VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 14 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa skäggtrimmer – Vilken är bäst i test 2024?

Låt inte skägget bli vildvuxet - håll det snyggt och prydligt med en skäggtrimmer. Här har vi samlat skäggtrimmers som är bäst och populära bland konsumenter.

Köpa skäggtrimmer – Vilken är bäst i test 2024?
Vi har jämfört
 • Längdinställningar och tillbehör.
 • Laddnings- och batteritid.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Här visar vi Remington G5, en skäggtrimmer som kommer med flera tillbehör och som låter dig styla skägget som du vill.

Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Philips
PHILIPS BT5522/15 Skäggtrimmer
Philips PHILIPS BT5522/15 Skäggtrimmer - Test
Bäst i test
Philips
PHILIPS BT5522/15 Skäggtrimmer
Omtyckt skäggtrimmer från Philips med 40 olika längdinställningar och självslipande metallblad.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt kundbetyg hos Mediamarkt.se.
Populärt varumärke.
40 längdinställningar.
120 min drifttid och 60 min laddningstid.
För trimning.
Självslipande metallblad.
Unikt Lift & Trim PRO-system.
4 olika tillbehör följer med.
För våt och torr rakning.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. De har ett brett utbud av skäggtrimmer, rakapparater och hårtrimmer i sitt utbud som fått bra kundbetyg och fina recensioner i tester.

Vi har utsett Philips BT5522/15 till den skäggtrimmer som är bäst i test – och med den här är det lätt att vårda och trimma skägget. Den tillhör Philips Series 5000 som är skäggtrimmers i Philips mellanserie. Den utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se där den fick betyget 4,5 av 5. De beskriver den som en vansinnigt bra skäggtrimmer – vad mer kan man begära? Hos Mediamarkt har skäggtrimmern fått det höga betyget 4,5 av 5 av deras kunder.

Den säljs som en kombinerad skägg- och hårtrimmer som lyckas bäst som skäggtrmmer. Enligt test får du ett jämnt och snyggt resultat på bara ett eller två drag, framförallt för dig med lite kortare skägg. För att få bästa resultat är den utrustad med dubbla skärblad som automatiskt slipas mot varandra när den används. Den har ett unikt Lift & Trim PRO-system som gör att skägget trimmas jämnt i ett enda drag. Den klarar även att leda det hårdaste håret till ett självskärande blad som ger en exakt rakning och ett perfekt resultat.

Du kan välja mellan 40 olika trimlägen för att få det skägg du önskar och längd stängs in via zoomhjulet. Fyra olika tillbehör följer med så att du kan skapa din unika stil – en Lift & Trim-kam, två justerbara kammar och detaljtrimmer som du kan trimma mustasch och skäggkanter med.

Skäggtrimmern har 120 minuters drifttid och 60 minuters laddning. Du kan använda den inkopplad till vägguttaget. Den är vattentät vilket gör att du kan använda skäggtrimmern för både våt och torr rakning och rengöra den under rinnande vatten.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Philips
PHILIPS BT9810/15 Skäggtrimmer 9000 Prestige
Philips PHILIPS BT9810/15 Skäggtrimmer 9000 Prestige - Test
Bästa premium
Philips
PHILIPS BT9810/15 Skäggtrimmer 9000 Prestige
Skäggtrimmer med inbyggd metallkam som ger ett perfekt trimmat skägg.
Bästa premium hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt kundbetyg hos Philips.se.
Högt kundbetyg hos Mediamarkt.se.
Toppbetyg av kunder hos Prisjakt.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
30 längdinställningar.
120 min drifttid och 60 min laddningstid.
Möjlighet att snabbladda.
För trimning.
Öppningsbart rakhuvud förenklar rengöringen.
Fodral följer med.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. De har ett brett utbud av skäggtrimmer, rakapparater och hårtrimmer i sitt utbud som fått bra kundbetyg och fina recensioner i tester.

Vi har utsett Philips 9000 Prestige BT9810/15 till bästa premiumval och den tillhör 9000-serien som är Philips lyxigaste modeller. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och blev utsedd till bästa premiumval. De beskriver den som otroligt effektiv när det kommer till klippning med en hög byggkvalitet och den är dessutom lättskött. Skäggtrimmern är även ett populärt val enligt kunderna själva med höga kundbetyg hos både Mediamarkt och Philips.

Skäggtrimmern har Philips helt nya SteelPrecision-teknik som består av en integrerad metallkam och stark klippenhet. Det gör att den klarar oehört mycket och den ger ett jämnt och exakt trimningsresultat. Skäggtrimmern har en hudföljare som gör att trimmern alltid hålls rätt mot huden och ger ett exakt resultat. Antifriktionsbeläggningen gör att den leds smidigt över ansiktet. De vassa bladen i metall klipper även de tjockaste hårstråna utan att dra av dem.

Du kan styla skägget med hjälp av 30 olika längdinställningar och precisionssteg på 0,2 millimeter. Du ändrar steg genom att använda zoomingsratten och kan välja mellan 0,4 millimeter till 10 millimeter. En PowerAdapt-sensor kontrollerar hårdensiteten 125 gånger i sekunden och anpassar automatiskt motorn för bästa effekt så att du får samma trimningsprestanda oavsett vilken tjocklek eller längd du har på håret.

Skäggtrimmern kan användas i 120 minuter och har en laddtid på 60 minuter. Du kan även snabbladda på fem minuter för att få en hel trimning. För att förenkla rengöringen är rakhuvudet öppningsbart och det är lätt att rengöra det under kranen. Det följer med ett premiumfodral som gör att du kan skydda skäggtrimmern under till exempel en resa.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Braun
Braun BT3222
Bästa budget
Bästa budget
Braun
Braun BT3222
Lättanvänd trimmer från ledande Braun.
Toppbetyg av kunder hos Åhléns.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
20 klipplängder mellan 1 och 10 millimeter.
50 minuters användning efter tio timmars laddning.
Med rengöringsborste och reglerbar hårkam.

Braun grundades 1921 i Tyskland och är ett elektronikföretag som är mest känt för sina rakapparater, hårtrimmers och IPL-maskiner. De är även ledande när det kommer till febertermometrar.

Det tyska företaget Braun tillverkar en bredd av olika elektronikprodukter, men är kanske främst kända för sina rakapparater. Det är på så vis ingen slump att det är just Braun som tillverkar den skäggtrimmer som vi har utsett till bästa budgetval.

Braun BT3222 är en flexibel skäggtrimmer som möjliggör längder på mellan 0,5 och 10 millimeter, med ett intervall på 0,5 millimeter. Den kommer även med en reglerbar hårkam som gör att du kan använda den för att klippa håret. Skäggtrimmern blir fulladdad på tio timmar, och batteritiden ligger på ungefär 50 minuter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Braun BT3222
  • Fri frakt över 999 kr
   Leverans på 1-3 dagar

Bästa mångsidiga Test.se - Bästa mångsidiga
Remington
Remington PG5000 Graphite Series G5
Remington Remington PG5000 Graphite Series G5 - Test
Bästa mångsidiga
Remington
Remington PG5000 Graphite Series G5
Mångsidig trimmer som tål vatten och kommer med flera olika tillbehör.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2023.
20 längdinställningar.
90 min drifttid och 4 h laddningstid.
Rakapparat, hårtrimmer, nästrimmer och polisongtrimmer.
Självslipande metallblad.
100 % vattentät.
9 olika tillbehör följer med.
Förvaringspåse ingår.
3 års garanti.

Remington grundades i New York 1937, sedan dess har de tillverkat stylingverktyg och skönhetsprodukter till både män och kvinnor. Under åren har de vuxit sig stora och förser miljontals kunder med stylingprodukter som ligger i teknologisk framkant - allt för att göra din vardag lite enklare. Remington har fått flera utmärkelser för sina skönhetsprodukter, en slags garant för att deras produkter håller hög kvalitet.

Remington PG5000 Graphite Series G5 är en perfekt skäggtrimmer, som låter dig styla skägget precis som du vill. Den utsågs till testvinnare hos Bygghemma.se där den fick betyget 9,1 av 100. De rekommenderar den till dig som vill ha en mångsidig trimmer som tål vatten.

Detta är en omtyckt multitrimmer som kommer med nio justerbara tillbehör. Den kan användas för att trimma ansikte, hår och kropp och förutom skäggtrimmer följer det också med näshårstrimmer, örontrimmer och kroppstrimmer.

Du kan ställa in trimmern på en längd på 0,2-20 millimeter. Den är sladdlös med en batteritiden på upp till 90 minuter vilket ger dig gott om tid att trimma skägget. Eftersom trimmern är vattentät går den även att använda i duschen. Eftersom bladen är vattentäta blir rengöringen lättare. Bladen är dessutom självslipande och grafitbelagda vilket ger ett lent och fint resultat oavsett vilken kroppsdel du trimmar.

Skäggtrimmern har en laddningstiden på fyra timmar. Det följer med en praktisk förvaringsväska att ha både trimmer och tillbehör i. Du har minst tre års garanti.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Skäggtrimmer bäst i test, Test.se testar skäggtrimmer.
Vill du trimma skägget? Här hjälper vi dig att välja rätt skäggtrimmer.

Köpguide skäggtrimmer

Det är inte längre lika självklart att raka bort all ansiktsbehåring, trenden med grooming har kommit för att stanna och att gå till en barberare är det numera många som gör. Här hjälper vi dig att välja rätt skäggtrimmer!

Vad är en skäggtrimmer? 

Med en skäggtrimmer kan du hålla efter skägget själv och på så sätt hålla nere kostnaderna för att låta proffs göra det. Med den kan du trimma skägget och få det precis som du själv önskar. 

Vad är skillnaden mellan skäggtrimmer och rakapparat?

Vad är egentligen skillnaden mellan en skäggtrimmer och en rakapparat och behöver man skaffa båda? En skäggtrimmer är för dig som vill ha skägg medan rakapparaten gör att du kan få huden renrakad. En del modeller är mångfunktionella och kan användas som båda saker. 

Bäst i test skäggtrimmer - se testvinnande skäggtrimmer.
Med en skäggtrimmer håller du efter skägget medan en rakapparat renrakar.

Kombinerad skägg- och hårtrimmer 

En del skäggtrimmers är en kombinerad skägg- och hårtrimmer. Skillnaden är att en skäggtrimmer är anpassad efter skäggets storlek och den har inte lika långa distanskammar utan de är som längst på 12 millimeter.  

Olika funktioner hos en skäggtrimmer

En skäggtrimmer har flera olika funktioner som du kan jämföra för att hitta den modell som passar bäst för dig och ditt skägg. 

Längdinställningar

Beroende på vilket resultat du är ute efter kan det vara bra att välja en skäggtrimmer med en bredd av längdinställningar. Antalet inställningssteg varierar mellan olika skäggtrimmers, och de har även olika lång max- och minilängd. Skäggtrimmern kommer med flera olika kammar och distanser för att du ska kunna få till det perfekta resultatet.

  Bäst i test skäggtrimmer längdinställningar

  Batteritid

  Batteritiden på en skäggtrimmer kan vara mer eller mindre avgörande. Om du har tänkt ta med dig trimmern när du är på resande fot, kan det vara en stor fördel med lång batteritid. Om du istället mest tänkt använda trimmern hemma, kan det vara andra funktioner som spelar större roll.

                                          

  Bäst i test skäggtrimmer batteritd


  Uppladdningstider

  Uppladdningstider varierar stort mellan olika modeller, allt ifrån en timmes uppladdning till tio timmars uppladdning. Om trimmern har lång uppladdningstid, är det en fördel om den också har lång drifttid. Detta är speciellt bra att titta efter om det är flera som ska använda trimmern. Det finns också modeller som har snabbladdning, där en minuts laddning kan ge tillräckligt med batteritid för en trimning.

  Tillbehör

  De flesta skäggtrimmers kommer med fler tillbehör än bara kammar för olika skägglängder. Det är bland annat vanligt att det ingår någon typ av rengöringsborste, och ofta får du också med en väska som du kan förvara din skäggtrimmer i. Du kan även få med en sax och kam, samt ibland en särskild hårkam som är anpassad för att klippa just hår med.

                                      

  Bäst i test skäggtrimmer tillbehör

  Vilken skäggtrimmer är bäst?

  I den här sammanställningen har vi valt att utse Remington Beard Kit till den skäggtrimmer som är bäst i test. Skäggtrimmern har både vunnit jämförande tester och fått ett stort antal positiva kundrecensioner.

  Här visar Lyko hur du får ett fylligt skägg: 

  Länktips

  Så tar vi fram vinnare

  Vi sammanställer testvinnare och baserar våra val på recensioner, användarbetyg och oberoende tester. Här är några experttester vi har använt oss av för att ta fram våra vinnare.

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • Till skillnad från en rakapparat som tar bort allt hår, jobbar en hårtrimmer med att trimma ner håret till önskad längd - den rakar alltså inte slätt utan lämnar önskad mängd hår kvar.
  • En skäggtrimmer är för dig som vill ha skägg medan rakapparaten gör att du kan få huden renrakad.
  • Vi har valt att utse Philips BT5522/15 till den skäggtrimmer som är bäst i test. Den tillhör Philips omtyckta 5000-serie och har 40 olika inställningar, fyra tillbehör och 120 minuters drifttid. Philips har ett brett utbud av skäggtrimmers och rakapparater i sitt sortiment.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  Philips PHILIPS BT5522/15 Skäggtrimmer
  Newsletter image Test.se logo
  Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
  Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
  Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
  Din epostadress
  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
  Gå med kostnadsfritt
  Tack för din prenumeration!
  Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
  Stäng