VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 2 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Kontinentalsäng – bäst i test 2024

Med en bekväm och följsam kontinentalsäng ökar du chanserna till en god natts sömn. Läs mer om kontinentalsängar och se vilken som är bäst här.

Vi har jämfört
 • Om sängarna finns i olika fastheter.
 • Storlek på sängarna.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bästa premium Test.se logo
Carpe Diem
Härmanö
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Carpe Diem
Härmanö
Lyxig kontinentalsäng för bästa stöd och avslappning.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Finns i tre fastheter; original, cloud, sensation.
Storlek: 160 x 200 cm - 210 x 210 cm.
Med ett särskilt utvecklat fjädersystem.
Finns i flera olika färger.

Hos det svenska premiumvarumärket Carpe Diem Beds hittar du högkvalitativa sängar med en känsla av lyx. Alla sängar från Carpe Diem byggs för hand på den svenska västkusten, och alla material som används är noggrant utvalda. Målsättningen för Carpe Diem är att skapa innovativa och följsamma sängar med en skandinavisk design.

Härmanö är en omtyckt kontinentalsäng från Carpe Diem. Sängen är utrustad med ett särskilt fjädersystem utvecklat av Carpe Diem själva, vilket ska ge dig en den bästa möjliga avlastningen. Den har även ett så kallat Contour Pocket System som följer din kropps konturer för att ge stöd och avslappning. I basen av sängen finns ett 13 centimeter tjockt tryckavlastande lager. När du köper Härmanö kontinentalsäng får du också med en premium bäddmadrass. Sängen är 44 centimeter hög om man räknar bort bäddmadrass och ben.

Denna kontinentalsäng finns i flera olika fastheter och storlekar för att det ska finnas någonting som passar för alla. Du kan även välja vilken färg du vill ha på din säng, om du vill ha ben eller inte och om en sänggavel ska vara inkluderad.

 • Butiker & priser
 • Priser för Carpe Diem Härmanö
  • Sova
   SE PRISET

Bästa bekväma Test.se logo
Emma
Emma Diamond Kontinentalsäng
Bästa bekväma
Bästa bekväma Test.se logo
Emma
Emma Diamond Kontinentalsäng
Lyxig kontinentalsäng med testvinnande och ergonomisk resårmadrass.
Testvinnande madrass hos Testfakta 2022.
Fem olika komfortzoner.
Storlek: 140 x 200 cm – 180 x 200 cm.
Tre olika färger.
Ben i ek.
100 nätters provsömn.

Emma är ett företag som har som mål att förbättra hela världens sömn. Företaget grundades i Tyskland 2005 och finns idag i över 20 länder. Som enda företag i Sverige erbjuder de 100 nätters provsömn på alla deras madrasser och nöjda kunder har blivit av med både ryggproblem och sömnsvårigheter.

Emma Diamond Kontinentalsäng har en madrass som utsågs till bästa resårmadrass hos Testfakta i deras oberoende laboratorietest om resårmadrasser. Emma Diamond resårmadrass fick betyget 8 av 10, uppvisade bra resultat av de ergonomiska testerna och uppfyllde kraven för alla tre viktklasser.

Sängen beskrivs som en lyxig kontinentalsäng och en stilren och bekväm sänggavel och bäddmadrass ingår. Du kan välja mellan två olika bäddmadrasser – temperaturreglerande Emma Diamond Bäddmadrass eller den vändbara Emma Flip Bäddmadrass. Resårmadrassen är dynamisk för extra stöd och högsta komfort med fem olika komfortzoner och 300 pocketresårer som ger dig en ergonomisk sovupplevelse. Sängbotten har en dynamisk fjädring som ger ett extra bra stöd och är i harmoni med madrassen.

Kontinentalsängen finns i färgerna mörkgrå, ljusgrå och beige och du kan välja mellan svarta eller naturfärgade ekben. Den är lätt att montera och kommer i sju delar – sänggavel, sängbotten, madrass, bäddmadrass, madrasskydd och ben. Sängen är testats både under utvecklingen och vid produktionen och både madrass och bäddmadrass är OEKO-TEX® Standard 100-certifierade.

 • Butiker & priser

Populärt val Test.se logo
Jensen
Jensen Ambassadör Kontinentalsäng
Populärt val
Populärt val Test.se logo
Jensen
Jensen Ambassadör Kontinentalsäng
En bekväm och elegant kontinentalsäng med dubbla madrasser tre lager fjädring.
Topplacerad på test hos Testfakta 2021.
Populärt val hos Sova.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Finns i tre fastheter: medium, fast, medium/fast.
Storlek: 160 x 200 cm – 210 x 210 cm.
Finns i 8 olika färger.
Fjädring i tre lager.
Anpassar sig efter kroppen.
Elegant design.
25 års garanti mot ram- och fjäderbrott.

Norska Jensen är ett sängvarumärke som grundades 1947 och som i över 70 år sökt efter den perfekta viloytan. Idag är de marknadsledande inom sängar och madrasser. De tillverkar Svanenmärkta sängar med fokus på hög kvalitet och har ett stort utbud av olika sorters sängar.

Jensen Ambassadör Kontinentalsäng är en toppsäljande säng bland kontinentalsängarna hos sängbutiken Sova. Det är också en av Jensens mest kända produkter och sängen lanserades 1996. Du kan välja mellan olika fastheter på respektive sida av sängen och då mellan medium, fast och medium/fast. På sängarna upp till 180 i bredd är liggytan hel vilket gör att det inte blir några hårda kanter i mitten. Sängen har dubbla madrasser och tre individuella Jensen Pocket-fjädersystem. Mellanmadrassen är utrustad med Jensens mest flexibla fjädersystem som kontinuerligt anpassar sig efter kroppen. Madrassen är mjuk över hela ytan och de fastare zonerna ger först stöd när kroppen sjunker djupare ner i den. Bottenmadrassen är också gjord av ett dubbelfjädrande pocketsystem som ger både en stabil och skön säng. Det ingår även en nio centimeter tjock bäddmadrass.

Du kan välja en sömlös textillösning som gör att hela ramen täcks. Sängen har fyra ben istället för åtta som annars är vanligast vilket ger ett mer elegant uttryck. Du kan välja mellan åtta olika färger vilket gör att du kan få en säng som matchar ditt hem perfekt. Kontinentalsängen finns i storleken 160 x 200 centimeter till 210 x 210 centimeter.

 • Butiker & priser

Bästa ergonomiska Test.se logo
Tempur
Tempur Promise Kontinentalsäng
Bästa ergonomiska
Bästa ergonomiska Test.se logo
Tempur
Tempur Promise Kontinentalsäng
Bekväm kontinentalsäng som anpassar sig efter din kropp.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Populärt val hos Sova.
Finns i tre fastheter; original, cloud, sensation.
Storlek: 80 x 200 cm - 180 x 210 cm.
Anpassar sig efter din kropp.
Finns i flera olika färger.

Tempur är ett varumärke som är utvecklat av riktiga sömnexperter, och i deras utbud finns bland annat madrasser, kuddar och sängar. Produkterna som tillverkas av Tempur är tryckavlastande för att ge en unik och bekväm sovupplevelse. I Tempurs madrasser och kuddar finns ett särskilt framtaget material – som från början är inspirerat av ett material producerat av NASA för att använda i säten för rymdfärder. NASA:s material förfinades sedan av danska forskare, och år 1990 kom man med idén att det här nya materialet skulle vara perfekt att sova på. Därmed föddes varumärket Tempur.

Med kontinentalsängen Tempur Promise får du en säng som anpassar sig perfekt efter din kroppsform och vikt. Sängen har en så kallad öppen cellstruktur, vilket innebär att din kroppsvikt fördelas jämnt. Det innebär i sin tur att du får den bästa möjliga avlastningen för din kropp.

För att det ska finnas någonting som passar för alla kommer denna kontinentalsäng i tre olika fastheter; original, cloud och sensation. Sängen finns i olika storlekar där den minsta är 80 x 200 centimeter och den största är 180 x 210 centimeter. Dessutom finns det ett urval av färger att välja mellan.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tempur Promise Kontinentalsäng
  • Sova
   SE PRISET
  • TEMPUR
   SE PRISET

Ytterligare läsning


Köpguide

Vad är en kontinentalsäng?

De flesta har säkert hört talas om kontinentalsängar, men vad är egentligen en kontinentalsäng? Grunden består av flera resårbottnar och ovanpå det ligger en bäddmadrass, som likt en kontinent, breder ut sig över hela sängen. Till skillnad från traditionella dubbelsängar som har två olika bäddmadrasser. Detta antyder förstås att kontinentalsängar alltid är av dubbelsängsmodell, men så är inte fallet. Kontinentalsängar kommer i alla storlekar, de som har funktionen med tre resårbottnar kallas per automatik kontinentalsängar.

Eftersom en kontinentalsäng är uppbyggd i flera lager gör det att sängen blir högre än en traditionell ramsäng. Detta kan vara skönt när man ska ta sig upp på morgonen, speciellt om du har led- eller ryggbesvär. De olika lagren har olika egenskaper vilket gör att kontinentalsängarna har mycket hög komfort, de är följsamma mot kroppen men har fortfarande stadga.

Kontinentalsängens olika lager

Lagret längst ner i en kontinentalsäng består av en sängbotten som kan fyllas med olika typer av polyester som ger stadga, eller pocketresårer som är mer följsamma.

Mellanlagret är resårmadrassen vilket oftast kallas det viktigaste lagret. Om sängen är mjuk eller hård avgörs nämligen av resårmadrassen, det är den som avgör hur mycket tryckavlastning sängen ger. Det är också resårmadrassen som kan delas in i olika zoner för att få en mer skräddarsydd sovupplevelse.

Det översta lagret är bäddmadrassen som sprids över sängen. Bäddmadrassen förhöjer upplevelsen och ger extra komfort. Har du en resårmadrass med mycket fasthet, kan du med en mjuk bäddmadrass kombinera det bästa av två världar. Bäddmadrassen skyddar också resårmadrassen och det är den som bäddas med lakan.

Även om dubbelsängar av kontinental-modell har en gemensam botten och bäddmadrass, kan du ändå välja olika hårdhet på olika sidor av sängen. Vissa tillverkare har också möjlighet att dela in sängen i olika zoner så att du exempelvis kan få mer stadga i madrassens övre eller nedre del. Med en dubbelsäng av denna typ slipper ni också den obehagliga skarven som annars blir i en vanlig dubbelsäng.

Fördelar med en kontinentalsäng?

 • En kontinentalsäng är i regel lite dyrare än traditionella ramsängar, men i gengäld får du en säng som är riktigt behaglig att sova i. Det är inte för intet som kontinentalsängar har blivit riktigt populära - man sover helt enkelt oslagbart skönt i dem.
 • Eftersom det går att anpassa kontinentalsängens mjukhet och fasthet, är det en säng som passar alla oavsett kroppstyp eller förutsättningar. De många lagren ger ett ökat fjäderdjup vilket medför att trycket på kroppen minskar.
 • Kontinentalsängen är också högre än traditionella sängar, är det mycket lätt att komma i och ur sängen. Detta kan vara särskilt skönt om du exempelvis lider av rygg- eller ledbesvär.
 • Det är många som tycker att kontinentalsängar är det snyggaste alternativet till sovrummet. De ser maffiga och lyxiga ut och ger en exklusiv och stilren hotell-känsla. Många använder kontinentalsängen utan huvudgavel, men de flesta tillverkare har även huvudgavlar i sitt sortiment som matchar sängarna.
 • När du köper en kontinentalsäng är allt inkluderat; ben, botten, madrass och bäddmadrass. Det är bekvämt att få en komplett säng och slippa köpa varje del separat.
 • Kontinentalsängar har i regel lite längre livslängd eftersom resårmadrassen kan vändas.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En kontinentalsäng har flera bottnar vilket ger bättre följsamhet och att dubbelsängarna inte får någon skarv i mitten. Det gör också att sängen blir högre än vanliga ramsängar.
 • En kontinentalsäng minskar trycket på kroppen tack vare att de har flera bottnar. Detta kan vara bra för dig som upplever ramsängar som hårda eller stumma. Dessutom är de högre än ramsängar vilket gör dem lättare att komma i och ur.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa premium:
Carpe Diem Härmanö

Du kanske även är intresserad av: