VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 29 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test  – Vilken är den bästa massagepistolen 2024?

Med en massagepistol kan du enkelt behandla ömma muskler. Här kan du se vilken massagepistol som är bäst i test just nu.

Vi har jämfört
 • Slagfrekvens.
 • Hastighetsnivåer.
 • Övriga egenskaper, exempelvis batteritid och vikt.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test massagepistol, se testvinnande massagepistoler.
Flowlifes massagepistoler är kända för att vara av hög kvalitet. Här har redaktionen testat nya Flowgun One.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowgun Pro 2.0
Bäst i test
Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowgun Pro 2.0
Omtyckt massagepistol från svenska Flowlife.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Officiell leverantör till den Svenska OS-truppen.
Bra betyg på test hos Prisjakts experter 2023.
Höga omdömen på Trustpilot.com.
Mycket bra kundrecensioner hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder hos Flowlife.
1400-3200 slag/minut.
Fem olika hastighetsnivåer.
Inkluderar sex olika munstycken och förvaringsväska.
Låg ljudnivå.
Fem timmars batteritid.
Slaglängd: 10 millimeter.
100 dagar nöjd kundgaranti.
Garanti på 2 år.

Flowlife är ett svenskt företag som började producera maskiner för sjukhus – verksamheten har sedan gått vidare till att erbjuda produkter som är direkt riktade till konsumenter. Bland dessa produkter finns bland annat den populära massagepistolen Flowgun. Den har fått goda betyg av användarna och Flowlife är officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté. 

Flowgun Pro 2.0 är en kraftfull massagepistol som är designad för att lösgöra spänningar och stimulera bindväv och förbättra kroppens återhämtning. Den väger knappt ett kilo vilket gör att den ligger lätt i handen och inte känns tung att jobba med. Ljudnivån ligger på behagliga 30 till 60 decibel och batteritiden är generös med hela fem timmar. Pistolen har fem olika vibrationsnivåer så att du kan anpassa effekten exakt efter dina behov. När du köper en Flowgun ingår en smart förvaringsväska och fyra olika munstycken. Köper du massagepistolen via Flowlifes butik ingår sex olika munstycken.

Massagepistolen kom på andra plats på test hos Bäst-i-test.se och utsågs till bästa premium. Enligt dem har den en bra prestanda och passar dig med höga krav.  

Även Flowgun Go 2.0 har fått bra betyg på test hos bland annat test hos Pricerunner. 

När Prisjakts experter valde ut de bästa massagepistolerna fick den bra recension, även om den inte hamnade på topp fem. Den beskrivs som lätt, prisvärd och med lång batteritid. De rekommenderar dig som vill ha en modell av hög kvalitet - och du får mycket för pengarna. 

 • Butiker & priser: Pro 2.0
 • Butiker & priser: Go 2.0
 • Priser för Flowlife Flowgun Pro 2.0
  • Fri frakt och fria returer
   100 dagars öppet köp
 • Flowgun Go 2.0
  • Din butik på nätet för allt inom hälsa och välmående
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Mer än 6000 produkter inom kosttillskott, hälsokost och träning
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans

Bästa för återhämtning Test.se - Bästa för återhämtning
Flowlife
Flowgun One
Bästa för återhämtning
Bästa för återhämtning
Flowlife
Flowgun One
Massagepistol som ger en djupgående behandling och öppnar upp för en aktiv livsstil.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Officiell leverantör till den Svenska OS-truppen.
Populärt varumärke.
1600-3200 slag per minut.
Fem olika hastigheter
Inkluderar åtta olika munstycken, laddare och förvaringsväska.
Låg ljudnivå.
Två till fyra timmars batteritid.
Slaglängd: 12 millimeter.
100 dagar nöjd kundgaranti.
Garanti på 2 år.

Flowlife är ett svenskt företag som började producera maskiner för sjukhus – verksamheten har sedan gått vidare till att erbjuda produkter som är direkt riktade till konsumenter. Flowlife är officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté och flera av deras produkter hyllas av både recensenter och nöjda användare.

En nyhet hos Flowlife är massagepistolen Flowgun One – som beskrivs som nästa innovation för massage och återhämtning. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på första plats och blev testvinnare. Enligt dem är den ett smidigt kraftpaket med lyxig design och många tillbehör. 

I ett test hos Prisjakts experter kom den på första plats. Den beskrivs som liten, lätt och kompakt modell med innovativa funktioner. 

Massagepistolen har en avancerad slagteknik och ger en djupgående behandling för en helt ny massagesensation som masserar ut muskelknotor och spänningar. Den främjar även blodcirkulationen och förbättrar återhämtningen. Den har fem olika hastigheter och eftersom den har en smart tryckteknik kan du snabbt växla mellan två intensitetsnivåer.

Massagepistolen är i premiumklass i ett kompakt format. Den är bekväm att hålla i handen med en låg vikt på 590 gram som gör att du kan använda den längre stunder utan att bli trött i armen. Det gummerade aluminiumhölje möjliggör att du kommer åt även vid svårnådda ställen. Det följer med åtta olika munstycken som du kan använda på olika delar av kroppen.

Massagepistolen har 1600-3200 slag per minut och en slaglängd på 12 millimeter. Ljudvolymen på 65 decibel är låg. Batteritiden är på två till fyra timmar beroende på vilken nivå du använder. Du laddar massagepistolen stående i en laddstation och laddtiden är på sex timmar. Den kommer i en exklusiv kartong och praktisk förvaringsväska så att du kan hålla koll på alla munstycken. Du har alltid 100 dagars nöjdkundgaranti hos Flowlife och en garanti på två år.

 • Butiker & priser
 • Priser för Flowgun One
  • Fri frakt och fria returer
   100 dagars öppet köp

Bästa unika design Test.se - Bästa unika design
Gymstick
Cairo Pro Massage Gun
Bästa unika design
Bästa unika design
Gymstick
Cairo Pro Massage Gun
Ergonomisk massagepistol med unik konstruktion.
Hög betyg i jämförande test hos Aftonbladet Plus 2020.
Hög betyg på test hos Pricerunner 2021.
Max 3 200 slag/minut.
Fem olika hastighetsnivåer.
Batteritid på 6,5 - 15 timmar.
Väger knappt ett kilo.
Förvaringsväska ingår.

Gymstick Cairo Pro Massage Gun är en prisvärd massagepistol som fick full pott i Aftonbladet Plus jämförande test 2020. Den har även fått bra betyg på test hos Pricerunner. En unik aspekt med just denna massagepistol är dess design – med den krökta formen kommer du enkelt åt exempelvis på ryggen.

Massagepistolen har fem olika hastighetslägen att välja på, som har en slaghastighet på mellan 1 400 och 3 200 slag per minut. Du får även med fem olika massagehuvuden som är anpassade för varierande ändamål. En fördel med den här massagepistolen är att den har lång batteritid – mellan 6,5 och 15 timmar beroende på hur du använder den.

 • Butiker & priser
 • Priser för Gymstick Cairo Pro Massage Gun
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999

Populärt val Test.se - Populärt val
Hyperice
Hyperice HyperVolt
Populärt val
Populärt val
Hyperice
Hyperice HyperVolt
Effektiv och populär massagepistol som är lätt att använda.
Topplacerad i jämförande test hos Aftonbladet Plus 2020.
Högt kundbetyg hos Gymgrossisten.
Högt kundbetyg hos Amazon.
4,6/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
3,9/5 Kundrecensioner hos Prisjakt.
2 000-3 200 slag/minut.
Välj mellan tre hastighetsnivåer.
Väger 1,13 kilo.
Batteritid på upp till tre timmar.

HyperVolt är en påkostad massagepistol utvecklad av Hyperice – ett företag som är specialister på redskap för återhämtning och skadelindring. Hyperice redskap är populära bland såväl sportstjärnor som vardagsmotionärer.

Med Hypervolt kan du enkelt förbättra din rörlighet och lindra ömma muskler. Massagepistolen hjälper dig att återhämta dig efter träningen, och kan också lindra träningsvärk. Du kan välja mellan tre olika hastighetsinställningar för att få till bästa möjliga effekt. Det finns även fem olika massagehuvuden, exempelvis ett platt, ett kulformat och ett gaffelformat huvud. Varje massagehuvud har olika funktioner – kulfästet passar till exempel för precisionsmassage medan bollhuvudet på ett mjukare sätt täcker en större yta.

Hypervolt har en batteritid på tre timmar, och laddas upp på ungefär två timmar. Massagepistolen har en Quiet Gilde-teknik som innebär att den håller en låg ljudnivå samtidigt som den masserar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Hyperice HyperVolt
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser

Bästa proffsval Test.se - Bästa proffsval
Theragun
Theragun Pro
Theragun Theragun Pro - Test
Bästa proffsval
Theragun
Theragun Pro
En av marknadens mest avancerade massagepistoler.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Prisjakt experter 2023.
1750-2400 slag/minut.
Tre olika hastighetsnivåer.
Inkluderar sex olika munstycken och förvaringsväska.
Låg ljudnivå.
150 minuters batteritid.
Slaglängd: 16 millimeter.
Kopplas till app.
Garanti på 2 år.

Theragun Pro är en massagepistol av hög kvalitet som passar för både hemmabruk och professionellt bruk. Den kan hjälpa dig att lindra muskelvärk och öka återhämtningen när du har tränat.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på tredje plats och blev bästa premiumval. Den fick betyget 4,5 av och beskrivs som ett riktigt kraftpaket med justerbar arm.

Hos Prisjakts experter kom den också på tredje plats och blev bästa premiumval. Den beskrivs som en av de mest avancerade massagepistolerna på marknaden. Enligt dem är den en favorit hos många elitidrottare.

Massagepistolen har en styrka och ett djup som bara proffsmassörer kan ge. Den har en hög kapacitet på 1750-2400 slag/minut och ett slagdjup på 16 millimeter. Designen är ergonomisk och den justerbara armen gör den flexibel.

Det följer med sex munstycken och dubbla litiumjonbatterier som vardera har 150 minuters drifttid. Koppla pistolen till en app som guidar dig till rätt program för din typ av mål.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Beurer
Beurer MG55
Beurer Beurer MG55 - Test
Bästa budget
Beurer
Beurer MG55
Omtyckt massagepistol till lågt pris.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Steglöst hastighetsreglage.
Tre utbytbara massagehuvuden.
Ergonomiskt utformad med bra grepp.
Värmefunktion för avslappnande massage.

Beurer MG55 är en lite enklare massagepistol som ger en behaglig och avslappnande massageupplevelse. Massagepistolen har ett steglöst hastighetsreglage för att du enkelt ska kunna välja hur intensiv massage du vill ha.

Massagepistolen är eldriven och kommer med tre olika massagehuvuden. Du har också möjlighet att använda Beurer MG55 med värme för extra avkoppling. Massagepistolen har ett ergonomiskt handtag och är enkel att använda.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test massagepistol, se testvinnande massagepistoler.

Köpguide massagepistol

Massagepistoler har blivit mycket populärt och används av alltifrån kiropraktorer och naprapater, till privatpersoner och elitidrottare. Vissa använder sig av massagepistolen dagligen, medan andra bara behöver använda den emellanåt för att lösa upp eventuella knutor eller lösgöra en stel nacke. Oavsett, så är massagepistolen ett redskap som många har mycket glädje av, och att använda den medför en hel del fördelar för hälsan.

Bäst i test massagepistol - se testvinnande massagepistoler.
Här testar redaktionen den nya massagepistolen från Flowlife - Flowgun One.

Saker att tänka på när du ska köpa en massagepistol

Det finns en hel del olika massagepistoler på marknaden, och det är inte alltid lätt att skilja dem åt. Här har vi listat några saker som är bra att ha lite koll på när du ska köpa massage.

Slagfrekvens

För att veta vilken kraft en massagepistol, ska du titta efter vilken slagfrekvens den har. I slagfrekvensen inkluseras slag per minut, slaglängden och hur många olika hastigheter det finns att välja mellan. Det känns oftast bäst med olika slaghastigheter på olika delar av kroppen. Slaglängden talar oftast om hur hårt massagen upplevs, och hur djupt ner i musklerna slagen når.

Batteritid

De flesta moderna massagepistoler är uppladdningsbara och därmed också sladdlösa. Batteritiden på olika modeller kan variera en hel del. Om du har för vana att ladda den så fort du använt klart den, kanske inte det är jätteviktigt för just dig med lång batteritid. Om du däremot vill kunna ta med den, och inte är säker på om det finns laddningsmöjligheter, är det av större vikt med en massagepistol med längre batteritid. Titta då gärna på de modeller som har fyra till sex timmars batteritid. Massagepistoler med två timmars batteritid är dock lite i lägsta laget.

Vikt

Eftersom du ska hålla massagepistolen i handen en stund, och ibland i lite konstiga vinklar, är det både skönare och mer ergonomiskt om den väger för mycket. De brukar väga någonstans mellan 0,8 kilo och 1,1 kilo. Om du vet att du mestadels kommer använda den på dig själv, och om du vet att du troligtvis kommer använda den ofta, kan det vara värt att snegla lite extra på de som väger lite mindre.

Tillbehör

Nästan alla massagepistoler kommer med tillbehör i form av olika typer av munstycken. Läs gärna mer om de vanliga varianterna längre ner. Det finns även de massagepistoler som har en förvaringsväska, något som kan vara skönt att ha om du kommer behöva ta med dig maskinen en del.

Bäst i test massagepistol, se testvinnande massagepistoler.
Flowgun One har 1600-3200 slag per minut och en slaglängd på 12 millimeter.

Vad är en massagepistol bra för?

Det finns flera hälsofördelar med att använda sig av en massagepistol. Den är speciellt bra att använda om du tränar mycket eftersom den både förebygger stela leder och muskler, men även hjälper till att mjuka upp kroppen. Men faktum är att alla har fördelar av att förbättra cirkulationen, öka rörligheten och maximera återhämtningen.

Några tydliga hälsofördelar med att använda sig av en massagepistol är:

 • Ökad blodcirkulation
 • Stresslindring
 • Läker ärrvävnad
 • Rehabilitering
 • Skadeförebyggande
 • Smärtlindring
 • Ökar kroppens prestanda
 • Låter kroppen återhämta sig snabbare

Olika munstycken

Massagepistoler kommer med olika typer av munstycken, för olika ändamål. Några vanliga munstycken som finns är:

Kula - Ett lite mindre kulhuvud som är bra för triggerpunkter och mindre områden.

Rundat munstycke - Ett bollformat huvud som passar bra på lite större ytor, exempelvis nacke eller glutealmusklerna.

Gaffelformat munstycke - De två spetsarna är perfekta att använda till anklar, fötter och vader.

Platt munstycke - Det platta munstycket ger direktkontakt och gör sig bra på de större muskelgrupperna, exempelvis bröstmuskler, lårmuskler och rygg.

Bäst i test massagepistol - redaktionen testar Flowgun One.
Flowgun One lanserades oktober 2022 och redaktionen har testat den.
Bäst i test massagepistol - redaktionen testar Flowgun One.
Den kom i en exklusiv förpackning och snygg förvaringsväska.
Bäst i test massagepistol - redaktionen testar Flowgun One.
Förvaras munstyckena i en väska tillsammans med massagepistolen finns allt på plats när du ska använda den.
Bäst i test massagepistol - redaktionen testar Flowgun One.
Kika på hur många tillbehör som följer med och vad de ska användas till. Flowgun One har åtta olika munstycken.

Läs också: Bäst i test massagekudde

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En massagepistol är en slags massageapparat som du kan använda för ömma och stela muskler. Massagepistolen fungerar på så vis att massagehuvudet rör sig fram och tillbaka i hög hastighet och skapar vibrationer som får dina muskler att slappna av. Du kan vanligtvis välja mellan en rad olika hastigheter och massagehuvuden för att uppnå bästa effekt.
 • Det finns flera olika fördelar med att använda en massagepistol. Bland annat hjälper massagepistolen till att öka din blodcirkulation och få dina muskler att slappna av. Med en massagepistol kan du mjuka upp ömma och stela muskler, och även lindra träningsvärk. Du kan även använda den för att värma upp musklerna innan träningen.
 • Vi har valt att utse Flowlife Flowgun Pro 2.0 till bäst i test. Massagepistolen har fått bra betyg av nöjda användare och den företaget är dessutom officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté. Massagepistolen är kraftfull med fem olika hastighetsnivåer.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Flowlife Flowlife Flowgun Pro 2.0
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng