VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 13 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta massagekudden som är bäst i test 2024

Är du en av många som har problem med trötta och stela muskler i nacken, ryggen eller benen? Med en massagekudde kan du hjälpa musklerna att slappna av. Vi har utsett fem testvinnare och samlat de bästa tipsen i en praktiskt köpguide.

Vi har jämfört
 • Antal hastigheter.
 • Antal massagehuvuden.
 • Om den är med eller utan sladd.
 • Om den har värme.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test massagekudde - Test har testat Flowlifes massagekudde.
Redaktionen på Test.se har testat den testvinnande massagekudden från Flowlife.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowpillow Heat
Bäst i test
Bäst i test
Flowlife
Flowlife Flowpillow Heat
Populär batteridriven massagekudde med infraröd värme.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2024.
Officiell leverantör till den Svenska OS-truppen.
Bästsäljare hos Flowlife.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Trustpilot.
Populärt val hos Netonnet.se.
Populärt val hos Svensk Hälsokost.
Batteridriven massagekudde – sladdlös.
Tre hastigheter.
Fyra roterande kulor.
Batteritid på två timmar.
Röd infravärme.
Flexibel och lätt att använda.
Tyst och kraftfull.
Garanti på 2 år.
100 dagar nöjd-kund-garanti.

Flowlife är ett svenskt företag som började producera maskiner för sjukhus – verksamheten har sedan gått vidare till att erbjuda produkter som är direkt riktade till konsumenter. I deras utbud av produkter hittar du bland annat massagepistoler och massagekudde.

Flowlife Flowpillow Heat är en mycket omtyckt massagekudde och en bästsäljare bland Flowlifes massageprodukter som behandlar trötta och stela muskler. Den är ett populärt val hos Prisjakt och hos Pricerunner har nöjda kunder gett toppbetyg. Hos Trustpilot har massagekudden också fått toppbetyg.

När Aftonbladet Plus testade sex olika massagekuddar fick Flowlife toppbetyget 5 av 5 och utsågs till testvinnare. Den fick toppbetyg på både funktion och användning, men något lägre på priset. Enligt testpanelen känns tredje läget nästan som när du ligger på en massagebänk.

Flowlife är dessutom officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté och förser de svenska atleterna med produkter som stöttar i jakten mot guld.

Av användarna själva beskrivs Flowlife Flowpillow Heat som underbar för hela kroppen, allt från rygg och nacke till vaderna. De beskriver den även som tyst, smidig och kraftfull och enligt Flowlife själva är den både flexibel och lätt att använda. Den passar lika bra för dig som utövar någon form av idrott och dig som bara önskar en stunds avkoppling.

Du kan reglera massagekudden i tre olika hastigheter och fyra roterande kulor för att hitta rätt effekt för dig och din kropp och det behov du har för stunden. Du kan välja mellan allt från snabb sportmassage till långsam triggerpunktsbehandling. Den infraröda värmen hjälper till att värma upp och lossa spänningar och ge en ökad blodcirkulation. Massagekudden är batteridriven och sladdlös vilket gör att du kan använda den var du vill. Den har en batteritid på två timmar med en laddningstid på tre timmar. Kudden har en vikt på 1,6 kilo och är i måtten 32 x 11 x 20 centimeter ­– så här får du en liten och kompakt modell!

 • Butiker & priser
 • Priser för Flowlife Flowpillow Heat
  • Fri frakt och fria returer
   100 dagars öppet köp
  • Din butik på nätet för allt inom hälsa och välmående
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt

Bästa sladdlösa Test.se - Bästa sladdlösa
Swedish Posture
Swedish Posture Massage Pillow
Bästa sladdlösa
Bästa sladdlösa
Swedish Posture
Swedish Posture Massage Pillow
Sladdlös massagekudde i perfekt storlek för att använda på hela kroppen.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2024.
Sponsor till Svenska E-Sportförbundet SESF.
Batteridriven massagekudde – sladdlös.
Tre hastigheter.
Fyra roterande hjul.
Batteritid på 1,5-2 timmar.
Värmeterapi.
Ökar återhämtning och blodcirkulationen.
Kan fästas med elastiska band.
Varumärke med mer än 400 000 nöjda kunder.

Swedish Posture grundades av Emma Pihl 2012 och är ett ledande svenskt hälsoföretag. De designar, utvecklar och säljer produkter som ger en förbättrad hållning, smärtlindring, massage, ergonomi och hemmaträning. Företaget har 400 000 nöjda kunder och är sponsor till Svenska E-Sportförbundet SESF.

Swedish Posture Massage Pillow är en massagekudde med värme i praktisk storlek. Den gör din säng, soffa eller kontorsstol till en lyxig massagestudio och kan användas på flera olika ställen på kroppen. Använd för att förebygga smärta, som smärtlindring eller för att påskynda återhämtningen.

I ett test hos Aftonbladet Plus fick den betyget 4 av 5 och kom på delad andra plats. Enligt testet är den perfekt för återhämtning av trötta muskler, huvudvärk och stress. Den är liten men ändå i lagom storlek vilket gör att den passar för att massera både armar, rygg, nacke, vader och rumpa.

Kudden har värme som hjälper till att få igång blodcirkulationen. Det finns tre hastigheter – du kan få antingen mjuk och behaglig massage eller en hård och intensiv. Välj om värmen ska vara på eller av och riktning på de fyra roterande hjulen. Använd 15 minuter åt gången. Elastiska band på baksidan gör att kudden kan fästas vid en stol.

Massagekudden har en effekt på 20 watt, laddas upp med sladd och har sedan en batteritid på 1,5- 2 timmar. Den är i storleken 31 x 19 x 8 centimeter och väger 1,1 kilo.

 • Butiker & priser
 • Priser för Swedish Posture Massage Pillow
  • Din butik på nätet för allt inom hälsa och välmående
   Fri frakt över 100 kr, snabb leverans
  • Fri frakt vid köp över 100 kr
   Snabb leverans – order innan 14 skickas samma dag

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Champion
Champion CHMK210
Champion Champion CHMK210 - Test
Bästa budget
Champion
Champion CHMK210
Prisvärd massagekudde för trötta muskler med värmefunktion.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Elektrisk massagekudde med strömkabel.
Massagehuvuden som roterar mot- och medurs.
Kan fästas på en stol.
Med värmefunktion.
Effekt på 24 watt.
Avtagbar strömkabel.
Kan fästas med resår med kardborreband.

Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som grundades 1938. I deras utbud finns ett brett sortiment inom hem och hushåll. Här hittar du populära köksassistenter, slow cooker, sous vide, vattenkokare och äggkokare, men också massagekudde. 

Önskar du en massagekudde som dessutom är snäll mot plånboken rekommenderar vi Champion CHMK210 Massage Pillow.

Den är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner. I ett test hos Aftonbladet Plus fick den betyget 4 av 5 och kom på delad andra plats. De beskriver den som en kudde där du får mycket för pengarna.

Med den här massagekudden ger du trötta och stela muskler i nacke, rygg och ben en skön och välbehövlig massage. Massagehuvuden masserar både mot- och medurs och kudden har en värmefunktion som gör massagen mer verksam.

Kudden går på ström via sladd som går att ta av. Den kan användas både hemma och på jobbet om du har behov för det. På baksidan sitter ett resårband som gör att du kan fästa massagekudden på en stol. Kudden är i måtten B 31 x H 10 x D 18 centimeter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med fjärrkontroll Test.se - Bästa med fjärrkontroll
Beurer
Beurer MG147
Beurer Beurer MG147 - Test
Bästa med fjärrkontroll
Beurer
Beurer MG147
Prisvärd massagekudde med värme, två hastigheter och fjärrkontroll.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Elektrisk massagekudde med strömkabel.
Två hastigheter.
Fyra roterande kulor.
Ljus- och värmefunktion.
Överdrag som går att tvätta i 30 grader.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar, personvågar, TENS-apparater och massagekuddar.

Beurer MG147 är en massagekudde med värmefunktion som styrs med en fjärrkontroll. Den är mindre än storasyskonet Beurer MG 135 och hör till en av deras mellanprismodeller.

I ett test hos Aftonbladet Plus fick den betyget 4 av 5 och kom på delad andra plats. De lyfter särskilt fram friheten med fjärrkontrollen, som sitter fast med en sladd i kudden. Detta gör att du aldrig behöver flytta på dig för att byta hastighet eller massageriktning.

Recensioner lyfter fram fördelen med att få massage över hela kroppen och beskriver den som skön för både ryggen och vaderna.

Massagekudden erbjuder en avslappnande shiatsumassage för bland annat nacke, rygg och ben. Den är utrustad med fyra roterande massagehuvuden som parvis roterar i motsatta riktningar. Välj mellan två olika riktningar. På baksidan finns ett kardborreband så att du kan fästa den på en stol.

Massagekudden drivs av el och kopplas till ett vägguttag. Den är i storleken 27 x 40 x 12 centimeter och väger 1,7 kilo. Överdraget är av ett andningsbart nätmaterial och går att ta av för att tvätta i 30 grader.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa bekväma Test.se - Bästa bekväma
Beurer
Beurer MG145
Beurer Beurer MG145 - Test
Bästa bekväma
Beurer
Beurer MG145
Massagekudde med strömsladd och fyra roterande massagehuvuden som ger en behaglig massage.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Tretti.se.
Populärt val hos Whiteaway.se
Populärt val hos Medimarkt.se.
Populärt val hos Meds.se.
Elektrisk massagekudde med strömkabel.
Valbar ljus- och värmefunktion.
Fyra roterande massagehuvuden.
Effekt: 12 watt.
Tvättbart överdrag – 30 grader.
Garanti på 1 år.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar, personvågar, TENS-apparater och massagekuddar.

Beurer MG145 är en lyxig shiatsu-massagekudde med värme. Hos Pricerunner får massagekudden betyget 4,3 av 5 av nästan 300 personer. Den är ett populärt val hos de stora återförsäljarna Tretti, Whiteaway, Mediamarkt och Meds.

Massagekudden har värme och fyra roterande massagehuvuden som ger en behaglig upplevelse. Det finns dessutom en värmefunktion som ger extra avslappning av dina muskler. Du kan använda massagekudden på områden som nacken, ben och rygg.

Överdragets materialet av mjukt fleece är avtagbart och går att tvätta i maskin i 30 grader, vilket är hygieniskt. Med hjälp av kardborreband kan du fixera kudden för att till exempel fästa den på en stol, vilket är praktiskt om du vill använda den på jobbet.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa diskreta Test.se - Bästa diskreta
Beurer
Beurer MG135
Beurer Beurer MG135 - Test
Bästa diskreta
Beurer
Beurer MG135
Diskret elektriskt massagekudde med värme som låter musklerna slappna av.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Svenskt Kosttillskott.
Populärt val hos Svenskt Hälsokost.
Elektrisk massagekudde med strömkabel.
Valbar ljus- och värmefunktion.
4 roterande massagehuvuden.
Avtagbart och tvättbart överdrag.
Automatisk värmefunktion.
Extra lång strömkabel.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar, personvågar, TENS-apparater och massagekuddar.

Vill du ha en kudde som är lite mer diskret rekommenderar vi Beurer MG135, en shiatsu-massagekudde. Massagekudden är ett populärt val hos Prisjakt, Pricerunner och återförsäljare som Svenskt Kosttillskott och Svenskt Hälsokost.

Massagekudden ger en skön avslappnande massage för axlar, nacke, rygg och ben hemma i soffan eller i sängen. Den har en extra lång strömkabel vilket också ökar flexibiliteten och den stänger av sig automatiskt. Kudden har fyra roterande massagehuvuden som både ökar blodcirkulationen och ger avslappning till musklerna. Den har möjlighet att massera medurs och moturs och har valbar ljus- och värmefunktion.

Kudden är i storleken 40 x 40 centimeter och passar till ett standardöverdrag, vilket gör att du även kan använda ett av dina egna favoritöverdrag.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test massagekudde - Test har testat Flowlifes massagekudde.
Test.se har testat den testvinnande massagekudden från Flowlifwe.

Köpguide massagekudde

Det är många som upplever att de är stela i nacke eller rygg, antingen av träningsvärk eller att du har suttit i en ansträngande position för länge. Då kan en massagekudde vara skön att använda och den gör underverk för trötta och stela muskler.

Är du istället intresserad av massagepistol? Så vårt sammanställande test om massagepistol

Vad är en massagekudde?

En massagekudde är en elektrisk kudde med flera roterande massagehuvuden. Den fungerar på samma sätt som en massagedyna eller massagestol och hjälper dina muskler att slappna av. Många massagekuddar har även en värmefunktion som hjälper till att lossa spänningar och öka blodcirkulationen.

Områden att använda massagekudden på:

 • Nacke.
 • Skuldror.
 • Rygg.
 • Ländrygg.
 • Ben.

Så fungerar en massagekudde

En massagekudde är en elektrisk kudde med strömkabel som du kopplar till ett vägguttag eller sladdlös som istället drivs av ett uppladdningsbart batteri. Den har en eller flera massagehuvuden eller massagebollar som är monterade på en roterande skiva, vilket gör att den liknar en vanlig massage utförd av utbildad massör. Kudden har ofta flera hastigheter eller möjlighet att rotera åt olika håll, både med- och motsols. Önskar du samtidigt värme har många massagekuddar också denna funktion. Du placerar massagekudden på önskad kroppsdel och låter den sedan massera dig. Det är vanligt att massagekudden har en fästanordning med kardborreband som gör att du kan fästa den på stolen hemma eller på kontoret.

Bäst i test massagekudde - Test.se har testat Flowlifes massagekudde.
Flowlifes massagekudde går att fästa på din kontorsstol.

Vad är massagekudden bra för?

Massagekudden är bra för dig som har problem med stela eller trötta muskler. Den hjälper dina musklerna att släppa på spänningarna, ökar blodcirkulationen och är dessutom skön att använda och ger en maximal avkoppling och återhämtning. Du kan använda massagekudden efter ett tufft träningspass på gymmet för att minska träningsvärk. Den passar också för dig som har problem med stel nacke, rygg eller andra kroppsdelar på grund av ett stillasittande arbete, sträckningar eller konstiga sovlägen. Dess flexibilitet med olika hastigheter gör att den kan passa efter många tänkbara behov.

Bäst i test massagekudde - se testvinnande massagekuddar.
Massagekudden passar till onda nackar som till exempel beror på att du har suttit för länge vid datorn.

Fördelar med en massagekudde

Det finns många anledningar till att investera i en massagekudde. Genom att göra massage på egen hand hemma slipper du betala onödigt dyra pengar på att gå till en massör. Har du dessutom akuta problem har du alltid massagekudden nära till hands. Massagekudden är lätt att förstå sig på så att vem som helst kan använda den. Finns det fler än du som har nytta av den är det inga problem att andra också använder samma kudde.

Därför ska du använda massagekudde:

 • Du får ökad blodcirkulation vilket ger ett bättre immunförsvar.
 • Den kan minska stress, ångest och spänningar.
 • Den kan hjälpa till att behandla kronisk ryggsmärta och ledsmärta.

Så ofta ska du använda massagekudden

Hur ofta du kan använda massagekudden beror på problemen du har och om du har några skador. Den går att använda varje dag, men det är samtidigt viktigt att du inte överstimulerar musklerna för då blir det istället motsatt effekt.

Bäst i test massagekudde - Flowlifes massagekudde har många användningsområden.
Massagekudden kan användas till både nacke, rygg, ländryggen och ben som är i behov av massage.

Så länge får du sitta

Enligt rekommendationer ska du använda massagekudden max 15 minuter åt gången, vilket gäller per muskelgrupp. Om du sitter längre finns det en risk att musklerna överstimuleras och blir hårdare. Är det första gången du använder massagekudde är det bra att börja försiktigt så att du vet hur kroppen reagerar.

Massagekuddens egenskaper

Massagekuddar kan skilja sig lite åt så det kan vara bra att jämföra de olika egenskaperna för att du ska hitta den modell som passar dig bäst.

Med infraröd värme

De flesta massagekuddar har infraröd värme som värmer upp stela muskler och gör att blodcirkulationen kommer igång.

Med eller utan sladd

De flesta massagekuddar drivs med strömkabel vilket gör att du aldrig möts av en urladdad kudde. Däremot är du beroende av sladdens längd och närheten till ett vägguttag. Väljer du en massagekudde som är sladdlös drivs den av uppladdningsbara batterier. Då får du en massagekudde som går att ta med och använda överallt. Kika dock på hur länge den håller och hur lång laddningstiden är.

Antal massagehuvuden

En massagekudde består av två eller flera massagehuvuden. Se hur många huvuden din kudde har och fundera på om det räcker för ditt behov.

Antal hastigheter

För att kunna välja en mjukare eller hårdare massage ska det gå att välja hastighet på rotationen. Ska du använda kudden runt nacken är en lägre hastighet att föredra.

Bäst i test massagekudde - Beurer MG135.
Vill du ha en diskret massagekudde? Redaktionen har testat och kan rekommendera Beurer MG135.

Vad är shiatsumassage?

Shiatsumassage härstammar från Japan och betyder ”fingertryck” och är en massageteknik som gör att spänningar släpper genom tryck från kroppsdelar som fingrar, fötter eller handflator. I Shiatsumassage ingår även stretching och andra rörelseövningar.

Andra typer av massage

Förutom massagekudde finns det fler typer av massage för dig som vill göra detta hemma.

Läs också vårt test om värmefilt

Skötselråd av massagekudde

Det finns kuddar som har avtagbart överdrag som går att tvätta på låga grader i tvättmaskin. Andra tål bara att du torkar av dem.

Populära varumärken:

 • Swedish Posture
 • Länktips:

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • En massagekudde är en kudde med roterande massagehuvuden som hjälper till att mjuka upp musklerna. Den kan användas för till exempel nacke, rygg och ben.
  • En massagekudde består av en eller flera massagehuvuden som är monterade på en roterande platta. Du placerar den på nacken eller annan önskad kroppsdel och låter den massera dina stela muskler i max 15 minuter.
  • Vi har valt att utse Flowlife Flowpillow Heat till den massagekudde som är bäst i test. Den är populär bland användarna själva och beskrivs som tyst, smidig, kraftfull och flexibel. Med sina fyra roterande kulor och flera hastigheter ger den en god massage åt trötta muskler.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  Flowlife Flowlife Flowpillow Heat
  Newsletter image Test.se logo
  Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
  Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
  Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
  Din epostadress
  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
  Gå med kostnadsfritt
  Tack för din prenumeration!
  Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
  Stäng