VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 9 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Tandblekning hemma – Bäst i test 2024

Är det möjligt att få vitare tänder med tandblekning hemma? Javisst! Vi ger dig populär blekning för hemmabruk och en köpguide på vad du ska tänka på!

Vi har jämfört
 • Typ av tandblekning.
 • Vad som ingår i paketet.
 • Hur lång tid behandlingen tar.
 • Hur den används och resultat.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test kit Test.se - Bäst i test kit
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening System
Bäst i test kit
Bäst i test kit
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening System
Populärt kit för dig som vill bleka tänderna hemma.
Andra plats på test hos Damernas Värld 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Dentaworks populäraste paket.
Typ: Kit med tandskena och gel.
Innehåll: 20 ml gel, 3 tandskenor – räcker till 56 appliceringar.
Tid: 20 minuter.
Använd 2 gånger/dag i 7-14 dagar.
Upp till 10 nyanser vitare på en vecka.
Emaljsäker.
Klinisk testad.
Nyanskarta följer med.
Vegansk och ej testad på djur.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras gel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB. 

Vi har utsett Dentaworks Teeth Whitening System till det bästa tandblekningskitet. Det kom på andra plats i ett test hos Expressens Damernas Värld. Det är dessutom ett populärt val bland tandblekningarna hos både Prisjakt och Pricerunner. Hos Dentaworks själva är detta deras populäraste paket och många användare hos Dentaworks är nöjda med resultatet.

Det kompletta tandblekningskitet innehåller en tandskena och gel som gör att du bleker på samma sätt som hos tandläkaren. Tandskenan anpassar du själv till din käke genom att först forma den i varmt vatten. Du applicerar en droppe gel för varje tand på tandskenan och placerar den sedan över tänderna. Tandskenan ska sedan användas i 20 minuter och du får vitare tänder redan efter första användningen. Blekningen ska utföras två gånger per dag tills du uppnått önskat resultat, vilket oftast sker inom 7-14 dagar.

Blekningsgelen är peroxidfri och pH-neutral och tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar. Dentaworks formula med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleker dina tänder grundligt samtidigt som missfärgningar avlägsnas.

I paketet ingår tre tandskenor som är BPA-fria och gel som är på 20 milliliter och som räcker till ungefär 56 appliceringar. Du får även med en praktisk nyanskarta så att du kan följa skillnaden. Blekningen är både vegansk och ej testad på djur.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentaworks Teeth Whitening System
  • 100% emaljsäker
   Över 150 000 nöjda kunder!

Bäst i test stripes Test.se - Bäst i test stripes
Dentway
Dentway Whitening Strips
Bäst i test stripes
Bäst i test stripes
Dentway
Dentway Whitening Strips
Tandblekningsstripes som ger vitare tänder på 20 minuter.
Testvinnare hos Elle 2023.
Testvinnare hos Damernas Värld 2022.
Tredje plats på test hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Professionellt utvecklad och godkänd av tandläkare.
Typ: Tandblekningsremsa.
Innehåll: 28 stycken – räcker till 14 omgångar.
Tid: 20 minuter.
Bäst resultat vid daglig användning i 7 dagar.
Enkel och effektiv tandblekning.
Peroxidfri och skonsam mot tänderna.
Ingen risk för ilningar.
Fri från peroxider.
Vegansk, ej djurtestad.

Dentway grundades 2005 och är ett ledande svenskt varumärke när det kommer till tandblekning för hemmabruk i Norden. Över 100 000 kunder har valt att använda sig av någon av deras produkter och de har över 200 000 sålda produkter över hela världen. Dentway använder samma blekningsmetod som tandläkarna gör på sina kliniker och de erbjuder dessutom fri tandrådgivning av deras tandsköterska.

Vi rekommenderar Dentway Professional White Strips till de bästa tandblekningsremsorna, för dig som önskar ett vitare leende. I ett test hos Expressens Damernas Värld kom Dentway Professional White Strips på första plats. I ett test hos Elle kom dessa på första plats och utsågs till de bästa stripsen.

Hos både Prisjakt och Pricerunner är detta ett populärt val. Tandblekningen är dessutom professionellt utvecklad och godkänd av tandläkare och anpassad för hemmatandblekning. Enligt nöjda användare är det är de enkla att använda prisvärda och ger ett fint resultat.

Vill du använda dig av en enkel tandblekning passar de här remsorna dig perfekt – det är den enklaste varianten för hemmabruk. Tänderna blir vitare efter första användningen, vilket den gör både skonsamt och snabbt. Det finns dessutom inga risker för ilningar.

Du viker ner remsan kring tänderna och låter den sitta i 20 till 30 minuter. För bäst resultat ska du använda remsorna varje dag i sju dagar. Den fungerar lika bra om du vill bleka från grunden eller bara önskar att fräscha upp tänder som redan är vita.

I förpackningen följer det med 28 stripes vilket räcker till 14 omgångar. Den är veganskt och inte testad på djur.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentway Whitening Strips 28 st
  • Snabb leverans
   Nöjd-kund-garanti
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser

Bäst i test penna Test.se - Bäst i test penna
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening Pen
Bäst i test penna
Bäst i test penna
Dentaworks
Dentaworks Teeth Whitening Pen
Smart tandblekningspenna som du använder för att uppfräscha efter blekning.
Andra plats på test hos Elle 2023.
Fjärde plats på test hos Damernas Värld 2022.
Fjärde plats på test hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ: Tandblekningspenna.
Innehåll: Tanblekningspenna på 4 ml – räcker upp till 30 behandlingar.
Tid: Två minuter.
Använd två gånger per dag i en till två veckor.
Dubbelverkande och kliniskt testad formula.
Peroxidfri och PH-neutral.
Enkel och smidig.
Borsten kommer åt överallt.
Nyanskarta följer med.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras blekningsgel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB.

Vi har utsett Dentaworks Teeth Whitening Pen till den bästa tandblekningspennan. Den kom på fjärde plats när Expressens Damernas Värld utsåg den bästa blekningen. I ett test hos Elle kom pennan på andra plats och beskrivs som ett bra val för dig som blekt tänderna tidigare. 

Tandblekningspennan är också ett populärt val hos Prisjakt när det kommer till pennorna. Nöjda användare hos Dentaworks beskriver det som en penna som det går fort lätt att använda och smidig att ta med i väskan.

Dentaworks Teeth Whitening Pen använder du om du redan har blekt tänderna och vill behålla resultatet eller göra en uppfräschning. Den kan också användas om du har behov av att bleka enstaka tänder eller behöver komma åt på svåra ställen. Blekningspennan har en gel som är peroxidfri och PH-neutral och tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar på dina tänder. Den kliniskt testade formulan Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleker tänderna grundligt och avlägsnar missfärgningar.

Du penslar pennan på tänderna och låter sedan gelen verka i ungefär två minuter. Du kan använda pennan två gånger per dag i en till två veckor. Pennan är på fyra milliliter och räcker i ungefär 30 behandlingar – och ger dig ett skinande vitt leende!

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentaworks Tandblekningspenna 4 ml
  • 100% emaljsäker
   Över 150 000 nöjda kunder!

Bra val Test.se - Bra val
Dentaworks
Dentaworks Tandblekningsstrips
Bra val
Bra val
Dentaworks
Dentaworks Tandblekningsstrips
Tandblekningsstripes som skonsamt bleker dina tänder på sju dagar med långvarigt resultat.
Testvinnande varumärke.
Typ: Tandblekningsremsa.
Innehåll: 28 st – räcker till 14 omgångar.
Tid: 20 minuter.
Använd 2 gånger/dag i 7 dagar.
Ger vita tänder på 7 dagar.
Skonsam mot tandkött och emalj.
Vegansk och ej testad på djur.
Innehåller Vitamin E och Aloe Vera.

Dentaworks är ett varumärke som erbjuder professionell tandblekning för hemmabruk till ett lågt pris. Deras blekningsgel är säker för både emalj och tandkött. Företaget är svenskt och drivs av Behrens Group AB.

Eftersom vi har flera andra produkter från Dentaworks har fått bra recensioner och placerats högt på tester rekommenderar vi även deras nyhet Dentaworks Tandblekningsstrips. De bleker dina tänder både effektivt och skonsamt och deras unika Active Oxygen Technology är säker mot både tandkött och emalj. Blekningsstripsen är fri från peroxider vilket gör att även de med känsligt tandkött kan använda stripsen. Produkten är vegansk och ej testad på djur.

Gel-stripsen bleker tänderna och ger ett jämnt resultat – de bleker även mellan dina tänder. De fungerar på naturliga tänder och bleker fläckar, missfärgningar och gulhet. De är lätt att använda och behandlingen sker på sju dagar. Applicera två gånger om dagen i sju dagar, 20 minuter per gång. Du ser resultat redan efter första behandlingen och de kan hålla sig vita upp till några år. I förpackningen följer det med 28 stripes för 14 applikationer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentaworks Tandblekningsstrips
  • 100% emaljsäker
   Över 150 000 nöjda kunder!

Bästa tandkräm Test.se - Bästa tandkräm
Dentway
Dentway Colour Correcting Tandkräm 60 ml
Bästa tandkräm
Bästa tandkräm
Dentway
Dentway Colour Correcting Tandkräm 60 ml
Tandkräm som bleker tänderna på ett skonsamt sätt.
Testvinnande varumärke.
Typ: Tandkräm.
Innehåll: Förpackning på 60 ml.
Tid: 3 min 1-3 gg/dag.
Använd efter tandblekningsbehandling eller dagligen.
Påverkar inte emaljen.
Peroxidfri.
Ger inga ilningar.

Dentway grundades 2005 och är ett ledande svenskt varumärke när det kommer till tandblekning för hemmabruk i Norden. Över 100 000 kunder har valt att använda sig av någon av deras produkter och de har över 200 000 sålda produkter över hela världen. Dentway använder samma blekningsmetod som tandläkarna gör på sina kliniker och de erbjuder dessutom fri tandrådgivning av deras tandsköterska.

Vill du använda en tandkräm som tandblekningsmetod rekommenderar vi Dentway Colour Correcting Tandkräm. Eftersom vi har flera andra produkter från Dentway som har fått bra recensioner och placerats högt på tester rekommenderar vi även deras tandkräm.

Tandkrämen gör tänderna vitare genom en avancerad färgteknologi. Den är lila som neutraliserar och bleker gula tänder på ett skonsamt sätt. Tandkrämen döljer gula fläckar och ljusar upp dem genom att balansera tändernas olika nyanser. Blekningen påverkar inte emajlen och ger inga ilningar.

Du använder tandkrämen efter en blekningsbehandling, dagligen eller inför ett särskilt tillfälle för att få tänderna extra vita. Den appliceras på en tandborste och sedan borstar du i tre minuter en till två gånger varje dag. Skölj munnen noga efteråt.

Notera att produkten inte ska användas av gravida, ammande eller barn under 18 år. Ska inte heller användas om du har munsår, tandköttsskador eller operation i munnen eller halsen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dentway Colour Correcting Tandkräm 60 ml
  • Snabb leverans
   Nöjd-kund-garanti
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser

Ytterligare läsning

Test av tandblekning - här testar redaktionen tandblekning.
Här testar Test.se tandblekning från Dentaworks.

Köpguide tandblekning hemma

Känner du ett behov av att bleka dina tänder för att få ett vitare leende? Låt inte tänder som har missfärgningar, fläckar eller gulhet stoppa dig från att le! Att bleka tänderna hemma behöver inte vara komplicerat och är både smidigt och enkelt att göra. Här ger vi dig de bästa tipsen för att du ska hitta en tandblekning som är bäst i test. 

Vad är tandblekning för hemmabruk?

Tandblekning tar bort saker som gulhet, fläckar och missfärgningar på tänderna och ger dig ett vitare leende. Du kan bleka tänderna hos tandläkare men genom att köpa blekning för hemmabruk kan du göra det mycket billigare, fast med samma tillvägagångssätt. Att bleka tänder hemma är säkert, snabbt, enkelt – och gör inte ont! Använder du blekmedel från seriösa företag skadar du varken tänder eller tandkött och får inga ilningar. Vissa blekmedel behandlar bara naturliga tänder, medan andra även kan bleka konstgjorda tänder till sin ursprungliga nyans, utan att skada kronor, bryggor, tandställningar eller fyllningar.

Bäst i test tandblekning - se testvinnande tandblekning.
Genom att bleka tänderna med tandblekning kan du få bort gulhet, fläckar och missfärgningar – med ett vitare leende som resultat!

Olika typer av tandblekning

Det finns flera olika sätt att göra en tandblekning hemma och många varumärken använder sig av samma metod som hos tandläkaren. 

För att få ett vitare leende kan du välja mellan: 

 • Tandskena
 • Stripes
 • Penna 

Bleka med tandskena och gel

Det vanligaste sättet att bleka tänderna på är genom att använda en tandskena tillsammans med tandblekningsgel, vilket ofta säljs som ett kit. Värm tandskenorna i varmt vatten, forma, applicera gelen och fäst på tänderna, både i över- och underkäke. Låt sedan verka i 20-30 minuter. Vissa tandskenor är både mjuka och sköna att ha i munnen vilket ökar bekvämligheten under blekningen.

Test av tandblekning
Här testar Test.se Dentaworks Teeth Whitening System, där du bleker tänderna med skena och gel.
Test av tandblekning - hitta bästa tandblekningen på Test.se.
Du värmer skenan i varmt vatten, formar den efter tänderna och applicerar tandblekningsgelen.
Test av tandblekning - Test.se.
Du ska låta Dentaworks tandblekningsgel verka i cirka 20 minuter.

Bleka med tandblekningsstripes

Vill du bleka tänderna på allra lättaste sättet ska du välja att göra det med tandblekningsstripes. Remsorna appliceras med gelsidan mot tänderna på nedre tandraden. Forma dem efter tänderna så att de har full kontakt med tänderna. Upprepa sedan med den övre tandraden. Låt remsorna verka i runt 20 minuter och rengör sedan munnen ordentligt.

Test av tandblekning.
Det lättaste sättet att bleka tänderna på är med stripes. Här testar Test.se Dentaworks Tandblekningsstrips. 

Bleka med penna

En tandblekningspenna använder du vanligtvis om du redan har blekt tänderna och behöver göra en uppfräschning av ditt leende. Den kan också användas på ställen som är svåra att komma åt eller om du har en enskild tand som har en missfärgning. Du applicerar gelen med pennan och håller munnen öppen tills gelen har torkat. Vissa ska verka så kort som två minuter medan andra behöver upp till 20 minuter på sig. Efter verkningstiden ska du skölja ordentligt med vatten. Det är praktiskt med en penna och den får enkelt plats i handväskan.

Test av tandblekning.
Om du redan har blekt tänderna kan en tandblekningspenna vara ett bra sätt att fortsätta hålla tänderna vita. Här testar Test.se Dentaworks Teeth Whitening Pen.

Hur går tandblekning till?

Att bleka tänderna hemma brukar vara lätt och klart på 20-30 minuter. Att bleka tänderna är en kemiskt process och blekmedlet tränger in i emalj och tandben och bryter missfärgade ämnen ner till inte lika färgade ämnen. Många blekmedel för hemmabruk är peroxidfria och PH-neutral för att ge en mer skonsam blekning.

Så går blekning av tänderna till:

 • Borsta tänderna ordentligt och se till att de är torra.
 • Applicera gel och tandskena, stripes eller pennan på både övre och undre tandraden.
 • Låt verka i 20-30 minuter, eller enligt varumärkets anvisningar.
 • Skölj ordentligt bort rester av gel och stripes.
 • Upprepa behandlingen – oftast en gång per dag i en till två veckor, enligt varumärkets anvisningar.
Tandblekning bäst i test.
Rengör tänderna noggrant och applicera sedan gel, stripes eller pennan på övre och nedre tandraden. Låt verka i 20-30 minuter och skölj sedan ordentligt. 
Test av tanblekning på Test.se.
Så här såg tänderna ut innan vi testade Dentaworks tandblekning med gel och skena.
Test av tandblekning - Test.se.
Efter sju dagar hade tänderna fått en liten nyans ljusare.

Att tänka på när du har blekt tänderna

För att få bäst resultat ska du minska på färgstark mat och dryck, snus och rökning under blekperioden. En timme efter blekningen ska du inte heller röka, snusa, äta eller dricka – med undantag till vatten. Mat och dryck du bör undvika under blekperioden och någon vecka till är bland annat kaffe, te, läsk, rödvin, mörk öl, morötter, tomat, paprika, soja, curry, apelsinen, jordgubbar och choklad. Tänderna behåller sig sedan vita i allt från några veckor upp till ett till två år. 

Är det farligt att bleka tänderna? 

När du bleker tänderna hemma ska du välja ett varumärke som är skonsamt mot emalj och tandkött. Gör du inte detta kan skador uppstå. Många tandläkare rekommenderar att du undersöks av tandläkare eller tandhygienist som bedömer dina missfärgningar innan du bleker för första gången. Till exempel ska hål vara lagade, all tandsten vara avlägsnat och munhygienen bör vara god.

Varför är det billigare än hos tandläkaren?

Att bleka tänderna hemma är billigare än att göra det hos tandläkaren. När tandläkaren gör tandskenorna kostar det mycket mer vilket gör att priset ökar. När du bleker tänderna hemma använder du dig av tandskenor som du själv formar, stripes eller en penna, vilket gör att du kan spara tusenlappar.

Då ska du inte bleka tänderna

Det finns flera tillfällen eller anledningar till att du inte ska bleka tänderna. Blekmedel ska vanligtvis inte användas om du är gravid, ammar, har problem med tandköttet eller är allergisk mot någon av ingredienserna. Röker eller snusar du ska du också undvika att bleka tänderna eftersom färgämnena i tobak ger ett sämre resultat. Blekmedlet kan dessutom förstärka skadorna i munhålan som tobak kan orsaka. För att få bleka tänderna hos tandläkaren måste du dessutom ha fyllt 18 år, medan vissa blekmedel för privatbruk får användas av dig över 16 år.

Varför fungerar den inte?

Även om tandblekningen fungerar på din vän kanske effekten inte blir densamma hos dig. Desto fler fläckar du har desto bättre effekt får du vanligtvis av behandlingen. Utebliven effekt kan även bero på att du inte har följt anvisningarna ordentligt. En annan anledning kan bero på själva orsaken till missfärgningarna. Fläckar från tobak, mat och dryck går oftast att få bort. Men på missfärgningar från metaller som amalgamfyllningar eller att tanden har utsatts för skada där pulpan har skadats hjälper inte blekning.

Vad beror missfärgade tänder på?

Det finns många anledningar till att du har missfärgningar och fläckar eller gula tänder. Med åren mörknar tänderna av sig själv, vilket är den naturliga processen. Även färgstark mat, dryck som kaffe, te och rödvin och tobak påverkar färgen på dina tänder och tränger in i emaljen och tandbenet. Missfärgade tänder kan också bero på att den permanenta tanden skadats redan innan den brutit fram i munnen. Det kan till exempel vara att mjölktänderna utsatts för slag eller annan skada eller långvarig sjukdom med hög feber hos små barn. Dricker barn vatten som innehåller mycket flour kan det bildas vita fläckar på tänderna.

Fler tips på hur du får vitare tänder

Känns detta inte som något för dig? Alla ska inte ens bleka tänderna och det finns fler sätt att få vitare tänder på!

 • Borsta tänderna med eltandborste.
 • Gnugga istället för att borsta tänderna för att inte få bort alla bakterier vid tandköttskanten.
 • Använd mellanrumsborste, tandtråd och skölj med flour.
 • Använd tandkräm för vitare tänder.
 • Gå regelbundet till tandläkaren för kontroll och grundlig rengöring.
 • Småät inte utan håll dig till tre mål mat om dagen.
 • Drick sura juicer med sugrör för att minska kontakten med tänderna.

Läs också: Bäst i test tandkräm

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst: 

Elle (2023) 

Elle listar den bästa tandblekningen för dig som vill ha ett vitt, bländande leende. På första plats och utsedd till bästa tandblekningsstipsen blev Dentway Professional Whitening Strips. På andra plats kom Dentaworks Teeth Whitening Pen och den passar bäst för dig som blekt tänderna tidigare. På tredje plats kom tandblekningskitet Belissas Whitening Bewhite Pap100. På fjärde plats kom  Swiss Clinic Whitening System, framtagen av tandläkare. 

Damernas Värld (2022)

Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Belissas Whitening, på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening och på fjärde plats kommer Dentaworks Teeth whitening pen. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En blekning som du gör hemma kan hålla upp till ett eller två år beroende på hur effektivt du har blekt dem och med vilken typ av blekmedel.
 • Bleker du dina tänder själv hemma kostar det runt 400-500 kronor.
 • Vi har valt att utse Dentaworks Teeth Whitening System till bäst i test. Det är ett populärt kit för dig som vill bleka tänderna hemma och det innehåller tandskena och gel. Skenan används i 20 minuter två gånger per dag i 7-14 dagar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test kit:
Dentaworks Dentaworks Teeth Whitening System
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng