VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 25 September 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa eltandborste – vilken är bäst i test 2023?

Är du ute efter en ny eltandborste? Här kan du hitta de bästa modellerna och samtidigt lära dig mer om eltandborstar.

Vi har jämfört
 • Inställningar.
 • Borst-assistans.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Oral B
Oral B iO9s
Bäst i test
Bäst i test
Oral B
Oral B iO9s
En avancerad eltandborste som hjälper dig till perfekt borstning med hjälp av AI-teknik.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Testvinnare hos Taenk.dk 2022.
Bästa premium på est hos Pricerunner 2022.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2021.
Rekommenderas av Smartworld 2021.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Sju olika borstlägen.
3D-spårning med AI-teknik.
Interaktiv färgdisplay.
Snabbladdning.

Oral-B är en världsledande tillverkare inom tandhälsa och gör såväl manuella tandborstar som eltandborstar. Med tanke på varumärkets position på marknaden är det ingen slump att vi flera tandborstar som vi har utsett till testvinnare är från just Oral-B.

Den avancerade tandborsten iO series 9 från Oral-B:s mest avancerade serie lovar den bästa rengöringen med hjälp av avancerad io-teknik, inom en vecka har du 100 % friskare tandkött. 3D-spårningen övervakar tandborstningen med hjälp av AI-teknik och guidar dig till noggrann tandborstning där ingen tand glöms bort. Den interaktiva färgdisplayen visar bland annat borstningsläge och påminner om när det är dags att byta borsthuvud.

De sju olika borstinställningarna som finns är: daglig rengöring, intensiv rengöring, superkänslig rengöring, mjuk rengöring, tandköttsvård, tungskrapa och vitgörande. Det finns en snabbladdningsfunktion som laddar tandborsten på cirka tre timmar. I köpet ingår en iO9-handtag, ett borsthuvud, en laddare, tandborsthållare och ett resefodral med laddare.

Även Oral B iO:s 7-serie och 8-serie har utsetts till testvinnare hos både Råd & Rön och Taenk.dk. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Oral B iO9s Black Onyx
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Oral-B
Oral-B iO series 10
Oral-B Oral-B iO series 10 - Test
Bästa premium
Oral-B
Oral-B iO series 10
En avancerad eltandborste som hjälper dig till perfekt borstning med hjälp av AI-teknik.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2023.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Varumärke som rekommenderas av tandläkare.
Högt betyg av kunder hos Oralb.se.
Sju olika borstlägen.
3D-spårning med AI-teknik.
Smart trycksensor.
Interaktiv färgdisplay.
Snabbladdning.
Hållare för borsthuvuden.
Kopplas ihop med app.

Oral-B är en världsledande tillverkare inom tandhälsa och gör såväl manuella tandborstar som eltandborstar. Med tanke på varumärkets position på marknaden är därmed ingen slump att flera tandborstar som vi har utsett till testvinnare är från just Oral-B.

Vi har utsett Oral-B iO series 10 till bästa premium och rekommenderar den till dig som vill ha en eltandborste med avancerade funktioner. Enligt Oral-B får du en personlig borstningsupplevelse som aldrig förr. Den tillhör Oral-B:s mest avancerade serie som rengör med revolutionerande magnetisk iO-teknik som ger en ren känsla och skonsam tandborstning. I ett test hos Bäst-i-test.se kom Oral-B iO series 10 på andra plats och blev bästa premium. De rekommenderar den till dig som vill ha en eltandborste med avancerade funktioner och AI-teknik.

Med den här eltandborsten får du en djupgående rengöring av dina tänder. Den har en avancerad 3D-teknologi och innovativ design som ger en överlägsen tandborstningsupplevelse varje dag. Den har en AI-driven sensor som regisrerar din tandborstningstid och hjälper dig med tekniken. Den har guidning på sex olika borstområden och ger en professionell ren känsla och tandköttsvård. En smart trycksensor lyser rött, vitt eller grönt så att du vet om du borstar lagom eller för hårt. Milda mikrovibrationer kombineras med ett runt borsthuvud. För bäst resultat kan du ladda ner Oral-B-appen och koppla ihop den med din eltandborste.

Eltandborsten finns i färgerna svart och vit. Det följer med eltandborste, tandborsthuvud, laddare, laddningsresefodral och hållare för borsthuvuden.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Oral-B
Oral-B Pro 3 3000
Bästa budget
Bästa budget
Oral-B
Oral-B Pro 3 3000
Eltandborste med justerbara lägen som rengör tänderna på djupet med 3D-teknologi.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Varumärke som rekommenderas av tandläkare.
Tre borstlägen.
Med timer på två minuter.
3D-teknik.
360 visuell trycksensor.
Finns i vit, svart, blå och rosé.
Två veckors batteritid.

Oral-B är en världsledande tillverkare inom tandhälsa och gör såväl manuella tandborstar som eltandborstar. Med tanke på varumärkets position på marknaden är därmed ingen slump att flera tandborstar som vi har utsett till testvinnare är från just Oral-B.

Oral-B har flera olika serier och vi har utsett Oral-B Pro 3 3000, från Pro-serien till bästa budget. Det är en prisvärd tandborste som innehåller alla funktioner du behöver ha hos en eltandborste, men utan AI-teknik eller smarta appar som optimerar tandborstningen. Pro-serien har justerbara lägen och djuprengör med 3D-teknologi. Eltandborsten oscillerar, roterar och pulserar och jämfört med en manuell tandborste tar den bort upp till 100 procent mer plack.

Oral B Pro 3 3000 är den tandborste som Bäst-i-test.se har utsett till testvinnare. De gav den betyget 4 av 5 och beskrivs som lättanvänd med bra kvalitet och ett bra basutbud av funktioner. Eltandborsten är ett populärt val hos bland annat Prisjakt. Välj mellan vit, svart, blå och rosé.

Eltandborsten har ett smidigt handtag som gör det bekvämt för dig att borsta tänderna. Den har en timer på två minuter och meddelar dig var 30:e sekund så att du kan byta område. Tandborsten skyddar ditt tandkött med hjälp av en 360-gradig visueull tryckkontroll som minskar hastighet och varnar om du borstar för hårt.

Det runda tandborsthuvudet är tandläkarinspirerat och omsluter varje enskild tand. På samma gång är det skonsamt mot tandköttet. Tandborsten laddas med litiumjonbatteri och har en lång batteritid på över två veckor. En batteriindikator visar hur det står till med batteritiden. Tandborsthuvudet bleknar från grönt till gult när det är dags att byta. I priset ingår eltandborste, laddare och två borsthuvuden.

 • Butiker & priser
 • Priser för Oral-B Pro 3 3000 Svart eltandborste med extra Tandborsthuvud
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar
Priser visas i samarbete med

Bästa soniska Test.se - Bästa soniska
Philips
Philips Hx6803/04 Eltandborste
Philips Philips Hx6803/04 Eltandborste - Test
Bästa soniska
Philips
Philips Hx6803/04 Eltandborste
Prisvärd eltandborste från Philips som ger både en skonsam och effektiv rengöring.
Testvinnare hos Råd & Rön 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt varumärke.
Två olika borstlägen.
Inbyggd trycksensor.
Timer.
Mjukstartsprogram.
Tar bort upp till 7 gånger mer plack.
100 % friskare tandkött.
Säger till när borsthuvud ska bytas.

Holländska Philips är ett marknadsledande företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare och de har flera eltandborstar i sitt utbud. De har forskat och utvecklat munvårdsprodukter i över 20 år och har över 25 miljoner nöjda Sonicare-användare.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 är en eltandborste som ger både en skonsam och effektiv rengöring. Den finns i blått under namnet HX6803/04 och rosa under namnet HX6806/04 och hör till en av Philips mest prisvärda modeller. Eltandborsten utsågs till testvinnare hos Råd & Rön där den fick betyget 77 av 100. Där lyfts saker som rengöring och batteritid särskilt fram. Den är dessutom ett populärt val bland eltandborstarna hos Prisjakt.

Philips eltandborste ger dig en bättre munhälsa tack vare sina 62 000 borströrelser per minut. Sonicare-teknologin är inspirerad av tandvården och tar bort upp till sju gånger mer plack än en manuell tandborste. Med den här tekniken borstar eltandborsten med snabba och svepande rörelser vilket gör att vatten och tandkräm pressas mellan tänder och längs tandköttet.

För att skydda tänder och tandkött har den en inbyggd sensor som varnar om du borstar för hårt. Den har även en timer som talar om när du har borstat tänderna i två minuter. Tandborsten har ett mjukstartsprogram som gör att den gradvis ökar borstningseffekten de 14 första gångerna. Eltandborsten talar om när det är dags att byta borsthuvud. Tandborsten har en drifttid på upp till två veckor och batteriet är laddningsbart.

 • Butiker & priser: Blå
 • Butiker & priser: Blå
Priser visas i samarbete med

Bästa för barn Test.se - Bästa för barn
Oral-B
Oral-B Vitality 100 Kids
Bästa för barn
Bästa för barn
Oral-B
Oral-B Vitality 100 Kids
Eltandborste med Frost-tema som gör tandborstningen med lekfull för barn från 3 år.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Inbyggd timer.
Borsthuvud utformat för barn.
Extra mjuka borststrån.
Lämlig från 3 år.
Handtag som går att dekorera med klistermärken.
Fungerar med app.
Laddningsbart batteri – åtta dagar.

Holländska Philips är ett marknadsledande företag som sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ, tillförlitlig och innovativ teknik. Det är ett av världens största elektroniktillverkare och de har flera eltandborstar i sitt utbud. De har forskat och utvecklat munvårdsprodukter i över 20 år och har över 25 miljoner nöjda Sonicare-användare.

Hur många småbarnsföräldrar har någon gång behövt kämpa för att kunna borsta tänderna på sina barn? Med en snygg eltandborste avsedd för barn blir det både roligare och lättare att borsta tänderna. Vi har utsett Oral-B Vitality 100 Kids Frozen till den bästa eltandborsten för barn. Det är en eltandborste avsedd för barn från tre år och tandborsten är ett populärt val bland eltandborstarna hos både Prisjakt och Pricerunner. Att den är prisvärd är också en fördel. 

Med den här fina tandborsten dekorerad med Elsa från Disneyfavoriten Frost får ditt barn en varsam men effektiv rengöring av tänderna. Tandborsten är framtagen i samarbete med tandläkare för att ge ditt barn den bästa rengöringen. Tandborsthuvudet är extra mjukt och särskilt anpassat för barn och ser till att både bakterier och matrester försvinner. Eltandborsten har en inbyggd timer som uppmuntrar barnet att borsta tänderna i två minuter. Du kan dessutom koppla samman eltandborsten med den kostnadsfria appen Disney Magic Timer från Oral-B.

Det följer med fyra klistermärken med Frost-tema så att ditt barn kan dekorera tandborsthandtaget och få en mer personlig tandborste. Eltandborsten har ett laddningsbart batteri som räcker i upp till åtta dagar på en laddning och det följer även med ett laddningsställ.

 • Butiker & priser
 • Priser för Oral-b Vitality 100 Kids Frozen Eltandborste
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Köpguide eltandborste

Att borsta tänderna är en viktig del av den personliga hygienen och något du gör för att få bort alla bakterier som kan orsaka både hål i tänderna och tandköttsinflammation. De allra flesta tandläkare rekommenderar eltandborste framför en vanlig tandborste, eftersom de borstar mer effektivt. De gör det lättare för dig att hålla ordning på din munhygien, ofta med hjälp av smarta finesser och funktioner! Vill du ha ett fräsch och fint leende? Här hjälper vi dig att välja rätt eltandborste.

Så fungerar en eltandborste

Det som framför allt gör en elektrisk tandborste så effektiv är hastigheten borsthuvudet roterar i och sättet det rör sig på. Vissa modeller pulserar och vibrerar för att effektivt avlägsna plack och sköta om ditt tandkött, medan andra utför så kallade oscillierande rörelser (vilka härmar borströrelserna du själv gör när du borstar med en vanlig tandborste) som borstar dina tänder utan att du själv behöver utföra borströrelsen. Båda dessa två tekniker är mer effektiva än manuell tandborstning, och minimerar risken för att du ska borsta dina tänder på ett felaktigt sätt.

 • Oral-B:s eltandborstar pulserar och roterar i en oscillerande rörelse.
 • Philips eltandborstar vibrerar i en sonisk pulserande rörelse.
Bäst i test eltandborste - se testvinnande eltandborstar.
Eltandborsten kan antingen pulsera och rotera eller ha en sonisk pulserande rörelse beroende på vilket märke du väljer.

Så borstar du tänderna med eltandborste

Det är viktigt att borsta tänderna regelbundet två gånger om dagen, morgon och kväll. Borsta i minst två minuter, fördelat på en minut i övre käken och en minut i den undre. Som regel ska du använda en centimeter tandkräm för varje käke. Tandborstningen bör ske metodiskt och du ska borsta tand för tand. Börja med med biytorna i överkäken, sedan yttersidan och efter det insidan av tänderna. Upprepa sedan proceduren i överkäken. Eltandborsten ska vila i 45 graders vinkel mot varje tand i cirka fyra sekunder. När du låter tungan glida över tänderna ska rena tänder få en yta som känns glatt. Ett tips för att komma åt längst in och bakom visdomständerna är att stänga munnen något för då slappnar du av i käke och kind. När du har borstat klart ska du spotta ut tandkrämen men undvika att skölja munnen eller dricka eftersom detta tar bort flouret som ger skydd åt dina tänder.


Fördelar med eltandborste

Det finns många fördelar med att använda sig av en eltandborste när du ska borsta dina tänder.

Effektivare tandborstning

Att borsta tänderna med en eltandborste är effektivt eftersom borsten roterar eller pulserar i hög hastighet. Det gör att tänderna både blir renare och att missfärgningar från till exempel kaffe och tobak lättare försvinner jämfört med en manuell tandborste.

Du kommer åt bättre

Tack vare formen på en eltandborste kommer du dessutom åt bättre än med en vanlig tandborste.

Skonsammare än vanlig tandborstning

Utöver att borsta dina tänder mer effektivt gör eltandborsten även jobbet skonsammare. Det är svårare att borsta för hårt med en eltandborste, och många modeller har dessutom en trycksensor som säger ifrån om du ändå skulle råka göra det. Eftersom tandborsthuvudet på ett eller annat sätt rör på sig hjälper det dig att utföra de rörelser som behövs för att tänderna ska bli riktigt rengjorda, vilket i sin tur också minimerar risken för att göra fel. För dig med ett känsligt tandkött är därför en eltandborste en extra bra idé!

Mer ekonomiskt

Att investera i en eltandborste är dyrare än att köpa en ny vanlig tandborste. Däremot blir det billigare i längden, då du bara byter ut borsthuvudena.

Hur länge håller en eltandborste?

En eltandborste har en lång batteritid, allt från några veckor upp till några månader är inte ovanligt. Det gör att du nästan aldrig kommer att mötas av en urladdad tandborste. Det vanligaste är dock att förvara tandborsten i laddstället, och då brukar batteritiden inte vara några problem.

Bäst i test eltandborste - se testvinnande eltandborstar.
En eltandborste brukar ha en batteritid på flera veckor upp till några månader.

Din budget är avgörande för vad tandborsten klarar av

Alla eltandborstar, oavsett prisklass och finesser, är mer effektiva än en manuell tandborste. Ett högre pris betyder inte nödvändigtvis att tandborstens borstning i sig är bättre, utan att den har fler finesser och mer teknik, som i sin tur eventuellt kan göra tandborstningen ännu mer effektiv eller bättre. Basfunktionerna är många gånger liknande, med antingen soniska eller oscillierande borströrelser. Andra funktioner som går att finna i de lägre prisklasserna är till exempel en timer som talar om för dig när du har borstat länge nog och en trycksensor som varnar när du borstar för hårt. Går du upp en prisklass eller två så kan det utöver det också finnas ett särskilt program för tandköttet och andra finurliga program, och värstingmodellerna erbjuder en app som hjälper dig att helt och fullt hålla koll på hur du borstar dina tänder.

Billig är också bra!

Det går med andra att lägga stora pengar på en eltandborste, men det är inte nödvändigt. Även billigare och mindre kända märken ger ett godkänt resultat, men de håller i regel inte lika länge, har färre specialfunktioner och kan vara svårare att hitta nya tandborsthuvuden till. Vill du köpa en billigare modell med bara de mest grundläggande funktionerna bör du därför välja en budgetvariant från något av de större märkena.

Eltandborste för barn

Hur många föräldrar har inte kämpat med tandborstningen under barnens första år? Med hjälp av en eltandborste blir tandborstningen både roligare och effektivare. Då ska du välja en eltandborste för barn som ofta är dekorerad med lekfulla motiv och gör barnet med positiv till att borsta tänderna. Den här typen av eltandborste är dessutom mer anpassad för barns tänder och munnar och mindre borsthuvuden som även är mjukare och mer skonsamma mot tänder och tandkött. Enligt experter är det okej att börja med eltandborste från att barnet är tre år gammal. 

Så får du en god munhygien

Eltandborste eller ej, för en riktigt god munhygien krävs det ändå att du gör ditt! Detta ska du göra:

 • Byt tandborsthuvudet var tredje till fjärde månad, och borsta tänderna i två minuter två gånger om dagen.
 • Börja med framsidan av tandraden, gå sedan vidare till baksidan och sluta med ”tuggsidan”.
 • Ta inte för lite tandkräm; tryck ut tandkräm i storleken av en ärta så har du så det räcker.
 • För att fluoren i tandkrämen ska hinna verka ordentligt ska du helst inte skölja munnen eller dricka något den närmsta tiden efter tandborstningen.
 • Kom ihåg tandtråden som hjälper till att ta bort svåråtkomliga matrester mellan tänderna. Använd tandtråd innan du borstar tänderna så att bakterier och matrester inte ligger kvar efteråt.
 • Borsta inte tänderna direkt efter att du ätit eller druckit något surt som till exempel apelsinjuice. Vänta gärna en timme eftersom syran försvagar emaljen och gör att tänderna kan skadas.
Bäst i test eltandborste - se testvinnande eltandborstar.
För en god munhygien bör du borsta tänderna två gånger om dagen under två minuter och inte snåla med tandkrämen.

Skötselråd av eltandborste

För att din eltandborste ska hålla sig fräsch behöver du ta hand om den på rätt sätt genom att byta borsthuvud regelbundet. Enligt rekommendationer ska detta göras var tredje till fjärde månad, eller oftare om borststråna är böjda. Munstycket ska efter varje användning sköljas under rinnande vatten för att avlägsna eventuella tandborstrester.

Bäst i test eltandborste - bästa eltandborsten.
Du håller din eltandborste fräsch genom att regelbundet byta borsthuvudet.

  Några experttester vi har läst:

  Bäst-i-test.se (2023)

  Bäst-i-test.se har testat 14 olika eltandborstar och testet leddes av en tandhygienist. I testpanelen deltog både erfarna och oerfarna eltandborstanvändare. De jämförde egenskaper som funktion, användning och ergonomi och borstresultat och renhetskänsla. På första plats kom Oral-B Pro 3 3000 som beskrivs som en lättanvänd eltandborste med bra kvalitet och ett bra utbud av basutbud. Oral-B iO Series 10 kom på andra plats och utsågs till bästa premiumval. Det är en eltandborste med avancerade funktioner för den som gillar AI-teknik. På tredje plats kom Oral-B Pro 600 och den blev testets budgetvinnare. Tandborsten beskrivs som en bra budgetborste men med en relativt svag motoreffekt.

  Pricerunner (2022) 

  Pricrunner har testat 14 olika eltandborstar från stora varumärken som bland annat Braun Oral-B, Foreo och Philips. Deras test är oberoende utfört och testat under en period på sex månader. De jämförde egenskaper som användarvänlighet, funktion och resultat. Bäst i test blev Oral-B Pro 2 2000 med betyget 4,5 av 5 och omdömet att det är en prisvärd och funktionell eltandborste med hög effektivitet. På andra plats kom Oral-B iO Series 9s som utsågs till bästa premiumval. På tredje plats kom Oral-B Pro 600 som utsågs till bästa budgetval och som beskriv som något svag men ändå bra. 

  Råd & Rön (2020) 

  Råd och Rön har testat 23 olika eltandborstar från populära tillverkare som Oral-B och Philips. Rengöringsförmågan har testats av en testpanel på 20 personer och bedömts av en tandhygienist. Det samlade betyget är satt utifrån den kombination som gett bäst resultat. På delad förstaplats med betyget 77 av 100 kom Oral-B Genius 10000, Oral-B Genius 8000, Oral-B Genius 9000, Oral-B Genius X 20000 och Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803. På andra plats kom eltandborsten Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6837 med betyget 76 av 100. 

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • Precis som med en vanlig tandborste rekommenderas att man borstar tänderna cirka två minuter per tillfälle med sin eltandborste. Håll sedan gärna eltandborsten med ett lätt grepp och tänk på att du inte behöver dra den fram och tillbaka likt med en manuell tandborste. I stället för du långsamt eltandborsten över tänderna och låter den oscillerande rörelsen göra jobbet.
  • Även barn kan använda eltandborste, det kan dock vara bra att barnet är åtminstone tre år gammalt innan användning. Ofta anges en rekommenderad ålder på respektive produkt. Tänk på att du som vuxen kan behöva vara behjälplig med tandborstningen, oavsett om det är en eltandborste eller manuell tandborste, fram till ditt barn är tio-tolv år gammalt.
  • Vi har valt att utse Oral B Pro 3 3000 till den eltandborste som är bäst i test. Det är en prisvärd eltandborste som kommer med alla basfunktioner och ger rena och fräscha tänder. Den har justerbara lägen som rengör tänderna på djupet med 3D-teknologi.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  Oral B Oral B iO9s