VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 9 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test resesäng för barn som ska sova borta 2024

Behöver du ha en säng när barnet ska sova borta? Då är en resesäng perfekt att ta med. Den väger lite, är kompakt och enkel att fälla upp och montera. Precis som en spjälsäng sover barnet tryggt och säkert hela natten.

Vi har jämfört
 • Storlek i hopfälld och uppfällt läge.
 • Hur mycket den väger.
 • Hur lätt den är att fälla ihop.
 • Vilken ålder den är anpassad för.
 • Om den har fler lägen.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
AeroMoov
AeroMoov Pop-up
AeroMoov AeroMoov Pop-up - Test
Bäst i test
AeroMoov
AeroMoov Pop-up
Resesäng som fäller upp sig på bara några sekunder, med smart design och ställbar höjd.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Babyland.
Populärt val hos Bonti.
Storlek hopfälld: L 71 x B 72 x H 12 cm.
Storlek uppfälld: L 130 x B 92 x H 63 cm.
Väger 5 kilo med förvaringsväska.
Fälls upp på bara några sekunder.
Två höjdlägen.
Förvaringsväska ingår.
Uppfyller säkerhetsstandard EN 716-1:2008 och A1:2013.
Rengörs med fuktig trasa.
Finns i färgerna grå och sand.

AeroMoov är ett företag som gör smarta produkter med fokus på barnens resa. I deras utbud finns både resesäng och sittdynor för bilstol och barnvagn. Alla deras produkter baseras på forskning och de använder sig av högteknologiska metoder för att skapa dessa.

Vi har utsett den omtyckta resesängen AeroMoov Pop-up till bäst i test – en säng som fälls upp och ihop på bara några sekunder. Den utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se och fick det höga betyget 4,5 av 5. Enligt deras testpanel är den enkel att fälla ihop, med två olika höjdlägen och bra plats för förälderns fötter när barnet ska läggas ner. Hos Pricerunner kom den också på första plats och beskrivs som en lättanvänd och flexibel resesäng som passar för barn i flera olika åldrar. Resesängen är ett populärt val hos Prisjakt och de stora återförsäljarna Babyland och Bonti.

Detta är en lätt och kompakt resesäng som går att ta med sig överallt och som kan användas till att barnet är runt tre år. Den fälls upp snabbt och när du ska få hop den igen vrider du den till ett platt paket och packar den i förvaringspåsen.

Resesängen har en låg vikt på 3,5 kilo och med förvaringspåsen blir vikten på 5 kilo. Resesängen uppfyller alla säkerhetskrav och ditt barn sover både gott och tryggt hela natten. Du kan även ta med den till utflykten, ha den på stranden eller hemma i trädgården en solig sommardag. Undersidan är vattentät vilket är bra om du ska använda sängen utomhus. Sidorna är transparenta vilket gör att den passar utmärkt som lekhage – och föräldern har då alltid bra översikt. Huvudändan har ett tjockare tyg som skyddar mot vind och sol.

Resesängen har två höjdlägen så att du kan ha de yngsta barnen i ett högre läge, upp till att barnet väger sex kilo. Madrassen på tre centimeter är av hög kvalitet och ger ett bra stöd för barnets rygg. Nertill finns två urtag där föräldrarna kan sätta sina fötter när barnet ska lyftas i och ur.

Som hopfälld är sängen i storleken L 71 x B 72 x H 12 centimeter och som uppfälld är den i storleken L 130 x B 92 x H 63 centimeter. Den finns i de neutrala färgerna grå och sand. Som tillbehör finns det att köpa till UV-skydd, myggnät och ett dra-på-lakan. Behöver du tvätta resesängen får du göra det med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Stardust
Bugaboo Bugaboo Stardust - Test
Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Stardust
Påkostad resesäng med två höjdlägen i material från rymdindustrin.
Bästa premium hos Bäst-i-test.se 2024.
Bästa premium hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Bonti.
Storlek hopfälld: 65 x 14 x 85 cm.
Storlek uppfälld: 64 x 98 x 85 cm.
Väger 7,7 kilo.
Maxvikt på 15 kilo.
Kan justeras i två höjder.
Fälls upp på en sekund.
Bärväska följer med.
Klädsel kan tvättas i 30 grader.
Finns i svart och gråmelerat.

