VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa 160-sängen 2021

Vid köp av en ny säng är det många faktorer som ska tas hänsyn till. Detta inte minst om du ska köpa en dubbelsäng. Läs mer i vår sammanställning av 160-sängar och få tips på tre populära modeller.

Vi har jämfört
 • Om sängarna finns i olika fastheter.
 • Om sängen finns i olika färger.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bästa ramsäng logotype
Mi Dormani
Turin
Bästa ramsäng
Bästa ramsäng
Mi Dormani
Turin
Prisvärd och populär ramsäng med 25 års garanti.
Topplacerad hos Testfakta.
Storsäljare hos Sängjätten.
Finns i en fasthet.
Välj mellan fem olika färger.
Med pocketresår.
Hela 25 års garanti.

Mi Dormani är en populär serie sängar från Sängjätten. Sängjätten startade sin verksamhet i Göteborg i början av 1990-talet, när man var först i landet med att öppna en specialbutik för just sängar. I Sängjättens serier, inklusive i Mi Dormani-serien, har fokus sedan dess legat på att skapa ett brett utbud av sängar för att det ska finnas någonting för alla smaker.

Mi Dormani Turin är en populär ramsäng som är en av Sängjättens storsäljare. Sängen har dessutom fått positiva omdömen i ett jämförande test utfört av Testfakta. Turin är en fast säng med pocketresår som har en följsam axelzon för bästa bekvämlighet. Sängen passar bland annat bra för dig som sover ofta på mage.

Denna ramsäng kommer i flera olika storlekar – bland annat 160 x 200 centimeter. För att du enkelt ska kunna hitta ett alternativ som passar för ditt sovrum finns här även fem olika färger att välja mellan. Om du väljer att köpa Mi Dormani Turin får du hela 25 års garanti.

 • Butiker & priser
 • Priser för Mi Dormani Turin

Bästa kontinentalsängen logotype
Sverigesängen
Sverigesängen Båstad
Bästa kontinentalsängen
Bästa kontinentalsängen
Sverigesängen
Sverigesängen Båstad
En bästsäljande kontinentalsäng som med komplett tillbehörspaket.
Bästsäljare hos Sängjätten.
Finns i två olika fastheter.
Välj mellan två olika färger.
Komplett sängpaket.
Svensktillverkad säng.
Tvättbart bäddmadrassöverdrag.

Sverigesängen Båstad är en svensktillverkad kontinentalsäng. Du får ett komplett sängpaket där huvudgavel, gavelkuddar, bäddmadrass och sängben ingår. Sängen kommer i fastheterna medium eller fast och går att kombinera då mellanmadrassen består av två kassetter.

Den här snygga kontinentalmadrassen har en resårbotten med åtta centimeter hög träram och en tretton centimeter hög bonellresår. Resårmadrassen av pocketresår är av hög kvalité med fjädrar som är individuellt inkapslade. Sängens sidor och hörn är förstärkta för att få en bättre stabilitet. Den fem centimeter tjocka bäddmadrassen har en kärna av kallskum och microfiber. Du kan tvätta bäddmadrassens överdrag i 30 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sverigesängen Båstad

Bästa ställbara säng logotype
Tempur
Promise
Bästa ställbara säng
Bästa ställbara säng
Tempur
Promise
En omtyckt säng som ger kroppen optimalt stöd och komfort.
Omtyckt serie från kvalitativt varumärke.
Sängen kommer i tre olika fastheter.
Sängen finns i nio olika färger.
Tio års garanti.
Ger optimalt tempur-stöd.

Tempur är ett varumärke som är utvecklat av riktiga sömnexperter, och i deras utbud finns bland annat madrasser, kuddar och sängar. Produkterna som tillverkas av Tempur är tryckavlastande för att ge en unik och bekväm sovupplevelse. I Tempurs madrasser och kuddar finns ett särskilt framtaget material – som från början är inspirerat av ett material producerat av NASA för att använda i säten för rymdfärder. NASA:s material förfinades sedan av danska forskare, och år 1990 kom man med idén att det här nya materialet skulle vara perfekt att sova på. Därmed föddes varumärket Tempur.

Den omtyckta serien Promise från Tempur med ställbara sängar är skapade för att ge dig bästa möjliga sömn. Genom att du kan anpassa sängens vinklar och ställningar får du optimal avlastning och stöd för kroppen. Sängen huvud- och fotände kan enkelt justeras med hjälp av fjärrkontrollen eller genom en app i telefonen. Det går att få sängen i hela nio olika färger och tre olika fastheter; original, cloud eller sensation. Allt detta gör att du får en skräddarsydd säng som passar dig och ditt sovrum perfekt.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tempur Promise Ställbar Säng

Ytterligare läsning

bästa 160 sängen


Kontinentalsäng, ställbar säng eller 160-säng med ram? Det finns flera alternativ till din nya sköna dubbelsäng. Utöver design och utseende är naturligtvis fasthet och material två viktiga aspekter. Hur ska du tänka när du väljer en 160-säng? 

Välj en säng med högre kvalitet

Dina sömnbehov, din kroppsvikt, din längd och dina designpreferenser är bara några få punkter att ta hänsyn till. Därutöver kommer också priset på sängen. Det är klart att en riktigt billig säng oftast hamnar lägre i kvalitet än en dyrare säng. Även om du är ekonomiskt lagd så bör du trots allt satsa mer pengar på din säng eftersom skön sömn spelar roll i ditt dagliga välmående och hur du klarar livet. Tänk på att en tredjedel av ditt liv utspelar sig i sängen – välj därför den bästa 160 sängen!

Dock behöver du inte stirra dig blind på varumärken. Ett varumärke som känns rätt för den ena kanske inte känns rätt för en annan. Det gäller till och med sängar ur samma varumärke. Det bästa sättet är att prova dig fram genom att provligga sängar i butik, samt att kombinera med läsning av olika test av sängar – som det här!

Varför en 160-säng?

En säng på 160 centimeters bredd är ett bra val för dig eller er som vill ha en större säng eller delar på sängen. Man kan säga att en 160-säng är den typ av dubbelsäng som flertalet använder eftersom den passar de flesta par. Vill man ha större finns 180-sängar och sängar som är 200 respektive 210 centimeter breda. 

TIPS! Gå inte under 160 cm om ni är två som ska sova i sängen. Då riskerar ni att störa varandra under natten.

Ramsäng, kontinental eller ställbar?

Valet kan vara svårt – eller enkelt. Du som är van vid en kontinentalsäng kan tycka att det är det bästa alternativet medan du som gillar ramsängar tycker att de smälter in bättre i övriga interiören. Fördelen med en ramsäng är att du kan skruva loss ramen och förflytta den, byta ram vid behov eller kanske mixa med en annan sänggavel.

Fördelen med en kontinentalsäng är att du kommer lite högre upp och att komforten oftast blir snäppet bättre. Detta eftersom kontinentalsängen innehåller flera lager som stöttar din kropp mer under sömn och vila.

En ställbar säng kan köpas i både ramsängar och kontinentalsängar. Den innehåller en motor som kan justera sängens huvud- och fotände så att du får ett fullgott stöd för hela kroppen. Det här sängvalet är bra om du har ont i kroppen eller ofta ligger till sängs. Ställbara 160 sängar är bra om ni är två, så att ni kan reglera varje säng enligt era respektive behov. Bra om en vill sova och den andra vill läsa eller titta på tv.

Massproduktion eller manuellt hopsatta 160-sängar

Sängar som massproducerats kan visserligen vara bra men det är något speciellt med hopsatta sängar och handsydda madrasser. Om det enbart är priset som avgör – köp en bättre säng på rea och få ut en bättre kvalitet! Då vinner du i pris och tänker smart inför framtiden.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Det finns flera mått på längden, standardmåtten är 200 respektive 210 cm långa. Hur lång du är eller hur långa ni båda som ska dela på sängen är, får avgöra valet. Var noga med att ha ordentligt med plats för fötterna.
 • Ja idag kan du specialbeställa olika fasthet på var sin sida på sängen om ni båda har väldigt olika vikt. En av er kanske behöver en fastare säng medan den andra behöver en mjukare. Detta val passar bra om ni väljer en 160 cm kontinentalsäng då denna typ av säng är smidigare att bygga på olika sätt.
 • Javisst, det är inga problem. Det är alltid bättre att ha en större säng även om du är singel, eftersom du kanske träffar en partner så småningom som ska dela sängen med dig. Även om du sover ensam kan det också vara skönt att ha mer svängrum när du sover, ifall du rör på dig mycket under natten.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa ramsäng:
Mi Dormani Turin

Du kanske även är intresserad av: