VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 23 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – hitta bästa espressomaskinen 2024

Få till en lyxig kopp kaffe på hemmaplan med en bra espressobryggare – se vilken som är bäst i test och lär dig mer här.

Vi har jämfört
 • Om espressomaskinen är automatisk eller manuell.
 • Pumptryck.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Sage
Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin
Bäst i test
Bäst i test
Sage
Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin
Välj mellan 18 olika inställningar och gör din espresso unik.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Populärt va hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Populärt val hos Cervera.
Halvautomatisk espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar
Finns i svart och borstat rostfritt stål.
Kvarn med 18 inställningar.
Behållare på 250 gram.
Vattenbehållare på 2 liter.
Lätt att rengöra.

Sage är ett företag som gör unika och högteknologiska köksprodukter med målet att ”ge proffsresultat i köket”. Företaget andas både funktionalitet och kvalitet och produkterna är dessutom snygga inredningsdetaljer till hemmet.

Sage The Barista Express Espressomaskin är en kaffemaskin som ger dig riktigt god espresso eller cappuccino, både automatiskt och manuellt. Den utsågs till bäst i test hos Kockhuset.se som beskriver den som en prisvärd kaffemaskin med många funktioner och välsmakande kaffe. Den är ett populärt val hos Prisjakt och Cervera och hos Bagaren och Kocken och Pricerunner är kundbetyget höga.

Espressomaskinen ger dig en espresso – från böna till färdig espresso – på mindre än en minut. Den beskrivs som en av de bästa på marknaden i den här prisklassen. Kaffekvarnen maler bönorna direkt ner i filtret och doserar sedan till perfekt mängd kaffe för din espresso varje gång. Kvarnen har 18 olika inställningar vilket gör att du kan mala bönorna som du vill och få en espresso precis som du önskar, med exakt temperaturkontroll.

Espressomaskinens behållare är på 250 gram och vattenbehållaren är på två liter. Den har även en mjölkskummare och du har möjlighet att göra två koppar på samma gång.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Melitta
Melitta Barista TS Smart
Melitta Melitta Barista TS Smart - Test
Bästa premium
Melitta
Melitta Barista TS Smart
Smart espressomaskin som du kan parkoppla med din smartphone.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa premium hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Helautomatisk espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Går att parkoppla med en smartphone.
Kan brygga två koppar åt gången.
Justerbar kaffestyrka och -mängd.

Välkända Melitta är ett tyskt varumärke som har funnits i över 100 år. Företagets första produkt var ett kaffefilter som togs fram redan år 1908, och Melitta är idag i stort sett synonymt med just kaffefilter. Numera finns dock betydligt mer i företagets utbud. Här hittar du allt från kaffe till olika typer av kaffebryggare och espressomaskiner.

När Råd & Rön gjorde sin stora jämförelse av espressomaskiner år 2021 var det tre maskiner som fick högsta betyg. En av dem var Melitta Barista TS Smart, som är en snygg, lättanvänd och intelligent espressomaskin från Melitta. Förutom att vara omtyckt av experter har denna espressomaskin fått toppbetyg av nöjda kunder hos Pricerunner. Hos Bäst-i-test.se och Pricerunner kom den på första plats och av Kockhuset.se utsågs den till bästa premiumval. 

Melitta Barista TS Smart är en helautomatisk espressomaskin där du enkelt kan anpassa din kaffe precis som du vill ha den. Du kan välja mellan olika intensitet, varianter av kaffe samt justera hur mycket vatten/kaffe du vill ha. Med denna espressomaskin kan du också välja att brygga antingen en eller två koppar åt gången. Som nämnt är även denna espressomaskin smart – du kan nämligen parkoppla den med din smartphone och använda telefonen till att ställa in och spara olika inställningar för din maskin. Melitta Barista TS Smart finns i två olika färger; svart och silver.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa manuella Test.se - Bästa manuella
Smeg
Smeg ECF01 espressomaskin
Bästa manuella
Bästa manuella
Smeg
Smeg ECF01 espressomaskin
Snygg och användarvänlig espressomaskin från Smeg.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Manuell espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Finns i flera olika färger.
Kan brygga två koppar i taget.

Smeg är en italiensk tillverkare av hushållsapparater och vitvaror och startade sin verksamhet redan 1948. Deras produkter känns ofta igen på de karaktäristiska pastellfärgerna och retro-designen med rundade former. Produkter från Smeg håller absolut högsta kvalitet, du kan vara säker på att du får en genomarbetad och bra produkt när du köper något från Smeg.

Espressomaskinen Smeg ECF01 är en av deras klassiska modeller. Maskinen finns i flera olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker och kök. Med denna espressomaskin kan du välja mellan att brygga en eller två koppar i taget, och du kan även själv välja styrka.

Smeg ECF01 har ett pumptryck på 15 bar och en vattenbehållare som rymmer en liter. Den är utrustad med bland annat en ångfunktion för mjölkskumning och ett justerbart cappuccinosystem. Tack vare gummitassarna på undersidan står den också stabilt på din köksbänk.

 • Butiker & priser
 • Priser för Smeg Espressomaskin Röd
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
DeLonghi
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
DeLonghi DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin - Test
Bästa klassiska
DeLonghi
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin
En mycket populär espressomaskin från säkra DeLonghi.
Högt betyg på test hos Kockhuset.se 2023.
Högt kundbetyg och populärt val hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder och populärt val hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Bagaren och Kocken.
Toppbetyg hos Mediamarkt.
Toppbetyg hos Amazon.
Automatisk espressomaskin.
Pumptryck: 15 bar.
Finns i två olika färger.
Enkel och kompakt.
Automatiskt rengöringsprogram.
Kan brygga två koppar åt gången.

DeLonghi är ett italienskt företag som grundades 1902 och är en tillverkare av hushållsapparater av hög kvalitet. De är särskilt kända för sina espressomaskiner vilka har blivit synonymt med kvalitetskaffe hemma. Den obestridda positionen som ledare inom kaffebryggare och espressobryggare har gjort att deras produkter älskas av de mest sofistikerade kaffekännare.

Espressomaskinen DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S är en mycket användarvänlig apparat där du kan anpassa ditt kaffe precis så som du gillar det bäst. Kontrollpanelen är lätt att förstå, där kan du justera temperatur och intensitet i tre olika lägen. Det går även att styra kaffe- och vattenmängd på ett smidigt sätt. Maskinen har kapacitet att brygga två koppar åt gången, och det finns även ett cappuccino-system som kombinerar ånga och mjölk vilket resulterar i ett perfekt krämigt skum till din cappuccino.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa lilla kapselmaskin Test.se - Bästa lilla kapselmaskin
Nespresso
Nespresso Essenza Mini kaffemaskin
Bästa lilla kapselmaskin
Bästa lilla kapselmaskin
Nespresso
Nespresso Essenza Mini kaffemaskin
Nespressos mest kompakta kapselmaskin som ger en perfekt espresso.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Högt betyg på test hos Bästihemmet.se 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt varumärke.
Koldioxidneutral kaffe sedan 2022.
Kapselmaskin.
Pumptryck: 19 bar.
Finns i färgerna vit, svart och grå.
Justerbar koppstorlek – espresso och lungo.
Snabb uppvärmning.
Avtagbar vattenbehållare på 0,6 liter.
Plats för 6 kaffekaplsar.
Automatisk avstängning efter 9 minuter.

Nespresso är ett varumärke som grundades av Nestlé 1986 och som tillverkar och säljer kaffemaskiner och kaffe av bästa kvalitet. Deras Nespressomaskiner är lättanvända och erbjuder kaffe i Nespressokapslar.

Vill du ha en liten och smidig espressomaskin rekommenderar vi Nespresso Essenza Mini Maskin, som är Nespressos mest kompakta kaffemaskin. Trots sin lilla storlek kompromissar den inte på smaken utan ger dig kaffe som smakar lika bra som varumärkets andra Nespressomaskiner. Här får du stilren design och hög kvalitet på samma gång.