Holländska barntillverkaren Bugaboo grundades 1996 och gör barnvagnar med fokus på innovation. Deras vagnar har varit förstahandsvalet för medvetna föräldrar under många år och forsätter så vara med den här uppdaterade modellen.

Bugaboo Stardust är en resesäng som är både enkel att fälla upp och transportera. Den fälls upp med två knapptryck på endast en sekund och dess unika design gör att den kan öppnas och fällas ihop i ett enda stycke. Vi har valt den till vårt bästa premiumval, en titel den även fått hos Bäst-i-test.se. Hos dem beskrivs den som en påkostad resesäng för små barn och familjer som ofta är på resande fot. Hos Pricerunner kom den på andra plats och utsågs även här hos bästa premium med det höga betyget 4,5 av 5. Den är dessutom en omtyckt och populär resesäng hos flera återförsäljare.

Resesängen är skapad för att göra läggdags både roligare och enklare för förälder som bebis. Den kombinerar en unik rymdteknik med bra design som ger en bekväm resesäng som du kan använda både på språng och hemma. Maxvikten på 15 kilo är hög, men en längd på 89 centimeter gör att resesängen passar för barn upp till runt två år. För de yngsta finns ett inlägg som fästs med dragkedja och som gör att barnet kommer högre upp, med en kapacitet på upp till nio kilo. Resesängen har en inbyggd och mjuk madrass i flera lager som ger en hög komfort när ditt barn ska sova. Väggarna är av nät som andas och resesängen kan också användas som en praktisk lekhage.

Resesängen väger 7,7 kilo och är 64 x 98 x 85 centimeter som uppfälld och 65 x 14 x 85 centimeter som hopfälld. Den finns i färgerna svart och gråmelerat.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Grå
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Populärt val Test.se - Populärt val
BabyBjörn
Babybjörn resesäng Light
BabyBjörn Babybjörn resesäng Light - Test
Populärt val
BabyBjörn
Babybjörn resesäng Light
Lätt och rymlig resesäng från klassiska BabyBjörn för barn upp till tre år.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test-se 2024.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Bonti.
Storlek hopfälld: 49 x 60 x 14 cm.
Storlek uppfälld: 82 x 112 x 64 cm.
Väger 6 kilo.
Smidig att fälla upp.
Lång användningstid – ingen maxvikt.
Transportväska följer med.
Uppfyller säkerhetsstandarden EN 716 för resesängar.
Uppfyller nationella brandskyddskrav.
Finns i svart, mörkgrön och silver.

BabyBjörn är ett svenskt ledande varumärke när det kommer till babysitter, bärselar, hakklappar och andra produkter som resesäng, som förenklar vardagen med barn. Företaget grundades 1961 av Björn Jakobson och hans svägerska Elsa Jacobson och idag finns de i över 50 länder runtom i världen – och har älskats av generationer!

Bäddar du med BabyBjörn Light bäddar du för en god natt sömn, även när du är på språng med ditt barn. Den är ett populärt val bland resesängarna hos jämförelsesajterna Prisjakt, Pricerunner och barnbutiken Bonti. Även om den inte kommer på topp fem så har resesängen fått bra betyg i ett test hos Bäst-i-test.se när de testade resesängar från flera kända varumärken. Av deras testpersoner beskrivs den som en rymlig och luftig resesäng som är enkel att fälla upp och ihop. I ett test hos Pricerunner fick resesängen betyget 4 av 5 och de tycker att det är en säng med material av hög kvalitet, lång användningstid och smidig att fälla upp.

Babybjörns resesäng Light är ett perfekt val om du är ute efter en säker, lätt och enkel resesäng. Du fäller upp den i en enda rörelse och det finns inga lösa delar som behöver skruvas fast. Den sköna madrassen gör sängen till en mycket mysig sovplats för nyfödda barn upp till att de är runt tre år. Den inbyggda bottenplattan gör att resesängen står stadigt på marken. Designen är luftig med väggar i mesh så att du har en bra uppsikt över barnet samtidigt som det kan se ut och få koll på omvärlden.

Den låga vikten på sex kilo gör att du enkelt kan flytta runt på sängen i hemmet eller ta med den när familjen ska sova borta. En praktisk transportväska följer med så att du kan ta med dig sängen utan problem. Du kan tvätta sängtyget i 40 grader och madrasskyddet i 60 grader. Resesängen finns i färgerna svart, mörkgrön och silver.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Silver
 • Butiker & priser: Mörkgrön
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se - Bästa design
Nuna
Nuna Sena Aire
Nuna Nuna Sena Aire - Test
Bästa design
Nuna
Nuna Sena Aire
Snygg resesäng med avancerad design med särskild sovkorg för de yngsta bebisarna.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test-se 2024.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Vinnare i Red Dot Design Award år 2021.
Storlek hopfälld: 86 x 30 x 24 cm.
Storlek uppfälld: H 73 x L 103 x B 76 cm.
Väger 13 kilo.
Maxvikt på 15 kilo.
Går att justera i två höjder.
Enkel att fälla ihop.
Förvaringsväska ingår.

Nuna är ett företag som sätter familjen främst och i deras sortiment hittar du barnvagnar, bilbarnstolar, babysitter och andra tillbehör till barn som regnskydd, skötväska och åkpåse.

Nuna Sena Aire är en hopfällbar resesäng med en avancerad design som blev vinnare i Red Dot Design Award år 2021. Bäst-i-test.se gav den betyget 4 av 5 och de tycker att det är en mångsidig och rejäl resesäng med bra babyläge. Enlig dem har resesängen en säker konstruktion med vadderad metallram och inga delar som det går att klämma fingrarna på. Hos Pricerunner är betyget också högt, även om den först kommer på femte plats. Enligt deras testpersoner känns den säker, har en rymlig sovyta och är lätt att fälla upp och ihop.

Resesängen passar för nyfödd upp till barn på tre år och har en maxkapacitet på 15 kilo. Den är i storleken H 73 x L 103 x B 76 centimeter och har en hopvikbar och stabil ram. Äldre barn sover på den lägsta nivån medan yngre barn kan placeras i en sovkorg som hängs på sängkanten. Den välventilerade madrassen är i tre lager som leder bort värme och svett effektivt. Det följer med lakan som är särskilt anpassade efter madrassen, men det går att använda andra lakan också. Meshnätets sidor ger en bra cirkulation samtidigt som barnet kan se ut och du som förälder får en bra uppsikt över vad ditt barn gör. Resesängen står stadigt på fötter med antislip.

Den höga vikten på 13 kilo och den lite större storleken gör dock resesängen något tung och otymplig att bära med sig på till exempel tåget. Men som extrasäng eller säng i sommarstugan passar den perfekt.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Champagne
 • Priser för Nuna SENA AIRE Resesäng, Riveted
 • Nuna SENA AIRE Resesäng, Champagne
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Carena
Carena Karlsudd Resesäng
Carena Carena Karlsudd Resesäng - Test
Bästa budget
Carena
Carena Karlsudd Resesäng
Klassisk resesäng med enkel design och bra prislapp.
Bästa budget på Bäst-i-test.se 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Storlek hopfälld: 24 x 24 x 80 cm.
Storlek uppfälld: 120 x 60 x 76 cm.
Väger 10 kilo.
Maxvikt på 15 kilo.
Vadderade kanter.
Fälls enkelt ihop.
Förvaringsväska följer med.

Carena är ett svenskt varumärke som grundades 1997 av BRIO. Idag ägs Carena av Babyshop Group. I deras sortiment finns barnvagnar, bilstolar, spjälsängar och andra produkter för barn

Vill du ha en prisvärd resesäng när du är på semester rekommenderar vi Carena Karlsudd. Den är billigare än våra andra testvinnare och kommer med enkel design och en praktisk förvaringsväska. I den här sängen kommer ditt barn att sova både säkert och gott hela natten oavsett var ni befinner er.

I ett test hos Bäst-i-test.se utsågs Carena Karlsudd till bästa budgetval – de beskriver resesängen som prisvärd, kompakt format och med bra sovyta för barnet. Enligt deras testpanel är det en klassisk resesäng som inte direkt sticker ut designmässigt, men som levererar det du kan förvänta dig av en resesäng.

Resesängen har vadderade kanter vilket gör den säker att sova i och utrustad med en lätt vadderad bottenplatta. Vill du ha en högre komfort måste bäddmadrass köpas separat. Bäddmåttet är 120 x 60 x 76 centimeter och maxviken är på 15 kilo vilket gör att den kan användas av barn upp till runt tre år.

Att fälla upp resesängen är lätt och något du gör med bara en knapp. Enligt recensioner är det dock lättare att fälla upp sängen än ihop den – så spara gärna manualen.

Som hopfälld är resesängen i måttet 24 x 24 x 80 centimeter och du förvarar den i en praktisk förvaringsväska med bärhandtag. Carenas resesäng är säker att använda och godkänd enligt EN 716-1:2008 + A1:2003 & EN 716-2:2008 + A1:2013.

 • Reseäng
 • Bäddmadrass
 • Priser för Carena Karlsudd Resesäng
 • Carena Karlsudd Madrass
  • Frakt från 39 kr
   Leverans 1-4 dagar
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test resesäng - se alla testvinnande resesängar.

Köpguide resesäng

Om du har små barn som du vill kunna sova borta med kan det vara en bra idé att köpa en resesäng. Då sover du och ditt barn riktigt gott hela natten, både tryggt och bekvämt.

Vad är en resesäng?

En resesäng är en hopfällbar säng för bebisar och små barn som är lätt att transportera och ta med sig på resan. Både säng och madrass ingår och du förvarar den i en praktisk transportväska som gör den lätt att ta med sig i till exempel bilen. Resesängen är kompakt och tar liten plats både som uppfälld och hopfälld. Den har ofta sidor av tyg eller nät som gör att vikten är låg samtidigt som det är lätt att se in för föräldern och ut för barnet. Tillsammans med egen kudde, filt och favoritsnutten kan barnet få en lika trygg sömn oavsett var familjen befinner sig!

Hur bäddar man en resesäng?

Du bäddar en resesäng på samma sätt som en vanlig spjälsäng – med lakan, täcke och kudde eller så som ditt barn önskar. Du kan antingen använda vanliga lakan eller köra dra-på-lakan. Är barnet litet kan ett babynest vara ett bra alternativ. I resesängen ingår en madrass, men tycker du att denna är för tunn kan det ibland finns behov att komplettera med en till. Däremot ska du aldrig lägga på ytterligare en madrass om du har sängen på högsta läget, på grund av fallrisken.

Så använder du en resesäng

Det finns många tillfällen som en resesäng kan komma väl till pass. Här är några exempel!

På semestern

När du åker på semester – allt från hotellweekend till solsemester och skidresa, är det inte alltid säkert att det finns spjälsäng att tillgå. Då är en resesäng ett smart val att ta med och guld värt för att ditt barn ska sova bra. Vissa resesängar kan gå som handbagage på flyget, men det vanligaste är att checka in det som specialbagage. Bra att känna till är att allt bagage som överstiger sammanlagt 158 centimeter betraktas som ett specialbagage.

Läs också: Test av resevagn

I sommarstugan

Det är både praktiskt och smidigt att ta med resesängen till sommarstugan. Ofta finns det ont om både sovplatser och kvadratmeter och en resesäng löser båda problemen. Du får en extra säng och genom att fälla ihop den på morgonen sparar du mycket plats.

Hos barnvakten

När barnen ska sova borta hos mor- och farföräldrar eller andra släktingar är det smidigt och bekvämt att ta med en resesäng. Då sover barnet tryggt och säkert även om föräldrarna inte finns i närheten.

Extrasäng till vardagsrummet

Ibland när bebisen är liten kan det vara skönt med en extrasäng i vardagsrummet. Den kan användas när bebisen ska sova på dagen, samtidigt som du vill ha en bra uppsikt. Vissa väljer att ta in barnvagnen och andra låter bebisen sova i ett babynest i soffan. Men har du storasyskon eller nyfikna husdjur kan det vara skönt att kunna placera barnet lite mer avskilt i en säng.

Utomhus i trädgården, stranden eller på utflykten

Vissa resesängar tål att vara utomhus och kan därför tas med ut i trädgården, när du ska till stranden en solig dag eller på utflykten. Då kan det till exempel vara skönt om det finns ett myggnät att hänga över så att irriterade insekter håller sig på behagligt avstånd från din älskling.

Lekhage

Många resesängar har nätväggar som gör att barnet ser ut. Reseängen kan därför också användas som en lekhage som är ett bra alternativ när du inte har möjlighet att ge ditt barn hundraprocentig uppmärksamhet. Barnet får en avgränsad rörelsefrihet samtidigt som den får en mysig plats att leka på – vilket gör att risken att blomkrukor dras ner eller kvarglömda småsaker stoppas i munnen minskar. Tänk dock på att använda den som lekhage på rätt sätt och inte för länge – den ska användas som kortare avlastning och inte barnvakt.

Bäst i test resesäng - se testvinnande resesängar.
Resesängen kan användas på resan, i sommarstugan, som extrasäng eller när barnet är hos mor- och farföräldrarna.

Fördelar med en resesäng

Ibland är det svårt att få till en bra sovplats för små barn när familjen ska sova borta. Dessutom är det inte säkert att platsen ni ska till är lika barnsäkrat som hemmet. Då är en resesäng bra att ta med sig. Den har precis som en spjälsäng väggar så att små barn kan sova tryggt och säkert, utan att riskera att ramla ur eller trava iväg på natten. Den låga vikten och den kompakta storleken gör att den är lätt att ta med sig i bilen eller på resan. Den är lätt att fälla upp och ihop och monteringen går både snabbt och smidigt. Många resesängar har nätpaneler runtom så att du enkelt kan se och hålla kontakten med ditt barn. På samma gång blir ventilationen bra och risken att barnet blir för varm minskar.

Därför ska du köpa resesäng:

 • Ger en trygg och säker sömn.
 • Låg vikt och kompakt storlek.
 • Lätt att fälla upp och ihop.
 • Enkel att transportera och förvara.
 • Kan även användas som lekhage.
Bäst i test resesäng - se testvinnande resesängar.
En resesäng ger en trygg och bekväm sömn, även de dagar barnet sover borta.

Från vilken ålder kan man använda resesäng?

Du kan använda de allra flesta resesängar från att barnet är nyfött. Ibland går det att justera höjden i två steg och då kan du välja den övre höjden för barn under sex månader. Samtidigt som ditt barn kommer närmre dig är det också skonsammare mot ryggen när du som förälder lägger ner barnet. När det har passerat sex månader eller lärt sig att sitta på egen hand är det dags att välja den nedre höjden, annars finns det en risk att barnet ramlar ut.

Så länge kan barn sova i resesäng

Hur länge ett barn kan sova beror på resesängens maxvikt och storlek. Vanligtvis kan barn sova i en resesäng tills att det är ungefär tre år gammal.

Så fäller du ihop en resesäng

En resesäng kan fällas ihop på flera olika sätt beroende på hur designen är. Det följer ofta med bra beskrivningar i manualen och det går även att hitta förklarande videos på Youtube. Många fälls ihop genom att du klickar ut sängbenen ut dess lägen samtidigt som du lossar spärrarna på sängens sidor. Efter det viks sängen på mitten. Det finns även resesängar som poppar upp när du fäller upp den, något som ofta går på bara några sekunder.

Resesängens egenskaper

En resesäng har flera olika egenskaper som du kan jämföra för att hitta en säng som passar dig och ditt barn bäst.

Storlek och vikt

Resesängar är kompakta och ibland också något mindre än en vanlig spjälsäng. Men den stora fördelen med en resesäng är hur liten den blir som hopfälld. Har du särskilda önskemål på hur stor plats den får ta ska du kika på måttet som anges för den i hopfällt läge. Kika även på vikten – ju lägre vikt desto mer praktisk är den att ta med sig på resan.

Maxvikt

Många resesängar uppger en maxvikt och det är vanligt att denna ligger på runt 15 kilo. Om madrassen ligger direkt på golvet finns det oftast ingen maxvikt att ta hänsyn till.

Justerbar höjd

Det finns resesängar som har en justerbar höjd så att du kan välja mellan två olika höjdlägen. Ofta har den övre höjden en lägre kapacitet och är avsedd att användas under det första halvåret.

Madrassen

I de allra flesta fall följer en madrass med i resesängen. Den kan vara av olika kvalitet, men det är en fördel om den är mjuk och bekväm så att barnet sover riktigt bekvämt.

Väggar i nät

Resesängen har sidor av tyg – ofta i nät som gör att ventilationen och genomströmningen av luft blir bra. Nät gör att barnet också sover säkert och kan andas även om hen ligger tätt intill.

Myggnät

Planerar du att ha resesängen utomhus är det bra om det finns myggnät som ingår eller går att köpa till. Den kan hålla irriterade insekter på avstånd, samtidigt som barnet har möjlighet att andas fritt.

Vattentät undersida

Om du planerar att ha resesängen utomhus är det bra om undersidan är vattentät så att bebisen inte riskerar att bli blöt om underlaget är fuktigt.

