HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
kaffekvarn - Bäst i test

Test av kaffekvarn

hem & hushåll uppdaterad 29:e September, 2017, Baserad på 5 experttester.

I allt fler och fler svenska hem kan man idag hitta en kaffekvarn. Inte för att det är billigare, utan för att man på så sätt kan få den blandningen och smaken man själv föredrar! Innan du köper en kaffekvarn bör du fundera på vilken malfunktion du vill ha. Det finns både med knivblad och med malskivor, där knivblad är billigast men malskivor gör ett bättre jobb!
Fundera också på hur du vanligtvis dricker ditt kaffe - som espresso, bryggkaffe, perkolator eller kokkaffe? Därefter kan du välja en bra kaffekvarn, eftersom malningen oftast anpassas efter tillagningen!

Test.se rekommenderar

Krups GVX242 - bäst i test bland Kaffekvarn 2018
Krups GVX242, bäst i test.

Krups GVX242 - På Test.se väljer vi att rekommendera kaffekvarnen GVX242 från Krups. Kvarnen blev bäst i test hos Råd & Rön i april 2016, med slutresultat 82 poäng av 100 möjliga. Den kan ställas in i hela 17 olika lägen, från fin till .

Kaffekvarnen från Krups är tillägnad kaffeexperter och kaffeälskare. Kvarnen säkerställer att den goda aromen bevaras och maler kaffet perfekt efter just din smak. Malningssystemet garanterar en perfekt malningsgrad (keramiskt) och med hjälp av de 17 olika stegen, väljer man malningsgrad - från espresso, till bryggkaffe. Krups GVX242 är tillverkad av borstad rostfri… Läs mer

Kaffekvarn - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Kapselmaskiner

UPPDATERAD 27:e November, 2018

Bryggkaffe

UPPDATERAD 22:e Oktober, 2018

Termos

UPPDATERAD 5:e Oktober, 2018

Kaffebryggare

UPPDATERAD 5:e September, 2018

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

De verkliga kaffeälskarna köper egna kaffebönor och mal själva för önskat resultat. Råd & Rön har testat hela 18 stycken kaffekvarnar, med knivar och malskivor, från olika märken. Att rengöra en kaffekvarn tar tid och ska göras noga - gamla smulor ska inte ligga kvar i kvarnen. Och smulor blir det. Kaffet blir statiskt under malningen och blåser ut åt alla håll när du tar loss behållaren. Många tillverkare skickar med en liten pensel som du ska använda för att få bort kaffet. Just rengöringen var det knepigaste momentet med kvarnarna och många fick också låga betyg för detta. Krups, som blev bäst i test, har hela 17 olika malningsgrader och det finns kvarnar med ända upp till 40 grader. Krups fick 83 i betyg av 100 möjliga. Wilfa WSCG-2 tar andraplats och får 78 i betyg, medan DeLonghi KG79 får 74.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Helsingborgs Dagblad har tillsammans med testföretaget WiseGuide gått igenom åtta kaffekvarnar. De testade kaffekvarnarna har olika malverk, platta och koniska malskivor samt knivar. Om du vill ställa in önskad malningsgrad skall du välja en kvarn med malskivor. Helsingborgs Dagblad konstaterar att det är stora skillnader i kvalitet mellan de olika kaffekvarnarna. Vissa är bekväma och effektiva medan andra är plastiga och ostadiga.

Bäst i test med knapp marginal blir kaffekvarnen Wilfa Malt Kaffekvarn CGR-1. Den använder sig av koniska malskivor och konstruktionen är gedigen och effektiv. Wilfa är användarvänlig och väldigt enkel att använda. Det sammanlagda betyget blir 24/25 och den får maxbetyg i alla delkategorier utom en. Wilfa Malt Kaffekvarn CGR-1 har ett cirkapris på 800 kr.

På plats 2 hittar vi Cuisinart DBM8E med slutbetyget 23/25. Denna kaffekvarn är bäst på att göra finmalet kaffe och imponerar med genomtänkt utformning. Cuisinart har något lägre effekt än testvinnaren och har inga nivåmarkeringar för bönorna. Priset ligger på ca 700 kr.

Det finns ytterligare en kaffekvarn som får fina betyg. DeLonghi KG79 är både lätt och behaglig att använda. Den är dessutom begåvad med en säkerhetsspärr. Minuspoäng för den korta sladden. Betyget blir 21/25 och den kostar ca 700 kr.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat olika kaffekvarnar, i prislägen från 400 till 1200 kronor. Testet visar att flera av kvarnarna bullrar och är svåra att rengöra. Testvinnare blev Graef CM 80, som maler bäst och jämnast. Dessutom maler kvarnen den mängd man ställt in, vilket inte alla modeller gör. Det negativa som finns att säga om kvarnen är att den är onödigt högljudd och att det är svårt att rengöra alla delarna. Kaffekvarnen är enkel att montera och levereras med en bra bruksanvisning, den tar dock relativt stor plats! På testets andraplats, hamnade Krups GVX2. Det är enkelt att ställa in den, men det stämmer inte med inställda och angivna instruktioner. Den är svår att rengöra, eftersom den har så många delar och dessutom låter den för mycket vid användning. Man riskerar att spilla väldigt mycket med denna modellen. Dualit som hamnat på tredjeplats har en mycket bra bruksanvisning, men det är svårt att se dess inställningslägen. Även denna modellen har många delar och blir därför mycket svår att rengöra och dessutom blir det mycket spill! Observera att det kan fastna bönor i malverket!

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat kaffekvarnar med knivblad. Dessa modellerna är billigare än de med malskivor. Testvinnare blev Moulinex, som är en enkel kaffekvarn med knivblad. Den har en praktiskt konstruktion som gör att du snabbt förstår hur delarna ska sitta ihop. Locket fungerar som en på- och avknapp, och genom att trycka ner det maler du bönorna. Kaffet blir finmalet om man följer rekommenderad malningstid, trots att det bara finns ett läge på kvarnen. Däremot spiller man en hel del när man ska skruva locket och den är högljudd. Detta är en prisvärd kaffekvarn, trots att gummitassar och sladdförvaring saknas. Tefal, som hamnar på andra plats, levereras med två olika knivblad som maler kaffebönor, kryddor och nötter. Modellen är högljudd i början av malningen, men ljudet avtar ju mer bönorna har malts. Om du inte fyller kvarnen till max med bönor får du ett ganska finmalet kaffe, men annars blir resultatet ganska grovt. På tredjeplats hamnade Jula Menuette. Det är en liten och smidig kaffekvarn, med sladdförvaring. Dock glider kvarnen lätt iväg, då det saknas gummitassar. Det saknas dessutom en markering för maxkapacitet! Du kan inte få tillräckligt finmalet kaffe för en espresso med den här modellen.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson testar 8 kaffekvarnar för hemmet. Testvinnare blev Baratza Virtuoso, som främst passar dig med ett stort kaffeintresse. Kvarnen är i det närmaste professionell, men den är dyr! Den står stadigt, tack vare dess tyngd och knappar, samt vred är av hög kvalitet. Det är dock svårt att ställa in nivåerna. Den maler tyst och effektivt, dess prestation är på hög nivå, malningsfunktionen är bra och det färdigmalda kaffet blir som sammet. Designen är kompakt och sparsam, samt att kvarnen håller vad den lovar – den ger riktigt gott kaffe – men det finns skrymslen där smuts kan fastna och vissa delar är svåra att plocka bort för rengöring. På andra plats hamnade Wilfa med sin modell CGR-1. Det här är alternativet för dig som inte vill spendera för mycket pengar, men ändå få en bra kvarn. Den är lite krånglig att få igång och inställningarna står på tid, istället för koppar, vilket kan vara förvirrande. På tredjeplats hamnade KitchenAid Artisan 5KCG100. Detta är en modell som drar blickarna till sig, oavsett om man gillar utseendet eller inte. Dess malningsfunktion är tillfredsställande, men det blir inte tillräckligt finmalet för en optimal espresso. Under användning låter det ganska högt och priset är högt, i förhållande till vad man får.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"