VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 23 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Skruvdragare - bäst i test 2024

Skruvdragaren är ett bra basverktyg att ha hemma, med den kan du både borra och skruva. Här har vi jämfört flera modeller och valt ut de bästa!

Vi har jämfört
 • Vridmoment (mäts i Newtonmeter).
 • Laddningstid.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Makita
Makita DDF484RTJ
Makita Makita DDF484RTJ - Test
Bäst i test
Makita
Makita DDF484RTJ
Testvinnande borrskruvdragare som är omtyckt av konsumenter.
Testvinnare hos Gör Det Själv 2024.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2022.
Bra betyg på test hos Taenk.dk 2023.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Max vridmoment: 54 Nm.
Laddningstid: 45 minuter.
Borrskruvdragare.

Makita har tillverkat elektriska handverktyg i över hundra år, och startade sin verksamhet i Japan redan 1915. Företaget har ett brett sortiment av elverktyg, och säljer allt från skruvdragare till vinkelslipar och mängder av olika sågar. Deras verktyg blir ständigt mer och mer populära bland konsumenter och experter även i Sverige.

Makita DDF484RTJ är en effektiv och ergonomisk borrskruvdragare som har vunnit flera jämförande tester. Den får även genomgående goda recensioner av nöjda konsumenter. I ett test hos tidningen Gör Det Själv utsågs den till testvinnare med betyget 9,2 av 10. Enligt dem är den välgjord, precis som Makitas andra verktyg och har en hög kontrollnivå. 

Skruvdragaren har en spänning på 18 volt och levereras med två batterier. Den har ett vridmoment på maximalt 54 Nm vilket gör att den fungerar väl för såväl skruvning som borrning. Skruvdragaren har en smidig utformning, vilket gör att du även kan använda den i trängre utrymmen.

Denna modell är utrustad med en kolborstfri motor, vilket ger dig mer kraft och längre batteritid. Att ladda ett batteri tar dessutom bara 45 minuter. Med batteri väger borrskruvdragaren 1,8 kilo.

Samma skruvdragare finns utan batteri, under namnet Makita DDF484Z. 

 • Makita DDF484RTJ
 • Makita DDF484Z
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
DeWalt
Dewalt DCD791P2 skruvdragare
DeWalt Dewalt DCD791P2 skruvdragare - Test
Bästa premium
DeWalt
Dewalt DCD791P2 skruvdragare
En kompakt och välbalanserad skruvdragare av hög kvalitet som går att använda till mycket.
Testvinnare hos Taenk 2023.
Testvinnare hos Råd & Rön 2022.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Max vridmoment: 70 Nm.
Varvtal: 0-1 350 varv/min.
Utrustad med LED-belysning.
Bältesklämma och magnetisk bitshållare följer med.

Dewalt grundades i USA 1923 och är ett dotterbolag till Black & Decker. De gör kraftfulla batteridrivna maskiner och har ett stort utbud av sågar i sitt utbud. Deras produkter är starka, tuffa och pålitliga.

Dewalt DCD791P2 är en högkvalitativ och kompakt skruvdragare med låg vikt som vi valt till bästa premium. I ett uppdaterat test hos Råd & Rön kom den på första plats med det samlade betyget 75 av 100. Hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats i deras test om skruvdragare och utsågs till bästa premium med betyget 4,5 av 5. Där beskrivs den som en kompakt men kraftfull skruvdragare för både proffs och hemmafixare. 

Skruvdragaren är en batteridriven borrskruvdragare på 18 volt med kolborstfri motor. Den klarar att borra i trä upp till 40 millimeter. Vridmomentet är på 70 Nm och ett varvtal på 2000 varv per minut. Den har en tvåväxlad transmission i metall och momentkontroll med 15 positioner för mer precision. Enligt test är det inga problem att skruva igenom dubbla reglar eller att ta sig igenom hårda träslag som ek.

Tack vare den kompakta designen går skruvdragaren bra att använda även i trånga utrymmen. För att du ska se mer när du arbetar är skruvdragaren utrustad med LED-belysning. Handtaget är gummerat för en högre komfort och det följer med bältesklämma i stål och magnetisk bitshållare. Batteriet har en hög lagringskapacitet så du kan jobba länge utan att behöva ladda.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Einhell
Einhell TE-CD 18/2 Li Kit
Einhell Einhell TE-CD 18/2 Li Kit - Test
Bästa budget
Einhell
Einhell TE-CD 18/2 Li Kit
En prisvärd men effektiv skruvdragare med två växlar.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bra betyg hos M3 Sveriges Prylsajt 2019.
Max vridmoment: 44 Nm.
Laddningstid: 30 min.
LED-lampa.
Bekvämt handtag.
Två växlar.

Einhell är ett tyskt företag som ger hemmafixare en möjlighet genom att göra användarvänliga och effektiva verktyg. Företaget grundades 1964 och är idag marknadsledande inom verktyg.

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit är en batteridriven skruvdragare som fått bra betyg på tester hos M3 Sveriges Prylsajt och Bäst-i-test.se. Det är en prisvärd men bra skruvdragare vilket gör att den får utmärkelsen bästa budget hos oss. Den lätta maskinen har två växlar och ger en kraftfull skruvning och snabb borrning. Handtaget har ett mjukt grepp för en mer bekväm användning. LED-lampan gör arbetet säkrare då den lyser upp ytan du arbetar på.

Skruvdragaren har en spänning på 18 volt och kommer med två 1,5 Ah-batterier. Den har en laddningstid på 30 minuter, vilket är snabbast bland våra utvalda modeller. Det maximala vridmomentet är på 44 Nm. Enligt recensioner är detta en bra skruvdragare i budgetsegmentet som passar en hemmafixare mer än för dig som är ute efter en proffsmaskin.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med borr Test.se - Bästa med borr
Makita
Makita DDF486RTJ
Makita Makita DDF486RTJ - Test
Bästa med borr
Makita
Makita DDF486RTJ
Effektiv allroundmaskin för borrning och skruvdragning.
Fjärde plats på test hos Råd & Rön 2022.
Max vridmoment: 130/65 Nm.
Borrskruvdragare.
Två hastigheter för borrning och skruvdragning.
Integrerad LED-lampa.
Batterier, laddare och förvaringsväska ingår.

Makita har tillverkat elektriska handverktyg i över hundra år, och startade sin verksamhet i Japan redan 1915. Företaget har ett brett sortiment av elverktyg, och säljer allt från skruvdragare till vinkelslipar och mängder av olika sågar. Deras verktyg blir ständigt mer och mer populära bland konsumenter och experter även i Sverige.

Makita DDF486RTJ är en effektiv borrskruvdragare och mångsidigt verktyg för byggare och montörer. När Råd & Rön testade borrskruvdragare och slagborrmaskiner kom denna på fjärde plats med betyget 71 av 100. Den fick särskilt högt betyg på funktion, hållbarhet och säkerhet.

Borrskruvdragaren har en kolborstfri motor och två hastigheteter för borrning och skruvdragning. Den har ett maximalt vridmoment på 130/65 Nm och ett varvtal på 0 - 550/2100 per minut. I trä kan borrskruvdragaren borra 76 millimeter och i stål 13 millimeter. Den har 21 momentsjusteringar.

Handtaget är smalt vilket gör borren lätt att använda. Borrskruvdragaren har en integrerad LED-lampa som gör att du ser bättre hur du borrar.

När batteriet är för lågt stänger borrskruvdragaren automatiskt av sig. I priset ingår två 5,0 Ah-batterier, en snabbladdare och en förvaringsväska.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa kombinerade Test.se - Bästa kombinerade
Bosch
Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap
Bosch Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap - Test
Bästa kombinerade
Bosch
Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap
En mångfunktionell skruvdragare med tre olika snabbchuck.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2023.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Max vridmoment: 36 Nm.
Varvtal: 0-1 350 varv/min.
Utrustad med LED-belysning.
Flera växlar.

Bosch är en tysk stortillverkare av eldrivna verktyg. Verksamheten har bedrivits ända sedan 1800-talet, och sedan dess har företagets utbud utvecklats ständigt. I dag kan Bosch erbjuda två serier av elverktyg; den blå serien som är anpassad för proffs och den gröna serien som riktar sig mer mot hemmafixaren.

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är en skruvdragare på 18 volt och 2,5 Ah som passar till många uppgifter du kan tänkas behöva utföra i ditt hem. Den utsåg till den bästa skruvdragaren hos Bäst-i-test.se när de testade 10 olika skruvdragare. I deras test fick Bosch skruvdragare betyget 4,5 av 5 och den beskrivs som mångsidig, lättanvänd med tydlig momentinställning och smidigt chuckbyte. Hos Bygghemma.se kom den också på första plats med betyget 8,8 av 10 och enligt dem passar den dig som är ute efter en mångsidig och smidig skruvdragare.

Skruvdragaren kommer med borrchuck, offset-vinkel och vinkelskruvadapter som gör att du kan använda den i allt från trä till tegel, plast, kalksten och metall – vilket gör att du lätt kan anpassa maskinen efter ditt arbete. Du kan till exempel utföra borrning och slagborrning med borrchucken, skruva runt hörn med vinkelskruvadaptern och skruva nära hörn upp till 10 millimeter från kanten med vinkeladaptern. Du byter mellan de olika adaptrarna enkelt med hjälp av QuickSnap och får på några sekunder en ny maskin!

Det går lätt att manövrera i- och urdragning med en och samma hand, vilket gör att du inte behöver släppa skruven. Momentinställningen är användarvänlig som visar vilken styrka du har ställt in den på eller om den står på slagborr. LED-belysning gör det enklare att se när du arbetar med skruvdragaren. Handtaget är gummerat och ger en bekväm skruvdragare att arbeta med. I priset ingår en praktisk förvaringsväska.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa lilla Test.se - Bästa lilla
Bosch
Bosch Power Tools PushDrive
Bästa lilla
Bästa lilla
Bosch
Bosch Power Tools PushDrive
Liten och kompakt skruvdragare för mer svårtåtkomliga ställen.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2024.
Max vridmoment: 2,5/5 Nm.
Skruvdragare.
Batterikapacitet: 1,5 Ah.
Laddas med mikro-USB.
Softgriphandtag.
Förvaringslåda följer med.

Bosch är en tysk stortillverkare av eldrivna verktyg. Verksamheten har bedrivits ända sedan 1800-talet, och sedan dess har företagets utbud utvecklats ständigt. I dag kan Bosch erbjuda två serier av elverktyg; den blå serien som är anpassad för proffs och den gröna serien som riktar sig mer mot hemmafixaren.

Bosch Power Tools PushDrive är en liten och smidig skruvdragare på 3,6 volt utformad för mer svårtåtkomliga utrymmen.

I ett test hos Bygghemma.se kom den på delad första plats med betyget 8,6 av 10. De rekommenderar den till dig som vill ha en smidig och riktigt lätt modell.

Skruvdragaren är lätt att använda och har en push&go-funktion. När du trycker på skruven startar den automatisk. Den har sex momentinställningar. Vridmoment är på 2,5 Nm för mjuk skruvdragning och 5 Nm för hård skruvdragning.

Skruvdragaren väger endast 0,28 kilo och är bekväm att använda tack vare den låga vikten och softgriphandtag. Den har ett inbyggt batteri som du laddar med mikroUSB-laddare. Laddtiden är på 1,5 timme.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bosch DIY Pushdrive Skruvdragare med batteri och laddare
  • Fri frakt över 625kr
   Sedan 2007
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Test av skruvdragare, hitta bästa.
Skruvdragaren är ett bra basverktyg att ha hemma. Här skruvar vi med en modell från Bosch.

