VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test - nypressad juice med den bästa juicepressen 2022

Lyxa till det med nypressad juice till frukostmackan. Med en elektrisk juicepress får du en juice med mycket vitaminer och mineraler. Se vilka slow juicers som fått bäst i test.

Vi har jämfört
 • Effekt.
 • Juicekvaliteten.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Philips
Philips HR1889/70
Bäst i test
Bäst i test
Philips
Philips HR1889/70
En elektrisk juicepress med extra stort inmatningsrör som ger dig en god och näringsrik färskpressad juice till frukosten.
Högt betyg av Aftonbladet Plus 2018.
Toppbetyg i kundrecensioner hos Prisjakt.
Toppbetyg i kundrecensioner hos Pricerunner.
Toppbetyg på Amazon.se.
Sponsrar Sveriges Mästerkock.
Motor med effekt på 150 watt.
För hela frukter.
Ger näringsrik juice.
Kan maskindiskas.
Har droppstopp.
Lätt att montera isär.
Kan rengöra maskinen på 90 sekunder.
Kapacitet: 1 liter.
Väger 4,4 kilo.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare. Philips hushållsprodukter har vunnit tester under flera år och är ett mycket populärt val hos många konsumenter.

Philips HR1889 Viva Collection är en slow juicer som behandlar ingredienserna på ett försiktigt sätt så att du får ut det mesta av dem. På så sätt bibehåller du de naturliga vitaminerna och mineralerna i juicen. Inmatningsröret är extra stort vilket gör att du kan mata in hela frukter och därför inte behöver dela dem innan. Juicepressen har en effekt på 150 watt. När du har pressat färdigt din juice är det lätt att rengöra maskinen och flera delar kan diskas i diskmaskinen. Det går också snabbt att ta isär och sätta ihop maskinen. Slow juicern har en slimmad design och en snygg inredningsdetalj att ha framme på köksbänken. Tack vare det inbyggda droppskyddet undviker du onödigt spill. Det följer med både juicekanna och en receptbok för juicer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Philips HR1889/70
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Witt by Kuvings
Witt by Kuvings C9600 S
Bästa budget
Bästa budget
Witt by Kuvings
Witt by Kuvings C9600 S
En populär juicepress som ger dig god och nyttig färskpressad juice.
Högt betyg på Råd och Rön 2015.
Testvinnare hos TV2 Norge 2016.
Toppbetyg i kundrecensioner hos Pricerunner.
Motor med effekt på 240 watt.
För hela frukter.
Juicen håller minst 3 dygn i kylskåp.
Droppstopp.
Väger 6,9 kilo.

Witt är ett danskt företag som grundades 1993. De säljer innovativa produkter som juicepressar och andra hushållsprodukter och populära kökstillbehör.

Witt by Kuvings C9600 S är en slow juicer som ger dig både god och nyttig färskpressad juice till frukostbordet. Juicepressen har ett patenterat sil- och skruvsystem som gör att du får 30 % mindre fruktkött än vid tidigare modell. Den är dessutom tystare än andra juicepressar och fungerar bättre till grönsaker. Slow juicern har ett stort påfyllnadsrör och klarar hela frukter vilket gör att du inte behöver dela frukten innan den pressas. Maskinen har ett droppskydd vilket ger mindre kladd. Den har en motor med en effekt på 240 watt. Juicekanna behöver köpas separat. När juicen pressas tillsätts endast lite syre vilket gör att den kan förvaras upp till tre dygn i en ljus- och lufttät behållare

 • Butiker & priser
 • Priser för Witt by Kuvings C9600 S
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans

Bästa premium Test.se - Bästa premium
KENWOOD
Kenwood JMP800SI Slowjuicer
Bästa premium
Bästa premium
KENWOOD
Kenwood JMP800SI Slowjuicer
En snygg slow juicer som ger nypressad och näringsrik juice.
Toppbetyg i kundrecensioner hos Pricerunner.
Bra betyg i kundrecensioner hos Prisjakt.
Rekommenderas av norska Tek.no.
Motor med effekt på 240 watt.
För hela frukter.
Ger näringsrik juice som håller länge.
Enkel att rengöra.
Vikt: 7,1 kilo.
Kapacitet: 1,5 liter

Kenwood är ett välkänt varumärke som designar och tillverkar snygga, effektiva och kraftfulla hushållsapparater och köksmaskiner. De har sedan 1947 arbetat för att förbättra användarens matlagningsupplevelser och alla produkter håller hög kvalitet.

Kenwood Slowjuicer JMP800SI är en juicepress som gör att all näring frisätts och bevaras så att juicen ser bättre ut, håller längre och smakar riktigt gott. Då motorn är kraftfull och inmatningsröret stort behöver du inte dela frukter och grönsaker innan de pressas. Efter bara några sekunder är juicen klar och redo att avnjutas. Slow juicern är gjord i plast och rostfritt stål och är lätt att rengöra. Juicekannan har en kapacitet på 1,5 liter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Kenwood JMP800SI Slowjuicer
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Ytterligare läsning

Juicepress och slow juicers - bäst i test.

Köpguide

Vill du lyxa till det med färskpressad juice till frukost? En elektrisk juicepress eller en slow juicer ger dig möjlighet att njuta av både nyttig och färskpressad juice – varje dag. Färskpressad juice är allra godast och har också flest näringsämnen.

Vad är en slow juicer?

En juicepress eller en slow juicer är en juicemaskin som vrider och pressar saft ur frukt för att göra juice. Du får en len och näringsrik juice som är fri från klumpar. Alla frukter och grönsaker går att använda.

Fördelen med en juicepress

Med en juicepress har du möjlighet att pressa egen juice när du vill och det är enkelt. Visst, det är enkelt att köpa juice i butik också, men många juicer har stora mängder socker eller andra tillsatser. Att göra egen juice är ett hälsosamt val. När du använder en slow juicer bibehålls en stor del av näringsämnena och du har alltid koll på vad juicen innehåller. Att göra egen juice blir också billigare i längden än att köpa juice då en sort av bättre kvalitet oftast kostar mer.

Så använder du en juicepress

Väljer du en juicepress som går på elektricitet får du både snabbt och enkelt nypressad juice. Juicens ingredienser pressas under högt tryck vilket gör att mängden näringsämnen maximeras och du får ett glas juice med mycket vitaminer och mineraler. Har slow juicern ett stort inmatningsrör och en stark motor kan den dessutom pressa hela frukter vilket gör att du inte behöver dela frukten innan. Juicen pressas på bara några sekunder och rinner ner i en kanna är efter det redo att hällas upp i ett glas. Du kan pressa alla sorters frukt och även grönsaker för en grönare juice.

Juicepressens egenskaper

En juicepress har flera egenskaper som kan vara bra att känna till innan du gör ditt köp.

Stark motor

En stark motor med hög effekt gör att juicepressen klarar att pressa hårda frukter och grönsaker som morötter och rödbetor. En kraftig motor gör också att du kan använda hela frukter utan att dela dem. Ju högre effekt desto snabbare går det också att få färdig juice, vanligtvis går det bara på några sekunder. Det är också en fördel om motor är så tyst som möjligt så att du kan göra din juice utan att väcka resten av familjen.

Stort inmatningsrör

Vill du kunna pressa hela frukter utan att dela dem måste juicepressen också ha ett stort inmatningsrör. Däremot spelar det ingen roll om du har delat frukten eller inte utan resultatet blir densamma.

Droppskydd

Vill du slippa onödigt med spill ska du köpa en juicepress med droppskydd.

Lätt att diska

En juicepress är inte alltid den lättaste att rengöra eftersom många har små hål och filter där fruktkött gärna fastnar. Därför är det en fördel om juicepressen går att ta isär för att lättare diska och få ren. I vissa fall kan du dessutom diska de lösa delarna i diskmaskin. Det ska vara lätt att göra rent juicepressen och också gå fort.

Kapacitet

En juicepress har vanligtvis en kapacitet på mellan 1 och 1 ½ liter juice. Välj en större modell om du vet att du kommer att göra mycket juice på samma gång.

Filtrering

För att undvika en stor mängd fruktkött i juicen ska juicepressen också ha en bra filtrering.

Lång hållbarhet

En färskpressad juice håller vanligtvis inte särskilt länge eftersom du inte tillsätter något. Det finns slow juicers som gör att juicen håller upp till tre dagar, om den förvaras i en ljus- och lufttät behållare.

Skillnaden mellan slow juice och råsaftcentrifug

Ska man välja en slow juicer eller en råsaftcentrifug och vad är skillnaden mellan dessa? Det handlar egentligen om tycke och smak. Man brukar säga att råsaftcentrifugen har en starkare motor som producerar större mängder juice snabbare. En råsaftcentrifug slungar frukten medan en slow juicer pressar den vilket också gör att det blir en ”renare” juice. Tester visar att en slow juicer och en råsaftcentrifug har i princip lika högt näringsvärde. Slow juicern ger dock juice med mer fibrer och är bättre på att hantera blad och örter. Slow juicern drar också mindre ström och är tystare, vilket är en fördel om du vill göra juice på morgonen utan att väcka hela familjen.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En juicepress eller en slow juicer är en juicemaskin som vrider och pressar saft ur frukt för att göra juice. Du får en len och näringsrik juice som är fri från klumpar.
 • Det finns många fördelar med att köpa en slow juicer. Det är både enkelt och går snabbt att få färskpressad juice med en juicepress. Med en slow juicer får du dessutom en nyttigare juice eftersom vitaminer och mineraler bibehålls.
 • Juicepressen Philips HR1889 Viva Collection ligger på topplaceringar i flera tester. Enligt vår bedömning är detta den bästa juicepressen eftersom den gör nyttig juice snabbt och enkelt. Andra populära slow juicers kommer från Witt by Kuvings och Kenwood.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Philips Philips HR1889/70