HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
seniormobiler - Bäst i test

Test av seniormobiler

6 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 3:e September, 2018, Baserad på 2 experttester.

Utvecklingen inom mobiltelefoni går allt snabbare och idag ser de vanligaste mobiltelefonerna helt annorlunda ut än de gjorda för 10 år sedan. Iphones smartphones med touchfunktion förändrade spelreglerna helt! Numera producerar alla stora mobiltillverkare smartphones med virtuella tangentbord och de äldre enklare mobiltelefonerna blir allt ovanligare.

De flesta äldre personer efterfrågar dock en annan typ av mobiltelefon; man vill ha en enkel mobil med högt och tydligt ljud samt stora tangenter. Dessa mobiltelefoner kallas i de flesta fall för seniormobiler och är oftast betydligt billigare än smartphones. De allra enklaste seniormobiler har inte kamera, radio, gps eller webbläsare. Istället har man koncentrerat sig på att vara lättanvänd för äldre personer och personer med funktionshinder.

Bäst i test: Doro Phone Easy 621h

Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera seniormobilen Doro Phone Easy 621h. Det är en mycket användarvänlig mobil med ett högt och tydligt ljud. Telefonen är vikbar och skärmen lagom stor. Doro Phone Easy 621h är även utrustad med kamera, radio, bluetooth och 3G. Detta kan av vara underordnad betydelse för en del äldre konsumenter, men passar yngre pensionärer som handen i handsken.

Visa hela texten
Laddningsanslutning:
Micro-USB
Aux-kontakt:
Skärmstorlek:
2,4 "
Fysiskt tangentbord/nummersats:
Nummersats
Kamera:
Kommunikation:
2G, 3G, Bluetooth
Lagring:
Minneskortsläsare (microSD)
Batterikapacitet:
800 mAh
Funktioner:
FM-radio, Senioranpassad, Vikbar (clamshell)

Seniormobiler - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Mobiltelefoner

UPPDATERAD 23:e Oktober, 2019

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 18:e Juli, 2019

Elgrillar

UPPDATERAD 10:e Juli, 2019

Bärbar grill

UPPDATERAD 21:e Maj, 2019

Gasolgrillar

UPPDATERAD 15:e April, 2019

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat sex olika mobiltelefoner som passar äldre personer, seniorer. De flesta människor har moderna mobiltelefoner, men de äldre behöver enkla och tydliga produkter utan massa finesser. Aftonbladet ställer upp ett antal krav för seniormobiler. De skall ha stora och tydliga tangenter, lättläst skärm, hög ringsignal och skall kunna anslutas till hörapparater. Däremot behöver inte telefonen ha radio, gps, webbläsare och 4G, även om vissa äldre föredrar dessa funktioner.

Bäst i test är en mobiltelefon från den svenska tillverkaren Doro. Deras modell Doro Phone Easy 621h får betyget 4 plus av 5 möjliga. Telefonen har ett högt och tydligt ljud. Skärmen är tydlig och mobilen är vikbar. Batteritiden är klart godkänd och mobilen är utrustad med ”moderniteter” som 3G, kamera, radio och bluetooth. Doro Phone Easy 621h har för närvarande ett pris på ca 1300 kr.

Tre seniormobiler delar på andraplatsen om man skall gå efter Aftonbladets betyg. De tre mobiler som erhåller betyget 3 plus av 5 möjliga är Amplicomms Powertel M7000, Doro Liberto 820 och Swisstone BBM320. Den förstnämnda Amplicomms är en vikbar telefon som endast innehåller det viktigaste. Doro Liberto 820 är mer av en smartphone och passar yngre pensionärer som vill ha kampera och gps. Swisstone BBM320 är bästa budgetvalet och kostar endast 348 kr.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har kikat närmare på sex ”stora” mobiltelefoner eller seniormobiler som vissa kallar det. Dessa är främst anpassade för äldre personer eller funktionshindrade. Seniormobilen är perfekt för dig som vill hålla kontakten med vänner och bekanta samtidigt som den fungerar som trygghet vid eventuellt olycksfall.

Ljud & Bilds favorit bland seniormobiler är Doro 612. Denna telefon är vikbar och har många användbara funktioner som exempelvis ändring av textstorleken. Doro 612 har en stor skärm och är enkel att komma igång med. Behöver du moderniteter som radio, kamera och spel så finns de installerade på mobilen. Doros telefon är utrustad med ICE(nödinformation) som kan vara bra vid en olycka. Enda nackdelen är den något höga prislappen på ca 1700 kr.

Tvåa i testet blir en annan seniormobil från Doro. Modellen Doro 715 är ett liten smidig telefon med flera praktiska detaljer. Mobilen är lätt räfflad vilket ger ett bra grepp. Knapparna är något mindre än testvinnarens och sitter dessutom tätare. Dora 715 kommer med ficklampa, ICE och en SOS-knapp. Den har samma pris som ovanstående modell, 1700 kr.

På plats nummer tre hittar vi MyPhone 5300 Forte som är en enkel och tydlig mobil med endast det viktigaste. Den har stora och väl separerade knappar. Dessa låter med röstbekräftning vilket kan vara smart för de som har nedsatt syn. MyPhone har skydd för vatten och damm. Minuspoäng för att den saknar en SOS-knapp. Priset ligger på drygt en tusenlapp.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.