HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av systemkameror

elektronik uppdaterad 1:a Juni, 2017, Baserad på 16 experttester.

När man ska köpa en ny systemkamera, finns det mycket att tänka på! Det viktigaste är att välja rätt objektiv till kameran. Många tror nämligen att det är antalet megapixlar som spelar störst roll när de köper systemkameror, men det stämmer oftast inte! Foto-experter menar på att man hellre ska lägga mer pengar på objektiven, istället för att betala för mycket för en kamera med många pixlar. Därför ska du inte bli ledsen om din kamera är en äldre modell, som kanske inte tar riktigt lika bra bilder som du önskar. Satsa på ett nytt objektiv! De olika objektiven kostar ungefär lika mycket, men ger en stor skillnad på bildkvalitén!

Test.se rekommenderar

Sony a6000 - bäst i test bland Systemkameror 2024
Sony a6000, bäst i test.

Sony a6000 - Vi på Test.se har valt att rekommendera systemkameran Sony (Alpha) a6000. Detta är en kompakt systemkamera i fickformat som innehåller många praktiska funktioner och som kan utmana de större systemkamerorna. Kameran är utrustad med en 3” stor LCD-skärm som kan vridas 180 grader, vilket gör att du kan ta bilder från alla vinklar. Här finns WiFi och NFC-pairing som gör att bilderna snabbt kan överföras och att kameran kan styras med smarttelefonen. A6000 blev testvinnare i Expressen och hos Ljud & Bild 2015.
Med Sony a6000 blir bilderna högupplösta och detaljrika! Läs mer

Systemkameror - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Actionkamera

UPPDATERAD 9:e Juli, 2020

Kompaktkameror

UPPDATERAD 11:e September, 2019

Videokameror

UPPDATERAD 12:e Juni, 2014

Pocketvideokameror

UPPDATERAD 19:e Februari, 2014

Experttester vi läst (16st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

En riktig systemkamera ger dig fortfarande bäst möjligheter att ta riktigt bra bilder. OBSERVERA att priserna och egenskaperna i testet beror helt på vilket objektiv de testats med. Ett tips är att gå in och kika på Råd & Röns test och använda deras filter för att hitta bäst kamera för just dig! Testets vinnare blir Panasonic med modellen Lumix DCM-GX8 och objektivet Lumix G Vario 45-200mm 1:4-5.6 II Power O.I.S. På andraplats finner du ett kit innehållandes Fujifilm X-Pro2 och objektivet Fujinon Super EBC XF 18-55mm 1:2.8-4 R LM OIS. Svagheterna här är få, oavsett om du använder de automatiska eller de manuella inställningarna. Enda testparametern med riktigt lågt betyg är funktionen för ansiktsigenkänning. Även på tredjeplats hamnar Fujifilm med kameran X-T2 och objektivet Fujinon XF 18-55mm 1:2.8-4 R LM OIS.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

En riktig systemkamera ger fortfarande bäst möjligheter att ta riktigt bra bilder. Allt fler utrustas numera också med WiFi för lättare delning på sociala medier, visar Råd & Röns test av 21 st spegellösa systemkameror. Vissa modeller är testade med flera objektiv, vilka har varit köpta i färdiga kit - precis som konsumenter köper dem i butik - och varje kamera+objektiv får egna betygsresultat. Här på Test.se har vi bara valt att ta med kamerorna i topplistan, utan objektiven. Bäst testresultat fick Fujifilm X-T2 (objektiv: Fujinon XF 18-55mm 1:2.8-4 R LM OIS). Kameran har få svagheter, oavsett om man använder automatiska eller manuella bildinställningar, och dessutom ligger den skönt i handen, samt spelar in video med riktigt hög bildkvalitet. Olympus Pen-F tar andraplats och strax därefter, med bara ett poäng mindre, hamnar Panasonic Lumix DMC.GX80!

