VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 Mars 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – Här är bästa tyngdtäcket 2024

Har du svårt att somna eller andra sömnproblem? Då kan ett tyngdtäcke vara dig behjälplig för att du ska få en god natts sömn. Täcket kan dessutom minska stress. Här ger vi dig populära tyngdtäcken och en bra köpguide!

Vi har jämfört
 • Vikt.
 • Material och fyllning.
 • Mått.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Cura of Sweden
Cura of Sweden Pearl Classic 9 kg White 150x210 cm
Cura of Sweden Cura of Sweden Pearl Classic 9 kg White 150x210 cm - Test
Bäst i test
Cura of Sweden
Cura of Sweden Pearl Classic 9 kg White 150x210 cm
Svalt tyngdtäcke som ger en mycket bra sömn från populära Cura of Sweden.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos VeckoRevyn 2021.
Rekommenderas av apotek.
Högt kundbetyg hos Svensk Hälsokost.se.
Populärt varumärke inom tyngdtäcken.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Vikt: 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kg.
Material: Bomull.
Fyllning: Glaspärlor, polyester.
Mått: 210 x 150 cm.
Tvättas i maskin på 60 °C.
7 lagerteknik.
Enkel att tvätta.
Mjukt tyg.
Fästöglor för påslakan.
Kan dock upplevas något varmt.

Cura of Sweden är ett varumärke som grundades 2017 och de jobbar med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn. I deras sortiment finns både tyngdtäcken, tyngdfiltar, sängkläder och kuddar.

Vi har valt att utse Cura of Swedens Pearl tyngdtäcke till bäst i test. Det är norra Europas mest populära tyngdtäcke, och det finns goda anledningar till detta! Enligt en undersökning av varumärket själva sover 9 av 10 bättre med ett tyngdtäcke från Cura och de har 500 000 användare. 96 procent av kunderna rekommenderar Cura-täcket till sina vänner och bekanta.

Tyngdtäcket har kommit på första plats hos Pricerunners test under flera år med betyget 4,5 av 5. Enligt deras test är det ett tyngdtäcke som är mjukt och skönt, följer kroppen och är enkelt att tvätta.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom tyngdtäcket på första plats med betyget 4,5 av 5 och blev bäst i test. Enligt dem är det skönt, bekvämt och finns med flera olika vikter. 

Hos Bygghemma.se kom täcket på första plats i deras test, med poängen 8,7 av 10. Curas tyngdtäcke är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.Enligt nöjda kundrecensioner är det ett täcke av bra kvalitet som ger en trygg och förbättrad sömn med färre avbrott. Hos Svensk Hälsokost.se får täcket det höga kundbetyg 4,5 av 5.

Pearl tyngdtäcke får sin vikt utav små glaspärlor som är insydda i 120 rutor. Som ett quiltat täcke där fyllningen består av något som känns som små runda korn. De små pärlorna gör täcket båda följsamt och mjukt. Eftersom täcket är helt fyllt av dessa små korn upplevs täcket av många som varmt, men utan den kvävande känslan som varma täcken ibland kan ge. Det finns i vikterna 3, 5, 7, 9, 11 och 13 kg.

Täckena har små öglor fastsydda i hörnen och i mitten på varje sida, de finns där för att man ska kunna fästa täcket i de specialdesignade påslakanen som är gjorde för Curas tyngdtäcken. Dessutom går det att tvätta täcket i maskin, förutsatt att det inte väger för mycket. De flesta tvättmaskiner i hemmet är gjorda för att ta tvättar mellan sju och nio kilo.

En av många anledningar till att Curas täcken blivit väldigt populära är det relativt låga priset, dessutom levereras täcket kommer med en praktisk väska som man kan bära och förvara täcket i.

 • Cura of Sweden 9 kg
 • Cura of Sweden 5 kg
 • Cura of Sweden 7 kg
 • Priser för Cura of Sweden Pearl Classic 9 kg
 • Cura of Sweden Pearl Classic 5 kg
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Cura of Sweden Pearl Classic 7 kg
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med hög vikt Test.se - Bästa med hög vikt
Polar Night
Polar Night Tyngdtäcke
Polar Night Polar Night Tyngdtäcke - Test
Bästa med hög vikt
Polar Night
Polar Night Tyngdtäcke
Ett tyngdtäcke som ger en ombonad tyngd och är lätt att bädda med.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder hos Polarnightblankets.se.
Vikt: 5, 7, 9, 11, 13 kg.
Material: Bomull.
Fyllning: Mikroglaspärlor och polyestervadd.
Mått: 200 x 150 cm.
Allergivänligt.
Lätt att bädda med.
Fästöglor för påslakan.
Tvättas för hand.

Polar Night är ett miljövänligt företag som gör tyngdtäcken av hög kvalitet. De är miljömedvetna och använder bara de bästa produkterna i sina täcken. Deras täcken är utformade att ge maximalt komfort.

Vi rekommenderar Polar Night Tyngdtäcke till ett av de bästa tyngdtäckena just nu. Det är ett täcke som ska ge dig återhämtning från träning och ge tillräckligt med vila och djup sömn.

Täcket kom på femte plats på ett test om tyngdtäcken hos Pricerunner, med betyget 4 av 5. I ett test hos Bäst-i-test.se fick det också högt betyg och beskrivs som mysigt och perfekt för både barn och vuxna. 

Hos återförsäljaren själv har kunderna gett toppbetyg. De beskriver täcket som följsamt även vid tyngre vikter och som bekvämt och mjukt. Täcket är ett populärt val hos Pricerunner och Prisjakt. 

Tyngdtäcket är i bomull med en fyllning av mikroglaspärl och polyestervadd och det är både giftfritt, ekologiskt, luktfritt och allergivänligt. Det är mindre fack i täcket som gör att glaspärlorna fördelas jämnt över hela ytan och formar sig efter kroppen. Detta ger en tung och sövande känsla.

Täcket har ett mått på 200 x 150 centimeter och passar till ett standardpåslakan. Du kan välja mellan vikterna 5, 7, 9, 11 och 13 kg. I kanterna av täcket finns tygöglor så att du kan fästa det i påslakanet – praktiskt då täcket annars kan klumpa ihop sig. Enligt test upplevs det som mysigt och lättbäddat och följsamt även vid högre vikt. Det upplevs inte heller som särskilt mycket svettigare än ett vanligt täcke.

Det här tyngdtäcket går inte att tvätta i maskin och måste därför tvättas för hand. Polar Night har även tyngdtäcke i mikrofiber och en mindre modell för barn.

 • Polar Night bomull
 • Polar Night mikrofiber
 • Polar Night barn
 • Priser för Polar Night Tyngdtäcke bomull
 • Polar Night Tyngdtäcke 7 kg, Mikrofiber
  • Snabba leveranser
   14 dagars öppet köp
 • Polar Night tyngdtäcke för barn, 3 kg
  • Snabba leveranser
   14 dagars öppet köp
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa allergivänliga Test.se - Bästa allergivänliga
Beckasin
Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin
Beckasin Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin - Test
Bästa allergivänliga
Beckasin
Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin
Ett tyngdtäcke i naturmaterial som även finns för små barn.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Certifierat av Oeko-Tex®.
Vikt: 2,5, 5, 7, 10, 12 kg.
Material: Bomullssatin.
Fyllning: Sandkristaller.
Mått: 210 x 150 cm.
Allergivänligt.
Endast naturmaterial.
Passar även små barn.
Lätt att bädda med.
Fästöglor för påslakan.
Går att tvätta i tvättmaskin.

Svenska Beckasin är ett företag som började sin verksamhet med att tillverka exklusiva sängkläder av femstjärnig hotellstandard. I dagens utbud finns också tyngdtäcken i bomullssatin och bambu, kroppskuddar och badrumstextilier.

Beckasin Tyngdtäcke Bomullssatin är ett täcke som gör det möjligt för dig att slappna av, somna lättare och sova bättre och fungerar både för vuxna och barn. Täcket placerades bra på ett test om tyngdtäcken hos Pricerunner där det fick betyg 4 av 5. Där beskrivs det som följsamt och mjukt, lagom tempererat och håller sig slätt i påslakan.

I ett test hos Bäst-i-test.se fick det också höga poäng – 4 av 5. Det beskrivs som bekvämt utan att bli för varmt och finns i flera olika storlekar. Täcket är även ett populärt val hos kunderna hos Pricerunner.

Enligt test är tyngdtäcket skönt att sova med och vikten fördelar och format sig efter kroppen. Alla Beckasins tyngdtäcken är fria från polyester och mikroplaster och består av hundra procent naturmaterial som låter huden andas och själv reglera temperaturen. Därför blir det inte heller för varmt.

Den här modellen är i bomullssatin och fylld med sandkristaller, som är både allergivänliga och helt luktfria. Du kan välja mellan vikterna 2,5, 5, 7, 10 och 12 kilo. Det lättaste täcket är anpassat för barn och är i en mindre storlek. Enligt tester är det lätt att bädda med och landar på plats i påslakanet. Vill du förankra täcket har du möjlighet att göra det med öglor.

Tyngdtäcket är märkt med Oeko-Tex® som betyder att det är certifierat av det internationella kontrollorganet Oeko Tex Association. Du kan tvätta tyngdtäcket i tvättmaskin, om din maskin klarar vikten. Annars kan du handtvätta, ångtvätta eller vädra det. Täcket kommer i en praktisk förvaringsväska.

 • Beckasin - 5 kg
 • Beckasin - barn
 • Priser för Beckasin Tyngdtäcke 5 kg Bomullssatin Vit
 • Beckasin Tyngdtäcke Barn 2,6 kg Bomullssatin Vit
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Borganäs
Borganäs Tyngdtäcke
Bästa budget
Bästa budget
Borganäs
Borganäs Tyngdtäcke
Ett lite billigare tyngdtäcke med kiselpärlor.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Certifierat av Oeko-Tex®.
Vikt: 5, 7, 9 och 12 kg.
Material: Bomull.
Fyllning: Polyesterfibrer och kiselpärlor.
Mått: 201 x 150 cm.
Fritt från farliga gifter.
Kan tvättas i tvättmaskin på 60°C.

Borganäs är ett varumärke under Franzéns textil och ett familjeföretag som grundades 2002 i Skene, som ligger mitt i den svenska textilbygden. I deras utbud finns både tyngdtäcke, sängkläder och handdukar.

Borganäs Tyngdtäcke är kompakt, varmt och följsamt tyngdtäcke, till ett lite lägre pris. Det kom på första plats på test hos Bygghemma.se när de valde ut de populäraste tyngdtäckena just nu. Täcket fick betyget 8,7 av 10 och recensionen beskrev det som ett täcke för dig som vill ha en fyllning av kiselpärlor. Tyngdtäcket är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Tyngdtäcket formar sig efter kroppen och ger ett mjukt och jämnt tryck fördelat över hela kroppen, som ger en lugnande och avstressande effekt. Det är tillverkat i quiltad bomullsblandning och har en fyllning av polyester och kiselpärlor. Det är certifierat av Oeko-Tex® vilket betyder att det är garanterat fritt från farliga tillsatser.

Du kan välja mellan vikterna 5, 7, 9 och 12 kilo och även om det väger mycket upplevs det inte som särskilt tungt. Täcket är varmare än många andra modeller och passar därför inte dig som vill ha det svalt när du sover. Du kan tvätta det i tvättmaskin på 60 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Borganäs Tyngdtäcke 150x210 9kg
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999

Bästa tyngdfilt Test.se - Bästa tyngdfilt
Cura of Sweden
Cura of Sweden Minky
Cura of Sweden Cura of Sweden Minky - Test
Bästa tyngdfilt
Cura of Sweden
Cura of Sweden Minky
Tyngdfilt i mjuk mikrofleece med en vikt som fördelas jämt över kroppen.
Fjärde plats på test hos Pricerunner 2022.
Högt kundbetyg hos Curaofsweden.se.
Vikt: 6 kg.
Material: Polyester.
Fyllning: Glaspärlor, polyester.
Mått: 200 x 140 cm.
Tvättas i maskin på 40 °C.
Mjukt tyg och 3 olika färger.

Cura of Sweden är ett varumärke som grundades 2017 och de jobbar med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn. I deras sortiment finns både tyngdtäcken, tyngdfiltar, sängkläder och kuddar.

Vill du ha en tyngdfilt som komplement till ditt tyngdtäcke rekommenderar vi Cura of Sweden Minky. Den kom på fjärde plats på test hos Pricerunner och beskrivs som mysig och perfekt för soffan om du gillar tyngdtäcken.

Curas tyngdfilt är mindre än ett tyngdtäcke och kommer i storleken 200 x 140 centimeter och endast en vikt på sex kilo. Den har samma terapeutiska effekter som du får av ett tyngdtäcke och gör dig mer avslappnad och mindre stressad. Små glaspärlor är insydda i rutor längs hela tyngdfilten vilket för att tyngden fördelas jämnt över kroppen.

Filten är mjuk av polyester i en mjuk mikrofleece och perfekt att ha för mysiga stunder framför tv:n. Välj mellan färgerna grå, ljusgrå och blå. Tyngdtäcket går att tvätta i tvättmaskin på 40 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Cura of Sweden Cura Minky Tyngdfilt 6kg, 1 st
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test tyngdtäcke - se testvinnande tyngdtäcken.

Köpguide tyngdtäcke

Svenskens sömnproblem har ökat kraftigt de senaste åren, och svaren tros ligga i våran ständigt uppkopplade vardag. Det finns studier som visar att var tredje svensk inte vaknar helt utvilad efter sömn, och drygt en miljon svenskar medicinerar för sina sömnsvårigheter. Som ett alternativ till medicin är det många som först vänder sig till, och får hjälp av, tyngdtäcken. Tyngdtäcken, eller vikttäcke som det också kallas, har blivit alltmer populärt och svaret på mångas sömnsvårigheter, eftersom det kan både förbättra sömnen och minska stress.

Att tyngdtäcken hjälper vid sömnsvårigheter verkar det inte råda mycket tvivel om. Även om det råder delade meningar i forskningsvärlden – där vissa menar att det saknas empiriska bevis och vissa hävdar att det finns – så finns det otroligt många människor världen över som vittnar om hur deras sömn förbättrats efter att de skaffat sig ett tyngdtäcke. Så även om vetenskapliga bevis eventuellt saknas, är det inte osannolikt att det ändå har någon slags effekt.

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är ett täcke med isydda tyngder. Det kan exempelvis vara bollar, kedjor eller pärlor som gör täcket tyngre än vad de normalt är. Vissa tyngdtäcken ser ut som helt vanliga täcken, fibertäcken är ett exempel på en sådan variant. Andra tyngdtäcken har fyllning som gör att täcker får en lite annorlunda form, till exempel bolltäcken.

Bäst i test tyngdtäcke - se testvinnande tyngdtäcken.
Ett tyngdtäcke är ett täcke med vikter insydda.

Hur fungerar ett tyngdtäcke?

Funktionen hos ett tyngdtäcke grundar sig i två olika teorier, Deep Pressure Tissue Stimulation (DPTS) och Sensory Integration (SI). DPTS handlar om hur kroppen reagerar avslappnande på tryck, ungefär som vid en massage. SI beskriver hur kroppens olika sinnen tar emot olika intryck. Ett sinne är det taktila, vilket behandlar intryck som beröring och känsel.

När kroppens taktila sinne uppfattar beröring skickas det signaler till hjärnan som frigör hormoner. När DPTS och SI arbetar ihop, kan sinnena tillsammans manipulera hjärnan. Må-bra-hormonerna serotonin och oxytocin frigörs av hjärnan, samtidigt som tyngden av täcket sänker nivåerna av stresshormonet kortisol.

Fördelar med tyngdtäcke

För många kan ett tyngdtäcke vara en riktig höjare av livskvalitén. Fördelarna är många och de har särskilt bra effekt på personer som lider av stress, oro och/eller sömnsvårigheter. Det kan vara bra för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personer med demenssjukdomar men även för personer med mer eller mindre vanliga sömnproblem.

Den omslutande effekten, tillsammans med trycket och tyngden, ger en lugnande effekt som gör det lättare att somna och hålla sig sovandes. Tyngderna skapar ett jämnt och behagligt tryck mot kroppen, som om täcket omfamnar dig i en jättekram.

De främsta fördelarna med tyngdtäcken sägs vara:

 • Minskade sömnproblem
 • Lindrad värk och smärta
 • Dämpad stress, ångest och oro

Det ska poängteras att tyngdtäcken inte hjälper alla som lider av oro, stress eller sömnproblem.

Vikt på tyngdtäcke

Det finns flera olika vikter på tyngdtäcken, alltifrån ett par kilo upp till 20 kilo. Vilken tyngd som passar dig bäst beror lite på vilken effekt man är ute efter, men generellt kan man säga att ett tyngdtäcke vars vikt motsvarar ungefär 10-15 procent av din kroppsvikt är bra.

Test av tyngdtäcke.
Ett tyngdtäckes vikt motsvarar ungefär 10-15 procent av din kroppsvikt är bra.

Olika typer av tyngdtäcken

Det finns flera olika typer av tyngdtäcken att välja mellan.

Fibertäcken

Detta är en relativt ny variant på tyngdtäcke där tyngden kommer från långa, mjuka, längsgående fibrer. Detta gör täcken mycket mjukt och följsamt, samtidigt som den ger en omslutande känsla. Det ser ut som ett helt vanligt täcke, men som känns tungt när man lyfter det.

Bolltäcke

Tyngden kommer från isydda bollar i varierande material. Olika täcken har olika stora bollar isydda, beroende på vilken typ av effekt man är ute efter. Stora bollar trycker mer på vissa punkter på kroppen, medan mindre bollar gör att täcket känns mer jämn-tungt. Vissa täcken har bollarna isydda i rader, och i andra är de placerade i ett mer slumpmässigt mönster.

Bolltäcket fungerar ungefär som ett duntäcke, värmer vid kyla och svalkar vid hetta. Nackdelen med denna typ av täcke är att de kan upplevas som otympliga och svåra att tvätta. Vissa täcken av denna typ kan också skramla lite.

Kedjetäcke

Precis som det låter, är ett kedjetäcke ett täcke med isydda kedjor som tynger ner. Denna typ av täcke är utformad så att ena sidan är mer vadderad än den andra. Den mjukare sidan ger bara en känsla av tyngd över kroppen, medans den tunnare sidan gör att kedjorna känns vilket lugnar vissa. Kedjorna är inplastade så de ligger inte i täcket och rasslar runt. Denna typ av täcke ger en ordentlig omslutande känsla, vilket inte alla trivs med.

Ringtäcke

Vikten består av ringar gjorda i kirurgiskt stål. Stålets höga densitet gör att täcket inte behöver stoppas med speciellt mycket innan det uppnår den önskade totalvikten, detta gör att täcket har mycket lätt för att transportera bort fukt och värme.

Ringtäckets design gör att det upplevs som ljudlöst och ordentligt omslutande utan att det blir för varmt. Ringarnas tyngd punktmarkerar vissa delar av kroppen vilket stimulerar det centrala nervsystemet.

Kan ta tid att vänja sig

För en del användare kan det ta lite tid att vänja sig vid sitt tyngdtäcke. Man brukar säga att det tar minst en vecka, så ge inte upp om det känns konstigt i början. Det kanske upplevs som lite klumpigt och alldeles för varmt. Känns det för tungt kan du börja med att kontrollera så att du har ett täcke som passar för din vikt. Är det för varmt kan ett täcke med annat material vara svalare och passa dig bättre. De flesta nöjda kunder upplever att de får en bättre sömn och vaknar utvilade efter en natt med ett tyngdtäcke.

Så bäddar du med ett tyngdtäcke

Det är tungt att bädda med ett tyngdtäcke och därför är det viktigt att tänka på hur du bäddar för att inte slita för mycket på armar och axlar. Leverantörerna själva rekommenderar att du lägger täcket på en plan yta och sedan trär på påslakanet en liten bit i taget. På många täcken har du möjlighet att fästa påslakanet i öglor för att det inte ska lägga sig fel när du sover.

Test av tyngdtäcke.
Ett tyngdtäcke väger flera kilo, lägg det på en plan yta och trä påslakanet en bit i taget för att skona axlar och rygg när du tvättar.

Går tyngdtäcke att tvätta?

Det finns tyngdtäcken som går att tvätta i tvättmaskin, medan andra endast har handtvätt. Vad du väljer beror på hur mycket egen tid du vill lägga på din tvättning och det är såklart alltid mer praktiskt att kunna tvätta i maskin. En temperatur på 40 eller 60 grader är de vanligaste graderna och ibland går täcket även att torktumlas på låg eller medelhög värme. Kan du maskintvätta enligt tvättrådet måste du också kontrollera om din tvättmaskin klarar av den höga vikten. Om du måste tvätta tyngdtäcket för hand kan du antingen göra det på egen hand i till exempel ett badkar, vädra, ångtvätta, lämna in till kemtvätt eller frysa det när det är minusgrader på vintern. När du har tvättat täcket ska det sträckas ut på både längd och bredd för att behålla formen.

Bäst i test tyngdtäcke - se testvinnande tyngdtäcken.
Vissa tyngdtäcken kan du tvätta i tvättmaskin, medan andra kräver handtvätt.

Då ska du undvika tyngdtäcke

Du ska undvika tyngdtäcke om du lider av hjärtinsufficiens. Lägg inte heller ett tyngdtäcke på små barn under två år. Lite äldre barn skulle kunna använda ett lättare tyngdtäcke, men rådfråga alltid med läkare innan och följ alltid rekommendationen vad gäller vikten. 

Kan man få tyngdtäcke på recept? 

I vissa regioner kan man eller har man kunnat få tyngdtäcke på recept, som en del av en medicinsk behandling. Det kan handla om grava sömnsvårigheter eller andra diagnoser och då får du tyngdtäcket till en billigare kostnad än om du hade köpt ett eget. För att ta reda på vad som gäller för dig kontaktar du din vårdcentral. 

Populära leverantörer:

Länktips:

Experttexter vi har läst:

Pricerunner (2022)

Pricerunner har genomfört ett test om tyngdtäcken och lät då vanliga personer testa täckena i hemmamiljö. I testet tittade de på egenskaper som komfort, upplevd effekt och praktisk användning. På första plats kom Cura of Sweden Pearl Tyngdtäcke som beskrevs som ett skönt och följsamt tyngdtäcke som ger en trygghetskänsla i sömnen. På deras andra plats kom Novista Luna Cool, som också utsågs till bästa premium. Den beskrivs som ett

Bygghemma.se (2023)

Bygghemma.se har i sitt test om tyngdtäcken jämfört pris, flexibilitet och kvalitet för att göra det enklare för dig att välja rätt modell. På deras första plats kom CURA Pearl Classic tyngdtäcke med betyg 8,7 av 10. På andra plats kom Emax Home med betyg 7,8 av 10 och på delad tredje plats kom Borganäs tyngdtäcke tillsammans med G-Night tyngdtäcke med betyg 7,7 av 10.

Pricerunner (2020)

Pricerunner har genomfört ett eget test av olika tyngdtäcken. De lättare täckena testades av både barn och vuxna, medans de tyngre bara testades av vuxna. Alla täcken bedömde efter sin komfort, den upplevda effekten och hur praktiska de är att använda. Dessa egenskaper, tillsammans med priset, låg sedan till grund när det bästa täcket utsågs.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett tyngdtäcke är ett sovtäcke med insydda vikter, som får dig att sova bättre.
 • Ett tyngdtäcke kan ha många olika vikter. Enligt rekommendationer är det en tumregel att tyngdtäcket ska väga runt tio procent av din vikt.
 • Vi har valt att utse Cura Pearl Tyngdtäcke till det tyngdtäcke som är bäst i test. Cura of Sweden är ett populärt varumärke när det kommer till tyngdtäcken och den här modellen har placerats bra på tester under flera år.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Cura of Sweden Cura of Sweden Pearl Classic 9 kg White 150x210 cm
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng