VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 25 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Färskpressad juice med en bäst i test råsaftcentrifug 2024

Vill du ha en fräsch juice utan fruktkött till frukost? Det får du med en råsaftcentrifug. Här får du testvinnande råsaftcentrifuger och kan ta del av våra bästa tips inför köpet!

Vi har jämfört
 • Motoreffekt
 • Storlek på juicebehållare
 • Om den passar för hela frukter
 • Övriga egenskaper
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Bosch
Bosch MES3500 VitaJuice 3
Bosch Bosch MES3500 VitaJuice 3 - Test
Bäst i test Test.se logo
Bosch
Bosch MES3500 VitaJuice 3
Råsaftcentrifug med två hastigheter, effekt på 700 watt och juicekanna på 1,25 liter.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2022.
Högt betyg på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Cervera.
Högt kundbetyg hos Bosch.
Motoreffekt: 700 watt.
Juicebehållare: 1,25 liter.
Påfyllningsrör på 73 mm.
Klarar hela frukter.
Två olika hastigheter.
Praktiskt droppstopp.
Lösa delar tål maskindisk.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap. Flera av deras råsaftcentrifuger är populära bland både recensenter och användarna själva.

Bosch MES3500 VitaJuice 3 är en råsaftcentrifug med en hög effekt på 700 watt. Den utsågs till testvinnare hos Bygghemma.se när de jämförde flera populära modeller. Den fick betyget 8,9 av 10 och beskrivs som en råsaftcentrifug med hög effekt, stor fruktköttbehållare och passar dig som vill kunna göra mycket juice åt gången.

Hos Bastihemmet.se är MES3500 en av två vinnare från Bosch och den beskrivs som bästa mellanmodellen.

Detta är en både snygg och kraftfull råsaftcentrifug som på ett effektivt sätt pressar ut juicen ur frukten och grönsakerna. Påfyllningsröret är på 73 millimeter vilket gör att du kan stoppa i även större frukter hela. Du kan välja mellan två olika hastigheter för att kunna pressa både hårdare och mjukare ingredienser. Juicekannan har en volym på 1,25 liter med en skumavskiljare och det finns en stor behållare för fruktkött som du kan ta av.

Råsaftcentrifugen har gummifötter som gör att den står stadigt på diskbänken. Ett praktiskt droppstopp gör att det blir mindre spill och de löstagbara delarna kan köras i diskmaskin.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa multifunktionella Test.se logo
Sage
Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro
Sage Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro - Test
Bästa multifunktionella Test.se logo
Sage
Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro
Högpresterande multifunktionell bluicer som gör både juice och smoothies.
Bästa premium hos Bastihemmet.se 2023.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Motoreffekt: 1350 watt.
Juicebehållare: 1,5 liter.
10 olika inställningar.
5 olika program.

Sage är ett företag som gör unika och högteknologiska köksprodukter med målet att ”ge proffsresultat i köket”. Företaget andas både funktionalitet och kvalitet och produkterna är dessutom snygga inredningsdetaljer till hemmet.

Sage The 3X Bluicer Pro är en multifunktionell råsaftcentrifug i den dyrare prisklassen. Den utsåg still bästa premiumval hos Bastihemmet.se och de rekommenderar den till dig som vill ha en högteknologisk modell som kombinerar blender och juicer i ett.

Råsaftcentrifugen är en kombination av en juicer och blender – en bluicer – vilket gör att du även kan använda den som en mixer. Den har flera smarta funktioner som Cold Spin Technology, Kinetix-blad och skål. Du pressar juicen direkt i en bägare på 1,5 liter.

Maskinen har tio olika hastighetsinställningar så att du kan skräddarsy din juice. Du kan också få smoothies, cocktails och slushies. Maskinen har fem olika program och du kan välja mellan Green smoothie, Smoothie, Pulse ice crush, Auto clean och Fresh cocktail.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Bosch
Bosch MES25A0
Bosch Bosch MES25A0 - Test
Bästa budget Test.se logo
Bosch
Bosch MES25A0
En mer prisvärd råsaftcentrifug med stort inmatningsrör.
Högt betyg på test hos Taenk.dk 2018.
Högt betyg på test hos SVT Plus 2016
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2015.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Motoreffekt: 700 watt.
Juicebehållare: 1,25 liter.
Passar för hela frukter.
2 hastighetsinställningar.
Enkel att hantera.
Enkel att rengöra.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap.

Bosch råsaftcentrifug VitaJuice 2 MES25AO är ett lite billigare och riktigt bra alternativ! Den var inte långt ifrån förstaplatsen i SVT:s test och var till och med den maskin i testet som var enklast att hantera. Råsaftcentrifugen har ett stort inmatningshål på 73 millimeter så att du inte behöver dela frukten utan kan stoppa in dem hela. Den har två hastighetsinställningar för att kunna hantera både mjukare och hårdare frukt. Den är både snabb och enkel att använda.

Både ihopsättning och rengöring går enkelt och smidigt och den har ett praktiskt droppstopp som gör att du undviker onödigt spill på köksbänken. Dessutom fungerar råsaftcentrifugen bara om alla delar är korrekt fastsatta. Råsaftcentrifugen har en juicebehållare på 1,25 liter och en fruktköttsbehållare på två liter. Enligt vissa omdömen är den dock något högljudd. Maskinen väger fem kilo och har måtten 31,2 x 31 x 18 centimeter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Philips
Philips HR1921/20 Avance Collection Råsaftcentrifug
Philips Philips HR1921/20 Avance Collection Råsaftcentrifug - Test
Bästa premium Test.se logo
Philips
Philips HR1921/20 Avance Collection Råsaftcentrifug
Tystgående råsaftcentrifug med extra stort inmatningsrör och en hög effekt på 1100 watt.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2023.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Philips.
Motoreffekt: 1100 watt.
Juicebehållare: 1 liter.
XXL-rör på 80 mm – klarar hela frukter.
Två olika hastigheter.
Droppstopp.
Tystgående.
QuickClean – rengöring på mindre än 60 sekunder.
Lösa delar tål maskindisk.

Holländska Philips är ett företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare. Philips råsaftcentrifuger har vunnit tester under flera år och är ett mycket populärt val hos många konsumenter.

Philips Avance Collection Råsaftcentrifug HR1921/20 är en omtyckt råsaftcentrifug bland både testpaneler och användarna själva. Råsaftcentrifugen utsågs till bästa premiumval hos Bästihemmet.se och det är både ett populärt val med höga kundbetyg hos Prisjakt och Pricerunner.

Med den här råsaftcentrifugen är det lätt ju­­ica och få mer grönt i kosten. Den är utrustad med ett XXL-inmatningsrör på 80 millimeter som klarar att hantera frukt och grönsaker hela så att du inte behöver förskära dem. Tack vare den kraftfulla motorn på 1100 watt kan maskinen hantera även hårdare ingredienser. Med en särskilt FiberBoost-teknik kan du välja juicens konsistens och välja mellan en klarare juice eller en lite mer krämig juice med upp till 50 procent mer fibrer.

Råsaftcentrifugen har ny motor med lägre bullernivå och mindre vibrationer som gör den mer behaglig att använda. Den är utrustad med ett praktiskt droppstopp som ger mindre spill. Du kan på ett snabbt sätt skölja råsaftcentrifugen mellan pressningarna och eftersom fruktköttbehållaren är rund samlas det inget i några hörn.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se logo
Magimix
Magimix Juice Expert Juicer/Råsaftcentrifug
Bra val
Bra val Test.se logo
Magimix
Magimix Juice Expert Juicer/Råsaftcentrifug
Kraftfull råsaftcentrifug som ger juice direkt ner i glaset.
Populärt val hos Cervera.
Omtyckt varumärke.
Motoreffekt: 400 watt.
Juicen pressas direkt ner i glaset.
Delar går att diska i diskmaskin.
30 års garanti på motorn, 3 års garanti på övriga delar.

Magimix är ett franskt företag som grundades 1971. I deras utbud finns bland annat blendrar, råsaftcentrifuger och brödrostar.

Magimix Juice Expert Juicer/Råsaftcentrifug är en kraftfull och stilren maskin med en motoreffekt på 400 watt. Den ger en fräsch nypressad juice full med både antioxidanter och vitaminer som pressas direkt ner i glaset.

Standardtillbehör som ingår är filtercentrifug XL, extra juicepress XL, citruspress, extra stor tratt, spatel och receptbok. Det är lätt att rengöra råsaftcentrifugen och de löstagbara delarna tål att köras i diskmaskin. Basen gör du rent för hand.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test råsaftcentrifug - se testvinnande råsaftcentrifuger.

Köpguide råsaftcentrifug

Vill du göra både nyttiga och goda juicedrinkar snabbt och enkelt? Det kan du göra med en råsaftcentrifug. Den ger dig möjlighet till färsk och frisk juice varje dag så att du kan starta dagen på allra bästa sätt! Här ger vi dig all information om råsaftcentrifug så att du väljer rätt modell.

Vad är en råsaftcentrifug?

En råsaftcentrifug är en hushållsmaskin som används för att göra klar och fräsch juice utan fruktkött. Fruktköttet samlas i en behållare och kan användas i bakning eller matlagning av den som så önskar! I en råsaftcentrifug slungas frukterna och grönsakerna runt, vilket gör att även hårdare frukt och grönt effektivt pressas till juice. På många modeller kan du dessutom välja konsistens på juicen – om den ska vara helt slät eller innehålla fruktkött. När juicen är klar kan du avnjuta den både hemma vid frukostbordet eller på språng om så önskas.

Fördelar med en råsaftcentrifug

Det är viktigt att få i sig färsk frukt och grönsaker varje dag för att du ska må bra – och genom att juica kan du få det. Genom att använda en råsaftcentrifug går det både snabbt och enkelt att tillreda en juice som innehåller viktiga vitaminer och mineraler. Du får mer juice för mindre jobb och maskinen är oftast lätt att rengöra. Det är dessutom billigare att göra egen juice än att köpa i butiken. 

Här är fördelarna med en råsaftcentrifug:

 • Gör att du får in dig frukt och grönsaker lättare.
 • Ger dig viktiga mineraler och vitaminer.
 • Är enkel att använda.
 • Är lätt att rengöra.
 • Billigare än att köpa juice i butik.

Skillnaden mellan råsaftcentrifug och en slow juicer

Står du i valet och kvalet och vet inte om du ska köpa en råsaftcentrifug eller en slow juicer och vad är egentligen skillnaden mellan dessa? Det man brukar säga är att råsaftcentrifugen har en starkare motor som producerar större mängder juice snabbare. När en råsaftcentrifug slungar frukten pressar slow juicer juicen vilket gör att du med den sistnämnda maskinen får en ”renare” juice. Enligt tester har slow juicern och råsaftcentrifugen i princip lika högt näringsvärde. Slow juicern ger dock juice med lite mer fibrer, är bättre på att hantera blad och örter och är mer tystgående.

Råsaftcentrifugens egenskaper

Råsaftcentrifugen har flera egenskaper som kan vara bra att känna till när du står i valet och kvalet om vilken maskin du ska köpa.

Storlek på maskinen och juicebehållaren

Det finns både stora och små modeller och bara du vet vad har störst nytta av. Har du gott om utrymme och en stor familj kan det vara bra att välja en större modell. Men det som kanske är ännu viktigare är att kika på hur stor juicebehållaren som följer med är – vanligtvis allt från 0,5 liter till 1,5 liter. Det är vanligt att denna kopplas direkt till råsaftcentrifugen.

Inmatningsrörets storlek

Storleken på inmatningsröret spelar en stor roll eftersom ett större rör klarar hela frukter och grönsaker. Ett inmatningsrör med större diameter gör att du inte behöver lägga någon tid på att dela ingredienserna på förhand.

Motoreffekten

Ju högre motoreffekt råsaftcentrifugen har desto hårdare ingredienser klarar den av att hantera. En råsaftcentrifug med högre effekt klarar till exempel även morötter och rödbetor. Vill du själv kunna välja effekten kan du köpa en modell där du kan välja hastighet som kan anpassas till det du ska pressa.

Droppstopp

Vill du slippa onödigt med spill ska du köpa en råsaftcentrifug med praktiskt droppstopp. På så sätt droppar det inte från kranen precis när du har juicat och köksbänken håller sig ren och fin.

Ljudnivå

En råsaftcentrifug låter i regel rätt mycket, vilket kan vara värt att ha i åtanke om du gärna vill använda maskinen på morgonen. Vill du ha en tystare modell ska du välja en som har lägre decibel.

Lätt att rengöra

När du väljer en råsaftcentrifug ska den inte bara ge goda juicer – den ska dessutom vara lätt att rengöra. En maskin som är krånglig att rengöra eller tar lång tid att diska står oftast oanvänd. Det är en fördel om fruktköttet samlas upp i en särskild behållare som är lätt att tömma vid behov. Hos många modeller går det att rengöra många delar i diskmaskin. Vissa modeller har dessutom en pre clean-funktion som är en snabbrengöring du kan använda om ni är flera i familjen som vill göra juice, fast med olika recept. Ibland följer det även med en borste som underlättar rengöringen.

Tänk på säkerheten!

Av säkerhetsskäl bör du med barn i hemmet välja en maskin som inte kan starta utan att alla delar är på plats.

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En råsaftcentrifug är en maskin som används för att snabbt och enkelt göra klar och fräsch juice utan fruktkött. Den gör det möjligt för dig att få i dig både frukt och grönsaker på ett enkelt och gott sätt.
 • Du matar in valfria frukter och grönsaker i inmatningsröret. Sedan slungas dessa runt i maskinen, vilket gör att även hårdare frukt och grönt effektivt pressas på juice. Ju mer kraft motorn har desto mer klarar råsaftcentrifug av.
 • Vi har valt att utse Philips Avance Collection HR1922/20 till den råsaftcentrifug som är bäst i test. Det är en kraftfull råsaftcentrifug och ett extra stort inmatningsrör som gör att du inte behöver dela frukten. Vi har med flera av Philips modeller i vårt jämförande test.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Bosch Bosch MES3500 VitaJuice 3