VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Systemkamera bäst i test 2024

Vill du ta proffsbilder ska du investera i en systemkamera av hög kvalitet. Här guidar vi dig till bästa systemkameran och ger dig de modeller som är bäst i test.

Test av systemkamera, se testvinnare.

Köpguide systemkamera

När du ska köpa en ny systemkamera, finns det mycket att tänka på! Det viktigaste är att välja rätt objektiv till kameran. Många tror nämligen att det är antalet megapixlar som spelar störst roll när de köper systemkameror, men det stämmer oftast inte! Fotoexperter menar på att du hellre ska lägga mer pengar på objektiven, istället för att betala för mycket för en kamera med många pixlar. Därför ska du inte bli ledsen om din kamera är en äldre modell, som kanske inte tar riktigt lika bra bilder som du önskar. Satsa på ett nytt objektiv! De olika objektiven kostar ungefär lika mycket, men ger en stor skillnad på bildkvalitén. 

Läs också: Test av kompaktkamera


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • En systemkamera är en kamera som du kan byta objektiv på. Upplösningen är hög och den har funktioner som manuell fokus och skärpa.