VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 23 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – Den bästa kaffekvarnen för godaste kaffet 2024

Vill du lyxa till det med en rykande kopp kaffe av nymalda bönor till frukost? Med en kaffekvarn maler du bönorna själv till både din kaffebryggare och espressomaskin. Ta del av testvinnande kaffekvarnar och läs vår stora köpguide.

Vi har jämfört
 • Vilken typ av kaffekvarn det är – manuell eller elektrisk.
 • Kapacitet på bönbehållaren.
 • Motoreffekt.
 • Vad den kan mala.
 • Antal inställningar på malningen.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa Classic Savour WSCG2 kaffekvarn
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa Classic Savour WSCG2 kaffekvarn
Marknadsledande tystgående kaffekvarn med många inställningar.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Tredje plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Andra plats på Råd & Rön 2016.
Andra plats på Taenk.dk 2016.
Belönad med Den gyllene bönan.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val och högt kundbetyg hos Netonnet.se.
Populärt val hos Tretti.se.
Populärt val hos Kitchentime.se.
Elektrisk kaffekvarn i rostfritt stål.
Kapacitet: 250 gram.
Effekt: 160 watt.
Kan både grov- och finmala.
35 olika inställningar.
Maler tyst.
Timer.
Dold kabelförvaring.
Enkel att använda.
Lätt att rengöra.
Prisvärd – mycket för pengarna.
Garanti på 5 år.

Det norska företaget Wilfa grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner och kaffekvarnar till blenders, brödrostar och våffeljärn. Vi har med flera av deras testvinnande kaffekvarnar i vårt jämförande test.

Vi har utsett den marknadsledande kaffekvarnen Wilfa Classic Savour WSCG2 till vår bäst i test. Det är en ganska liten men effektiv kvarn som dessutom är prisvärd.

Kaffekvarnen kom på tredje plats hos test hos Bäst i hemmet med betyget 4,6 av 5 som beskrev den som en modell med många funktioner och lätt att använda. Hos Kockhuset utsågs den till deras bästa budgetval och de beskrev den som ett bra val för dig som önskar en kvalitetskvarn som inte kostar så mycket.

På ett test hos Råd & Rön fick kaffekvarnen betyget 78 av 100 och kom på en andra plats. På ett äldre test hos danska Forbrugerrådet Taenk kom den också på en andra plats med betyget 78 procent av 100 procent.

Kaffekvarnen har dessutom blivit belönad med ”Den gyllene bönan” som är en utmärkelse som bara ges till de bästa produkterna inom kaffebryggning. Kunderna själva är också väldigt nöjda med Wilfas populära kaffekvarn.

Den här kraftfulla elektriska kaffekvarnen är i rostfritt stål och har en behållare med en kapacitet på 250 gram. Den har en konisk form kvarn som ger både en snabb och jämn malning av bönorna. Med hjälp av 35 olika inställningar kan den både grovmala och finmala kaffebönorna. Du väljer mellan allt från grövre bryggkaffe, frenchpress, mocca och aeropress till finare malt kaffe som espresso. Malningen sker dessutom tyst så att du slipper väcka hela familjen en tidig morgon.

Kaffekvarnen är utrustad med timerfunktion där du ställer in tiden efter mängd kaffe. Den har en dold kabelförvaring vilket är platsbesparande och gör att den är enklare att förvara. Kaffekvarnen är i storleken H 285 x B 132 x D 170 millimeter och har många avtagbara delar som gör den lätt att rengöra.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Graef
Graef CM900 Kaffekvarn
Graef Graef CM900 Kaffekvarn - Test
Bästa premium Test.se logo
Graef
Graef CM900 Kaffekvarn
Elektrisk kaffekvarn med 40 olika malningsgrader.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Elektrisk kaffekvarn i aluminium.
Kapacitet: 350 gram.
Kan både grov- och finmala.
40 olika inställningar.
Lättavläst display.

Graef är ett tyskt familjeföretag som grundades 1920 och som idag drivs av tredje generationen. De tillverkar bland annat kaffemaskiner, kaffekvarnar, espressomaskiner och andra köksprodukter som skärmaskiner.

Graef CM900 Kaffekvarn är en elektrisk modell av hög kvalitet och 40 olika inställningar. Här får du mala bönorna precis som du vill ha dem. Då blir det lätt att starta dagen med en lyxig kopp kaffe.

I ett test hos Prisjakts experter kom kaffekvarnen på andra plats. Den beskrivs som snygg och hanterar espressomalet kaffe galant.

Kaffekvarnen har möjlighet att mala i flera olika malningsgrader, så att du kan få både starkare och svagare kaffe. På displayen ställer du in om du ska brygga en eller två koppar.

Kvarnen väger tre kilo och är i storleken H 38,5 x B 14 x L 27,5 centimeter. Den har plats för 350 gram bönor.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se logo
Smeg
Smeg CGF01 kaffekvarn
Smeg Smeg CGF01 kaffekvarn - Test
Bästa design Test.se logo
Smeg
Smeg CGF01 kaffekvarn
En kaffekvarn av hög kvalitet med integrerad våg och justerbar malningsgrad i 40 steg.
Testvinnare hos Bästihemmet.se 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Techadvisor.
Elektrisk malande kaffekvarn.
Kapacitet: 350 gram.
Effekt: 150 watt.
30 olika inställningar.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, kaffekvarn, köksassistenter och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

Vill du ha en riktigt snygg kaffekvarn som gör ett gott kaffe rekommenderar vi Smeg CGF01, en modell i Smegs klassiska retrostil. Kvarnen kom på andra plats på Bäst i hemmets stora jämförande test med betyget 4,7 av 5. Där beskrivs den som en kaffekvarn i tidlös design med smarta funktioner som gör det enkelt att mala kaffe hemma. Kvarnen är även ett populärt val av kunderna hos Prisjakt och Pricerunner och har fått toppbetyg hos Techadvisor. Enligt nöjda kundrecensioner är den tyst, lätt att använda, stilren och med många malningsalternativ.

Kaffekvarnen har koniska kvarnstenar i rostfritt stål som minskar värmen under malningsprocessen vilket gör att smaken bevaras. Du kan själv justera hur grovt du ska mala för att passa både kaffemaskin och din smak – välj mellan 30 olika inställningar. Perfekt för dig som vill ha en skräddarsydd kaffekopp att starta morgonen med.

Behållaren är inbyggd och avtagbar med en stor kapacitet på 350 gram och ett twist and lock-lock som förhindrar oxidation av bönorna. Kvarnen har en effekt på 150 watt vilket gör att den klarar att mala alla typer av bönor. Den står stadigt och säkert på diskbänken när du maler bönorna.

Kaffekvarnen är gjord i rostfritt stål vilket underlättar rengöringen av den. Det ingår även en praktisk rengöringsborste. Den finns i flera fina färger som svart, beige, pastellblå, pastellgrön, röd och vit – perfekt för dig som önskar en färgklick i köket!

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se logo
Wilfa
Wilfa Classic Aroma CGWS-130B
Bra val
Bra val Test.se logo
Wilfa
Wilfa Classic Aroma CGWS-130B
En populär kaffekvarn som maler allt från finaste mocka till grovt kokkaffe.
Testvinnare på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Tek.no 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Tretti.se.
Elektrisk malande kaffekvarn.
Kapacitet: 250 gram.
Effekt: 130 watt.
Vad den kan mala
5 olika malningsgrader.
Utrustad med timer.
Låg ljudvolym.
Maler fint.
Garanti på 5 år.

Det norska företaget Wilfa grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner och kaffekvarnar till blenders, brödrostar och våffeljärn.

Wilfa Classic Aroma CGWS-130B är en omtyckt kaffekvarn som passar till de flesta bryggmetoder för dig som vill ta smakupplevelsen av kaffe till högre höjder. Den utsågs till testvinnare i ett stort test hos Pricerunner där den fick betyg 4,5 av 5. I deras recension beskrevs kaffekvarnen som en garanti för ett gott och välsmakande kaffe. Kvarnen kom på en andra plats på test hos Tek.no och är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Kaffekvarnen är stabil, snygg och passar utmärkt på köksbänken. När det kommer till funktion klarar den att mala snabbt och fint utan ett allt för högt oväsen. Det är en konisk kvarn med ett keramiskt och fintandat kvarnverk och som gör inmatning och malning av bönor snabbt. Den har fem olika malningsgrader för kokkaffe, filterkaffe, presskaffe, mocka och aeropress. Den har en ny förbättrad motor med lägre hastighet som ger låg värmeeffekt vilket bidrar till att smaken bevaras. Bönbehållaren har en kapacitet på 250 gram och är i genomskinlig plast med UV-filter. Kvarnen är utrustad med timer så att du kan ställa in tid efter den mängd kaffe du vill mala.

På undersidan av kaffekvarnen finns en smidig kabelförvaring. Den är lätt att rengöra och underhålla med flera avtagbara delar. Det enda som är mindre bra med denna modell är att den inte riktigt klarar att mala espressokaffe lika fint som vissa dyrare modeller. Men har du tänkt mala presskaffe till exempel är det inga problem!

 • Butiker & priser

Bästa manuella Test.se logo
Peugeot
Peugeot Brésil Kaffekvarn
Peugeot Peugeot Brésil Kaffekvarn - Test
Bästa manuella Test.se logo
Peugeot
Peugeot Brésil Kaffekvarn
En handdriven kaffekvarn i snygg retrodesign från Peugeot.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Manuell kaffekvarn.
Kapacitet: 57 gram.
Justerbar malningsgrad.
Låda för det malda kaffet.
Kvarnverk av hög kvalitet.

Peugeot är ett varumärke som kanske mest är känt för sin bil. Företaget grundades av Armand Peugeot för över 200 år sedan och första produkten var faktiskt en kaffekvarn.

Vill du ha en manuell kaffekvarn i hög kvalitet rekommenderar vi den kvadratiskt formade Peugeot Brésil 11765. Den kom på tredje plats i test hos Bäst-i-test när de jämförde sju olika kaffekvarnar, där den unika designen och höga kvaliteten lyfts fram. Även kundrecensionerna är på topp och enligt dem är det en snygg kvarn av hög kvalitet som maler bra, är lätt att ställa in grovlek på men som dock sölar lite vid uppsamlingslådan.

Den här handdrivna kaffekvarnen i valnöt har en vacker och charmerande design i klassisk retrostil och är mycket snygg att ha på köksbänken. Du maler valfria bönor med en handvev och dess kvarnverk är av hög kvalitet. Det nymalda kaffet förvaras sedan i en utdragbar låda. Malningsgraden är justerbar och går att ställa in via ett tumhjul under veven. Den här exklusiva kaffekvarnen har en höjd på 21 centimeter. Vill du ha en kaffekvarn i trä och gediget hantverk är detta valet för dig! Alla Peugeots kvarnar är unika och tillverkas för hand. 

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av kaffekvarn, elektrisk.
Med en kaffekvarn får du nymalet kaffe som smakar ännu bättre. Här använder Test en elektrisk kaffekvarn från Rancilio.

Köpguide kaffekvarn

Startar du alltid morgonen med en kopp kaffe? Eller älskar att bjuda över vänner på en fika? Det bästa kaffet får du genom att mala dina egna kaffebönor – något du snabbt och enkelt gör med en kaffekvarn. Här ger vi dig all information inför ditt val av kaffekvarn – så att du kan unna dig en riktigt god kopp kaffe när du behöver det som mest.

Är du ute efter en kaffebryggare? Ta del av vårt test om de bästa kaffebryggarna just nu

Vad är en kaffekvarn?

En kaffekvarn är en elektrisk eller manuell maskin som du använder för att mala kaffeböner med. En kaffeböna är ett bär som plockas från en kaffebuske som sedan rostas. Efter det mals en del bönor ner medan andra paketeras hela. Är du en finsmakare av kaffe är det stor skillnad på att köpa färdigmalt och att mala på egen hand – då det egenmalda kaffet ger en helt annan smakupplevelse. Och det är där kaffekvarnen kommer in i bilden.

Så fungerar en kaffekvarn

En kaffekvarn består av knivar eller malskivor som har två plattor eller koniska skivor som maler kaffet genom att mata kaffebönorna mellan sig och sedan till önskad storlek. Många elektriska kaffekvarnar har uppåt 30 olika inställningsnivåer på malningen vilket ger dig full kontroll på malningsproccessen – och ger ett kaffe perfekt för dig.

Fördelen med en kaffekvarn

Det finns flera fördelar med att köpa kaffekvarn till hemmet. Visst, det är ett extra moment i din kaffebryggning, men det finns så mycket mer som väger till dess fördel. Med en kaffekvarn kan du bli din egen barista! När du själv maler kaffet kan du välja precis hur du vill ha det. Du får ett skräddarsytt kaffe för att passa dina önskemål – kanske grovmalet på morgonen och extra finmalet på kvällen faller dig bäst i smaken? Eftersom bönorna mals direkt före bryggningen är smaken välbevarad och något som särskilt finsmakare uppskattar. Den härliga doften är också en stor anledning till att många väljer att köpa en kaffekvarn.

Bäst i test kaffekvarn - se testvinnande kaffekvarnar.
Med en kaffekvarn får du kaffet precis som du vill ha det eftersom du maler kaffebönorna själv.

Två olika typer av kaffekvarn – elektrisk och manuell

En kaffekvarn kan vara antingen manuell eller elektrisk. Vilken typ du väljer beror på vad ditt behov är och vad som passar dig och ditt kaffedrickande bäst.

Elektrisk kaffekvarn

En elektrisk kaffekvarn går på el och är effektivare och snabbare att använda än den du använder för hand. Den har flera olika inställningar så att du kan få exakt den grovleken på kaffet som du önskar. Många har avancerade funktioner som integrerad våg, timer och möjlighet att koppla ihop med app till mobiltelefonen.

Bäst i test kaffekvarn - se testvinnande kaffekvarnar.
En elektrisk kaffekvarn är effektiv och snabb.

Manuell kaffekvarn – handkvarn

En manuell kaffekvarn eller handkvarn maler bönorna manuellt. Många bättre modeller har ett keramiskt malverk som ger en mycket jämn malning. Denna är perfekt att ha med om du reser mycket eftersom den tar mindre plats och inte kräver någon el. Detta i kombination med en aeropress kan du få en kopp nybryggt kaffe var du än befinner dig.

Bäst i test kaffekvarn - se testvinnande kaffekvarnar.
En manuell kaffekvarn är liten och praktisk att ta med sig eftersom den inte kräver ström.

Välj mellan finmalet och grovmalet kaffe

På de flesta kaffekvarnar kan du ställa in exakt hur du vill ha malt bönorna. Olika bryggtekniker kräver olika kaffemalningar och vissa kaffebryggare klarar bara av finmalet kaffe medan andra fungerar bäst med grovmalet. Ju finare du maler bönorna desto längre tid tar det för vattnet att passera och filtrera. Finmalet kaffe är särskilt bra när du till exempel ska göra en espresso eller använder en mokabryggare. Ska du göra vanligt bryggkaffe, pour over eller presskaffe rekommenderas att bönorna är malda grövre. Ju fler inställningar kaffekvarnen har, av naturliga skäl – en större prislapp.

Så ska bönorna malas till olika kaffetyper:

 • Espresso – kaffet ska vara finmalet.
 • Turkiskt kaffe – kaffet ska vara finmalet.
 • Mokabryggare – kaffet ska vara finmalet.
 • Filterkaffe (vanligt bryggkaffe) – kaffet ska vara grovmalet.
 • Pour over – kaffet ska vara grovmalet.
 • Presskaffe – kaffet ska vara grovmalet.
Bäst i test kaffekvarn - se testvinnande kaffekvarnar.
Med en kaffekvarn kan du flera olika typer av kaffe - vad är du sugen på?

Olika typer av kvarnblad

En kaffekvarn kan mala på två olika sätt – med malskivor eller med kniv.

Kvarn med malskivor

En kvarn med malskivor kallas för burr grinder. Den har två roterande koner eller hjul som krossar bönorna. Är du en finsmakare rekommenderas att du väljer den här typen av kaffekvarn eftersom ingen värme uppstår och smaken inte heller påverkas. Resultatet blir jämnare eftersom malningsprocessen är mer kontrollerad.

Kvarn med knivar

En kaffekvarn som är utrustad med två knivar roterar mot varandra och på så sätt maler bönorna. Tekniken är enklare och den här typen av kaffekvarn är också lite billigare.

Kaffekvarnens egenskaper

Kaffekvarnar har en del egenskaper som kan vara bra att kika närmre på när du väljer modell.

Ljudvolym

Eftersom kaffekvarnen maler bönorna kan den låta en del. Vill du kunna göra en kaffe när övriga i familjen sover ska du välja en som är åt det mer tystgående hållet – även om den aldrig kommer att bli helt tyst.

Kapacitet

Kaffekvarnens kapacitet är hur mycket bönor den rymmer och det är vanligt att behållaren ligger på runt 250 gram.

Storlek

Det är bra att ta reda på hur stor kaffekvarnen är, så att du vet att den får plats hemma på köksbänken. Många modeller är ganska kompakta och kan vara lika stora som en mixer, medan andra är till och med större än fin kaffemaskin.

Rengöring av kaffekvarn

Många kaffedrickare använder sin kaffekvarn dagligen, men handen på hjärtat - hur ofta rengör du den? Du behöver rengöra din kaffekvarn med jämna mellanrum för att den ska behålla sin höga kvalitet. Det är vanligt att lite kaffepulver fastnar i ledningar och malskivor efter varje användning och det är både ohygieniskt och gör maskinen sämre. Färska bönor innehåller mycket fukt och mörkrostade bönor har mycket olja som tränger igenom. Både fukt och fett sätter sig på malknivarna och gör att farten bromsas. När knivarna måste jobba mer sliter maskinen även på motorn.

Rengöringen underlättas om maskinen har avtagbara delar som du kan ta av och diska ur. Det kan också följa med en liten rengöringsborste som är anpassad för maskinen och gör rengöringen av insidan lättare. Det går bra att dammsuga maskinen för att komma åt de minsta kafferesterna. Du kan även använda rengöringstabletter som du maler precis som kaffebönor och direkt efteråt kör en omgång med kaffe.

Varför blir kaffekvarnen statisk?

Det är vanligt att kaffet i kaffekvarnen blir statiskt och fastnar i behållaren. Det kan bero på torr luft som är särskilt vanligt under till exempel vintern när det är kallare ute. Är detta något som du stör dig kan du välja en kaffekvarn som har en behållare som i sig är antistatisk. Är behållaren i glas eller rostfritt stål är risken för statiskt kaffe mindre. Att tillsätta några droppar vatten kan också göra underverk.

Köpa kaffekvarn – att tänka på

När du ska köpa kaffekvarn finns det flera saker att tänka på. Här kommer några av de vanligaste sakerna.

 • Vill du ha en manuell eller elektrisk kvarn?
 • Ska kvarnen vara utrustad med malskivor eller knivar?
 • Hur stor ska kapacitet vara?
 • Hur mycket plats har du för en kvarn – ska den stå framme på köksbänken eller få plats i ett köksskåp?
 • Är den enkel att använda?
 • Är det lätt att rengöra maskinen?

Populära leverantörer:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset (2023)

Kockhuset har tittat på marknadens bästa kaffekvarnar och valt ut de fem bästa just nu. På första plats kom Wilfa WSCG-2 där egenskaper som 35 inställningar, tystgående och prisvärd lyfts fram. På andra plats kom OBH Nordica Kaffekvarn Grinder Precision och den beskrivs som en prisvärd och allt du kan önska av en kaffekvarn. På tredje plats och till bästa premiumval kom Graef CM800 Kaffekvarn som är robust och hållbar med 40 olika inställningar. Kockhusets fjärde plats gick till Severin 3874 som är en mindre och nättare kaffekvarn som ger ett mycket gott kaffe.

Bäst i hemmet (2023)

Bäst i hemmet har tagit fram en topplista över kaffekvarnar. Bäst i test blev Smeg CGF01 som passar dig som gillar tidlös design och smarta funktioner. Andra plats gick till Sage The Smart Grinder Pro och den har många olika inställningar. Testets tredje plats gick till Wilfa WSCG-2 som är en prisvärd kaffekvarn med flera utmärkande funktioner.

Pricerunner (2022)

Pricerunner gjorde ett oberoende test om kaffekvarnar och i testet tog de hänsyn till användarvänlighet, ljud, jämnhet, smak och rengöring. Deras testvinnare blev Wilfa Svart Classic Aroma passar till dig som alltid vill ha ett gott och välsmakande kaffe. Testets andra plats och budgetval gick till Bosch TSM6A013 – en klassisk kaffekvarn i liten storlek. Wilfa Uniform WSFBS-100B kom på tredje plats och utsågs till bästa premiumval, och är en kaffekvarn som värnar om detaljerna.

Tek.no (2019)

Den norska hemsidan Tek.no har testat 10 elektriska kaffekvarnar i prisklassen 200-3400 kronor. Det skiljer sig mellan modellerna när det kommer till graden av hur finmalt kaffet ska vara. Vid espresso ska det vara väldigt finmalt och vid presskaffe ska det vara grövre malt. Testpanelen påpekar att du som inte dricker espresso klarar dig med de billigare kaffekvarnarna.

Bäst i testet blir Wilfa Uniform WSFBS-100B som levererar bäst resultat. Den har en låg ljudnivå, automatisk avstängning och klarar att finmala espressokaffe utan problem. Den är dock testets dyraste kaffekvarn.

På andraplatsen kommer Wilfa Black Aroma CGWS-130B. Enligt testpanelen är detta den maskin som de flesta bör köpa, om du inte tänkt göra espresso. För den presterar nästan lika bra som testvinnaren men till ett lägre pris.

Tredjeplatsen tar Sage Appliances BCG820 som precis som de andra toppmodellerna presterar riktigt bra. Den är nästan lika bra som vinnaren när det kommer till olika malningsgrader, men den har ett minus och det är att den har en hög ljudvolym och är ganska stor och klumpig.

Råd & Rön (2016)

De verkliga kaffeälskarna köper egna kaffebönor och mal själva för önskat resultat. Råd & Rön har testat hela 18 stycken kaffekvarnar, med knivar och malskivor, från olika märken. Att rengöra en kaffekvarn tar tid och ska göras noga - gamla smulor ska inte ligga kvar i kvarnen. Och smulor blir det. Kaffet blir statiskt under malningen och blåser ut åt alla håll när du tar loss behållaren. Många tillverkare skickar med en liten pensel som du ska använda för att få bort kaffet. Just rengöringen var det knepigaste momentet med kvarnarna och många fick också låga betyg för detta. Krups, som blev bäst i test, har hela 17 olika malningsgrader och det finns kvarnar med ända upp till 40 grader. Krups fick 83 i betyg av 100 möjliga. Wilfa WSCG-2 tar andraplats och får 78 i betyg, medan DeLonghi KG79 får 74.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En kaffekvarn är en elektrisk eller manuell maskin som du maler kaffebönor med. På så sätt kan du göra en kopp kaffe precis som du önskar det.
 • En kaffekvarn består av två plattor, koniska skivor eller knivar som maler kaffet genom att mata bönorna mellan sig till en önskad storlek.
 • Vi har valt att utse Wilfa Classic Savour WSCG2 till den kaffekvarn som är bäst i test. det är en elektrisk kaffekvarn som placerats bra på tester under flera år. Den har 35 olika inställningar och kan mala både fint och grovt. Dessutom prisvärd och du får mycket för pengarna.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Wilfa Wilfa Classic Savour WSCG2 kaffekvarn