en slow juicer ger dig möjlighet att njuta av både nyttig och färskpressad juice – varje dag. Färskpressad juice är allra godast och har också flest näringsämnen.

Vad är en slow juicer?

En juicepress eller en slow juicer är en juicemaskin som vrider och pressar saft ur frukt för att göra juice. Du får en len och näringsrik juice som är fri från klumpar. Alla frukter och grönsaker går att använda.

Fördelen med en juicepress

Med en juicepress har du möjlighet att pressa egen juice när du vill och det är enkelt. Visst, det är enkelt att köpa juice i butik också, men många juicer har stora mängder socker eller andra tillsatser. Att göra egen juice är ett hälsosamt val. När du använder en slow juicer bibehålls en stor del av näringsämnena och du har alltid koll på vad juicen innehåller. Att göra egen juice blir också billigare i längden än att köpa juice då en sort av bättre kvalitet oftast kostar mer.

Bäst i test juicepress - se testvinnande slow juicers.
Med en juicepress får du färskpressad juice med mycket vitaminer och mineraler.

Så använder du en juicepress

Väljer du en juicepress som går på elektricitet får du både snabbt och enkelt nypressad juice. Juicens ingredienser pressas under högt tryck vilket gör att mängden näringsämnen maximeras och du får ett glas juice med mycket vitaminer och mineraler. Har slow juicern ett stort inmatningsrör och en stark motor kan den dessutom pressa hela frukter vilket gör att du inte behöver dela frukten innan. Juicen pressas på bara några sekunder och rinner ner i en kanna är efter det redo att hällas upp i ett glas. Du kan pressa alla sorters frukt och även grönsaker för en grönare juice.

Juicepressens egenskaper

En juicepress har flera egenskaper som kan vara bra att känna till innan du gör ditt köp.

Stark motor

En stark motor med hög effekt gör att juicepressen klarar att pressa hårda frukter och grönsaker som morötter och rödbetor. En kraftig motor gör också att du kan använda hela frukter utan att dela dem. Ju högre effekt desto snabbare går det också att få färdig juice, vanligtvis går det bara på några sekunder. Det är också en fördel om motor är så tyst som möjligt så att du kan göra din juice utan att väcka resten av familjen.

Stort inmatningsrör

Vill du kunna pressa hela frukter utan att dela dem måste juicepressen också ha ett stort inmatningsrör. Däremot spelar det ingen roll om du har delat frukten eller inte utan resultatet blir densamma.

Droppskydd

Vill du slippa onödigt med spill ska du köpa en juicepress med droppskydd.

Lätt att diska

En juicepress är inte alltid den lättaste att rengöra eftersom många har små hål och filter där fruktkött gärna fastnar. Därför är det en fördel om juicepressen går att ta isär för att lättare diska och få ren. I vissa fall kan du dessutom diska de lösa delarna i diskmaskin. Det ska vara lätt att göra rent juicepressen och också gå fort.

Kapacitet

En juicepress har vanligtvis en kapacitet på mellan 1 och 1 ½ liter juice. Välj en större modell om du vet att du kommer att göra mycket juice på samma gång.

Filtrering

För att undvika en stor mängd fruktkött i juicen ska juicepressen också ha en bra filtrering.

Lång hållbarhet

En färskpressad juice håller vanligtvis inte särskilt länge eftersom du inte tillsätter något. Det finns slow juicers som gör att juicen håller upp till tre dagar, om den förvaras i en ljus- och lufttät behållare.

Bäst i test juicepress - se testvinnande slow juicers.
Titta på de olika modellerna du väljer mellan och jämför saker som effekt, kapacitet och inmatningsrör. 

Skillnaden mellan slow juice och råsaftcentrifug

Ska man välja en slow juicer eller en råsaftcentrifug och vad är skillnaden mellan dessa? Det handlar egentligen om tycke och smak. Man brukar säga att råsaftcentrifugen har en starkare motor som producerar större mängder juice snabbare. En råsaftcentrifug slungar frukten medan en slow juicer pressar den vilket också gör att det blir en ”renare” juice. Tester visar att en slow juicer och en råsaftcentrifug har i princip lika högt näringsvärde. Slow juicern ger dock juice med mer fibrer och är bättre på att hantera blad och örter. Slow juicern drar också mindre ström och är tystare, vilket är en fördel om du vill göra juice på morgonen utan att väcka hela familjen.

Här pratar Matgeek om slowjuicers:

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En juicepress eller en slow juicer är en juicemaskin som vrider och pressar saft ur frukt för att göra juice. Du får en len och näringsrik juice som är fri från klumpar.
 • Det finns många fördelar med att köpa en slow juicer. Det är både enkelt och går snabbt att få färskpressad juice med en juicepress. Med en slow juicer får du dessutom en nyttigare juice eftersom vitaminer och mineraler bibehålls.
 • Vi har valt att utse Wilfa SJ1B-500 till den juicepress som är bäst i test. Den är tystgående, har en effekt på 150 watt och kommer med en kanna på 500 milliliter. Wilfa är kända för sin design, kvalitet, säkerhet och innovation och är en ledande aktör i Norden.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Wilfa Wilfa SJ1B-500 slow juicer