VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 2 Februari 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Tandblekning – bäst i test 2023

Är det möjligt att få vitare tänder med tandblekning hemma? Javisst! Vi ger dig tandblekning för hemmabruk och en köpguide på vad du ska tänka på!

Vi har jämfört
 • Typ av tandblekning.
 • Vad som ingår i paketet.
 • Hur lång tid behandlingen tar.
 • Hur den används och resultat.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test kit Test.se - Bäst i test kit
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening System
Bäst i test kit
Bäst i test kit
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening System
Populärt kit för dig som vill bleka tänderna hemma.
Andra plats på test hos Damernas Värld 2021
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Dentaworks populäraste paket.
Typ av tandblekning: Kit med tandskena och gel.
Innehåll: 20 ml gel, 3 tandskenor – räcker till 56 appliceringar.
Tid: 20 minuter.
Använd 2 gånger/dag i 7-14 dagar.
Upp till 10 nyanser vitare på en vecka.
Emaljsäker.
Klinisk testad.
Nyanskarta följer med.
Vegansk och ej testad på djur.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras tandblekningsgel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB. 

Vi har utsett Dentaworks Teeth Whitening System till det bästa tandblekningskitet. Det kom på andra plats när Expressens Damernas Värld valde ut den bästa tandblekningen just nu. Det är dessutom ett populärt val bland tandblekningarna hos både Prisjakt och Pricerunner. Hos Dentaworks själva är detta deras populäraste paket och många användare hos Dentaworks är nöjda med resultatet.

Det kompletta tandblekningskitet innehåller en tandskena och gel som gör att du bleker på samma sätt som hos tandläkaren. Tandskenan anpassar du själv till din käke genom att först forma den i varmt vatten. Du applicerar en droppe gel för varje tand på tandskenan och placerar den sedan över tänderna. Tandskenan ska sedan användas i 20 minuter och du får vitare tänder redan efter första användningen. Blekningen ska utföras två gånger per dag tills du uppnått önskat resultat, vilket oftast sker inom 7-14 dagar.

Blekningsgelen är peroxidfri och pH-neutral och tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar. Dentaworks formula med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleker dina tänder grundligt samtidigt som missfärgningar avlägsnas.

I paketet ingår tre tandskenor som är BPA-fria och tandblekningsgel som är på 20 milliliter och som räcker till ungefär 56 appliceringar. Du får även med en praktisk nyanskarta så att du kan följa skillnaden. Tandblekningen är både vegansk och ej testad på djur.

 • Butiker & priser
 • Priser för Teeth Whitening System, Dentaworks Tandblekning
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar
Priser visas i samarbete med

Bäst i test stripes Test.se - Bäst i test stripes
Dentway
Dentway Whitening Strips
Bäst i test stripes
Bäst i test stripes
Dentway
Dentway Whitening Strips
Tandblekningsstripes som ger vitare tänder på 20 minuter.
Testvinnare hos Damernas Värld 2022.
Tredje plats på test hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Professionellt utvecklad och godkänd av tandläkare.
Typ av tandblekning: Tandblekningsremsa.
Innehåll: 28 stycken – räcker till 14 omgångar.
Tid: 20 minuter.
Bäst resultat vid daglig användning i 7 dagar.
Enkel och effektiv tandblekning.
Peroxidfri och skonsam mot tänderna.
Ingen risk för ilningar.
Fri från peroxider.
Vegansk, ej djurtestad.

Dentway grundades 2005 och är ett ledande svenskt varumärke när det kommer till tandblekning för hemmabruk i Norden. Över 100 000 kunder har valt att använda sig av någon av deras tandblekningsprodukter och de har över 200 000 sålda produkter över hela världen. Dentway använder samma blekningsmetod som tandläkarna gör på sina kliniker och de erbjuder dessutom fri tandrådgivning av deras tandsköterska.

Vi rekommenderar Dentway Professional White Strips till de bästa tandblekningsremsorna, för dig som önskar ett vitare leende. När Expressens Damernas Värld utsåg den bästa tandblekningen för hemmabruk kom Dentway Professional White Strips på första plats. I ett test hos Elle kom tandblekningsstripsen på tredje plats och utsågs till de bästa stripsen. Hos både Prisjakt och Pricerunner är detta ett populärt val. Tandblekningen är dessutom professionellt utvecklad och godkänd av tandläkare och anpassad för hemmatandblekning. Enligt nöjda användare är det är de enkla att använda prisvärda och ger ett fint resultat.

Vill du använda dig av en enkel tandblekning passar de här tandblekningsremsorna dig perfekt – det är den enklaste tandblekningen för hemmabruk. Tänderna blir vitare efter första användningen, vilket den gör både skonsamt och snabbt. Det finns dessutom inga risker för ilningar.

Du viker ner remsan kring tänderna och låter den sitta i 20 till 30 minuter. För bäst resultat ska du använda remsorna varje dag i sju dagar. Tandblekningen fungerar lika bra om du vill bleka från grunden eller bara önskar att fräscha upp tänder som redan är vita.

I förpackningen följer det med 28 stripes vilket räcker till 14 omgångar. Tandblekningen är veganskt och inte testad på djur.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentway Whitening Strips 28 st
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nätapotek med snabb leverans & schyssta priser
   Fri frakt över 299 kr
Priser visas i samarbete med

Bäst i test tandskena Test.se - Bäst i test tandskena
IWhite
iWhite Instant 2
IWhite iWhite Instant 2 - Test
Bäst i test tandskena
IWhite
iWhite Instant 2
Enkel tandblekning hemma med tandskenor som är förfyllda av blekningsgel.
Tredje plats på test hos Damernas Värld 2022.
Andra plats på test hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av tandblekning: Tandskenor.
Innehåll: 6 st tandskenor.
Tid: 20 minuter.
Använd tre dagar i följd.
Använd upp till 6 gånger.
Fri från väteperoxid.
Kan bleka upp till 8 gånger vitare nyans.

iWhite är en serie av produkter som hjälper till att göra dina tänder vitare. I utbudet finns tandskenor, tandkräm, munskölj och tandblekning.

Vi rekommenderar iWhite instant teeth whitening till de bästa tandblekningsskenorna. Hos Damernas Värld kom de på tredje plats och beskrivs som en populär tandblekning att använda hemma. I ett test hos Elle utsågs de till de bästa tandskenorna för hemmabruk.

Den här tandblekningen ger dig tänder som är upp till åtta gånger vitare. Tandblekningsskenorna avlägsnar missfärgningar som är orsakade av till exempel rökning, plackbildning och dryck som rödvin och kaffe. De är fyllda med en aktiv gel och du använder dem 20 minuter om dagen, tre dagar i följd. När tänderna har blekts håller sig effekten under flera veckor.

I paketet följer sex böjbara remsor med som passar lika bra för överkäken som underkäken. De har en formula som är bevisat klinisk säker för dina tänder. Tandblekningen fungerar endast på naturliga tänder och inte på tandfasader, kronor eller fyllningar.

 • Butiker & priser
 • Priser för iWhite Instant 2
Priser visas i samarbete med

Bäst i test penna Test.se - Bäst i test penna
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening Pen
Bäst i test penna
Bäst i test penna
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening Pen
Smart tandblekningspenna som du använder för att uppfräscha efter blekning.
Tredje plats på test hos Damernas Värld 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av tandblekning: Tandblekningspenna.
Innehåll: Tanblekningspenna på 4 ml – räcker upp till 30 behandlingar.
Tid: Två minuter.
Använd två gånger per dag i en till två veckor.
Dubbelverkande och kliniskt testad formula.
Peroxidfri och PH-neutral.
Enkel och smidig.
Borsten kommer åt överallt.
Nyanskarta följer med.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras tandblekningsgel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB.

Vi har utsett Dentaworks Teeth Whitening Pen till den bästa tandblekningspennan. Den kom på tredje plats när Expressens Damernas Värld utsåg den bästa tandblekningen. Det är också ett populärt val hos Prisjakt när det kommer till tandblekningspennor. Nöjda användare hos Dentaworks beskriver det som en penna som det går fort lätt att använda och smidig att ta med i väskan.

Dentaworks Teeth Whitening Pen använder du om du redan har blekt tänderna och vill behålla resultatet eller göra en uppfräschning. Den kan också användas om du har behov av att bleka enstaka tänder eller behöver komma åt på svåra ställen. Tandblekningspennan har en gel som är peroxidfri och PH-neutral och tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar på dina tänder. Den kliniskt testade formulan Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleker tänderna grundligt och avlägsnar missfärgningar.

Du penslar pennan på tänderna och låter sedan gelen verka i ungefär två minuter. Du kan använda pennan två gånger per dag i en till två veckor. Pennan är på fyra milliliter och räcker i ungefär 30 behandlingar – och ger dig ett skinande vitt leende!

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentaworks Tandblekningspenna 4 ml
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar
Priser visas i samarbete med

Populärt val Test.se - Populärt val
Swiss Clinic
Swiss Clinic Whitening System
Swiss Clinic Swiss Clinic Whitening System - Test
Populärt val
Swiss Clinic
Swiss Clinic Whitening System
Professionellt tandblekningskit med skena och gel för vitare tänder.
Testvinnare hos Elle 2021.
Populärt val hos Lyko.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Framtagen i samband med tandläkare.
Typ av tandblekning: Kit med skena och gel.
Innehåll: 2 tandskenor och gel – räcker upp till 18 behandlingar.
Tid: 45 minuter.
Använd 45 minuter dagligen i 3-14 dagar.
Skonsam mot tandkött och emalj.

Swiss Clinic grundades 2012 och är baserade både i Sverige och Schweiz. De startade eftersom man ville ha produkter som skulle medföra verkliga förändringar som varade längre än kosmetika och hudvård men utan risker för kosmetisk kirurgi eller injektioner.

Swiss Clinic Whitening system är ett professionellt tandblekningskit som utsågs till testvinnare hos Elle. Den är framtagen tillsammans med tandläkare, är EU-godkänd och lovar efter användningen tänder som håller sig vita i ett till två år. Tandblekningen är ett populärt val hos både Lyko, Prisjakt och Pricerunner.

Tandblekningskitet är både enkelt, effektivt och säkert att använda och tar bort både fläckar och missfärgningar. Dessutom är effekten långvarig! I paketet ingår två tandskenor som du formar efter dina egna tänder och tre tandblekningsgel som du applicerar jämnt i varje skena. Första blekningen ska du behandla tänderna i 45 minuter och för varje omgång ökar du med 15-20 minuter. Använd i 3-14 dagar för att få önskat resultat. Kitet håller för upp till 18 behandlingar. Tandblekningen är skonsam mot både emajl och tandkött och ger inga ilningar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Swiss Clinic Whitening System
  • Skönhet på nätet sedan 2004
   I lager
  • Snabb hemleverans
   I lager
  • Årets E-handlare inom skönhet
   I lager
  • Fri frakt över 249kr
   I lager
  • Apotek på nätet
   I lager
  • 24H expressleverans
   I lager
  • Visa fler köpalternativ
Priser visas i samarbete med

Bra val Test.se - Bra val
Dentaworks
Dentaworks Tandblekningsstrips
Bra val
Bra val
Dentaworks
Dentaworks Tandblekningsstrips
Tandblekningsstripes som skonsamt bleker dina tänder på sju dagar med långvarigt resultat.
Testvinnande varumärke.
Typ av tandblekning: Tandblekningsremsa.
Innehåll: 28 st – räcker till 14 omgångar.
Tid: 20 minuter.
Använd 2 gånger/dag i 7 dagar.
Ger vita tänder på 7 dagar.
Skonsam mot tandkött och emalj.
Vegansk och ej testad på djur.
Innehåller Vitamin E och Aloe Vera.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras tandblekningsgel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB.

Eftersom vi har flera andra produkter från Dentaworks har fått bra recensioner och placerats högt på tester rekommenderar vi även deras nyhet Dentaworks Tandblekningsstrips. De bleker dina tänder både effektivt och skonsamt och deras unika Active Oxygen Technology är säker mot både tandkött och emalj. Blekningsstripsen är fri från peroxider vilket gör att även de med känsligt tandkött kan använda stripsen. Tandblekningen är vegansk och ej testad på djur.

Gel-stripsen bleker tänderna och ger ett jämnt resultat – de bleker även mellan dina tänder. Tandblekningen fungerar på naturliga tänder och bleker fläckar, missfärgningar och gulhet. De är lätt att använda och behandlingen sker på sju dagar. Applicera två gånger om dagen i sju dagar, 20 minuter per gång. Du ser resultat redan efter första behandlingen och de kan hålla sig vita upp till några år. I förpackningen följer det med 28 stripes för 14 applikationer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentaworks Tandblekningsstrips
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test tandblekning - se testvinnande tandblekning.

Köpguide tandblekning

Känner du ett behov av att bleka dina tänder för att få ett vitare leende? Låt inte tänder som har missfärgningar, fläckar eller gulhet stoppa dig från att le! Vi ger dig de bästa tipsen inför val av tandblekning för hemmabruk.

Vad är tandblekning?

Tandblekning tar bort saker som gulhet, fläckar och missfärgningar på tänderna och ger dig ett vitare leende. Du kan bleka tänderna hos tandläkare men genom att köpa tandblekning för hemmabruk kan du göra det mycket billigare, fast med samma tillvägagångssätt. Att bleka tänder hemma är säkert, snabbt, enkelt – och gör inte ont! Använder du blekmedel från seriösa företag skadar du varken tänder eller tandkött och får inga ilningar. Vissa blekmedel behandlar bara naturliga tänder, medan andra även kan bleka konstgjorda tänder till sin ursprungliga nyans, utan att skada kronor, bryggor, tandställningar eller fyllningar.

Bäst i test tandblekning - se testvinnande tandblekning.
Genom att bleka tänderna med tandblekning kan du få bort gulhet, fläckar och missfärgningar – med ett vitare leende som resultat!

Olika typer av tandblekning

Det finns flera olika sätt att göra en tandblekning på hemma och många varumärken använder sig av samma metod som hos tandläkaren. Välj mellan tandskena, tandblekningsstripes och penna för att få ett vitare leende!

Bleka med tandskena och gel

Det vanligaste sättet att bleka tänderna på är genom att använda en tandskena tillsammans med tandblekningsgel, vilket ofta säljs som ett kit. Värm tandskenorna i varmt vatten, forma, applicera gelen och fäst på tänderna, både i över- och underkäke. Låt sedan verka i 20-30 minuter. Vissa tandskenor är både mjuka och sköna att ha i munnen vilket ökar bekvämligheten under blekningen.

Bleka med tandblekningsstripes

Vill du bleka tänderna på allra lättaste sättet ska du välja att göra det med tandblekningsstripes. Remsorna appliceras med gelsidan mot tänderna på nedre tandraden. Forma dem efter tänderna så att de har full kontakt med tänderna. Upprepa sedan med den övre tandraden. Låt remsorna verka i runt 20 minuter och rengör sedan munnen ordentligt.

Bleka med penna

En tandblekningspenna använder du vanligtvis om du redan har blekt tänderna och behöver göra en uppfräschning av ditt leende. Den kan också användas på ställen som är svåra att komma åt eller om du har en enskild tand som har en missfärgning. Du applicerar gelen med pennan och håller munnen öppen tills gelen har torkat. Vissa ska verka så kort som två minuter medan andra behöver upp till 20 minuter på sig. Efter verkningstiden ska du skölja ordentligt med vatten. Det är praktiskt med en penna och den får enkelt plats i handväskan.

Hur går tandblekning till?

Att bleka tänderna hemma brukar vara lätt och vara klart på 20-30 minuter. Att bleka tänderna är en kemiskt process och blekmedlet tränger in i emalj och tandben och bryter missfärgade ämnen ner till inte lika färgade ämnen. Många blekmedel för hemmabruk är peroxidfria och PH-neutral för att ge en mer skonsam blekning.

Så går blekning av tänderna till:

 • Borsta tänderna ordentligt och se till att de är torra.
 • Applicera gel och tandskena, stripes eller pennan på både övre och undre tandraden.
 • Låt verka i 20-30 minuter, eller enligt varumärkets anvisningar.
 • Skölj ordentligt bort rester av gel och stripes.
 • Upprepa behandlingen – oftast en gång per dag i en till två veckor, enligt varumärkets anvisningar.

Att tänka på när du har blekt tänderna

För att få bäst resultat ska du minska på färgstark mat och dryck, snus och rökning under blekperioden. En timme efter blekningen ska du inte heller röka, snusa, äta eller dricka – med undantag till vatten. Tänderna behåller sig sedan vita i allt från några veckor upp till ett till två år. Mat och dryck du bör undvika är bland annat kaffe, te, läsk, rödvin, mörk öl, morötter, tomat, paprika, soja, curry, apelsinen, jordgubbar och choklad.

Är tandblekning farligt för tänderna?

När du bleker tänderna hemma ska du välja ett varumärke som är skonsamt mot emalj och tandkött. Gör du inte detta kan skador uppstå. Många tandläkare rekommenderar att du undersöks av tandläkare eller tandhygienist som bedömer dina missfärgningar innan du bleker för första gången. Till exempel ska hål vara lagade, all tandsten vara avlägsnat och munhygienen bör vara god.

Varför är det billigare än hos tandläkaren?

Att bleka tänderna hemma är billigare än att göra det hos tandläkaren. När tandläkaren gör tandskenorna kostar det mycket mer vilket gör att priset ökar. När du bleker tänderna hemma använder du dig av tandskenor som du själv formar, stripes eller en penna, vilket gör att du kan spara tusenlappar.

Då ska du inte bleka tänderna

Det finns flera tillfällen eller anledningar till att du inte ska bleka tänderna. Blekmedel ska vanligtvis inte användas om du är gravid, ammar, har problem med tandköttet eller är allergisk mot någon av ingredienserna. Röker eller snusar du ska du också undvika att bleka tänderna eftersom färgämnena i tobak ger ett sämre resultat. Blekmedlet kan dessutom förstärka skadorna i munhålan som tobak kan orsaka. För att få bleka tänderna hos tandläkaren måste du dessutom ha fyllt 18 år, medan vissa blekmedel för privatbruk får användas av dig över 16 år.

Bäst i test tandblekning - se testvinnande tandblekning.
Med åren blir tänderna av naturliga skäl en mörkare färg. Förändringar beror också på vad du äter och dricker och om du röker.

Varför fungerar inte blekningen?

Även om tandblekningen fungerar på din vän kanske effekten inte blir densamma hos dig. Desto fler fläckar du har desto bättre effekt får du vanligtvis av behandlingen. Utebliven effekt kan även bero på att du inte har följt anvisningarna ordentligt. En annan anledning kan bero på själva orsaken till missfärgningarna. Fläckar från tobak, mat och dryck går oftast att få bort. Men på missfärgningar från metaller som amalgamfyllningar eller att tanden har utsatts för skada där pulpan har skadats hjälper inte blekning.

Vad beror missfärgade tänder på?

Det finns många anledningar till att du har missfärgningar och fläckar eller gula tänder. Med åren mörknar tänderna av sig själv, vilket är den naturliga processen. Även färgstark mat, dryck som kaffe, te och rödvin och tobak påverkar färgen på dina tänder och tränger in i emaljen och tandbenet. Missfärgade tänder kan också bero på att den permanenta tanden skadats redan innan den brutit fram i munnen. Det kan till exempel vara att mjölktänderna utsatts för slag eller annan skada eller långvarig sjukdom med hög feber hos små barn. Dricker barn vatten som innehåller mycket flour kan det bildas vita fläckar på tänderna.

Fler tips på hur du får vitare tänder

Känns tandblekning inte som något för dig? Alla ska inte ens bleka tänderna och det finns fler sätt att få vitare tänder på!

 • Borsta tänderna med eltandborste.
 • Gnugga istället för att borsta tänderna för att inte få bort alla bakterier vid tandköttskanten.
 • Använd mellanrumsborste, tandtråd och skölj med flour.
 • Använd tandkräm för vitare tänder.
 • Gå regelbundet till tandläkaren för kontroll och grundlig rengöring.
 • Småät inte utan håll dig till tre mål mat om dagen.
 • Drick sura juicer med sugrör för att minska kontakten med tänderna.

Läs också: Bäst i test tandkräm

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst: 

Damernas Värld (2021)

Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Dentaworks Teeth Whitening System och på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening. 

Elle (2021) 

Elle listar den bästa tandblekningen för dig som vill ha ett vitt, bländande leende. På första plats kommer  Swiss Clinic Whitening System, på andra plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening och på tredje plats kommer Dentway Professional White Strips. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En tandblekning som du gör hemma kan hålla allt från några veckor upp till ett eller två år beroende på hur effektivt du har blekt dem och med vilken typ av blekmedel.
 • Bleker du dina tänder själv hemma kostar det runt 400-500 kronor.
 • Vi har valt att utse Dentaworks Teeth Whitening System till den tandblekning som är bäst i test. Det är ett populärt kit för dig som vill bleka tänderna hemma och det innehåller tandskena och gel. Skenan används i 20 minuter två gånger per dag i 7-14 dagar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test kit:
Dentaworks Dentaworks Teeth Whitening System