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & rön är ganska flitiga på att uppdatera sina tester med nya produkter. Vanligtvis ser testets artikel densamma ut, men vinnartabellen har ändrats. Den 4e december uppdaterades deras test av systemkameror, där man bl.a. kontrollerar bildkvalitet i bra och dåliga ljusförhållanden, bildens skärpa, brus och detaljrikedom m.m. Man provar också kamerans exakta starttid, fotohastighet och exponeringsfördröjning, samt även systemkamerornas videofunktion och blixtkapacitet. En riktig systemkamera ger dig fortfarande bäst möjligheter att ta riktigt bra bilder. Allt fler utrustas numera också med WiFi för lättare delning på sociala medier. Panasonics kamera DMC-GX8 är kameran som hamnar på förstaplats. Den testades med Lumix GX Vario 1:2.8 12-35mm ASPH.Power O.I.S och fick 80 poäng i samlat betyg. Därefter fick tre kameror samma betyg (78 poäng) - två Samsung modeller, en med batterigrepp och en utan, och Sonys Alpha 7 II med SEL FE 28-70mm 1:3.5-5.6 OSS.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har uppdaterat sitt test av systemkameror. Numera finns 83 st systemkameror recenserade och i toppen har många spegellösa kameror placerat sig högt. Tidigare dominerade de klassiska spegelreflexkamerorna, men nu är de spegellösa lika bra. Men det kostar en rejäl slant om du vill ha en av testvinnarna. Priser uppemot 25 000 kr är inga ovanligheter. Bästa ”budgetalternativet” är Samsungs NX30 som kostar en bit under 10 000 kr.
De flesta kameror tar bra bilder, men många är direkt långsamma i hanterbarhet. Flera kameror är nu utrustade med WiFi för enklare delning via sociala medier. Bäst i test är systemkameran Samsung NX1 + NX 16-50 mm 1:2.0-2.8 S ED OIS, vanligt grepp och vertikalt grepp. Slutbetyget blir 78 poäng av 100 möjliga. Den får framförallt toppbetyg för sin display och sökare. Samma poäng får Sony Alpha 7 II + SEL FE 28-70 mm 1:3.5-5.6 OSS som imponerar med bra bildkvalitet och videomöjligheter.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Kamerorna har på senare år blivit allt billigare, samtidigt som utvecklingen gjort dem vassare! När Allt om resor på Expressen testade systemkameror som passade bra för resan, blev Sony Alpha a6000 testets vinnare. Vanligtvis blir inte hybridkameror så populära i Expressens test, men Sony Alpha a6000 imponerar verkligen med sitt lilla format och med bildkvaliteten som ibland slår Canons EOS 700D! Kameran har en snabb serietagningsfunktion och dess autofokus är suverän. Däremot försöker kameran automatiskt ta bort alla störningar i bilden, vilket ger ett platt och utsmetat resultat när kameran inte begriper vad man vill framhäva i bilden. Nikon D750 fick samma höga betyg som Alpha och hamnade på andraplats. D750 är bättre anpassad för inspelning, som SLR-kameror visserligen också gör mycket bättre än mobiltelefoner. En roterbar skärm gör dessutom jobbet mycket enklare. Bilderna blir fantastiskt bra, tack vare kamerans fina bildsensor.  Autofokus är både snabbt och klarar av mörka miljöer, vilket är relativt ovanligt. Bilderna får också ett stort färgomfång. Hos D750 finns knappt några minus. Kanske att knapparna på baksidan är lite för oprecisa och att kameran har en tendens att överexponera i vissa lägen. Nikon tog även tredjeplats i testet med sin modell D3200. Kameran har visserligen några år på nacken, men det är svårt att hitta en kamera som bättre passar in i sitt fack. Det är, för det första, en riktig spegelreflexkamera, vilket gör att detta är en jättebra nybörjarkamera. Den har inte så många funktioner och finesser som kan störa, utan det handlar om ett hantverksredskap. D3200 tar högupplösta och detaljrika bilder på låga ISO-tal. Autofokusen hänger dock med lite dåligt i snabba lägen. Nikon D3200 är mycket prisvärd!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud och Bild har testat sju olika systemkameror i prisklassen strax över 5000 kr. Många av kamerorna får riktigt fina betyg och två av dem utmärker sig lite extra. Ljud och Bild har bedömt greppvänlighet, tillgänglighet för de viktigaste funktionerna, fokushastighet, precision, responstid och självklart kamerans optik och skärmens kvalitet. Testbilderna har tagits och där har man kikat närmare på skärpa, upplösning, färgåtergivning mm. Viktigast för att få ett bra slutbetyg är bildkvalitet. Exempelvis videokvalitet räknas inte in i betygsättningen.
Två kameror delar på förstaplatsen, i alla fall om man skall gå efter betygsättningen. Sony a6000 blir utnämnd till ”bäst i test” och Olympus OM-D E-M10 blir utnämnd till ”bästa köp”. Den förstnämnda Sony a6000 är en välgjord systemkamera med ypperlig bildkvalitet. Sonys kamera är användarvänlig, snabb och har inbyggd sökare. Ljud och Bild konstaterar att man får mycket kamera för pengarna. Enda tydliga minusposten är att Sony a6000 saknar en pekskärm. Kameran får ett genomsnittsbetyg på 5/6 och maxpoäng 6/6 i delkategorin bildkvalitet. Priset ligger på strax under 7000 kr.
Olympus OM-D E-M10 som blev utnämnd till årets systemkamera 2014 håller ställningarna. Den är snabb, har extremt bra bildkvalitet och är utrustad med sökare, pekskärm och en rad fiffiga funktioner. Designmässigt ser den ut som den kommer från tidigt 70-tal, så om du har en förkärlek för retroprylar och vill ha en av marknadens bästa systemkameror har du hittat rätt. Ljud och Bild har några negativa synpunkter. Något små knappar, en felplacerad strömbrytare och ett litet grepp. Betyget blir dock lika bra som hos Sony a6000. Dessa kameror har exakt samma betyg. Både genomsnittsbetyg och fullpoängaren för bildkvaliteten. Olympus kamera kostar ca 6600 kr.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat 48 systemkameror – både klassiska spegelreflexkameror och mer kompakta, spegellösa kameror. Testet visar att många spegellösa kameror numera är lika bra som de klassiska spegelreflexkamerorna, men det är dock spegelreflexkamerorna som hamnar i topp. Samtliga kameror i testet får bra betyg för sin bildkvalitet, där de t ingår hur bra kameran är på att ta en bild på ett standardmotiv, hur bra deras färgåtergivning är och hur bra kameran är på att ta bilder i dåliga ljusförhållande. Några kameror får lite sämre delbetyg för sin förmåga att ta bra bilder i låg ljusnivå. Även distorsion och vignettering ingår i betyget för bildkvalitet.
Alla modeller får godkänt i hanterbarhet, då de är enkla att använda – både vad gäller knappar och luckor – men några kameror är fortfarande långsamma. Vad gäller videokvalitet är det stor skillnad mellan kamerorna, från fyror till åttor. Främst är det förmågan att filma i svagt ljus som drar ner betyget på de sämsta kamerorna. Fler och fler kameror utrustas med WiFi för enklare delning av bilderna till sociala medier och en del har rörlig skärm. Bäst i test blev Nikon DF (+ AF-S Nikkor 50 mm 1:1.8G SE), på andraplats hamnade Olympus OM-D E-M1 och tredjeplats Panasonic Lumix DMC-GX7. Egentligen låg Olympus på både andra- och tredjeplats med med olika objektiv, så jag har valt att istället ta med nästa kamera på listan.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

En riktig systemkamera ger dig fortfarande bäst möjligheter att ta riktigt bra bilder. Råd och rön har testat och betygsatt 23 systemkameror, både klassiska spegelreflexkameror och mer kompakta, spegellösa kameror. De spegellösa kamerorna har flera uppenbara fördelar – de är lättare och mindre, samt att man kan styra helt över inställningarna. De passar främst personer som är intresserade av fotografi och som vill arbeta med ljus och skärpdjup, men som inte vill släpa runt tunga grejer. Även spegelreflexkamerorna har sina fördelar. De har en optisk sökare, vilket gör att man alltid kan se motivet tydligt även i starkt ljus. I råd och röns test är det spegelreflexkamerorna som hamnar längst upp på listan, med ett par kompakta kameror strax efter. Samtliga kameror får bra betyg för sin bildkvalitet. Där ingår bl.a. hur bra kameran tar en bild på ett standard motiv, hur bra färgåtergivningen är och hur bra den kan ta bilder i dåliga ljusförhållanden. Samtliga kameror får även godkänt i hanterbarhet. När det kommer till videokvalitet är det stora skillnader mellan kamerorna. De som fått låga betyg är inte lika bra på att filma i svagt ljus som de bättre. Några modeller är utrustade med WiFi, för att man enklare ska kunna dela sina bilder på sociala medier. Med WiFi kan man även automatiskt flytta över bilderna via routern till hemdatorn hårddisk. Brister bland de spegellösa kamerorna är att det exempelvis saknas blixt.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har testat åtta av de bästa systemkamerorna på marknaden just nu. Bäst i test är Canon EOS 600D. EOS-serien var en av de första mer avancerade konsumentsystemkamerorna som kom i slutet av 90-talet och sedan dess har de utvecklats stadigt. Den här serien är den perfekta mellanvägen mellan en avancerad kompaktkamera och systemkamerornas proffsklass. Bildsensorn i 600D är den samma som hos föregångaren 550D, med samma antal bildpunkter, men 600D har blivit utrustad med en del nya funktioner som underlättar för nybörjaren. Oavsett vad du vill fota, så är detta den bästa systemkameran på marknaden idag. På andraplats hamnade Nikon med sin modell D5100. Expressen skriver att det är mer en smak- eller prisfråga om man välja Nikon D5100 eller Canon EOS 600D. Bildkvaliteten och prestandan är jämförbara i stort sett. Canon är oftast bättre på höga ISO-tal, medan Nikon ger lite skarpare bilder vid riktigt låga ISO-tal. Det som skiljer sig mest åt är objektiven. Om man redan har en äldre Canon eller Nikon och vill kunna återanvända objektiven, är det smartast att köpa en systemkamera av samma märke. Tredjeplats gick till Canon EOS 650D. I det stora hela är det två funktioner som skiljer 650D från 600D, men i vissa lägen kan de vara mycket viktiga. Dels har 650D en kontinuerlig autofokusfunktion, både för stillbilder och video, dels har kameran den nya Digic 5-bildprocessorn. Den gör att kameran kan behandla fler bilder på samma tid – kameran kan alltså ta fler bilder per sekund i serieläget. Bildsensorn är dock i princip identisk och om man vill filma med systemkameran är 650D ett bättre val.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat 45 systemkameror, både de klassiska spegelreflex-kamerorna och de nya spegellösa kamerorna. Testvinnare blev Panasonic Lumix DMC-GH3 och får 74 i samlat betyg. Den tar bra bilder och är utrustad med en mycket bra videofunktion – mycket bättre än någon annan i testet. Även i sämre ljusförhållanden fungerar kameran utmärkt och ljudet är det bästa i Råd och röns test. Nackdelen är att den kostar relativt mycket, 19000 kronor. Vill man inte spendera så mycket pengar, men ändå vill ha en bra kamera, är Canon EOS 6D och Panasonic DMC-G5 två prisvärda alternativ. De får båda högt betyg och kostar bara runt 5000 kronor. Två kameror i testet har utrustats med en sensor i fullformat, Nikon D600 och Canon EOS 6D. Den sensorn ska göra att kameran ska kunna ta bättre och mer detaljrika bilder med mindre brus. Däremot kostar kamerorna väldigt mycket, upp mot 20000 kronor. Canon EOS 6D är dessutom den näst bästa kameran i testet. Nikons D600 får inte toppbetyg i testet, eftersom den verkar ha lite problem med reflektioner, hamnar lite i det långsammaste laget och har en display som hade kunnat vara bättre. Den presterar heller inget vidare i videoläget.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se har man testat ett flertal systemkameror, för att hitta den bästa. Nikons modell D7000 är en vidareutveckling av två tidigare modeller – D90 och D300. D7000 har bl.a. fått bättre exponeringsmätare, högre sensorupplösning och ett vattentåligt, stöttåligt hus i magnesiumreglering.
Man kan snabbt växla mellan olika motiv utan att behöva gå in i kamerans menyer. Bildkvalitén är riktigt hög och har en fin detaljåtervinning, skärpa och kontrast.
Precis som Nikons kamera, är Pentax K-5 en uppföljare för en tidigare modell. Förbättringar har skett för bl.a. högre upplösning, betydligt bättre ljuskänslighet och snabbare sekvenstagning, med upp till 7 bilder per sekund.  Bildkvalitén är jättebra och modellen har samma sensor som Nikons. Kamerans mjukvara är testets bästa och mest omfattande.
Canon EOS 60 D har hög upplösning, bättre ljuskänslighet än tidigare modell och betydligt bättre batteritid. Menyerna är lättnavigerade och programvredet har många lättanvända motivprogram. Bildkvalitén gör bilderna fint exponerade och ger levande färger. Kamerans autofokus är bland den bästa i prisklassen. Den är både extremt snabb och träffsäker. Kameran saknar dock kontinuerlig AF i videoläget.

