HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av cykelpumpar

fritid uppdaterad 17:e Maj, 2018, Baserad på 3 experttester.

Sveriges längsta cykelled är ungefär 950 mil och löper genom hela landet. Sverige har ett mycket vackert landskap att cykla i! Men ska cykelturen bli behaglig bör man ha rätt lufttryck i däcken och enklast är det att förvara en portabel minipump i väskan. Men pumpar man cykeln hemma, är en större fotpump ett bättre val, då den är mest effektiv och mest bekväm att använda – och då får man också ofta en lufttrycksmätare som visar när rätt lufttryck är uppnått! I huvudsak finns tre olika typer av ventiler: Presta (racercykel), Schrader (mountainbike) och Dunlop (standardcykel). Man bör veta vilken typ av ventil cykeln har innan man köper en pump, så att det är kompatibla med varandra.

Test.se rekommenderar

Lezyne Pressure Drive Handpump - bäst i test bland Cykelpumpar 2024
Lezyne Pressure Drive Handpump, bäst i test.

Lezyne Pressure Drive Handpump - På Test.se har vi valt att rekommendera handpumpen Lezyne Pressure Drive, som också blev testvinnare hos GP år 2013. Lezyne är ett amerikanskt företag som har lanserat cykelprodukter över hela världen sedan år 2007. En av deras specialiteter är cykelpumpar av hög kvalitet. Lezyne Pressure Drive är en elegant, kompakt pump som också är fjäderlätt. Den är tillverkad i aluminium och har ett munstycke som passar både Presta- och Schraderventiler. Läs mer

Cykelpumpar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Cykelhjälm

UPPDATERAD 24:e September, 2020

Elcykel

UPPDATERAD 17:e September, 2020

Cykelhjälmar för barn

UPPDATERAD 16:e September, 2020

Cykellampor

UPPDATERAD 4:e Oktober, 2019

Cykellås

UPPDATERAD 4:e Oktober, 2019

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aktiv Träning

Publicerad

Aktiv Träning har testat 26 bra cykelprylar som säkert kan spara in en taxiresa eller två i sommar. Här tittar vi närmare på cykelpumparna! Det finns minipumpar som t.ex inte alls klarar av att fylla racerdäcken med ett tillräckligt högt tryck och pumpar som är otillräckliga när det gäller att fylla MTB-däcken med luft så att de blir farbara. Dessutom visar testet att det finns såväl ergonomiskt väldesignade pumpar, som rena nitlotterna. Därför gäller det att man väljer pump med omsorg! Bäst i test är Specialized Air Tool Road Polished som har en snygg, klassisk design och den ger ett bra kvalitetsintryck. Intrycket kvarstår när man använder pumpen: den är enkel och effektiv att hantera. Det är inga problem att pumpa in ett högt tryck i slangen, även om det krävs rätt många pumpslag för att åstadkomma det, vilket gör att pumpen passar bäst till racercykeln. Pro Carbon Minipump Team är en extremt liten och lätt pump som är förvånansvärt enkel att hantera. Pumpen har en smart detalj - en magnet som håller fast pumpmunstycket vid ventilen. Dess storlek gör att även denna pump passar bäst till racercykeln och förmågan att leverera tryck imponerar! Sist, men inte minst, Topeak Peakini II, som fick samma betyg som Pro Carbon, tar tredjeplats på listan och är en gedigen pump som bevisar att bra funktionalitet inte behöver vara dyrt. Dess T-formade handtag gör att det går snabbt att pumpa, utan minsta risk att klämma fingrarna. Trots att den stora pumpkammaren levererar massor av luft per pumpslag är det svårt att få ett högt tryck i slangen. Den fungerar bra till MTB:n.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP har testat cykelpumpar i olika kategorier – golvpumpar, minipumpar, klassiska pumpar och en gaspump. De dyraste pumparna var bäst bland golv- och minipumpar, och bland klassiska pumpar var det en lite billigare modell som vann. Utbudet av cykelpumpar är stort och priset kan variera enormt. Högst betyg i hela testet och i sin egen kategori, fick Lezyne Pressure Drive (Handpump) som också är den överlägset dyraste pumpen i kategorin. Pumpen kostade 390 kronor och är mycket effektiv. Pumpen är suverän, smidig och sitter riktigt bra på ett smart fästanordning med kardborrband. Testpanelen hade inget negativt att säga om pumpen. På andraplats i testet hamnade Lezyne Allor Floor DR Fotpump. Denna pumpen kostade 699 kronor och snabb, har ett bra fotstöd och en ”perfekt urtavla”. Pumpen har en klassisk design och känns rejäl, men munstycket var svårt att använda på en prestaventil. Fördelen med en fotpump är att man sparar på ryggen! Syncros tog tredjeplats med Minipump HP 1,0. Denna pump kostar 279 kronor och pumpar bra, är lättarbetad och en bra lösning för alla ventiler. Däremot är pumpen svår att ta isär och känns lite krånglig för den oinvigde.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Sveriges landskap är verkligen anpassat för cykling med vacker och omväxlande natur och många bra cykelvägar. Men innan man ger sig ut på cykeltur bör man se till att ha tillräckligt med luft i däcken, då man får en bekväm och lättrullad cykel. Smartson har testat åtta cykelpumpar med olika pumpteknik och storlek. Bäst i test blev fotpumpen Topeak Joe Blow Max II, som kostar ca 300 kronor och väger 1350 gram. Pumpen är utrustad med en tryckmätare, men den är relativt svåravläst – lågt placerad och med små siffror. I övrigt erbjuder pumpen en bekväm arbetsställning med bra pumphöjd. Det är enkelt att montera munstycket på ventilen och det finns en bra upphängningsmöjlighet för pumpslangen! På testets andraplats hamnade Quicker X-Treme, som kostar kring 180 kronor och väger 148 gram! Detta är en minipump som är både robust och tålig. Det gummerade handtaget erbjuder ett bra grepp och det medföljer ett ramfäste. Pumpen erbjuder ett effektivt luftflöde i både in- och utgående rörelse. Det är krångligt att byta mellan olika munstycken, plus att det saknas ett skydd för munstycket. Sjösala Stålpump kostar endast 60 kronor och har tagit tredjeplats i testet. Pumpen är tillverkad i hållbart stål och är enkel att använda. Den fungerar fint att använda både hemma och på cykelturen! Däremot är den svår att hålla stadig och det är svårt att hitta en bekväm arbetsställning, samt att den inte passar till Schraderventil.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"