VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 30 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Cykelpump bäst i test 2024

Har du en cykel kommer du att behöva pumpa däcken med jämna mellanrum. Det gör du bäst med en cykelpump. Det finns många olika att välja mellan – här hjälper vi dig att hitta en cykelpump som är bäst i test.

  • Typ av cykelpump. 
  • Handtag.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner


Bäst i test Test.se logo
Topeak
Topeak Peakini II handpump
Topeak Topeak Peakini II handpump - Test
Bäst i test Test.se logo
Topeak
Topeak Peakini II handpump
Populär handpump
 Tredje plats på test hos Aktiv Träning 2015.
Minipump.
T-formad handtag.
Enkel att använda.

Vi har valt att rekommendera Topeak Peakini II handpump. 

I ett äldre test hos Aktiv Träning kom den på tredje plats. Enligt dem är det en gedigen pump som bevisar att bra funktionalitet inte behöver vara dyrt. Dess T-formade handtag gör att det går snabbt att pumpa, utan minsta risk att klämma fingrarna. Trots att den stora pumpkammaren levererar massor av luft per pumpslag är det svårt att få ett högt tryck i slangen. Den fungerar bra till MTB:n.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av cykelpump, bäst i test.
Pumpa dina cykeldäck med en cykelpump som är bäst i test.

Köpguide cykelpump

Sveriges längsta cykelled är ungefär 950 mil och löper genom hela landet. Sverige har ett mycket vackert landskap att cykla i! Men ska cykelturen bli behaglig bör du ha rätt lufttryck i däcken. Det får du genom att pumpa däcken med en cykelpump – här hjälper vi dig att välja rätt variant. 

Välj mellan portabel minipump och fotpump

och enklast är det att förvara en portabel minipump i väskan. Men pumpar man cykeln hemma, är en större fotpump ett bättre val, då den är mest effektiv och mest bekväm att använda – och då får man också ofta en lufttrycksmätare som visar när rätt lufttryck är uppnått! 

Olika typer av ventiler

I huvudsak finns tre olika typer av ventiler: Presta (racercykel), Schrader (mountainbike) och Dunlop (standardcykel). Man bör veta vilken typ av ventil cykeln har innan man köper en pump, så att det är kompatibla med varandra.

Läs också: Test av cykellås

Läs också: Test av cykellampa


Några experttester vi har läst 

Aktiv Träning (2015) 

Aktiv Träning har testat 26 bra cykelprylar som säkert kan spara in en taxiresa eller två i sommar. Här tittar vi närmare på cykelpumparna! Det finns minipumpar som t.ex inte alls klarar av att fylla racerdäcken med ett tillräckligt högt tryck och pumpar som är otillräckliga när det gäller att fylla MTB-däcken med luft så att de blir farbara. Dessutom visar testet att det finns såväl ergonomiskt väldesignade pumpar, som rena nitlotterna. Därför gäller det att man väljer pump med omsorg! Bäst i test är Specialized Air Tool Road Polished som har en snygg, klassisk design och den ger ett bra kvalitetsintryck. Intrycket kvarstår när man använder pumpen: den är enkel och effektiv att hantera. Det är inga problem att pumpa in ett högt tryck i slangen, även om det krävs rätt många pumpslag för att åstadkomma det, vilket gör att pumpen passar bäst till racercykeln. Pro Carbon Minipump Team är en extremt liten och lätt pump som är förvånansvärt enkel att hantera. Pumpen har en smart detalj - en magnet som håller fast pumpmunstycket vid ventilen. Dess storlek gör att även denna pump passar bäst till racercykeln och förmågan att leverera tryck imponerar! Sist, men inte minst, Topeak Peakini II, som fick samma betyg som Pro Carbon, tar tredjeplats på listan och är en gedigen pump som bevisar att bra funktionalitet inte behöver vara dyrt. Dess T-formade handtag gör att det går snabbt att pumpa, utan minsta risk att klämma fingrarna. Trots att den stora pumpkammaren levererar massor av luft per pumpslag är det svårt att få ett högt tryck i slangen. Den fungerar bra till MTB:n.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Att använda en cykelpump är enkelt. Du trycker fast pumphuvudet på däckets ventil och pumpar.
  • Hur hår cykeldäcket ska pumpas står på sidan av däcket. Cykeln rullar som bäst när däcken har maximalt tryck.
Innehållsförteckning

Innehåll