Tvättråd för resesäng

En kissolycka händer lätt när det handlar om små barn – därför kan det kan vara bra om klädseln eller delar av resesängen går att tvätta. Det vanligaste är att lakan och madrasskydd går att tvätta i maskin på antingen 30, 40 eller 60 grader. Själva resesängen tvättar du oftast av med en fuktig trasa och mild tvål.

Tänk på säkerheten!

För att resesängen ska vara en trygg och säker plats för ditt barn behöver du följa rekommenderad vikt och ålder. Går höjden att justera ska du aldrig ha ett äldre barn i den övre delen om risken är stor att barnet faller ur. Om företaget själva ej rekommenderar att du lägger i en extra madrass ska du inte heller göra det – risken är att barnet kommer för högt upp och riskerar att falla ur. Det är också viktigt att resesängen klarar säkerhetsstandarder som har tagits fram inom Europa.

Källa: Konsumentverket – Barnsängar och resesängar

Köpa resesäng – att tänka på!

När du ska köpa en resesäng finns det flera bra saker att tänka på. Här sammanfattar vi dem bästa tipsen i en bra punktlista.

 • Hur mycket väger sängen?
 • Hur stor är den hopfälld och uppfälld?
 • Är den lätt att fälla upp och går det snabbt?
 • Behöver du ha en resesäng med flera höjdlägen?
 • Vilket material är den gjord i?
 • Går madrassen att tvätta?
 • Ska du använda reseängen inomhus eller ska den också klara av att vara utomhus också?

Små barn och sömn

När barn är små sover dem också mycket – inte bara på natten. Är du orolig för plötslig spädbarnsdöd kan du köpa ett andningslarm som varnar om barnet får andningsuppehåll eller om andningen blir oregelbunden. Du kan även köpa en babyvakt som finns både med video eller endast ljud, för att få en bra koll på ditt barn när du inte befinner dig i samma rum. Många rekommenderar att barn under tre månader ska sova i egen säng, och då är en resesäng ett bra alternativ när ni är på språng.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2024)

Bäst-i-test.se har testat tio olika resesängar från populära varumärken som AeroMoov, Bugaboo, BabyBjörn och Carena. I testet har de använt sig av vanliga småbarnsfamiljer med barn från nyfödd upp till barn i förskoleålder. De har använt resesängen i sommarstugan, på biltur till släkten, under solsemestern och skidresan. De har även låtit experter kolla på användningen, transport och förvaring och montering och satt betyg från 1-5. AeroMoov Pop-up blev testets vinnare med betyget 4,5 av 5 och omdömet att den är enkel att fälla, har två olika höjdlägen och bra med utrymme för förälderns fötter. Som bästa premiumval och på andra plats kom Bugaboo Stardust. Den fick betyget 4,5 av 5 och beskrivs som lätt att fälla ihop med justerbar höjd och och kompakt som hopfälld. På tredje plats kom Carena Karlsudd som också blev testets bästa budgetval. Den beskrivs som en prisvärd resesäng i kompakt format och bra sovyta för barnet.

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat tio olika resesängar från omtyckta tillverkare som Babybjörn, Carena och Bugaboo. För att en resesäng ska bli bäst i test behöver den vara enkel att fälla ihop och montera ner, vara bekväm att sova i och kunna ha en lång användningstid. Pricerunner har kikat på egenskaper som användning, transport och förvaring och montering. Utsedd till bäst i test blev AeroMoov Pop-up som fick betyget 4,5 av 5. På andra plats och utsedd till bästa premiumval blev Bugaboo Stardust och på tredje plats och bästa budget kom Inovi Cocoon.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En resesäng ska vara lätt att fälla ihop och vissa fälls ihop på bara några sekunder medan andra behöver lite mer tid. Den klassiska resesängen fälls ihop genom att du klickar ut sängbenen ur dess lägen samtidigt som du lossar sidorna – sedan fäller du sängen på mitten och packar in den i en transportväska.
 • En resesäng används för små barn upp till att de är ungefär tre år gamla. Det finns ofta en viktgräns att ta hänsyn till och storleken på sängen.
 • Vi har valt att utse AeroMoov Pop-up till den resesäng som är bäst i test. Den fälls upp på bara några sekunder och är ställbar i två höjder. Den har en låg vikt på fem kilo, beskrivs både som en lätt och kompakt resesäng och har vunnit flera oberoende tester.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
AeroMoov AeroMoov Pop-up

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng