VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 7 December 2020
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa skäggtrimmer – vilken är bäst i test 2021?

Låt inte skägget bli vildvuxet - håll det snyggt och prydligt med en skäggtrimmer. Här har vi samlat skäggtrimmers som är bäst och populära bland konsumenter.

Vi har jämfört
 • Längdinställningar och tillbehör.
 • Laddnings- och batteritid.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Remington
Beard Kit MB4045
Bäst i test
Bäst i test
Remington
Beard Kit MB4045
Prisvärd och storsäljande skäggtrimmer.
Toppval hos Trusted Reviews 2020.
4,3/5 stjärnor hos Pricerunner.
4,5/5 stjärnor hos Amazon.com.
Tre kammar för olika längder.
120 minuters användning efter fyra timmars laddning.
Med sax och skäggborste.

Remington är ett amerikanskt varumärket som grundades i New York på 1930-talet. Företaget är specialister på stylingverktyg och skönhetsprodukter för både män och kvinnor.

Remington Beard Kit MB4045 har fått bra betyg i tester, och är även populärt bland konsumenter. Kitet kommer med tre kammar som möjliggör flera olika längdinställningar – ett för 0,5-5 millimeter, ett för 1,5-18 millimeter och ett för 20-25 millimeter. I förpackningen medföljer även en sax och en skäggborste. Remington Beard Kit MB4045 har självslipande skärblad och ett trimmerhuvud som kan göras rent under rinnande vatten. Efter fyra timmars laddning kan du använda skäggtrimmern i 120 minuter.

 • Butiker & priser

Bästa budget logotype
Braun
BT3222
Bästa budget
Bästa budget
Braun
BT3222
Lättanvänd trimmer från ledande Braun.
5/5 stjärnor hos Åhléns.
4,5/5 stjärnor hos Pricerunner.
20 klipplängder mellan 1 och 10 millimeter.
50 minuters användning efter tio timmars laddning.
Med rengöringsborste och reglerbar hårkam.

Det tyska företaget Braun tillverkar en bredd av olika elektronikprodukter, men är kanske främst kända för sina rakapparater. Det är på så vis ingen slump att det är just Braun som tillverkar den skäggtrimmer som vi har utsett till bästa budgetval.

Braun BT3222 är en flexibel skäggtrimmer som möjliggör längder på mellan 0,5 och 10 millimeter, med ett intervall på 0,5 millimeter. Den kommer även med en reglerbar hårkam som gör att du kan använda den för att klippa håret. Skäggtrimmern blir fulladdad på tio timmar, och batteritiden ligger på ungefär 50 minuter.

 • Butiker & priser

Bästa kit logotype
Wahl
Lithium Ion Grooming Kit
Bästa kit
Bästa kit
Wahl
Lithium Ion Grooming Kit
En komplett trimmer med väldigt många längdinställningar.
5/5 Kundrecensioner hos Lyko.
Laddtid: 1 timme. Drifttid: 180 minuter.
Längdinställning: 0,7 - 12 millimeter. Distanser: 6 st. Kammar: 6 st.
1 minuts snabbladdning.
Laddare och etui medföljer.
Rengöringsborste medföljer.

Wahl är ett amerikanskt företag som grundades i Illinois 1919. De började med att tillverka elektriska hårtrimmers, och har utvecklat sina produkter sedan dess. Tack vare produkternas kvalité och funktion har de en ledande position på marknaden. Produkterna används av proffs världen över.

Multitrimmern från Wahl håller toppkvalitet och har en precisionsslipat skärhuvud som är självslipande. Det går att trimma från 0,7 till 12 millimeter och det finns sex olika distanser och sex olika blad, detta gör att det går att trimma med mycket hög precision. Trimmern har 180 minuters sladdfri klippning på en timmas laddning. Det finns även en funktion som snabbladdar - på en minut får du batteritid till en trimning.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Köpguide:

Det är inte längre lika självklart att raka bort all ansiktsbehåring, trenden med grooming har kommit för att stanna och att gå till en barberare är det numera många som gör.

Med en skäggtrimmer kan du hålla efter skägget själv och på så sätt hålla nere kostnaderna för att låta proffs göra det.

Olika funktioner hos en skäggtrimmer

 • Längdinställningar: Beroende på vilket resultat du är ute efter kan det vara bra att välja en skäggtrimmer med en bredd av längdinställningar. Antalet inställningssteg varierar mellan olika skäggtrimmers, och de har även olika lång max- och minilängd. Skäggtrimmern kommer med flera olika kammar och distanser för att du ska kunna få till det perfekta resultatet.
Bäst i test skäggtrimmer längdinställningar
 • Batteritiden på en skäggtrimmer kan vara mer eller mindre avgörande. Om du har tänkt ta med dig trimmern när du är på resande fot, kan det vara en stor fördel med lång batteritid. Om du istället mest tänkt använda trimmern hemma, kan det vara andra funktioner som spelar större roll.

                                        

Bäst i test skäggtrimmer batteritd
 • Uppladdningstider varierar stort mellan olika modeller, allt ifrån en timmes uppladdning till tio timmars uppladdning. Om trimmern har lång uppladdningstid, är det en fördel om den också har lång drifttid. Detta är speciellt bra att titta efter om det är flera som ska använda trimmern. Det finns också modeller som har snabbladdning, där en minuts laddning kan ge tillräckligt med batteritid för en trimning.
 • Tillbehör: De flesta skäggtrimmers kommer med fler tillbehör än bara kammar för olika skägglängder. Det är bland annat vanligt att det ingår någon typ av rengöringsborste, och ofta får du också med en väska som du kan förvara din skäggtrimmer i. Du kan även få med en sax och kam, samt ibland en särskild hårkam som är anpassad för att klippa just hår med.

                                    

Bäst i test skäggtrimmer tillbehör

Vilken skäggtrimmer är bäst?

I den här sammanställningen har vi valt att utse Remington Beard Kit till den skäggtrimmer som är bäst i test. Skäggtrimmern har både vunnit jämförande tester och fått ett stort antal positiva kundrecensioner.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Till skillnad från en rakapparat som tar bort allt hår, jobbar en hårtrimmer med att trimma ner håret till önskad längd - den rakar alltså inte slätt utan lämnar önskad mängd hår kvar.
 • Vi har valt att utse Remington Beard Kit till bäst i test, den har vunnit jämförande tester och fått väldigt många positiva kundrecensioner.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Remington Beard Kit MB4045