VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 30 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa TENS-apparat – vilken är bäst i test 2024?

En TENS-apparat kan hjälpa dig om du har muskelvärk eller annan smärta, många modeller har även specialprogram för exempelvis sportmassage. Här har vi valt ut de bästa modellerna baserat på nöjda kunder.

Vi har jämfört
 • Vilka program som finns.
 • Inkoppling och elektroder.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Beurer
Beurer EM 49
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Beurer
Beurer EM 49
Populär TENS-apparat mer en stor bredd av program.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Whiteaway.
64 program.
Två separata kanaler med totalt fyra elektroder.
Behandlingstid på 5-100 minuter.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar och personvågar. De är också experter när det kommer till TENS-apparater, och deras modell EM 49 ett populärt val bland konsumenter.

Beurer EM 49 är en mångsidig TENS-apparat med hela 64 förprogrammerade program och sex programmerbara program. Du kan använda den för smärtlindring i nacke, skuldror och vid ländryggen. Apparaten har en smidig design och en display som är lätt att läsa av. Den är utrustad med en bältesklämma som gör den lätt att fästa, och behandlingstiden går att justera mellan fem och 100 minuter.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Flowlife
TENS By Flowlife
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Flowlife
TENS By Flowlife
TENS-apparat från Flowlife för smärtlindring och snabbare återhämtning.
Officiell leverantör till den Svenska OS-truppen.
Bästsäljare hos Flowlife.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt betyg hos Trustpilot.
43 förinställda program.
Med två elektroder.
Upp till 10 timmars användning på en laddning.
Tre behandlingsalternativ.
CE-märkt och godkänd för medicinskt bruk.
Kan kopplas till app.
2 års garanti.
100 dagar nöjd-kund-garanti.

Flowlife är ett svenskt företag som började producera maskiner för sjukhus – verksamheten har sedan gått vidare till att erbjuda produkter som är direkt riktade till konsumenter. I deras utbud av produkter hittar du bland annat massagepistoler, massagekudde och TENS-apparat.

TENS by Flowlife är en nyhet hos Flowlife och också en av deras bästsäljare. Recensioner hos Trustpilot talar för att TENS-apparaten ger ett bra resultat, är lätt att använda och är ett bra komplement till Flowlifes övriga utbud av massageprodukter.

Det är en innovativ lösning som ger effektiv smärtlindring och snabbare återhämtning. Genom TENS-tekniken kan smärtsignaler blockeras, prestationshöjande och smärtlindrande endorfiner frigöras, blodcirkulation och återhämtning stimuleras. När du använder Flowlifes TENS-apparat kommer även inflammation och muskelspänningar lindras.

Apparaten kommer med tre olika behandlingskategorier – recovery, muscle pain och period pain. Välj mellan 43 anpassade behandlingsprogram. Du har upp till tio timmars användning på en laddning och sedan laddas den i 2,5 timme.

TENS-apparaten är sladdlös, tyst och kraftfull och dessutom nybörjarvänlig. Designen är stilren och den väger endast 35 gram. Den kommer med två självhäftande elektroder, USB-laddningskabel och förvaringspåse. Använd gärna Flowlife-appen.

 • Butiker & priser

Bäste multifunktionella Test.se logo
Beurer
Beurer EM 80
Beurer Beurer EM 80 - Test
Bäste multifunktionella Test.se logo
Beurer
Beurer EM 80
Omtyckt TENS-apparat som är smidig att använda.
Toppbetyg av kunder hos Whiteaway.
Toppbetyg av kunder hos Tretti.
Högt betyg hos Amazon.
30 förinställda program.
Med fyra elektroder.
Behandlingstid på fem till 90 minuter.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar och personvågar.

Med omtyckta Beurer EM 80 får du lite av det mesta. TENS-apparaten hjälper såväl till med smärtlindring som avslappning, och du kan även använda den i förebyggande syfte. Beurer EM 80 har fyra separata kanaler, och du kan välja mellan 30 förinställda program. Det finns också möjlighet till 20 olika program som du själv kan ställa in.

Behandlingstiden för denna TENS-apparat ligger på mellan fem och 90 minuter, så att du enkelt kan anpassa användningen efter just dina behov. Beurer EM 80 levereras med en förvaringsväska, åtta elektroder och batterier.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med värme Test.se logo
Beurer
Beurer EM 59 TENS/EMS med Värme
Bästa med värme
Bästa med värme Test.se logo
Beurer
Beurer EM 59 TENS/EMS med Värme
TENS-apparat med värmefunktion för smärtlindring och muskelstimulering.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
64 förinställda program.
Med fyra elektroder.
Behandlingstid på fem till 100 minuter.
Med värme.
Ergonomisk design.
Bakgrundsbelyst display.

Det tyska företaget Beurer grundades år 1919 och har fokus på att tillverka produkter inom hälsa och välbefinnande. Företaget tillverkar allt från värmefiltar till febertermometrar, personvågar och TENS-apparater.

Beurer EM 59 är en TENS-apparat med värme som är bra för dig som behöver smärtlindring och muskelstimulering. Den är ett populärt val bland TENS-apparaterna hos Pricerunner med högt kundbetyg av nöjda kunder. Kunderna hos Apoteket Hjärtat beskriver den som en bra apparat med stort användningsområde med stort antal program.

TENS-apparaten har en valfri värmefunktion som gör den användbar för avkoppling och massage. Den har två separata kanaler med fyra självhäftande elektroder. Den har 64 förprogrammerade program för TENS/EMS och värme, TENS eller endast värme. Behandlingstiden är på 5-100 minuter.

Apparaten har en tydlig och bakgrundsbelyst display, ergonomisk design, bältesklämma och automatisk avstängning. Det ingår ett uppladdningsbart Litium ion-batteri 3,7 V 2000mAh och laddkabel.

 • Butiker & priser

Bästa trådlösa Test.se logo
Bluetens
Bluetens Duo Sport
Bluetens Bluetens Duo Sport - Test
Bästa trådlösa Test.se logo
Bluetens
Bluetens Duo Sport
En komplett och trådlös TENS-apparat som är utvecklad av yrkesverksamma.
Högt kundbetyg hos hos brittiska Amazon.
Toppbetyg hos bluetens.com.
Över 100 program.
Med fyra elektroder storlek M, åtta elektroder storlek S.
Trådlös uppkoppling till elektroderna.
Styr enheterna med din smarta telefon.
Två enheter.
Behandling på tre olika sätt.

Bluetens är ett franskt företag som är mycket stora på marknaden för TENS-apparater, det Bluetens som skapade den första anslutna elektrostimuleringsenheten. Deras produkter är certifierade medicinskt och är utvecklade av människor som är yrkesverksamma inom sport och hälsa.

Bluetens Duo Sport är en TENS-apparat med flera användningsområden; den kan ge elektromassage, hjälpa dig att slappna av i musklerna och förstärka dina muskler. Apparaten är perfekt att ha hemma för att behandla muskelsmärtor, för att ge sportmassage och för rehabilitering.

Dup Sport är ett paket som innehåller två enheter och tolv elektroder, både stora och små. Detta gör att du enkelt kan behandla exempelvis ben och armar samtidigt. Enheterna kopplas upp till din smarta telefon via en app, så det är med telefonen som du väljer program med mera. Appen hjälper också till att visa vilka positioner som elektroderna bör ha för mesta och bästa effekt. Det finns över 100 program att välja mellan och appen kan även föreslå hur ofta och länge som du bör använda enheterna.

När du köper Bluetens Duo Sport ingår två enheter, 12 elektroder, USB-kabel för laddning, anslutningskabel för elektroderna, förvaringsetui och bruksanvisning.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Köpguide:

TENS står för Transcutaneous Electronic Nerve Simulation, det är en teknologi som historiskt sett främst använts av fysioterapeuter för att behandla smärta. Numera är inte denna typ av behandling endast förbehållet utbildade personer - det finns säkra och effektiva TENS-apparater att köpa även för dig som privatperson.

TENS-apparater används som en typ av smärtlindring antingen vid akut eller långvarig smärta. Små plattor sätts på hudens utsatta eller smärtande områden, och genom dessa plattor skickad sedan svag och ofarlig ström. Detta gör att smärtan för tillfället försvinner, men tänk på att det inte tar bort själva orsaken till smärtan.

Det är otroligt viktigt att undvika att använda en TENS-apparat om du har rytmrubbningar i hjärtat eller använder en pacemaker. Rådfråga alltid med läkare innan om du är det minsta osäker!

Så används en TENS-apparat

 • Lokalisera det område på kroppen som smärtar.
 • Fäst sedan elektroderna, de små plattorna, på det område där behandlingen ska ges. Fäst dem direkt på det smärtande området, eller i direkt anslutning till det.
 • Tänk på att inga sår får finnas där du fäster elektroderna.
 • Elektroderna är kopplade till en batteridriven dosa som sedan skickar elektriska impulser till elektroderna som för dem vidare till nerverna under huden.
 • Kroppens egna smärtlindringssystem aktiveras och smärtan i det utsatta området avtar.
 • Smärtlindringen kan hålla i några timmar efter avslutad behandling.
Bäst i test TENS-apparat smärtlindring elektroder

Hur känns en TENS-apparat?

Det ska inte göra ont att använda en TENS-apparat, såvida du inte har på den högsta inställningen vilket inte rekommenderas om du inte är van. Det kan däremot upplevas som lite obehagligt till en början, men den känslan går snabbt över. Börja med låg inställning, då kommer det ge en pirrande känsla i huden där elektroderna placeras. Allteftersom din kropp vänjer sig, kan du successivt öka på graden av elektriska impulser.

TENS-apparater kan fungera effektivt mot exempelvis:

 • muskelvärk
 • mensvärk
 • ryggont
 • smärta i nacke och axlar
 • ischias
 • foglossning
 • huvudvärk
 • olika typer av artros, till exempel knäledsartros

När ska du undvika att använda TENS-apparat?

TENS-apparater är på inget sätt en leksak, och bör betraktas som medicinsk utrustning - sunt förnuft gäller! Används inte TENS-apparater när du:

 • sover
 • har pacemaker
 • kör bil eller andra typer av fordon
 • har epilepsi
 • direkt efter operation

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En TENS-apparat är en slags behandlingsutrustning som har ett antal elektroder som du fäster på kroppen. Elektroderna skickar ut svaga och ofarliga elektriska impulser som verkar smärtlindrande och avslappnande.
 • En TENS-apparat kan med fördel användas exempelvis vid muskelvärk, exempelvis i rygg, nacke eller axlar. Det är också en smärtlindringsmetod som kan vara effektiv vid till exempel foglossning eller mensvärk.
 • Vi har valt att utse Beurer EM 49 till den TENS-apparat som är bäst i test. Det är en populär produkt som har fått mycket goda kundomdömen.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Beurer Beurer EM 49