VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test steamer 2021

En steamer är ett bra alternativ till det vanliga strykjärnet. När du använder en steamer på dina klädesplagg blir plaggen snabbt uppfräschade, mjuka och släta. Vi ger dig testvinnande och populära steamers och en stor köpguide.

Vi har jämfört
 • Ångkapacitet.
 • Effekt.
 • Volym på vattentank.
 • Sladdlängd.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Philips
Philips Steam&Go Plus GC363
Bäst i test
Bäst i test
Philips
Philips Steam&Go Plus GC363
En testvinnande och effektiv steamer från populära Philips.
Högt betyg på test hos Testfakta 2020.
Högt betyg på test hos Hem & Hyra 2019.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos ProductReview.
Högt kundbetyg hos Ideal Home.
Ångkapacitet: 24 g/minut.
Effekt: 1300 watt.
Volym på vattentank: 70 ml.
Sladdlängd: 3 meter.
Fräschar upp och tar bort illaluktande odörer.
Ingen strykbräda behövs.
Löstagbar vattentank.

När det gäller strykjärn och steamers är Philips ett marknadsledande varumärke, och de tillverkar en stor bredd av olika modeller med varierande storlek och egenskaper. Företaget har sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ och innovativ teknik vilket förbättrar människors liv.

Som bäst i test rekommenderar vi steamern Philips Steam&Go Plus eftersom den har placerat sig bra i flera tester och dessutom fått bra recensioner av såväl kunder som testpaneler. Denna handhållna steamer tar bort upp till 99,9 procent av bakterier och illaluktande odörer från de textilier som ångas. Den kompakta designen gör den optimal att ta med på resan eller till jobbet. Du behöver inte heller pausa eftersom ångan är konstant och ångutsläppet på 24 gram per minut gör den effektiv att jobba med. Det kommer med en borste som passar bra för tjockare tyger, en säkerhetshandske och en värmetålig påse för förvaring. På bara 28 sekunder är Philips Steam&Go redo att användas!

 • Butiker & priser
 • Priser för Philips Gc363/30 Handhållen Steamer
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Steamery Stockholm
Cirrus No.2 Steamer
Bästa premium
Bästa premium
Steamery Stockholm
Cirrus No.2 Steamer
En handhållen steamer som gör dina kläder skrynkelfria på bara några minuter.
Högt betyg på test hos Testfakta 2020.
Högt betyg av M3 Sveriges Prylsajt 2020.
Högt betyg på test hos Hem & Hyra 2019.
Bra betyg på test hos Aftonbladet Plus 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
Effekt: 1500 watt.
Volym på vattentank: 90 ml.
Sladdlängd: 1,9 meter.
Munstycke i rostfritt stål.
Kan steama alla tyger som tål vatten.

Steamery Stockholm är ett företag som tillverkar snygga handhållna steamers och är, precis som namnet säger, ett svenskt varumärke. Företaget grundades 2014 och deras mål är att inspirera och utbilda andra att ta hand om kläderna så att de håller längre.

Steamery Cirrus No.2 Steamer är en steamer som trollar bort veck och rynkor. Istället för att dra fram ett strykjärn gör den här steamern jobbet både snabbt och enkelt. Den har placerats bra på test hos både Testfakta och Hem & Hyra och har en hög effekt vilket gör att vi utsett den till vårt bästa premiumval. M3 Sveriges Prylsaj beskriver den som en steamer med stilren och avskalad design i trendiga och dova färger. Enligt tester är ångflödet jämnt, det är lätt att få ett bra resultat och den ligger bra i handen.

Steamerns ånga reducerar dålig lukt och ytlig smuts och gör tyget mjukt och slätt. Uppvärmningen går snabbt och på bara 25 sekunder är maskinen redo att användas. Vattentanken har en volym på 90 milliliter och räcker i ungefär sju till nio minuter. Munstycket är i rostfritt stål vilket skapar en bra friktion mellan tyg och steamern och du kan steama alla typer av tyg, utom läder och mocka som inte tål vatten. Du kan alltså använda den även på kläder som vanligtvis inte tål att strykas, var dock lite extra försiktig mot siden. I priset ingår en kombinerad förvaringspåse och handske som du kan använda för att skydda handen från brännskador och sedan att förvara maskinen i. Steamern kräver dock destillerat vatten, vilket gör att det är lite mer jobb innan du kan sätta igång. Den har en liten vattenbehållare som är svår att fylla på och tömma. Utöver det är detta ett mycket bra val av steamer för att få släta kläder.

