VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 31 Augusti 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa skäggtrimmer – vilken är bäst i test 2022?

Låt inte skägget bli vildvuxet - håll det snyggt och prydligt med en skäggtrimmer. Här har vi samlat skäggtrimmers som är bäst och populära bland konsumenter.

Vi har jämfört
 • Längdinställningar och tillbehör.
 • Laddnings- och batteritid.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Philips
Philips OneBlade Pro QP6520/20
Bäst i test
Bäst i test
Philips
Philips OneBlade Pro QP6520/20
Storsäljande trimmer som fungerar bra på även på längre skägg.
Testvinnare hos bäst-i-test.se.
Bra resultat i pricerunners jämförande test.
Toppbetyg av kunder hos pricerunner.
Mycket höga betyg av kunder hos bestbuy.com.
Toppbetyg av kunder hos Elgiganten.
14 längdinställningar (0,4-10 millimeter).
90 minuters drifttid och 1 timmas laddningstid.
För trimning och rakning.

Philips är ett holländskt företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare. Philips hushållsprodukter har vunnit tester under flera år och är ett mycket populärt val hos många konsumenter.

Philips OneBlade är en revolutionerande produkt som kan trimma, klippa och styla med samma munstycke. På detta sätt slipper du använda massa olika verktyg för att hålla ordning på skägget. Den justerbara trimkammen går att justera med 14 olika längdinställningar, från 0,4 millimeter till 10 millimeter. Trimmern är skonsam mot huden då den inte kan raka helt slätt, samtidigt som den är effektiv även på längre skägg. Den digitala LED-displayen visar hur mycket batteristyrka som trimmern har, samt när den behöver laddas. Trimmern är vattentålig vilket gör den enkel att rengöra, bara att skölja av under kranen så är det klart! En timmas laddning ger 90 minuters effektiv drifttid.

 • Butiker & priser
 • Priser för Philips OneBlade Pro QP6520/20
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Braun
BT3222
Bästa budget
Bästa budget
Braun
BT3222
Lättanvänd trimmer från ledande Braun.
5/5 stjärnor hos Åhléns.
4,5/5 stjärnor hos Pricerunner.
20 klipplängder mellan 1 och 10 millimeter.
50 minuters användning efter tio timmars laddning.
Med rengöringsborste och reglerbar hårkam.

Det tyska företaget Braun tillverkar en bredd av olika elektronikprodukter, men är kanske främst kända för sina rakapparater. Det är på så vis ingen slump att det är just Braun som tillverkar den skäggtrimmer som vi har utsett till bästa budgetval.

Braun BT3222 är en flexibel skäggtrimmer som möjliggör längder på mellan 0,5 och 10 millimeter, med ett intervall på 0,5 millimeter. Den kommer även med en reglerbar hårkam som gör att du kan använda den för att klippa håret. Skäggtrimmern blir fulladdad på tio timmar, och batteritiden ligger på ungefär 50 minuter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Braun BT3222
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar

Bästa kit Test.se - Bästa kit
Wahl
Lithium Ion Grooming Kit
Bästa kit
Bästa kit
Wahl
Lithium Ion Grooming Kit
En komplett trimmer med väldigt många längdinställningar.
5/5 Kundrecensioner hos Lyko.
Laddtid: 1 timme. Drifttid: 180 minuter.
Längdinställning: 0,7 - 12 millimeter. Distanser: 6 st. Kammar: 6 st.
1 minuts snabbladdning.
Laddare och etui medföljer.
Rengöringsborste medföljer.

Wahl är ett amerikanskt företag som grundades i Illinois 1919. De började med att tillverka elektriska hårtrimmers, och har utvecklat sina produkter sedan dess. Tack vare produkternas kvalité och funktion har de en ledande position på marknaden. Produkterna används av proffs världen över.

Multitrimmern från Wahl håller toppkvalitet och har en precisionsslipat skärhuvud som är självslipande. Det går att trimma från 0,7 till 12 millimeter och det finns sex olika distanser och sex olika blad, detta gör att det går att trimma med mycket hög precision. Trimmern har 180 minuters sladdfri klippning på en timmas laddning. Det finns även en funktion som snabbladdar - på en minut får du batteritid till en trimning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Wahl Lithium Ion Grooming Kit
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik

Ytterligare läsning

Köpguide:

Det är inte längre lika självklart att raka bort all ansiktsbehåring, trenden med grooming har kommit för att stanna och att gå till en barberare är det numera många som gör.

Med en skäggtrimmer kan du hålla efter skägget själv och på så sätt hålla nere kostnaderna för att låta proffs göra det.

Olika funktioner hos en skäggtrimmer

 • Längdinställningar: Beroende på vilket resultat du är ute efter kan det vara bra att välja en skäggtrimmer med en bredd av längdinställningar. Antalet inställningssteg varierar mellan olika skäggtrimmers, och de har även olika lång max- och minilängd. Skäggtrimmern kommer med flera olika kammar och distanser för att du ska kunna få till det perfekta resultatet.
Bäst i test skäggtrimmer längdinställningar
 • Batteritiden på en skäggtrimmer kan vara mer eller mindre avgörande. Om du har tänkt ta med dig trimmern när du är på resande fot, kan det vara en stor fördel med lång batteritid. Om du istället mest tänkt använda trimmern hemma, kan det vara andra funktioner som spelar större roll.

                                        

Bäst i test skäggtrimmer batteritd
 • Uppladdningstider varierar stort mellan olika modeller, allt ifrån en timmes uppladdning till tio timmars uppladdning. Om trimmern har lång uppladdningstid, är det en fördel om den också har lång drifttid. Detta är speciellt bra att titta efter om det är flera som ska använda trimmern. Det finns också modeller som har snabbladdning, där en minuts laddning kan ge tillräckligt med batteritid för en trimning.
 • Tillbehör: De flesta skäggtrimmers kommer med fler tillbehör än bara kammar för olika skägglängder. Det är bland annat vanligt att det ingår någon typ av rengöringsborste, och ofta får du också med en väska som du kan förvara din skäggtrimmer i. Du kan även få med en sax och kam, samt ibland en särskild hårkam som är anpassad för att klippa just hår med.

                                    

Bäst i test skäggtrimmer tillbehör

Vilken skäggtrimmer är bäst?

I den här sammanställningen har vi valt att utse Remington Beard Kit till den skäggtrimmer som är bäst i test. Skäggtrimmern har både vunnit jämförande tester och fått ett stort antal positiva kundrecensioner.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Till skillnad från en rakapparat som tar bort allt hår, jobbar en hårtrimmer med att trimma ner håret till önskad längd - den rakar alltså inte slätt utan lämnar önskad mängd hår kvar.
 • Vi har valt att utse Remington Beard Kit till bäst i test, den har vunnit jämförande tester och fått väldigt många positiva kundrecensioner.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Philips Philips OneBlade Pro QP6520/20