HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av hylsnyckelsatser

verktyg uppdaterad 15:e Juni, 2015, Baserad på 2 experttester.

En bra hylsnyckelsats är nödvändigt att ha i varje garage. Det går att hitta satser med några få delar för åtskilliga tusenlappar, liksom satser med mängder av verktyg för några hundra kronor. Men man får vad man betalar för. Hylsverktyg finns i olika storlekar. Vet du alltså om att du inte kommer att använda hylsnyckelsatsen särskilt ofta behöver du kanske inte heller köpa den största, alternativt den dyraste, satsen. Använder man verktygen ofta och mycket krävs det dock kvalitet för att de inte ska gå sönder och då blir priset också ofta högre. Se över vilka delar du behöver och hitta rätt storlek därefter.

Test.se rekommenderar

TengTools TM106 - bäst i test bland Hylsnyckelsatser 2024
TengTools TM106, bäst i test.

TengTools TM106 - På Test.se rekommenderar vi hylsnyckelsatsen TM106 från TengTools, som också blivit vinnare bland stora mek-satser i Vi Bilägare nr. 17. Lådan innehåller det, minst sagt, det mesta en hobbymekaniker behöver, bland annat: 1/4” och 3/8” korta sexkanthylsor, 1/4” långa sexkantshylsor, 3/8” tändstiftshylsor, 1/2” korta tolvkantshylsor, spärrhandtag, universalknutar, bitshylsor, förlängningsstänger, bi-flex nyckel, bitsskruvmejsel, förstorings- och reduceringstappar, dubbla ledhylsnycklar, u-ringnycklar och listan fortskrider.. Alltihop levereras i en plastlåda med säkerhetslås av metall, infällbart handtag och gångjärn med metallsprint. Lådans undersida är försedd med gummifötter för att den inte ska glida omkring. Läs mer

Hylsnyckelsatser - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Vi Bilägare nr 17

Publicerad

Ingen hobbymekaniker med självaktning klarar sig utan en hylsnyckelsats. Vi Bilägare har jämfört tolv hylsnyckelsatser i fyra viktklasser från tre kända varumärken. Det visar sig att man får vad man betalar för. Hylsverktyg finns i flera storlekar. I den klassiska och vanligaste storleken kläms hylsorna fast på en kvadratisk tapp med 1/2”-sida. Förutom hylsor hittar man i en hylsnyckelsats alltid ett spärrhandtag och en eller ett par förlängare. Spärrhandtaget är en viktig komponent i satserna. Kamasa Tools har de bästa, de är nätta och smidiga och dessutom tätstegade med en omtagsvinkel på endast fem grader. De tre största satserna innehåller också andra nyttiga mekaniska verktyg såsom u-ringnycklar och ledhylsnycklar. Eftersom Vi Bilägare har testat hylsnyckelsatser i fyra olika storlekar, har vi plockat ut den bästa satsen i tre av storlekarna. TengTools TM106 är satsen som är bäst bland de största hylsnyckelsatserna. I den här satsen finns lustigt nog en skiftnyckel. Poängen med hylsor och fasta nycklar är att slippa riskera att dra sönder muttrar och bultskallar med en slarvigt inställd skiftnyckel. Tills skillnad från de övriga hylsnyckelsatserna grundar sig denna sats på en uppsättning behändiga 3/8”-hylsor kompletterade med fem tolvkants 1/2”-hylsor i de större storlekarna. Detta grepp gillas av Vi Bilägare och trots de klumpiga spärrhandtagen utses TengTools till segrare. Bland 1/2”-satserna blev KamasaTools K 25008 vinnare. Kamasas låda är lite större än Bahcos och har samma innehåll (18 hylsor, spärrskaft och de vanliga verktygen), plus ett ledhandtag. Det var en jämn kamp, men med den säkra lådan, ledhandtaget och fina spärrhandtaget går segern till KamasaTools. Bahco S 330 blev vinnare bland 3/8”-satserna. Lådan är ytterst kompakt och utrymmessnål, då man har tagit locket i anspråk.- Myntets baksida är att verktygen i locket sitter rätt hårt fastklämda. Med det är det behändiga lådformatet som ger Bahco segern.

Vinnare i det här testet

Expressen/Allt om bilar

Publicerad

Alla som gillar bilar vet att deras hälsa ibland sviktar. Går bilarna inte sönder så kräver de underhåll, där vissa detaljer går alldeles utmärkt att fixa på egen hand när garantitiden gått ut. Om man t.ex. utför ett oljebyte på egen hand i garaget, så sparar man pengar jämfört med att lämna in bilen på verkstad. Allt om bilar har testat tre rejäla verktygssatser i olika prisklasser, där den mest nödvändiga utrustningen finns med. KamasaTools blev testets vinnare. Här får man bäst kvalitetskänsla med extra plus för de tre spärrskaften som är extra tätstegade med små och smidiga huvuden, vilket är bra i trånga utrymmen. Satsen har även ytterligare ett extra minispärrskaft. KamasaTools har klart bäst passform på blocknycklarna för bultar och muttrar. En god kvalitetskänsla utom förvaringslådan som inte har så bra passform som förväntat – och då speciellt i locket. Hylsnyckelsatsen består av 139 delar och kostar ca 2890 kronor. På andraplats hamnade Biltemas Hylsnyckelsats. Detta är den mest kompletta verktygssatsen utrustningsmässigt. Bl.a. finns de allt vanligare external torx i olika storlekar. Dessutom är storleksintervallet bäst från liten till stor. Man får en god kvalitetskänsla vad gäller passform och kvalitet, bl.a. på bitsen. Biltemas sats är den enda där förlängarna till spärrskaften är vinklingsbara, vilket gör det lättare att komma åt i trånga utrymmen. Själva förvaringslådan känns både välgjord och är lättast att bära. Hylsnyckelsatsen fick dock minus för onödiga klumpiga spärrskaft. Biltemas sats består av 158 delar och kostar ca 2000 kronor. Clas Ohlsons verktygssats Cocraft består av 115 delar och har förhållandevis dålig passform på hylsnycklar och bitsens material är klart mjukare än i övriga verktygssatser, vilket leder till att du lätt slinter. Spärrskaftet är klumpigt, vilket gör att det är svårt att komma åt i trånga utrymmen som t.ex. ett motorrum. Skruvmejseln har dålig, fyrkantig form där det både är oskönt, samt svårt att få ett ordentligt grepp när man ska skruva. Däremot blir det plus för den böjbara förlängaren till det mindre spärrskaftet. Satsen består av 115 delar och kostar ca 800 kronor.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"