HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
kuddar - Bäst i test

Test av kuddar

15 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 31:e Augusti, 2020, Baserad på 5 experttester.

För att sova gott är det lika viktigt att välja rätt kudde som att välja rätt madrass! Fel kudde kan nämligen motarbeta madrassens kvaliteter. Fundera på följande frågor innan du väljer kudde: Ligger du bäst med huvudet högt eller lågt? Ligger du oftast på sidan, ryggen eller magen? Vilket innehåll ska kudden ha (t. ex. dun, fjädrar, fibrer eller skum)? Kuddens grundform är det allra viktigaste; den ska behålla stödet utan att sjunka ihop när du sover. Om formen inte känns bra rör man på sig mer i sömnen för att hitta ett bekvämt läge, vilket gör att sömnen störs. Tänk också på att ju hårdare madrass du har desto högre kudde behöver du. Detta beror på att kroppen (axlar och höft) inte sjunker in i madrassen på samma sätt som med en mjuk madrass.

Bäst i test: Jensen Perfect Pillow

Testresultat
Hem & Hyra 2016
Fyllningen kan anpassas Tål upprepad tvätt Utmärkt tryckavlastning
Dyr
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera Perfect Pillow från Jensen, som också blev testvinnare hos Hem & Hyra 2016. Kudden är fylld med tusentals av Comforel Allerban fiberkulor som formar sig efter huvudet och man kan själv anpassa höjden och spänsten på kudden genom att ta ut en del av fyllningen. Fiberkulorna behåller sin spänst i lång tid och de tål dessutom upprepad tvätt. Efter tvätt är det dock viktigt att skaka kudden och slå den lätt. Den tål också att torktumlas.

Visa hela texten
Fyllning:
Bollfiber i polyester
Yttertyg:
Bomull
Tvättråd:
Maskintvätt 60°, torktumlas på låg värme
Storlek:
50 x 60 cm

Köp den till detta pris idag:

Sova
Möjlighet till delbetalning14 dagars ångerrätt

Kuddar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Madrasser

UPPDATERAD 29:e Juni, 2020

Sängar

UPPDATERAD 28:e April, 2020

Luftmadrasser

UPPDATERAD 12:e September, 2019

Underlakan

UPPDATERAD 4:e April, 2014

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst i Hemmet

Publicerad

Bäst i hemmet har gjort en sammanställning av deras favorit-kuddar och delat ut betyg från ett till fem. Kudden med högst betyg, fem av fem möjliga, fick Mille Notti med modellen Mondo. Det är en lyxig och högkvalitativ kudde som är både luftig och spänstig. På andra plats kom EngmoDuns kudde Cecilia, vilket är varumärkets mest populära kudde. Den är uppbyggd av tre olika kammare för maximal komfort. Kudden som kom på tredje plats heter Astrid, och kommer även den från EngmoDun. Det är en kudde som kommer i flera olika storlekar och fasthet så att alla ska kunna hitta den optimala kudden. 

Vinnare i det här testet

Bäst i Hemmet

Publicerad

Bäst i Hemmet har låtit ett gäng helt vanliga konsumenter testa kuddar i hopp om att hitta den som är skönast att sova på. Vad som är skönt eller inte är förstås högst individuellt, men Bäst i Hemmet lyckades ändå få fram tre favoriter.

Bäst i test blev Mondo Dunkudde. Den är stoppad med anddun som ser till att kuddens temperatur stämmer överens med användarens kroppstemperatur. Kudden kändes luftig och spänstig, och den höll formen riktigt bra. Testarna hittade ingenting särskilt att anmärka på – det här är helt enkelt en riktigt bekväm kudde! Den är dessutom certifierad av IDFL, vilket garanterar att dunet har plockats på ett humant sätt. Kudden är rekommenderad av Astma & Allergiförbundet.

Testets näst bästa kudde är Høie Hotel, en syntetkudde som är lagom fluffig och inte överdrivet studsig. Eftersom kuddarna inte testades mer än ett par dagar av varje person kan testet inte svara för hur kudden ser ut och känns efter ett år, men under den tid den användes upplevde testarna att den höll formen bra. Høie Hotel känns inte riktigt lika lyxig och härlig som Mondo Dunkudde, men är en självklar andraplatstagare.

Som tredje kudde har Bäst i Hemmet valt att lyfta fram en budgetvariant, Filip Medelhög från Hemtex. Den har lagom mycket fyllning, men måste puffas upp lite emellanåt. Det är en prisvärd kudde som varken gör testarna besvikna eller särskilt imponerande. Skön, men inte extraordinär på något sätt.

Vinnare i det här testet

Hem & Hyra

Publicerad

Du sover bäst på den dyraste kudden, men det finns ett prisvärt alternativ med nästan lika god komfort - visar Hem & Hyras test av åtta kuddar. Det är lika viktigt att välja rätt kudde, som att välja rätt säng, för en god natts sömn. Mest betydande är kuddarnas tryckavlastande förmåga och hur de formar sig efter huvudet. De bör också reglera fukt och värme bra. Fyra av kuddarna i testet har en fyllning av dun eller fjädrar och fyra av dom har ett innehåll av syntetiskt material. Det är den dyraste kudden från Jensen som kniper förstaplatsen. Den formar sig mycket väl kring huvudet och ger en utmärkt tryckavlastning. Kudden har även bra fukt- och värmetransport! Men för halva priset ligger man nästan precis lika bra på SOVA-kudden, Basic, om man föredrar och tål en fyllning av dun. Kudden formar sig bra och ger bra tryckavlastning. Dessutom är dess fyllning av dun allergibehandlad. På testets tredjeplats hamnar bollfiberkudden från Höie of Scandinavia, Exclusive - ett prisvärt alternativ. Fyllningen i kudden kan anpassas och kudden ger bra stöd och tryckavlastning.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

En bra kudde är lika viktig för sömnen som en bra säng. Men det är svårt att veta vad man får när man köper sin kudde. Testfakta har testat åtta olika märken! Kombinationen mellan kudde och säng måste stämma för att sovställningen ska bli rätt och musklerna i nacken ska kunna slappna av. Fel kudde kan leda till spänningar i rygg och nacke, samt ge huvudvärk. Kuddarna från Åhléns och Mio har samma fyllnadsvikt och anges båda vara höga, men vilohöjden skiljer över 2,5 centimeter om man ligger på sidan. Ett par centimeter är en jättestor skillnad när det gäller kuddar. Testet visar också att det är skillnader på kuddarnas tryckavlastande förmåga, hur väl de transporterar bort fukt och hur bra de håller formen när man tvättar dem. Att kuddarna tryckavlastar och sprider huvudets tyngd över en större yta är viktigt för att det ska kännas bekvämt.
Det är kudden Höie som blir bäst i test. Kudden håller formen bäst, har en bra tryckavlastning och leder också bort fukt, samt andas bra. På andraplats hamnar Dagg Hög från Mio som också håller formen bra, samt har en bra andningsförmåga. Kungsängens kudde tar tredjeplats och har bäst andningsförmåga, men dessvärre håller den formen sämre.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Tovig och knölig eller mjuk och skön – skillnaderna på hur kuddar klarar av att tvättas är stor. I Icakurirens test får endast sex av tio kuddar godkänt. Sämst i testet är Sängjättens kudde Relax, som kändes sladdrig efter tvätt, och den fluffiga fyllningen av bollfibrer förvandlades till hårda och kompakta bollar. Fem av kuddarna i testet krympte ca fyra procent, vilket resulterar i en helt annan form. Det är kudden Notti Varese från Mille som blir testets vinnare. Kuddens stoppning består av 70 % flossflake och 30 % bollfibrer. Kudden har fått märkningen ”Öko-tex”. Öko-Tex är ett oberoende test- och märkningssystem som visar att tyget och tråden är fri från kemikalier som kan vara skadliga för huden. Varese krymper knappt något och är sig helt lik efter tvätt. Efter Mille Notti Varese kommer flera kuddar med samma slutbetyg, men på delad andraplats finner vi Sweet Dream och kuddarna från Åhlens och Sova. Norsk Dun Sweet Dream Medel är väldigt prisvärd och tillverkad i 100 % mikrofiber, men krymper 3,5 % på längden efter tvätt. Åhléns kudde Dunella är tillverkad av 70 % fossfill och 30 % bollfiber. Kudden krymper dessvärre 4 % på längden efter tvätt, men fyllningen påverkas inte mer än att kudden blir högre.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.