 • Butiker & priser
 • Priser för Cirrus No.2 Steamer Svart
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Fri retur till butik
   Fri frakt

Bästa stora Test.se - Bästa stora
Tefal
Tefal Access Steam Care
Bästa stora
Bästa stora
Tefal
Tefal Access Steam Care
En steamer med hög effekt och en praktisk fot och en medföljande stödbräda.
Högt betyg på test hos Taenk.dk 2021.
Högt betyg på test hos Aftonbladet Plus 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Ångkapacitet: 30 g/minut.
Effekt: 200 watt.
Volym på vattentank: 200 ml.
Sladdlängd: 3 meter.
Praktisk fot.
Tre ångnivåer.

Tefal är ett företag som gör innovativa lösningar för matlagning, komfort i hemmet, skönhet och klädvård. De har ett stort utbud av steamers som är skonsam mot dina kläder. Företaget grundades 1965 då Marc Grégoire använde sina fiskeredskap för att tillverka stekpannor – vilket blev den första non stick-stekpannan.

Tefal Access Steam Care är en steamer som placerats på tredje plats på test hos Aftonbladet Plus och som är ett populärt kundval hos Prisjakt och Pricerunner. Steamern kom på en andra plats hos danska konsumentrådet Taenk. Det är en handhållen steamer med en hög effekt och en ångkapacitet på 30 gram per minut. Enligt tester är det en steamer med ett mycket bra ångtryck som ångar in i minsta detalj. Den har en stryksula i gjuten aluminium som ger en snabb uppvärmning och efter bara 40 sekunder är den klar att användas. Steamern fräschar upp, rengör och avlägsnar dålig lukt vilket gör dina kläder som nya igen. Vattentanken har en volym på 200 milliliter, vilket är mer än hos många andra.

Du kan använda den här steamern till även de mest ömtåliga textilierna. Den är lätt att använda särskilt eftersom en vertikal stödbräda följer med som gör det lättare att stryka. Apparaten har en praktisk fot som gör att du enkelt kan ställa ifrån dig den. Det finns tre ångnivåer att välja mellan för att kunna anpassa efter plagget och sladden är på tre meter. I paketet ingår även klädborste, ångkåpa och dörrkrok.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tefal Access Steam Care Handhållen Steamer
  • Världens största butik på nätet
   Fri frakt över 229 kr, leverans nästa dag
  • Fri frakt
   Öppet köp i 365 dagar
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Ytterligare läsning

Bäst i test steamer - se testvinnande steamers.

Köpguide

Många bättre strykjärn har en ångfunktion, vissa fungerar jättebra, andra är mer eller mindre som vanliga strykjärn. Nu konkurrerar steamer allt mer med traditionella strykjärn eftersom att de är så smidiga att använda! Förutom att släta till kläderna får de även en lätt uppfräschning, ungefär som att lufta kläderna. Att steama är hållbart eftersom att du inte alltid behöver tvätta plagg som inte används så ofta.

Hur fungerar en steamer?

Textfibrerna sväller när ångan når plagget, vilket gör tyget mjukt och slätt. Ångan gör även att unken doft och bakterier försvinner. Du kan använda steamer på flera olika plagg, vanligt är skjortor, klänningar, toppar och sidenblusar.

Olika typer av steamer

Det finns handhållen steamer med liten vattentank och stående stationär steamer med vattentank på golvet. Den mindre modellen fungerar utmärkt att ta med på resa och är lite mer lättillgänglig. En stående steamer har en större tank och ofta mer kapacitet, du behöver inte fylla på vatten så ofta eftersom tanken rymmer mer.

Kan en steamer ersätta ett strykjärn?

Även om ångstrykjärn och steamer är relativt lika varandra i vissa anseenden så skiljer de sig åt ganska mycket. Om du vill få en vit skjorta krispig och helt slät så får du inte samma resultat som med ett bra strykjärn. Men för att släta ut en skrynklig klänning är en steamer ofta bättre och lättare att använda. Det beror helt enkelt på vilka typ av plagg det rör sig om.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En steamer är ett alternativ till strykjärn, men som istället för att stryka genom tryck mot en plan yta, istället ångar plagget som hänger. Du håller maskinen mot tyget och drar längs med ytan så att ångan går genom plagget.
 • Flera tillverkare rekommenderar att man använder destillerat vatten i sin steamer. Genom att göra det så minimerar man risken för att maskinen ska bli fylld med kalkavlagringar. Läs på respektive maskin om de rekommenderar destillerat vatten eller om det duger med vanligt vatten. I testvinnaren Philips StyleTouch Pure behöver du inte använda destillerat vatten.
 • Vi har valt att utse Philips Steam&Go Plus till den steamer som är bäst i test. Enligt vår research är detta den modell som fått bra omdöme och testresultat. Den har kraftfullt ångtryck och ger ett slätt och mjuk resultat. Det är en lättanvänd produkt som fräschar upp plaggen och tar bort illaluktande odörer.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Philips Philips Steam&Go Plus GC363