Med den här kapselmaskinen har alla i familjen chans att få sin favoritdryck. Du har justerbar storlek på koppen – välj mellan en klassisk espresso eller en större lungo. Kaffemaskinen har ett högtryckmunstycke med 19 bars tryck som ger en smakrik crema.

Kaffemaskinen har en avtagbar vattenbehållare på 0,6 liter och en kapacitet på sex kaffekapslar. Den värms upp på bara 30 sekunder och den är säker att använda med en automatisk avstängning efter nio minuter. Du rengör kaffemaskinen genom att torka av den med en fuktig trasa och behållaren diskas för hand. Efter 300 kapslar eller var sjätte månad ska du dessutom avkalka maskinen.

När du dricker en kopp kaffe från Nespresso väljer du ett kaffe som sedan 2022 är helt koldioxidneutralt. Detta är något de gör i samarbete med NGO-partners Rainforest Alliance och PUR Project.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nespresso Essenza Mini kaffemaskin, 0,6 liter, svart
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik

Ytterligare läsning

Bäst i test espressomaskin - se testvinnande espressomaskiner.

Köpguide espressomaskin 

Fler och fler proffsiga maskiner flyttar in i hemmaköken, och espressomaskinen är inget undantag! Nedan listar vi vad som är viktigt att tänka på innan ett köp av en espressomaskin.

Vad är espresso? 

Espresso kommer i en liten storlek på två till fyra centiliter men har däremot en starkt och fyllig smak som ger dig en kraftig koffeinkick. Kort och gott är det starkt svart kaffe som skapas när varmt vatten pressas genom malda kaffebönor. Den beskrivs ofta som den mest komplicerade bryggningsmetoden för kaffe och är den kaffedryck som dricks mest av i Italien. Espresson är grunden för andra populära kaffedrycker som cappuccino, macchiato och caffe latte. 

Bäst i test espressomaskin - se testvinnande espressomaskiner.
Espresso är starkt kaffe som kommer i en mindre mängd om två till fyra centiliter..

Hur fungerar en espressomaskin? 

Nu finns det gott av espressomaskiner för hemmabruk! I relativt litet format får du en maskin som med hjälp av ett trycksystem hettar upp vattnet till 93–96 °C och pressar det genom väldigt finmalet kaffe med ett tryck på runt 9 bar. Det hela tar inte längre än de ultimata 23–28 sekunder, så nu finns ingenting som hindrar dig från att få en perfekt kopp espresso även på hemmaplan. Utom möjligtvis priset, det vill säga.

Bäst i test espressomaskin - se testvinnande espressomaskiner.
I en espressomaskin pressas hett vatten genom väldigt finmalet kaffe med ett tryck på runt 9 bar.

Vilka bönor ska man använda till espresso?

Det går att använda vilka bönor du vill i din espressomaskin eftersom det mer handlar om bryggningsprocessen. Däremot tycker experterna själva att espressobönor eller mörkrostade bönor ger godast smak och bäst resultat.

Vad kostar en espressomaskin? 

Espressomaskiner är relativt dyra kaffemaskiner, och därför ingenting du bör spontanshoppa. De kan kosta allt från 1000 kronor upp till 10 0000-12 000 kronor. Valen handlar framförallt om budget, hur mycket plats du har, hur enkelt du vill att de ska vara och hur villig du är att lägga ner tid på att rengöra maskinen. Viktigt att komma ihåg är dock att priset i sig förstås aldrig är avgörande: en riktigt dyr maskin är inte nödvändigtvis riktigt bra!

Kapselmaskin är ett annat alternativ

För den som vill avnjuta en espresso, cappuccino, latte eller annat lite mer lyxigt kaffe men inte riktigt känner att den vill lägga flera tusen kronor på nöjet kan en kapselmaskin vara en bra kompromiss! Klicka här för att komma till samlade tester av kapselmaskiner.

Olika typer av espressomaskiner - manuell och automatisk

Olika maskiner kräver olika mycket jobb från din sida och du kan välja mellan manuell espressomaskin, automatisk espressomaskin och halvautomatisk espressomaskin. 

Automatisk espressomaskin

En automatisk eller helautomatisk espressomaskin klarar sig själv när du fyllt den med vatten och kaffebönor; den maler, doserar, brygger och tar bort kaffesumpen. Om så önskas serverar den också cappuccino och annat kaffe med mjölk med ett enkelt knapptryck. Mjölkskummaren är inbyggd, så maskinen värmer upp, skummar och häller mjölken på espresson. 

Manuell och halvautomatisk espressomaskin 

En manuell eller halvautomatisk espressomaskin, kräver lite mer av sin användare. Den här sortens kaffemaskin har sällan en inbyggd kaffekvarn, och du måste själv dosera kaffet. Mjölkskummaren är inte inbyggd, utan finns med i form av ett ångmunstycke som du använder för att själv skumma mjölken i en separat kanna. De manuella maskinerna är mer lika de du ser på café. Du kan även köpa en separat mjölkskummare om du tycker att det passar bättre. 

Så väljer du automatisk eller manuell espressomaskin

Både de helautomatiska och de mer manuella maskinerna kan göra riktigt bra espresso! Fundera därför på ditt eget intresse: hur villig är du att nörda ner dig i ditt kaffemakeri? 

En manuell maskin kräver som sagt mer av sin användare, på gott och ont. Eftersom färre moment är automatiserade kan du bestämma mer själv och på så sätt experimentera fram den för dig helt perfekta koppen espresso! Det finns färdigmalet kaffe avsett för espressomaskiner och särskilda kapslar kallade E.S.E-pods (Easy Serving Espresso Pods), men allra bäst resultat får du om du köper en separat kaffekvarn och maler själv från hela bönor. Det är inte svårt att själv mala, dosera och packa kaffet, men det krävs lite övning för att få till det perfekt. 

Har du ett intresse av kaffe som sträcker sig bortom smaken kan en manuell eller halvautomatisk espressomaskin vara det bästa alternativet! Vill du däremot bara få avnjuta en riktigt god kopp espresso utan krångel och knussel är en helautomatisk maskin det bästa valet för dig.

Espressomaskinens olika funktioner och egenskaper

När du väl bestämt dig vad för slags espressomaskin som passar dig bäst är det dags att tänka på funktioner, inte minst om du har valt att köpa en helautomatisk espressomaskin. 

Fundera på hur stor vattentank du behöver, och undersök hur lätt det är att fylla tanken. Om maskinen är utrustad med en inbyggd mjölkskummare bör den vara enkel att ta loss och rengöra för att inte mjölkrester ska börja surna. Annat att fundera över är om du har nytta av några särskilda egenskaper, så som till exempel automatisk avstängning, värmehållningsfunktion och inbyggt rengöringsprogram.

Uppsala Kafferosteri pratar om hur du lyckas med en espresso:

Lyxen ligger i detaljerna

En bra espressomaskin ska lyckas frammana kaffe som är både gott och vackert. Creman (det lilla skummet som bildas i bryggningen) ska vara fluffig och “lagom” i färgen – inte för mörk och inte för ljus. Mjölkskummaren ska kunna leverera ett fluffigt och lent skum utan för stora bubblor, oavsett om den är inbyggd eller inte. Det är i de här detaljerna som den riktiga lyxen bor, och den lyxen ska du kunna ta för given när du lägger ner flera tusen kronor på en espressomaskin.

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Innan du avkalkar din espressomaskin är det viktigt att läsa dess bruksanvisning – en del maskiner har exempelvis ett automatiskt avkalkningsprogram. Annars avkalkar du maskinen ungefär som du gör med en vanlig kaffebryggare, genom att använda ättiksblandning som du låter gå igenom maskinen. Glöm inte att köra maskinen några gånger med rent vatten efter avkalkningen så smaken av ättika inte sätter sig.
 • När du ska göra espresso är det bra att välja bönor som är lite mer rostade.
 • Vi har valt att utse Sage The Barista Express Espressomaskin till den espressomaskin som är bäst i test. Den kan göra både espresso och cappucciuno, har 18 olika inställningar och gör kaffe med mycket gott resultat enligt tester och recensioner.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sage Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng