VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta den bästa 140-sängen 2021

Det är viktigt att du sover gott och en av de främsta faktorerna för kvalitativ sömn är en bra säng. Du kommer spendera ungefär en tredjedel av ditt liv i den och därför bör du satsa på en modell som verkligen passar dig. Vi har valt ut fem olika 140 sängar som är bäst i test i sin kategori och vi har jämfört många olika faktorer.

Vi har jämfört
 • Om sängarna finns i olika fastheter.
 • Om sängen finns i olika färger.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bästa ramsäng logotype
Mi Dormani
Turin
Bästa ramsäng
Bästa ramsäng
Mi Dormani
Turin
Omtyckt ramsäng till bra pris.
Topplacerad hos Testfakta.
Storsäljare hos Sängjätten.
Finns i en fasthet.
Finns i fem olika färger.
25 års garanti vid köp.
Med pocketresår

Det svenska företaget Sängjätten startade sin verksamhet i år 1992, då de öppnade sin första butik i Göteborg. I och med öppningen var man också den första butiken i landet som specialiserade sig på just sängar. Sedan dess har Sängjätten fortsatt att utveckla sin verksamhet med målsättningen att kunna erbjuda ett brett utbud av sängar med någonting som passar för alla.

I Sängjättens populära serie Mi Dormani hittar du sängar i många olika typer och storlekar. Ramsängen Turin är en av Sängjättens toppsäljare och har även fått goda omdömen i Testfaktas jämförande test.

Mi Dormani Turin kommer i flera olika storlekar, bland annat 140 x 200 centimeter. Det är en fast säng med pocketresår som har en följsam axelzon för bästa bekvämlighet. Just denna modell passar bland annat bra för dig som ofta sover på mage. Mi Dormani Turin kommer i fem olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla sovrum. Om du väljer denna säng får du dessutom 25 års garanti.

 • Butiker & priser
 • Priser för Mi Dormani Turin

Bästa kontinentalsäng logotype
Tempur
Promise
Bästa kontinentalsäng
Bästa kontinentalsäng
Tempur
Promise
Lyxig och bekväm kontinentalsäng som anpassar sig efter din kropp.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Populärt val hos Sova.
Finns i tre fastheter; original, cloud, sensation.
Finns i åtta olika färger.
Anpassar dig efter din kropp.

Varumärket Tempur är välkända för sina tryckavlastande madrasser, kuddar och sängar som bidrar till en unik sovupplevelse. I Tempurs produkter finns ett särskilt framtaget material som från början är inspirerat av ett material producerat av NASA för att använda i säten för rymdfärder. NASA:s material förfinades sedan av danska forskare, och år 1990 kom man med idén att materialet skulle vara perfekt att sova på. Därmed föddes varumärket Tempur.

Bland Tempurs breda utbud av sängar finns bland annat en rad kontinentalsängar. En omtyckt modell är kontinentalsängen Promise. Med denna säng får du en säng som anpassar sig perfekt efter just din kropp. Tack vare att sängen är utrustad med en så kallad öppen cellstruktur fördelas din kroppsvikt jämnt, och du kan sova bekvämt med den bästa möjliga avlastningen för kroppen.

Denna säng kommer i en rad olika storlekar, bland annat 140 x 200 centimeter. För att det ska finnas någonting som passar för alla smaker finns det även tre olika fastheter att välja mellan; original, cloud och sensation. Det finns dessutom hela åtta färger att välja mellan.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tempur Promise Kontinentalsäng

Bästa ställbara säng logotype
Mi Dormani
Monza
Bästa ställbara säng
Bästa ställbara säng
Mi Dormani
Monza
Populär säng från Sängjättens omtyckta serie Mi Dormani.
Bästsäljare hos Sängjätten.
Finns i två fastheter; medium och fast.
Finns i en färg.
Bäddmadrass ingår i köpet.

Mi Dormani är en populär serie från Sängjätten, och här hittar du en rad olika sängar i olika modeller och storlekar. En av storsäljarna i serien är den ställbara sängen som fått namnet Monza. Denna säng kommer med en fjärrkontroll som är enkel att använda för att justera fotändan och huvudändan. Sängen finns i två olika fastheter för att det ska finnas någonting som passar för alla – medium och fast.

Om du väljer att köpa Mi Dormani Monza ingår det även en bäddmadrass. Sängen finns i en rad olika storlekar, bland annat 140 x 200 centimeter. För denna säng får du 25 års garanti för ram- och resårbrott.

 • Butiker & priser
 • Priser för Mi Dormani Monza

Ytterligare läsning

bästa 140 säng

Om det är någon möbel i hemmet som bör vara av extra god kvalitet är det din säng. Här kan du läsa om varför en 140-säng kan passa dig allra bäst och vilka test den bör klara av. Saker som höjd, bredd och design är alla viktiga beståndsdelar, liksom var den ska placeras och hur ditt sovrum är disponerat. Läs vidare om hur du kan avgöra vilken 140 säng kommer bli den bästa för dig.

Skönt och mysigt

En bra säng måste ge dig två saker: ergonomi och komfort. Medan komforten mer handlar om att du tycker att sängen är mysig att ligga i är det ergonomin som gör att du inte vaknar med stel nacke eller andra krämpor. Enligt experterna är det bra att skaffa en ny säng ungefär vart tionde år men det är sällan det verkligen händer. Satsa därför på en riktigt kvalitativ säng som är bäst i test av flera anledningar och som kommer ge dig den sömn du förtjänar.

Storleken spelar roll

Hur stor din säng ska vara beror på saker som din egen kroppsstorlek, sovrummets mått och om du ska sova själv eller inte. Andra viktiga faktorer är om du rör dig mycket i sömnen eller om du har specifika hälsoproblem som kräver extra uppmärksamhet vid val av den bästa modellen. Se till att välja en säng som passar i ditt sovrum men som också ger dig den bästa möjliga upplevelsen.

Bredd

Genom att välja en 140-säng får du gott om plats att sträcka ut dig på och du har dessutom tillräckligt med rum för extra många kuddar eller husdjur. Även om du inte rör på dig mycket i sängen ger en frikostig bredd en skön känsla av frihet och bekvämlighet och du kan enkelt byta sovställningar under natten.

Längd

Standardlängden för en 140-säng är 200 centimeter, vilket ger de flesta gott om utrymme så att fötterna inte hamnar utanför. Även om du inte är särskilt lång kan det vara skönt med en bra längd då du kanske inte alltid ligger rakt upp och ner i sängen, utan kanske har ett flertal kuddar eller vill sitta i den på tvären. Det är alltid skönt att ha lite utrymme och precis som ett stort skrivbord är praktiskt och behagligt ger en 140-säng dig gott om plats för alla möjliga aktiviteter.

Höjd

Hur hög din säng är spelar särskilt stor roll för dig som har lätt för att bli stel om morgnarna eller har problem med rygg, höft eller knän. Det är mycket enklare att komma i och ur en säng som är lite högre än genomsnittet, och de rekommenderas därför av sjukgymnaster.

Sovrummets storlek och plan

Det har bedrivits mycket forskning om sömn och det har visat sig att sängens placering i sovrummet spelar roll för hur väl du sover. Några exempel är:

 • Riktning - sängen bör stå så att du ser ingången då det ger en extra trygghetskänsla
 • Fritt utrymme - har du gott om plats runtom sängen undviker du att känna dig instängd
 • Stabilitet - genom att ställa sängen mot en vägg får du extra balans och förankring

Med en 140 säng får du möjlighet att uppleva breddens komfort utan att den tar upp för mycket plats i ditt sovrum. Det ger en lyxig och mysig känsla och ser dessutom stiligt ut, och behöver du extra förråd kan du välja en säng med förvaringsutrymme i botten.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En vanlig enkelsäng brukar ha en bredd på 80 till 120 centimeter och passar de flesta människor som sover själva. Är det två som ska dela sängen brukar storleken ligga på runt 160 till 180 centimeter, vilka motsvarar så kallade Queen och King size respektive. En 140-säng ligger alltså mittemellan en stor enkelsäng och en mindre dubbelsäng och är ett perfekt alternativ för dig som ska sova själv men vill ha extra generöst utrymme.
 • Idag är det vanligt att människor vill ha extra komfort när de sover och storlekarna på sängar har ökat under de senare åren. Utbudet har vuxit avsevärt och idag kan du hitta flera olika varianter av 140-sängar, exempelvis kontinentalmodeller eller enklare resår- eller träribbsmodeller. Vilken slags säng du föredrar är framförallt en fråga om personliga preferenser.
 • För att du och din älskade ska sova så gott som möjligt är det bättre att välja en dubbelsäng. Rent fysiskt går det att sova i en 140-säng, eller till och med i en enkelsäng, men det kommer bli relativt trångt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa ramsäng:
Mi Dormani Turin

Du kanske även är intresserad av: