HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
kaffekvarn - Bäst i test

Test av kaffekvarn

18 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 15:e November, 2019, Baserad på 7 experttester.

I allt fler svenska hem kan man idag hitta en kaffekvarn. Inte för att det är billigare än innan, utan för att intresset för kaffe och dess tillredning har ökat! Tjusningen med att själv mala sitt kaffe till perfektion lockar många. 

Fundera på hur du vanligtvis dricker ditt kaffe – som espresso, bryggkaffe, perkolator eller kokkaffe? Därefter kan du välja en bra kaffekvarn, eftersom malningen oftast anpassas efter tillagningen.

När du själv maler kaffet kan du välja precis hur du vill ha det och den härliga doften är också en stor anledning till att många väljer att köpa en kaffekvarn. Den vanligaste modellen är en elektrisk kaffekvarn men det finns fortfarande klassiska manuella kaffekvarnar om du föredrar det.

Bäst i test: Wilfa Uniform

Testresultat
Tek.no 2019
Enkel att använda Klarar att finmala espressokaffe Finns en tillhörande app
Dyr Kan inte förvara kaffe i maskinen mellan malning
Produktbeskrivning

Letar du efter en exklusiv kaffekvarn så har du hittat rätt, vi har utsett Wilfa Uniform till bästa premiumval. Modellen har automatisk avstängning och klarar att finmala espressokaffe helt utan problem. Den ligger dock väldigt högt i pris. Men är du en riktig kaffeälskare som är extremt noga så är detta modellen för dig!

Visa hela texten

Bäst i test: Wilfa CGWS-130B

Testresultat
Tek.no 2019
Låg ljudvolym Maler fint Stabil
Inte lika bra på att mala espressokaffe
Produktbeskrivning

Vi på test.se utser kaffekvarnen Wilfa CGWS-130B till bäst i test. Kvarnen är stabil, snygg och passar utmärkt på köksbänken. När det kommer till funktion klarar den att mala snabbt och fint utan ett allt för högt oväsen. På undersidan av kaffekvarnen finns en smidig kabelförvaring. Det enda som är mindre bra med denna modell är att den inte riktigt klarar att mala espressokaffe lika fint som vissa dyrare modeller. Men har du tänkt mala presskaffe till exempel är det inga problem!

Visa hela texten

Vi rekommenderar också:

Sage The Smart Grinder

Testresultat
Tek.no 2019,    Bäst i Hemmet 2018
Malningsmetod:
Maler
Effekt:
165 W
Dimensioner:
220 x 380 x 150 mm
Kapacitet:
450 g
Antal malningsinställningar:
60
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Krups GVX242

Testresultat
Råd & Rön 2016
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Prisvärd Många malningsgrader
Den finaste malningsgraden hade med fördel kunnat vara ännu finare
Malningsmetod:
Maler
Effekt:
100 W
Dimensioner:
130 x 255 x 160 mm
Kapacitet:
200 g
Antal malningsinställningar:
17
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Wilfa WSCG-2

Testresultat
Råd & Rön 2016
Omdömen Via prisjakt

Malningsmetod:
Maler
Effekt:
160 W
Dimensioner:
170 x 285 x 155 mm
Kapacitet:
250 g
Antal malningsinställningar:
5
Visa alla specifikationerna

Kaffekvarn - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Kaffebryggare

UPPDATERAD 11:e Maj, 2020

Termos

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Kapselmaskiner

UPPDATERAD 20:e December, 2019

Bryggkaffe

UPPDATERAD 27:e September, 2019

Experttester vi läst (7st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Tek.no

Publicerad

Den norska hemsidan Tek.no har testat 10 elektriska kaffekvarnar i prisklassen 200-3400 kronor. Det skiljer sig mellan modellerna när det kommer till graden av hur finmalt kaffet ska vara. Vid espresso ska det vara väldigt finmalt och vid presskaffe ska det vara grövre malt. Testpanelen påpekar att du som inte dricker espresso klarar dig med de billigare kaffekvarnarna.

Bäst i testet blir Wilfa Uniform WSFBS-100B som levererar bäst resultat. Den har en låg ljudnivå, automatisk avstängning och klarar att finmala espressokaffe utan problem. Den är dock testets dyraste kaffekvarn.

På andraplatsen kommer Wilfa Black Aroma CGWS-130B. Enligt testpanelen är detta den maskin som de flesta bör köpa, om du inte tänkt göra espresso. För den presterar nästan lika bra som testvinnaren men till ett lägre pris.

Tredjeplatsen tar Sage Appliances BCG820 som precis som de andra toppmodellerna presterar riktigt bra. Den är nästan lika bra som vinnaren när det kommer till olika malningsgrader, men den har ett minus och det är att den har en hög ljudvolym och är ganska stor och klumpig.

Vinnare i det här testet

Bäst i Hemmet

Publicerad

Bäst i Hemmet har testat ett gäng olika kaffekvarnar och hittat tre favoriter i olika kategorier! Vi presenterar dem här i samma ordning som de presenteras av Bäst i Hemmet.

Absolut bäst tycker testarna att Sage The Smart Grinder är. Det är en riktigt lyxig kaffekvarn som verkligen gör det den ska! Den är försedd med en tydlig LCD-skärm där du gör dina olika val gällande hur kaffet ska malas: lungo, filter, perkulator eller espresso. På skärmen visas hur grovt eller fint kaffet kommer malas och hur lång tid det kommer ta. Displayen visar också till hur många koppar det malda kaffet kommer räcka. Det finns också reglage för att ställa in detaljer i malningen så att du får ditt kaffe precis som du vill ha det. Sage kaffekvarn har egentligen bara en enda nackdel: det höga priset.

Den andra av Bäst i Hemmets favoriter är Colombia Gammaldags Manuell, som precis som namnet antyder är en manuell kaffekvarn i gammaldags stil. Den är riktigt snygg och blir utöver att fungera som kaffekvarn en inredningsdetalj. Kvarnen är som sagt manuell: vevar du åt ena hållet blir kaffet finmalet, vevar du åt andra blir det grövre. Att det bara går att mala i två olika lägen är något av en nackdel och gör att kaffet inte kan bli lika mångfacetterat som med en elektrisk kaffekvarn. Med rätt snits och takt blir kaffet hur som helst riktigt gott!

Till sist presenteras också en billigare kaffekvarn: Bodum Bistro Elektrisk Kaffekvarn. Bodums kaffekvarn är liten och kompakt och duger alldeles utmärkt om du helt enkelt bara vill kunna mala dina kaffebönor utan några finesser. Det finns inga förinställda alternativ för kvarnen, utan du måste själva hålla en knapp intryckt så länge du vill att kaffet ska malas. Locket är genomskinligt, så det är enkelt att hålla koll på hur finmalet kaffet blir under tiden. Det går rätt snabbt att få in snitsen, och resultatet blir jämnt och bra!

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

De verkliga kaffeälskarna köper egna kaffebönor och mal själva för önskat resultat. Råd & Rön har testat hela 18 stycken kaffekvarnar, med knivar och malskivor, från olika märken. Att rengöra en kaffekvarn tar tid och ska göras noga - gamla smulor ska inte ligga kvar i kvarnen. Och smulor blir det. Kaffet blir statiskt under malningen och blåser ut åt alla håll när du tar loss behållaren. Många tillverkare skickar med en liten pensel som du ska använda för att få bort kaffet. Just rengöringen var det knepigaste momentet med kvarnarna och många fick också låga betyg för detta. Krups, som blev bäst i test, har hela 17 olika malningsgrader och det finns kvarnar med ända upp till 40 grader. Krups fick 83 i betyg av 100 möjliga. Wilfa WSCG-2 tar andraplats och får 78 i betyg, medan DeLonghi KG79 får 74.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Helsingborgs Dagblad har tillsammans med testföretaget WiseGuide gått igenom åtta kaffekvarnar. De testade kaffekvarnarna har olika malverk, platta och koniska malskivor samt knivar. Om du vill ställa in önskad malningsgrad skall du välja en kvarn med malskivor. Helsingborgs Dagblad konstaterar att det är stora skillnader i kvalitet mellan de olika kaffekvarnarna. Vissa är bekväma och effektiva medan andra är plastiga och ostadiga.

Bäst i test med knapp marginal blir kaffekvarnen Wilfa Malt Kaffekvarn CGR-1. Den använder sig av koniska malskivor och konstruktionen är gedigen och effektiv. Wilfa är användarvänlig och väldigt enkel att använda. Det sammanlagda betyget blir 24/25 och den får maxbetyg i alla delkategorier utom en. Wilfa Malt Kaffekvarn CGR-1 har ett cirkapris på 800 kr.

På plats 2 hittar vi Cuisinart DBM8E med slutbetyget 23/25. Denna kaffekvarn är bäst på att göra finmalet kaffe och imponerar med genomtänkt utformning. Cuisinart har något lägre effekt än testvinnaren och har inga nivåmarkeringar för bönorna. Priset ligger på ca 700 kr.

Det finns ytterligare en kaffekvarn som får fina betyg. DeLonghi KG79 är både lätt och behaglig att använda. Den är dessutom begåvad med en säkerhetsspärr. Minuspoäng för den korta sladden. Betyget blir 21/25 och den kostar ca 700 kr.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat olika kaffekvarnar, i prislägen från 400 till 1200 kronor. Testet visar att flera av kvarnarna bullrar och är svåra att rengöra. Testvinnare blev Graef CM 80, som maler bäst och jämnast. Dessutom maler kvarnen den mängd man ställt in, vilket inte alla modeller gör. Det negativa som finns att säga om kvarnen är att den är onödigt högljudd och att det är svårt att rengöra alla delarna. Kaffekvarnen är enkel att montera och levereras med en bra bruksanvisning, den tar dock relativt stor plats! På testets andraplats, hamnade Krups GVX2. Det är enkelt att ställa in den, men det stämmer inte med inställda och angivna instruktioner. Den är svår att rengöra, eftersom den har så många delar och dessutom låter den för mycket vid användning. Man riskerar att spilla väldigt mycket med denna modellen. Dualit som hamnat på tredjeplats har en mycket bra bruksanvisning, men det är svårt att se dess inställningslägen. Även denna modellen har många delar och blir därför mycket svår att rengöra och dessutom blir det mycket spill! Observera att det kan fastna bönor i malverket!

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat kaffekvarnar med knivblad. Dessa modellerna är billigare än de med malskivor. Testvinnare blev Moulinex, som är en enkel kaffekvarn med knivblad. Den har en praktiskt konstruktion som gör att du snabbt förstår hur delarna ska sitta ihop. Locket fungerar som en på- och avknapp, och genom att trycka ner det maler du bönorna. Kaffet blir finmalet om man följer rekommenderad malningstid, trots att det bara finns ett läge på kvarnen. Däremot spiller man en hel del när man ska skruva locket och den är högljudd. Detta är en prisvärd kaffekvarn, trots att gummitassar och sladdförvaring saknas. Tefal, som hamnar på andra plats, levereras med två olika knivblad som maler kaffebönor, kryddor och nötter. Modellen är högljudd i början av malningen, men ljudet avtar ju mer bönorna har malts. Om du inte fyller kvarnen till max med bönor får du ett ganska finmalet kaffe, men annars blir resultatet ganska grovt. På tredjeplats hamnade Jula Menuette. Det är en liten och smidig kaffekvarn, med sladdförvaring. Dock glider kvarnen lätt iväg, då det saknas gummitassar. Det saknas dessutom en markering för maxkapacitet! Du kan inte få tillräckligt finmalet kaffe för en espresso med den här modellen.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson testar 8 kaffekvarnar för hemmet. Testvinnare blev Baratza Virtuoso, som främst passar dig med ett stort kaffeintresse. Kvarnen är i det närmaste professionell, men den är dyr! Den står stadigt, tack vare dess tyngd och knappar, samt vred är av hög kvalitet. Det är dock svårt att ställa in nivåerna. Den maler tyst och effektivt, dess prestation är på hög nivå, malningsfunktionen är bra och det färdigmalda kaffet blir som sammet. Designen är kompakt och sparsam, samt att kvarnen håller vad den lovar – den ger riktigt gott kaffe – men det finns skrymslen där smuts kan fastna och vissa delar är svåra att plocka bort för rengöring. På andra plats hamnade Wilfa med sin modell CGR-1. Det här är alternativet för dig som inte vill spendera för mycket pengar, men ändå få en bra kvarn. Den är lite krånglig att få igång och inställningarna står på tid, istället för koppar, vilket kan vara förvirrande. På tredjeplats hamnade KitchenAid Artisan 5KCG100. Detta är en modell som drar blickarna till sig, oavsett om man gillar utseendet eller inte. Dess malningsfunktion är tillfredsställande, men det blir inte tillräckligt finmalet för en optimal espresso. Under användning låter det ganska högt och priset är högt, i förhållande till vad man får.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.