VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 24 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av hylsnyckelsatser 2024

En hylsnyckelsats är bra att ha hemma i garaget. Det finns flera saker att tänka på inför ditt köp – här guidar vi dig till bästa modellerna.

Vi har jämfört
  • Antal delar.
  • Om väska följer med.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Teng Tools
TengTool TM106 nyckelsats
Teng Tools TengTool TM106 nyckelsats - Test
Bäst i test Test.se logo
Teng Tools
TengTool TM106 nyckelsats
Testvinnande nyckelsats med 106 delar.
 Testvinnare hos Vi Bilägare nr 17, 2013.
Antal delar: 106.
Kommer i plastlåda.

Vi rekommenderar hylsnyckelsatsen TengTool TM106. Den blev vinnare bland stora mek-satser i ett äldre nummer av Vi Bilägare nr. 17.

Lådan innehåller det, minst sagt, det mesta en hobbymekaniker behöver, bland annat: 1/4” och 3/8” korta sexkanthylsor, 1/4” långa sexkantshylsor, 3/8” tändstiftshylsor, 1/2” korta tolvkantshylsor, spärrhandtag, universalknutar, bitshylsor, förlängningsstänger, bi-flex nyckel, bitsskruvmejsel, förstorings- och reduceringstappar, dubbla ledhylsnycklar, u-ringnycklar och listan fortskrider.

Alltihop levereras i en plastlåda med säkerhetslås av metall, infällbart handtag och gångjärn med metallsprint. Lådans undersida är försedd med gummifötter för att den inte ska glida omkring.


  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av hylsnyckelsats, bäst i test.
En hylsnyckelsats är bra att ha i varje garage.

Köpguide hylsnyckelsats

En bra hylsnyckelsats är nödvändigt att ha i varje garage. Det går att hitta satser med några få delar för åtskilliga tusenlappar, liksom satser med mängder av verktyg för några hundra kronor. Men man får vad man betalar för. 

Hylsverktyg finns i olika storlekar. Vet du alltså om att du inte kommer att använda hylsnyckelsatsen särskilt ofta behöver du kanske inte heller köpa den största, alternativt den dyraste, satsen. 

Använder man verktygen ofta och mycket krävs det dock kvalitet för att de inte ska gå sönder och då blir priset också ofta högre. Se över vilka delar du behöver och hitta rätt storlek därefter.


Några experttester vi har läst

Vi Bilägare (2013) 

Ingen hobbymekaniker med självaktning klarar sig utan en hylsnyckelsats. Vi Bilägare har jämfört tolv hylsnyckelsatser i fyra viktklasser från tre kända varumärken. Det visar sig att man får vad man betalar för. Hylsverktyg finns i flera storlekar. I den klassiska och vanligaste storleken kläms hylsorna fast på en kvadratisk tapp med 1/2”-sida. Förutom hylsor hittar man i en hylsnyckelsats alltid ett spärrhandtag och en eller ett par förlängare. Spärrhandtaget är en viktig komponent i satserna. Kamasa Tools har de bästa, de är nätta och smidiga och dessutom tätstegade med en omtagsvinkel på endast fem grader. De tre största satserna innehåller också andra nyttiga mekaniska verktyg såsom u-ringnycklar och ledhylsnycklar. Eftersom Vi Bilägare har testat hylsnyckelsatser i fyra olika storlekar, har vi plockat ut den bästa satsen i tre av storlekarna. 

TengTools TM106 är satsen som är bäst bland de största hylsnyckelsatserna. I den här satsen finns lustigt nog en skiftnyckel. Poängen med hylsor och fasta nycklar är att slippa riskera att dra sönder muttrar och bultskallar med en slarvigt inställd skiftnyckel. Tills skillnad från de övriga hylsnyckelsatserna grundar sig denna sats på en uppsättning behändiga 3/8”-hylsor kompletterade med fem tolvkants 1/2”-hylsor i de större storlekarna. Detta grepp gillas av Vi Bilägare och trots de klumpiga spärrhandtagen utses TengTools till segrare. Bland 1/2”-satserna blev KamasaTools K 25008 vinnare. Kamasas låda är lite större än Bahcos och har samma innehåll (18 hylsor, spärrskaft och de vanliga verktygen), plus ett ledhandtag. Det var en jämn kamp, men med den säkra lådan, ledhandtaget och fina spärrhandtaget går segern till KamasaTools. 

Bahco S 330 blev vinnare bland 3/8”-satserna. Lådan är ytterst kompakt och utrymmessnål, då man har tagit locket i anspråk.- Myntets baksida är att verktygen i locket sitter rätt hårt fastklämda. Med det är det behändiga lådformatet som ger Bahco segern.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Hylsnycklar hjälper dig att dra åt eller lossa skruvar och muttrar som är sexkantiga. Måtten anges i millimeter eller tum.
  • Den innehåller många hylsnycklar som täcker flera olika behov.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Teng Tools TengTool TM106 nyckelsats