VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Januari 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken är den bästa massagepistolen 2022?

Med en massagepistol kan du enkelt behandla ömma muskler. Se vilken massagepistol som är bäst i test 2022 här.

Vi har jämfört
 • Slagfrekvens.
 • Hastighetsnivåer.
 • Övriga egenskaper, exempelvis batteritid och vikt.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowgun Pro 2.0
Bäst i test
Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowgun Pro 2.0
Omtyckt massagepistol från svenska Flowlife.
Officiell leverantör till den Svenska OS-truppen.
Höga omdömen på Trustpilot.com.
Mycket bra kundrecensioner hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder hos Flowlife.
1400-3200 slag/minut.
Fem olika hastighetsnivåer.
Inkluderar sex olika munstycken och förvaringsväska.
Låg ljudnivå.
Fem timmars batteritid.
Slaglängd: 10 millimeter.
100 dagar nöjd kundgaranti.
Garanti på 2 år.

Flowlife är ett svenskt företag som började producera maskiner för sjukhus – verksamheten har sedan gått vidare till att erbjuda produkter som är direkt riktade till konsumenter. Bland dessa produkter finns bland annat den populära massagepistolen Flowgun. Den har fått goda betyg av användarna och Flowlife är officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté. 

Flowgun Pro 2.0 är en kraftfull massagepistol som är designad för att lösgöra spänningar och stimulera bindväv och förbättra kroppens återhämtning. Den väger knappt ett kilo vilket gör att den ligger lätt i handen och inte känns tung att jobba med. Ljudnivån ligger på behagliga 30 till 60 decibel och batteritiden är generös med hela fem timmar. Pistolen har fem olika vibrationsnivåer så att du kan anpassa effekten exakt efter dina behov. När du köper en Flowgun ingår en smart förvaringsväska och fyra olika munstycken. Köper du massagepistolen via Flowlifes butik ingår sex olika munstycken.

Även Flowgun Go 2.0 har fått bra betyg på test hos bland annat test hos Pricerunner. 

 • Butiker & priser: Pro 2.0
 • Butiker & priser: Go 2.0
 • Priser för Flowlife Flowgun Pro 2.0
  • Fri frakt och fria returer
   100 dagars öppet köp
 • Flowgun Go 2.0
  • Fri frakt och fria returer
   100 dagars öppet köp
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Mer än 6000 produkter inom kosttillskott, hälsokost och träning
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Din butik på nätet för allt inom hälsa och välmående
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans

Populärt val Test.se - Populärt val
Hyperice
Hyperice HyperVolt
Populärt val
Populärt val
Hyperice
Hyperice HyperVolt
Effektiv och populär massagepistol som är lätt att använda.
Topplacerad i jämförande test hos Aftonbladet Plus 2020.
5/5 Kundrecensioner hos Gymgrossisten.
Högt kundbetyg hos Amazon.
4,6/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
3,9/5 Kundrecensioner hos Prisjakt.
2 000-3 200 slag/minut.
Välj mellan tre hastighetsnivåer.
Väger 1,13 kilo.
Batteritid på upp till tre timmar.

HyperVolt är en påkostad massagepistol utvecklad av Hyperice – ett företag som är specialister på redskap för återhämtning och skadelindring. Hyperice redskap är populära bland såväl sportstjärnor som vardagsmotionärer.

Med Hypervolt kan du enkelt förbättra din rörlighet och lindra ömma muskler. Massagepistolen hjälper dig att återhämta dig efter träningen, och kan också lindra träningsvärk. Du kan välja mellan tre olika hastighetsinställningar för att få till bästa möjliga effekt. Det finns även fem olika massagehuvuden, exempelvis ett platt, ett kulformat och ett gaffelformat huvud. Varje massagehuvud har olika funktioner – kulfästet passar till exempel för precisionsmassage medan bollhuvudet på ett mjukare sätt täcker en större yta.

Hypervolt har en batteritid på tre timmar, och laddas upp på ungefär två timmar. Massagepistolen har en Quiet Gilde-teknik som innebär att den håller en låg ljudnivå samtidigt som den masserar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Hyperice HyperVolt
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser

Bästa unika design Test.se - Bästa unika design
Gymstick
Cairo Pro Massage Gun
Bästa unika design
Bästa unika design
Gymstick
Cairo Pro Massage Gun
Ergonomisk massagepistol med unik konstruktion.
Hög betyg i jämförande test hos Aftonbladet Plus 2020.
Hög betyg på test hos Pricerunner 2021.
Max 3 200 slag/minut.
Fem olika hastighetsnivåer.
Batteritid på 6,5 - 15 timmar.
Väger knappt ett kilo.
Förvaringsväska ingår.

Gymstick Cairo Pro Massage Gun är en prisvärd massagepistol som fick full pott i Aftonbladet Plus jämförande test 2020. Den har även fått bra betyg på test hos Pricerunner. En unik aspekt med just denna massagepistol är dess design – med den krökta formen kommer du enkelt åt exempelvis på ryggen.

Massagepistolen har fem olika hastighetslägen att välja på, som har en slaghastighet på mellan 1 400 och 3 200 slag per minut. Du får även med fem olika massagehuvuden som är anpassade för varierande ändamål. En fördel med den här massagepistolen är att den har lång batteritid – mellan 6,5 och 15 timmar beroende på hur du använder den.

 • Butiker & priser
 • Priser för Gymstick Cairo Pro Massage Gun
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Beurer
Beurer MG55
Bästa budget
Bästa budget
Beurer
Beurer MG55
Omtyckt massagepistol till lågt pris.
4,7/5 stjärnor på Pricerunner.
Steglöst hastighetsreglage.
Tre utbytbara massagehuvuden.
Ergonomiskt utformad med bra grepp.
Värmefunktion för avslappnande massage.

Beurer MG55 är en lite enklare massagepistol som ger en behaglig och avslappnande massageupplevelse. Massagepistolen har ett steglöst hastighetsreglage för att du enkelt ska kunna välja hur intensiv massage du vill ha.

Massagepistolen är eldriven och kommer med tre olika massagehuvuden. Du har också möjlighet att använda Beurer MG55 med värme för extra avkoppling. Massagepistolen har ett ergonomiskt handtag och är enkel att använda.

 • Butiker & priser
 • Priser för Beurer MG55
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Ytterligare läsning

Köpguide:

Massagepistoler har blivit mycket populärt och används av alltifrån kiropraktorer och naprapater, till privatpersoner och elitidrottare. Vissa använder sig av massagepistolen dagligen, medan andra bara behöver använda den emellanåt för att lösa upp eventuella knutor eller lösgöra en stel nacke. Oavsett, så är massagepistolen ett redskap som många har mycket glädje av, och att använda den medför en hel del fördelar för hälsan.

Saker att tänka på när du ska köpa en massagepistol

Det finns en hel del olika massagepistoler på marknaden, och det är inte alltid lätt att skilja dem åt. Här har vi listat några saker som är bra att ha lite koll på när du ska köpa massage.

Slagfrekvens

För att veta vilken kraft en massagepistol, ska du titta efter vilken slagfrekvens den har. I slagfrekvensen inkluseras slag per minut, slaglängden och hur många olika hastigheter det finns att välja mellan. Det känns oftast bäst med olika slaghastigheter på olika delar av kroppen. Slaglängden talar oftast om hur hårt massagen upplevs, och hur djupt ner i musklerna slagen når.

Batteritid

De flesta moderna massagepistoler är uppladdningsbara och därmed också sladdlösa. Batteritiden på olika modeller kan variera en hel del. Om du har för vana att ladda den så fort du använt klart den, kanske inte det är jätteviktigt för just dig med lång batteritid. Om du däremot vill kunna ta med den, och inte är säker på om det finns laddningsmöjligheter, är det av större vikt med en massagepistol med längre batteritid. Titta då gärna på de modeller som har fyra till sex timmars batteritid. Massagepistoler med två timmars batteritid är dock lite i lägsta laget.

Vikt

Eftersom du ska hålla massagepistolen i handen en stund, och ibland i lite konstiga vinklar, är det både skönare och mer ergonomiskt om den väger för mycket. De brukar väga någonstans mellan 0,8 kilo och 1,1 kilo. Om du vet att du mestadels kommer använda den på dig själv, och om du vet att du troligtvis kommer använda den ofta, kan det vara värt att snegla lite extra på de som väger lite mindre.

Tillbehör

Nästan alla massagepistoler kommer med tillbehör i form av olika typer av munstycken. Läs gärna mer om de vanliga varianterna längre ner. Det finns även de massagepistoler som har en förvaringsväska, något som kan vara skönt att ha om du kommer behöva ta med dig maskinen en del.

Vad är en massagepistol bra för?

Det finns flera hälsofördelar med att använda sig av en massagepistol. Den är speciellt bra att använda om du tränar mycket eftersom den både förebygger stela leder och muskler, men även hjälper till att mjuka upp kroppen. Men faktum är att alla har fördelar av att förbättra cirkulationen, öka rörligheten och maximera återhämtningen.

Några tydliga hälsofördelar med att använda sig av en massagepistol är:

 • Ökad blodcirkulation
 • Stresslindring
 • Läker ärrvävnad
 • Rehabilitering
 • Skadeförebyggande
 • Smärtlindring
 • Ökar kroppens prestanda
 • Låter kroppen återhämta sig snabbare

Olika munstycken

Massagepistoler kommer med olika typer av munstycken, för olika ändamål. Några vanliga munstycken som finns är:

Kula - Ett lite mindre kulhuvud som är bra för triggerpunkter och mindre områden.

Rundat munstycke - Ett bollformat huvud som passar bra på lite större ytor, exempelvis nacke eller glutealmusklerna.

Gaffelformat munstycke - De två spetsarna är perfekta att använda till anklar, fötter och vader.

Platt munstycke - Det platta munstycket ger direktkontakt och gör sig bra på de större muskelgrupperna, exempelvis bröstmuskler, lårmuskler och rygg.

Läs också: Bäst i test massagekudde

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En massagepistol är en slags massageapparat som du kan använda för ömma och stela muskler. Massagepistolen fungerar på så vis att massagehuvudet rör sig fram och tillbaka i hög hastighet och skapar vibrationer som får dina muskler att slappna av. Du kan vanligtvis välja mellan en rad olika hastigheter och massagehuvuden för att uppnå bästa effekt.
 • Det finns flera olika fördelar med att använda en massagepistol. Bland annat hjälper massagepistolen till att öka din blodcirkulation och få dina muskler att slappna av. Med en massagepistol kan du mjuka upp ömma och stela muskler, och även lindra träningsvärk. Du kan även använda den för att värma upp musklerna innan träningen.
 • Vi har valt att utse Flowlife Flowgun Pro 2.0 till bäst i test. Massagepistolen har fått bra betyg av nöjda användare och den företaget är dessutom officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté. Massagepistolen är kraftfull med fem olika hastighetsnivåer.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Flowlife Flowlife Flowgun Pro 2.0