VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta bästa espressomaskinen 2022

Få till en lyxig kopp kaffe på hemmaplan med en bra espressobryggare – se vilken som är bäst i test och lär dig mer här.

Vi har jämfört
 • Om espressomaskinen är automatisk eller manuell.
 • Pumptryck.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
DeLonghi
ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
Bäst i test
Bäst i test
DeLonghi
ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
En mycket populär espressomaskin från säkra DeLonghi.
Topplacerad i jämförande test av Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Bagaren och Kocken.
9,8/10 recension av trustedreviews.
Toppbetyg hos Mediamarkt.
Toppbetyg hos Amazon.
Automatisk espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Finns i två olika färger.
Enkel och kompakt.
Automatiskt rengöringsprogram.
Kan brygga två koppar åt gången.

DeLonghi är ett italienskt företag som grundades 1902 och är en tillverkare av hushållsapparater av hög kvalitet. De är särskilt kända för sina espressomaskiner vilka har blivit synonymt med kvalitetskaffe hemma. Den obestridda positionen som ledare inom kaffebryggare och espressobryggare har gjort att deras produkter älskas av de mest sofistikerade kaffekännare.

Espressomaskinen ECAM 21.117 Magnifica S är en mycket användarvänlig apparat där du kan anpassa ditt kaffe precis så som du gillar det bäst. Kontrollpanelen är lätt att förstå, där kan du justera temperatur och intensitet i tre olika lägen. Det går även att styra kaffe- och vattenmängd på ett smidigt sätt. Maskinen har kapacitet att brygga två koppar åt gången, och det finns även ett cappuccino-system som kombinerar ånga och mjölk vilket resulterar i ett perfekt krämigt skum till din cappuccino.

 • Butiker & priser
 • Priser för DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Melitta
Barista TS Smart
Bästa premium
Bästa premium
Melitta
Barista TS Smart
Smart espressomaskin som du kan parkoppla med din smartphone.
Testvinnare hos Råd & Rön 2020.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Helautomatisk espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Går att parkoppla med en smartphone.
Kan brygga två koppar åt gången.
Justerbar kaffestyrka och -mängd.

Välkända Melitta är ett tyskt varumärke som har funnits i över 100 år. Företagets första produkt var ett kaffefilter som togs fram redan år 1908, och Melitta är idag i stort sett synonymt med just kaffefilter. Numera finns dock betydligt mer i företagets utbud. Här hittar du allt från kaffe till olika typer av kaffebryggare och espressomaskiner.

När Råd & Rön gjorde sin stora jämförelse av espressomaskiner år 2020 var det tre maskiner som fick högsta betyg. En av dem var Barista TS Smart, som är en snygg, lättanvänd och intelligent espressomaskin från Melitta. Förutom att vara omtyckt av experter har denna espressomaskin fått toppbetyg av nöjda kunder hos Pricerunner.

Melitta Barista TS Smart är en helautomatisk espressomaskin där du enkelt kan anpassa din kaffe precis som du vill ha den. Du kan välja mellan olika intensitet, varianter av kaffe samt justera hur mycket vatten/kaffe du vill ha. Med denna espressomaskin kan du också välja att brygga antingen en eller två koppar åt gången. Som nämnt är även denna espressomaskin smart – du kan nämligen parkoppla den med din smartphone och använda telefonen till att ställa in och spara olika inställningar för din maskin. Melitta Barista TS Smart finns i två olika färger; svart och silver.

 • Butiker & priser
 • Priser för Melitta Barista TS Smart espressomaskin, svart
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa design Test.se - Bästa design
Smeg
ECF01
Bästa design
Bästa design
Smeg
ECF01
Snygg och användarvänlig espressomaskin från Smeg.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Manuell espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Finns i flera olika färger.
Kan brygga två koppar i taget.

Smeg är en italiensk tillverkare av hushållsapparater och vitvaror och startade sin verksamhet redan 1948. Deras produkter känns ofta igen på de karaktäristiska pastellfärgerna och retro-designen med rundade former. Produkter från Smeg håller absolut högsta kvalitet, du kan vara säker på att du får en genomarbetad och bra produkt när du köper något från Smeg.

Espressomaskinen ECF01 från Smeg är en av deras klassiska modeller. Maskinen finns i flera olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker och kök. Med denna espressomaskin kan du välja mellan att brygga en eller två koppar i taget, och du kan även själv välja styrka.

Smeg ECF01 har ett pumptryck på 15 bar och en vattenbehållare som rymmer en liter. Den är utrustad med bland annat en ångfunktion för mjölkskumning och ett justerbart cappuccinosystem. Tack vare gummitassarna på undersidan står den också stabilt på din köksbänk.

 • Butiker & priser
 • Priser för Smeg Espressomaskin Röd
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning


Köpguide

Fler och fler proffsiga maskiner flyttar in i hemmaköken, och espressomaskinen är inget undantag! Nedan listar vi vad som är viktigt att tänka på innan ett köp av en espressomaskin.

Nu finns det gott av espressomaskiner för hemmabruk! I relativt litet format får du en maskin som med hjälp av ett trycksystem hettar upp vattnet till 93–96 °C och pressar det genom väldigt finmalet kaffe med ett tryck på runt 9 bar. Det hela tar inte längre än de ultimata 23–28 sekunder, så nu finns ingenting som hindrar dig från att få en perfekt kopp espresso även på hemmaplan. Utom möjligtvis priset, det vill säga.

Smakar det så kostar det

Espressomaskiner är relativt dyra doningar, och därför ingenting du bör spontanshoppa. Valen handlar framförallt om budget, hur mycket plats du har, hur enkelt du vill att de ska vara och hur villig du är att lägga ner tid på att rengöra maskinen. Viktigt att komma ihåg är dock att priset i sig förstås aldrig är avgörande: en riktigt dyr maskin är inte nödvändigtvis riktigt bra!

För den som vill avnjuta en espresso, cappuccino, latte eller annat lite mer lyxigt kaffe men inte riktigt känner att den vill lägga flera tusen kronor på nöjet kan en kapselmaskin vara en bra kompromiss! Klicka här för att komma till samlade tester av kapselmaskiner.

Från helt automatiskt till väldigt manuellt

Olika maskiner kräver olika mycket jobb från din sida. En helautomatisk espressomaskin klarar sig själv när du fyllt den med vatten och kaffebönor; den maler, doserar, brygger och tar bort kaffesumpen. Om så önskas serverar den också cappuccino och annat kaffe med mjölk med ett enkelt knapptryck. Mjölkskummaren är inbyggd, så maskinen värmer upp, skummar och häller mjölken på espresson. En manuell/halvautomatisk maskin, däremot, kräver lite mer av sin användare. De här sortens maskin har sällan en inbyggd kaffekvarn, och du måste själv dosera kaffet. Mjölkskummaren är inte inbyggd, utan finns med i form av ett ångmunstycke som du använder för att själv skumma mjölken i en separat kanna. De manuella maskinerna är mer lika de du ser på café.

Låt intresset avgöra!

Både de helautomatiska och de mer manuella maskinerna kan göra riktigt bra espresso! Fundera därför på ditt eget intresse: hur villig är du att nörda ner dig i ditt kaffemakeri? En manuell maskin kräver som sagt mer av sin användare, på gott och ont. Eftersom färre moment är automatiserade kan du bestämma mer själv och på så sätt experimentera fram den för dig helt perfekta koppen espresso! Det finns färdigmalet kaffe avsett för espressomaskiner och särskilda kapslar kallade E.S.E-pods (Easy Serving Espresso Pods), men allra bäst resultat får du om du köper en separat kaffekvarn och maler själv från hela bönor. Det är inte svårt att själv mala, dosera och packa kaffet, men det krävs lite övning för att få till det perfekt. Har du ett intresse av kaffe som sträcker sig bortom smaken kan en manuell/halvautomatisk maskin vara det bästa alternativet! Vill du däremot bara få avnjuta en riktigt god kopp espresso utan krångel och knussel är en helautomatisk maskin det bästa valet för dig.

Valbart för dina behov

När du väl bestämt dig vad för slags espressomaskin som passar dig bäst är det dags att tänka på funktioner, inte minst om du har valt att köpa en helautomatisk maskin. Fundera på hur stor vattentank du behöver, och undersök hur lätt det är att fylla tanken. Om maskinen är utrustad med en inbyggd mjölkskummare bör den vara enkel att ta loss och rengöra för att inte mjölkrester ska börja surna. Annat att fundera över är om du har nytta av några särskilda egenskaper, så som till exempel automatisk avstängning, värmehållningsfunktion och inbyggt rengöringsprogram.

Lyxen ligger i detaljerna

En bra espressomaskin ska lyckas frammana kaffe som är både gott och vackert. Creman (det lilla skummet som bildas i bryggningen) ska vara fluffig och “lagom” i färgen – inte för mörk och inte för ljus. Mjölkskummaren ska kunna leverera ett fluffigt och lent skum utan för stora bubblor, oavsett om den är inbyggd eller inte. Det är i de här detaljerna som den riktiga lyxen bor, och den lyxen ska du kunna ta för given när du lägger ner flera tusen kronor på en espressomaskin.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Innan du avkalkar din espressomaskin är det viktigt att läsa dess bruksanvisning – en del maskiner har exempelvis ett automatiskt avkalkningsprogram. Annars avkalkar du maskinen ungefär som du gör med en vanlig kaffebryggare, genom att använda ättiksblandning som du låter gå igenom maskinen. Glöm inte att köra maskinen några gånger med rent vatten efter avkalkningen så smaken av ättika inte sätter sig.
 • Vi har valt att utse espressomaskinen ECAM 21.117 Magnifica S från det populära varumärket DeLonghi till bäst i test. Denna espressomaskin har både presterat väl i jämförande tester och fått genomgående positiva recensioner av nöjda kunder.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin