HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
steamer - Bäst i test

Test av steamer

5 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 7:e September, 2020, Baserad på 3 experttester.

En steamer är ett bra alternativ till det vanliga strykjärnet. När du använder en steamer på dina klädesplagg blir plaggen snabbt uppfräschade, mjuka och släta.

Många nya strykjärn har en ångfunktion, vissa fungerar jättebra, andra är mer eller mindre som vanliga styrkjärn. Nu konkurrerar steamer allt mer med traditionella strykjärn eftersom att de är så smidiga att använda! Förutom att släta till kläderna får de även en lätt uppfräschning, ungefär som att lufta kläderna. Att steama är hållbart eftersom att du inte alltid behöver tvätta plagg som inte används så ofta.

Hur fungerar en steamer? 

Textfibrerna sväller när ångan når plagget, vilket gör tyget mjukt och slätt. Ångan gör även att unken doft och bakterier försvinner. Du kan använda steamer på flera olika plagg, vanligt är skjortor, klänningar, toppar och sidenblusar.

Olika typer av steamer 

Det finns handhållen steamer med liten vattentank och stående stationär steamer med vattentank på golvet. Den mindre modellen fungerar utmärkt att ta med på resa och är lite mer lättillgänglig. En stående steamer har en större tank och ofta mer kapacitet, du behöver inte fylla på vatten så ofta eftersom tanken rymmer mer.

Kan en steamer ersätta ett strykjärn? 

Även om ångstrykjärn och steamer är relativt lika varandra i vissa anseenden så skiljer de sig åt ganska mycket. Om du vill få en vit skjorta krispig och helt slät så får du inte samma resultat som med ett bra strykjärn. Men för att släta ut en skrynklig klänning är en steamer ofta bättre och lättare att använda. Det beror helt enkelt på vilka typ av plagg det rör sig om.

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Philips Steam&Go Plus

Testresultat
Hem & Hyra 2019,    Testfakta 2020
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Fräschar upp och tar bort illaluktande odörer Ingen strykbräda behövs Löstagbar vattentank
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Philips Steam&Go Plus, den har placerat sig bra i flera tester och dessutom fått bra recensioner av såväl kunder som testpaneler. Denna handhållna steamer tar bort upp till 99.9% av bakterier och illaluktande odörer från de textilier som ångas. Den kompakta designen gör den optimal att ta med på resan eller till jobbet. Du behöver inte heller pausa eftersom ångan är konstant och ångutsläppet på 24 g/min gör den effektiv att jobba med. Det kommer med en borste som passar bra för tjockare tyger, en säkerhetshandske och en värmetålig påse för förvaring. På bara 28 sekunder är Philips Steam&Go redo att användas! 

Visa hela texten
Effekt:
1300 W
Volym på vattentank:
70 ml
Sladdlängd:
3 m
Ångkapacitet:
24 g/min

Vi rekommenderar också:

Steamery Cirrus No.2 Steamer

Testresultat
Hem & Hyra 2019,    Testfakta 2020
Effekt:
1500 W
Volym på vattentank:
90 ml
Sladdlängd:
1,8 m
Visa alla specifikationerna

Tefal Access Steam Care

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Omdömen Via prisjakt

Volym på vattentank:
200 ml
Sladdlängd:
3 m
Ångkapacitet:
30 g/min
Visa alla specifikationerna

Frågor & svar

Vilken steamer är bäst i test?

Det finns inte jättemånga tester av steamers. Enligt vår research är Philips Steam&Go Plus den modell som fått bra omdöme och testresultat. Den har kraftfullt ångtryck och ger ett slätt och mjuk resultat. Det är en lättanvänd produkt som fräschar upp plaggen och tar bort illaluktande odörer. Jämför de testade modellerna för att se vad som skiljer dom åt.

Hur använder man en steamer?

En steamer är ett alternativ till strykjärn, men som istället för att stryka genom tryck mot en plan yta, istället ångar plagget som hänger. Du håller maskinen mot tyget och drar längs med ytan så att ångan går genom plagget.

Ska man använda destillerat vatten i en steamer?

Flera tillverkare rekommenderar att man använder destillerat vatten i sin steamer. Genom att göra det så minimerar man risken för att maskinen ska bli fylld med kalkavklagringar. Läs på respektive maskin om de rekommenderar destillerat vatten eller om det duger med vanligt vatten. I testvinnaren Philips StyleTouch Pure behöver du inte använda destillerat vatten.

Steamer - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat 8 steamers och resultatet visar att de presterar som bäst på tunna material, de är lite sämre på tjockare tyg. De har framförallt undersökt hur den är att använda, hur ångan pyser ut och storlek på vattentanken. De tre bästa modellerna har även en medföljande handske som man kan använda som skydd när man håller i plagget nedtill eller bakom tyget.

Vinnare blir Philips StyleTouch Pure som fått högsta betyg i användarvänlighet och strykresultat. Vattenbehållaren är lätt att fylla på och den rymmer mycket vatten. Ångan är jämn och man behöver aldrig pausa för att göra mer ånga. Den är dock ganska tung, vilket drar ner betyget något.

På andraplats delar två modeller platsen. Steamery Cirrus No.2 Steamer och Philips Steam&Go Plus. Båda har ett bra ångflöde och får högsta betyg gällande styrkresultat. Steamery Cirrus kräver destillerat vatten, vilket kan vara bra att veta. Den har en liten vattenbehållare som är svår att fylla på och tömma. I Philips Steam& Go Plus tar vattnet slut ganska fort.

Vinnare i det här testet

Hem & Hyra

Publicerad

Tidningen Hem & Hyra har testat åtta olika steamers, som framförallt använder vattenånga för att få textilier slätt. Testpanelen konstaterar att alla stamers fungerar bäst på tunnare material, medans de har svårare med grövre bomullsskjortor. Som så ofta, hänger kvalitet, funktionalitet och pris ihop. Så även denna gång. Den tre dyraste modellerna är och de som fick högst betyg. De tre modellerna i topp kommer alla med ett tillbehör som används för att hålla emot plagget på baksidan, så det blir lättare att få tyget slätt. 

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

12 steamers har blivit testade i Aftonbladets test. Steamer har blivit ett bra pryl till garderoben och kan i många fall användas istället för strykjärn. Bäst i testet blir det otroligt prisvärda Ångstrykjärnet Reimer från Jysk, för endast 300 kronor. Den har dock inte lika högt tryck som andra steamers i testet men är imponerande! Kläderna blir släta och mjuka och den är lätt att använda. Någon andra- och tredjeplats har inte blivit utsedd. Men bland de som fått högst betyg hittar vi två modeller som fått bra omdöme.

Philips StyleTouch Pure får betyget 4 av 5 och beröms speciellt eftersom att den har en bra handske som underlättar. Den är snabbuppvärmd och lättanvänd. Tefal Access Steam Care har också fått 4 av 5 i betyg. Den ligger lite högre i pris än de andra handhållna maskinerna. Den har ett bra tryck och står stabilt när man ställer i från sig den. Det ingår även en mindre "strykbräda" vilket gör det lättare att få ett bra resultat.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.