Vinnare i det här testet

Råd & Röd

Publicerad

Råd och Rön har testat 38 systemkameror. I testet fanns både klassiska spegelreflex-kameror och de nya spegellösa kamerorna. Med högst betyg - 74, blev Panasonic DMC-GH3 vinnare i testet. Canon EOS 6D och Canon EOS 650D hamnade inte långt efter med 72 och 71 i betyg. Samtliga kameror har fått höga betyg i bildkvalité, men Panasonics kamera var inte riktigt lika bra som Canons båda modeller. Alla tre har fått bra betyg i autofokus och ljusstyrka. Canon EOS 6D har störst upplösning och ger bäst resultat i brusreducering, samt bildstabilisering.
Panasonics kamera är enkel och snabb att använda och den ger ett bra fokus. I kameran är det en touchscreen på 3 tum (7,6cm) men den är svår att titta på i solljus. I testet får vi veta att Panasonic erbjuder bäst videoupptagning i sin kamera, med något sämre ljudåtergivning. Panasonic Lumix DMC-GH3 och Canon EOS 6D är båda utrustade med WI-FI, vilket gör att man lättare kan dela bilder på internet.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har publicerat ett test där sex kompaktkameror och fyra systemkameror testats. Det finns kameror i testet som passar både den professionella fotografen och nybörjaren. Ingen av kamerorna tar dåliga bilder – däremot har de olika egenskaper och för-/nackdelar som noga blivit granskats innan totalbetyget bestämts. Systemkamerorna i testet är av märkena Canon, Samsung, Sony och Olympus. Bäst i test blev Sony NEX-6. ”Komplett kameravidunder” är orden Ljud & Bild använt för att beskriva kameran. NEX-6 har kombinerad fas- och kontrastbaserad autofokus, vilket Canon EOS M också har, men Sonys är betydligt mycket snabbare. Det gäller också bildhastigheten på 10 bilder/sekund! Sony har lyssnat på kritik och gjort väsentliga förbättringar i NEX-6 gentemot tidigare modeller. Kameran har inbyggt WiFi som gör att man kan skicka bilder trådlöst till andra enheter och man kan ladda ner appar till NEX-6 som sedan används för bildredigering direkt i kameran! Bildkvaliteten går inte att klaga på. Man får detaljrika och skarpa bilder, men inte nog med det – kameran är mycket användarvänlig. Samsung NX210 är kameran som faktiskt fått högst betyg, men förlorat placering på grund av ett glatt grepp och en ojämn optiskt skärpa. Kameran klarar det mesta och är ett bra köp för de som vill ha allting på samma gång. Den har testets högsta upplösning, vilket hjälper till att plocka fram detaljer med stor lätthet. Menyerna och funktionerna gör att NX210 passar bra för nybörjare, dock har den ingen pekskärm. Bildkvaliteten är bra – god upplösning och fin detaljskärpa. Även färgåtergivningen är fin! Olympus PEN E-PL5 blev utsedd till ”Bästa köp” då den är utrustad med teknik som lånats från toppmodellen OM-D. Bildkvaliteten är riktigt bra och i E-PL5 har de lyckats kombinera prestanda med ett stort urval av praktiska funktioner. Kameran kombinerar relativt jämna optiska prestanda och en enastående bildsensor, vilket ger rena bilder.

Vinnare i det här testet

Icakuriren.se

Publicerad

Icakuriren har låtit testföretaget Smartson testa och betygsätta 10 st systemkameror i olika prisklasser och utsett Sony Nex-5N till sin testvinnare. Systemkameran har hög prestanda och en utmärkt bildstabilisering. Designen är genomtänkt och det är lätt att förstå kamerans menyer. Dock kräver kameran en specialblixt och den har svårt att hitta fokus. Bilderna blir bra, med en upplösning på 16,1 megapixlar.
Däremot tar Pentax_K-01 bäst bilder i testet med megapixlarna f/_3,5-22. Objektivet är långsamt men ger ändå ljusstarka bilder. Dock är kameran stor och klumpig. På- och av-knappen är alldeles för lätt att komma åt och kameran låter väldigt mycket.
Panasonics modell Lumix DMC-GX1 har en hög bildkvalité och ett snabbt fokus. Kamerans videofunktion fungerar utmärkt, men det finns inte tillräckligt med kreativa fotostilar. Menyerna kan vara svåra att förstå om man inte är erfaren fotograf. Kameran ger dock ett skönt och behagligt grepp.

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

På Pricerunner.se har man jämfört 4 systemkameror där 3 stycken fick samma betyg – 4 av 5. Canons modell 600D är lätt att använda och har många användbara funktioner, som täcker de flesta behov. Objektivet ger högupplösta bilder, men 18,7 megapixlar, vilket också var högst i testet. Bildkvalitén och brusreduceringen är bra, men vitbalansen tenderar att få orange-stick vid inomhusbruk.
Nikons systemkamera ger en mycket bra bildkvalité, både vid stillbild och videoupptagning, samt att den har ett väl fungerande autofokussystem. Kameran har även en god ljusmätningsmekanism för besvärliga ljusförhållanden. Kameran är lätt att använda, med nackdel att vissa knappar har placerats olägligt.
Den snabbaste systemkameran i testen visar sig vara Sonys modell SLT-A35, som klarar av att ta upp till 7 bilder i sekunden.  Modellen är liten och lätt, men sitter ändå bekvämt i handen. Bildkvalitén är på topp, men producerar mer brus än Canon och Nikon. Kameran är lätt att använda och designen känns mycket genomtänkt. Sonys modell erbjuder 16 megapixel och en LCD-skärm med 921.600 bildpunkter.

Vinnare i det här testet

M3.IDG.se

Publicerad

M3 – Sveriges pryltidning – har testat och betygsatt systemkameror år 2010. Testets vinnare och modellen som blev rekommenderad som bästa köp, blev Sony A550! Kameran är stor, men det gör ingenting då man får ett fantastiskt grepp. Modellen har också ett stort antal knappar som låter dig ställa in de smarta funktionerna utan större ansträngning. Kameran har ett snabbt autofokus, men saknar helt videofunktion. Till skillnad från Sonys kamera, är denna modellen mindre och blir därför inte lika greppvänlig. Kameran innehåller många bra och användbara inställningar, samt att menyerna är lätta att navigera runt i. Canons videofunktion presterar inte speciellt bra och därför hade Sony chansen att ta första plats. Gällande de grundläggande kamerafunktionerna, så fungerar kameran bra, även om bilderna ibland blir lite överexponerade. Nikon D5000 var en av testets billigare kamera och även mindre i storlek. På grund av detta fattas det en del bra knappar som skulle behövas och skärmen har blivit något mer lågupplöst än tidigare modeller från Nikon. Kameran har en bra bildkvalité och innehållet – menyerna – är snyggt och lättnavigerat!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"