Köpguide skruvdragare

En skruvdragare är något som de flesta hushåll har nytta av med jämna mellanrum. Den kan komma väl till pass både när du ska hänga upp tavlor på väggarna och till byggprojekt som att bygga altan eller renovera hemma. Skruvdragare finns i många olika utföranden i väldigt varierande priser och kvalitet. För hemmabygget är det sällan värstingmodellen är nödvändig, utan en billigare maskin kan fungera precis lika bra! Viktigt att tänka på för att du ska få vad du behöver, och varken mer eller mindre, är hur ofta du kommer ha användning för maskinen och i vilka material du kommer behöva använda den i. Vi hjälper dig att välja rätt skruvdragare för dig och dina byggprojekt!

Vad är en skruvdragare?

En skruvdragare är en enklare maskin som drivs av ett uppladdningsbart batteri och som du använder när du ska skruva i material som till exempel trä och gips. Den gör samma jobb som en skruvmejsel, fast både snabbare, effektivare och enklare. Ju fler skruvar du har att skruva in desto mer tid sparar du in på att använda ett elektriskt verktyg.

Test av skruvdragare, bästa enligt test och recensioner.
Skruvdragaren gör samma jobb som en skruvmejsel, fast både snabbare, effektivare och enklare

Hur använder man en skruvdragare?

En skruvdragares huvuduppgift är att skruva, något den gör mycket bra. Skruvdragare är både lättare och smidigare än många andra maskiner som är större. Det gör också att det är lättare att komma åt och skruva. Skruvdragaren innehåller en inbyggd bitshållare med sexkantsfäste på ¼ tum och när du skruva väljer du den bits som passar med skruven.

Bäst i test skruvdragare - se testvinnande skruvdragare.
Skruvdragaren används för att skruva in mindre skruvar i mjukare material.

Skruvdragarens användningsområden

Det finns flera tillfällen som du har användning för en skruvdragare. Den passar bäst när du ska skruva i mindre skruvar i mjukare material. Den är perfekt för enklare projekt som inte kräver så mycket kraft. Dessutom är det ett bra kompliment till borrskruvdragaren om du både borrar och skruvar mycket under samma jobb och inte vill växla mellan borr och bitshållare.

Fördelare med en skruvdragare

Det finns flera bra fördelar med att ha en bra skruvdragare och det är en av de mest mångsidigaste verktygen vi har.

 • Den är effektivare än en vanlig skruvmejsel vilket gör att skruvjobbet går både snabbare och enklare.
 • Den kan användas till mycket – allt från att sätta upp tavlor till att bygga altan.
 • Den är mindre och smidigare än många andra verktyg.
 • Vissa modeller kan du komplettera med flera tillbehör så att du både kan skruva, borra och polera bilen.

Skillnaden mellan skruvdragare och borrskruvdragare

När du ska köpa en ny skruvdragare kan det vara värt att fundera på om du ska välja en som också är utrustad med en borrfunktion. De lite mindre och mer kompakta skruvdragarna är vanligtvis endast till för att just skruva, och kan vara ett bra val för dig som exempelvis bor i hyreslägenhet och därmed inte är i renoveringstagen! Om du har hus, och framför allt om du vill renovera, kan det dock vara värt att investera i en så kallad borrskruvdragare i stället. Dessa är normalt sett betydligt mycket mer kraftfulla och är, som namnet vittnar om, en kombination av en skruvdragare och en borrmaskin.

Beteckningar och vad de betyder

När man ska köpa elektriska verktyg, kan det vara lite svårt att veta vad alla begrepp betyder. Här kommer en liten förklaring till de vanligaste beteckningarna:

W (Watt) = Elektrisk laddning/spänning.

A (Ampere) = Elektrisk strömstyrka.

V (Volt) = Elektrisk spänning.

Nm (Newtonmeter) = talar om hur mycket vridmoment verktyget har.

1V är den spänning som behövs för att 1A ska ge effekten 1W.

Köpa skruvdragare - olika termer

Ställ krav på din skruvdragare

Oavsett om det är en värstingmodell eller en enklare variant du är ute efter finns det ett par saker som skruvdragaren bör klara av för att vara värd namnet. Skruvdragaren bör ha minst (men gärna fler!) 10 momentsteg, hastigheten ska kunna ökas gradvis genom att strömbrytaren trycks in och maskinen får gärna ha två växlar: en med lågt varvtal för skruvning och en med högre varvtal för borrning. Ett stort plus är också att maskinen har en snabbchuck som gör det enkelt att byta bits och borr. Att lägga ner orimligt mycket tid på att byta mellan olika storlekar och sorter kan döda även den störste entusiastens bygglädje!

