HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
fläktar - Bäst i test

Test av fläktar

6 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 25:e Juni, 2020, Baserad på 2 experttester.

En svalkande bris i hemmet eller på kontoret utan att du behöver lägga stora summor på luftkonditionering. Då räcker det gott och väl med en golv- eller bordsfläkt. Egentligen är AC-produkter mer effektiva än fläktar eftersom AC:n kyler luften och fläkten bara svalkar. Men fördelen med fläktar är att de är billigare och ofta lättare att flytta runt. De vanligaste modellerna är bordsfläktar och golvfläktar.

I skrivande stund finns det inte så många jämförande tester av fläktar, det finns inte heller så många recensioner på en och samma produkt vilket gör det lite knivigt att singla ut en tydlig testvinnare. Vi har helt enkelt fått utgå ifrån de två jämförande testerna som finns och de recensionerna som styrker produkternas trovärdighet.

Om du har problem att sova när det är varmt så kan kan det vara skönt att ha på fläkten under natten. Några modeller har timer-funktion vilket passar utmärkt om du vill ställa in när den ska sluta köra.

Vad ska jag tänka på när jag väljer fläkt

  • Ljudet - kolla alltid hur mycket fläkten låter. Om du tänkt ha den på ofta och länge vill du inte att ljudet av fläkten ska bli ett störningsmoment.
  • Timerfunktion - vissa modeller har timerfunktion. Detta kan vara väldigt smidigt om du vill minimera risken att glömma stänga av den om du går hemifrån till exempel.
  • Antal hastighetslägen - det brukar finnas olika många hastighetslägen på fläktmodellerna. Det vanligaste brukar vara 3 men det finns de som har upp mot 12 olika lägen.
  • Effekt - välj en modell med låg effekt, som drar så lite energi som möjligt. Tänk på både miljön och elräkningen. 
Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Canvac CGF1403V

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Tyst Lätt att justera höjd och vinkla
Saknar fjärrkontroll
Produktbeskrivning
Specifikationer

Denna prisvärda fläkt på stativ fick höga betyg i Aftonbladets senaste test. Den har tre olika hastigheter och ljudnivån är väldigt låg även när man kör fläkten på max. För tre hundralappar får du helt enkelt en välfungerande fläkt som gör det förväntade jobbet, utan att väsnas för mycket.

Visa hela texten
Typ av fläkt:
Golvfläkt
Vikt:
3,7 kg
Antal hastighetslägen:
3
Mått:
40 x 14,5 x 118 cm
Ljudnivå:
49 dB

Bäst i test: Canvac FT30-U5 30 cm

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Stilren design Låter inte mycket
Ganska dyr
Produktbeskrivning
Specifikationer

För fem hundralappar får du en fläkt som inte bara ser bra ut, den är bra också! Den har en mer gedigen konstruktion än de fläktarna som tillhör budgetsegmentet, helhetsintrycket är helt enkelt bättre. Fläkten från Canvac har dessutom flera hastighetslägen och en topphastighet som är högre än många andra bordsfläktar.

Visa hela texten
Typ av fläkt:
Bordsfläkt
Vikt:
1,3 kg
Antal hastighetslägen:
3 st
Mått:
33,8 x 24,5 x 30 cm
Effekt:
40 W
Ljudnivå:
44 dB

Fläktar - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

T3

Publicerad

Många kanske inte har någon möjlighet att ta sig någonstans i sommar med tanke på den rekommenderade självisoleringen. Blir det en lika varm sommar som för ett par år sedan kan det vara skönt att ha säkrat hemmet med lite svalka, exempelvis i form av en fläkt. Den brittiska hemsidan T3, som skriver om teknikprylar för hemmet, har listat de bästa fläktarna just nu! 


Den fläkt som hamnar på en andra plats, är i testet en modell på stativ. Den finns dessvärre inte att köpa på den svenska marknaden, så vi har istället valt att rekommendera samma fläkt fast utan stativ.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Suget efter fläktar blir bara större och större för varje år, i synnerhet då de senaste årens somrar varit riktigt varma. Aftonbladet har testat 12 olika fläktar för både bord och golv. Fläkten som fick högst betyg säljs tyvärr inte längre, därför har vi valt att inte publicera den som en testvinnare här. De som placerar sig i topp i denna sammanställning fick också väldigt höga betyg vilket intygar att de är riktigt bra alternativ!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.