Det är inte ovanligt att det ingår ett extra batteri vid köp av en skruvdragare, men gör det inte det är det väl värt den extra utgiften. På så sätt slipper du stanna upp i ditt arbete och vänta på att det första batteriet ska ladda om. För att slippa köpa en ny skruvdragare inom en överskådlig tid bör du också kontrollera att det är möjligt att köpa nya batterier när de befintliga slutar att fungera.

Tänk på användarvänligheten

Olika skruvdragare kan kännas väldigt olika att hålla i, bland annat eftersom batteriet kan vara placerat på olika ställen på maskinen. Ergonomin kan därför skilja sig ordentligt mellan olika modeller, så det är värt att ställa de olika modellerna mot varandra när du ska köpa en ny skruvdragare.

Bäst i test skruvdragare - se testvinnande skruvdragare.
Det är viktigt att skruvdragaren är användarvänlig och bekväm att hålla i.

Skötsel av skruvdragare

För att din skruvdragare eller borrskruvdragare ska hålla längre behöver du också ta hand om den på rätt sätt. Det är vanligt att maskinen blir både smutsig och dammig och därför behöver du rengöra den emellanåt. Blås bort damm så att detta inte letar sig in i maskinen och gör att den kan gå sönder och torka av den med en fuktig trasa. Se också till att varken skruvdragaren eller batteriet utsätt för hårda slag, fukt eller höga/låga temperaurer. När maskinen inte används ska batteriet alltid plockas ut. Det är dessutom alltid bra att spara manulen för kunna gå tillbaka och titta i vid behov.

Tänk på säkerheten!

Det kan vara bra att tänka på säkerheten när du använder en skruvdragare eller borrskruvdragare. Borrar du i metall och betong finns det risk för splitter och då kan det vara bra att bära handskar, skyddsglasögon och hörselskydd. När du borrar eller skruvar i trä kan det också vara bra med handskar – se dock till att hålla avstånd till borret så att handsken inte fastnar och snurrar in sig. Se också till att alltid hålla skruvdragaren borta från barn, som annars kan riskera att skada sig.

När behöver jag plugga?

För att till exempel tavlan eller hyllan ska sitta ordentligt kan du ibland behöva plugga. I betong ska du i princip alltid använda plugg, vilket kräver förborrning. Är väggen av gips beror på det på vad du ska sätta upp. Har du ordentliga gipsskruvar behöver du inte alltid plugga, särskilt inte om det är något lättare som ska upp. Ska du däremot sätta upp tyngre möbler rekommederas att du använder bra gipsankare som till exempel mollyplugg. När denna skruvas på plats expanderar den på baksidan av gipsskivan och gör att en skruv kan hålla för upp till 25 kilo.

Köpa skruvdragare - några riktlinjer:

 • Handtaget ska vara bekvämt att hålla i och kännas stabilt och balanserat i handen – du ska kunna känna dig säker på att skruvdragaren är enkel att kontrollera när den är igång, och du ska inte få ont i handleden eller armen.
 • Strömbrytaren ska vara enkel att nå, och så pass känslig att du enkelt kan justera varvtalet med den. Detsamma gäller för omkopplaren mellan höger- och vänstervarv: helst ska du enkelt kunna ändra med tummen.
 • Momentväljaren ska vara enkel att ändra den med, även med handskar.
 • Batteriet ska vara enkelt att ta loss och sätta tillbaka. Att kunna se hur laddat det är är också en stor fördel för att bättre kunna planera dina aktiviteter.

Läs också: Test av borrmaskin
Läs också: 
Test av slagborr

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst

Gör Det Själv (2024) 

Tidningen Gör Det Själv har testat åtta borrskruvdragare från kända varumärken. De har jämfört egenskaper som styrka, kontroll, kvalitet och ergonomi och gett ett samlat betyg. 

Makita DDF484RTJ blev testvinnare med det samlade betyget 9,2 av 10. Den fick toppbetyg på kvalitet och 9/10 på övriga egenskaper. På andra plats kom Metabo BS 18 L BL Q med betyget 8,9 av 10. På tredje plats kom Skil 3075 med betyget 8 av 10. Bosch UniversalImpact 18V/60 fick betyget 7,4 och utsågs till bra köp. 

Bygghemma.se (2024)

Bygghemma.se har jämfört tre olika batteridrivna skruvdragare som passar för hemmafixaren. I jämförelsen har de tittat på drifttid, styrka, hur snabbt den jobbar och hur smidig användningen är.På delad första plats kom Bosch Power Tools PushDrive som fick poängen 8,6 av 10. Den passar dig som vill ha en lätt och smidig maskin. Dewalt DCF601D2-QW kom på delad första plats med poängen 8,6 av 10. Den beskrivs som smidig och med hög kapacitet. På andra plats kom Hikoki Power Tools DB3DL2 med poängen 8,4. Den passar sig som vill ha en smidig och mångsidig borr- och skruvdragare.

Bäst-i-test.se (2023)

I ett uppdaterat test hos Bäst-i-test.se har de testat 15 skruvdragare från kända märken som Bosch, Ryobi och AEG. Skruvdragarna har använts under en lång tid och till flera olika byggprojekt. Testpanelen har bland annat tittat på prestanda, byggkvalitet och funktion. Bäst i test blev Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap med betyget 4,5 av 5. Den beskrivs som mångsidig med smidigt chuckbyte, tydlig momentinställning och lättanvänd rotationsknapp. På andra plats kom Dewalt DCD791 som blev testets bästa premiumval. På tredje plats kom Einhell TE-CD 18/2 Li Lit som blev testet billigaste maskin. 

Bygghemma (2023)

Bygghemma.se har jämfört tre olika skruvdragare och har då tittat på extrafunktioner, pris, batterikapacitet i form av drifttid och styrka och resultat. Deras testvinnare blev Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap 1x2,5 Ah som fick särskilt höga betyg på användarvänlighet, batteristyrka och extrafunktioner. Det samlade betyget blev 8,8 av 10. På andra plats kom slagskruvdragare Makita DTD153Z 18V som fick extra höga betyg på hastighet och vridmoment och driftstid och det samlade betyget 8,7 av 10. På tredje plats kom slagborr- & skruvdragare Dewalt 18V XR Compact som fick höga betyg på bland annat pris, batteristyrka och extrafunktioner. Den fick det samlade betyget 8,5 av 10.

Råd & Rön (2022)

Råd & Rön har uppdaterat sitt test om borrskruvdragare och slagborrmaskiner. I testet finns det nu 37 batteridrivna borrskruvdragare och 18 slagborrmaskiner med nätsladd. I testet testade de hur snabbt och bra borrskruvdragarna klarar att borra och skruva i olika storlekar och material. De testade även kapacitet, livslängd och användarvänlighet. DeWalt DCD791P2 (2x5,0 Ah) blev testets vinnare med det samlade betyget 75 av 100. På andra plats kom DeWalt DCD791D2 (2x2 Ah) med betyget 74 av 100 och på tredje plats kom Makita DDF484RTJ (2x5 Ah) med betyget 72 av 100.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En skruvdragare är som en slags borrmaskin, men som istället för att borra - skruvar. En skruvdragare har lägre varvtal, men högre vridmoment än en borrmaskin. De flesta skruvdragare har borrfunktion, de är så kallade borrskruvdragare. Skruvdragaren har små skruvmejslar som kallas bits, vilka fästs längst fram i skruvdragaren.
 • Vi har valt att utse Makita DDF484RTJ till den skruvdragare som är bäst i test. Skruvdragaren är utrustad med en borrfunktion, och har fått goda resultat i jämförande tester. Den har också omtyckt av konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Makita Makita DDF484RTJ
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng