VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test 2024 – Testvinnande värmeborstar och varmluftsborstar

Alla vill vara snygga i håret, men det är inte alltid tålamodet eller tiden räcker till för att styla det. Med en testvinnande värmeborste kan du fixa salongsfixat hår hemma på nolltid!

Vi har jämfört
 • Form på borsten.
 • Antal värmeinställningar.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
GHD
GHD Glide Professional Hot Brush
Bäst i test
Bäst i test
GHD
GHD Glide Professional Hot Brush
Professionell värmeborste som är lätt att använda.
Testvinnare hos Elle 2024.
Bra betyg på test hos Damernas Värld 2023.
Bra betyg på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Testvinnare hos Amelia 2020.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Högt kundbetyg hos Nordicfeel.
Populärt val hos Prisjakt.
Platt värmeborste.
Ett värmeläge på 185 grader.
Automatiskt viloläge.
Keramisk teknologi.
Värms upp på 30 sekunder.
Kombination av korta och långa borst.
2,7 meter lång kabel.

GHD är välkända för sina kvalitativa, populära och användarvänliga värmeverktyg för håret. Och deras värmeborste är inget undantag!

GHD Professional Glide Hot Brush är en professionell värmeborste som har utsetts till testvinnare hos Amelia.

Hos Aftonbladet Plus fick den betyg 3 av 5 och beskrivs som att den gör det den ska och du kan borsta håret frissfritt. I ett test hos Damernas Värld utsågs den till den bästa borstlika värmeborsten med betyget 4 av 5. Värmeborsten har även fått goda omdömen av både kunder och experter och är ett populärt val hos Prisjakt. 

När vår Test-redaktör använde värmeborsten gled den lättsamt och fint genom håret. Resultatet blev plattare, men inte lika platt som med en plattång. Även om den var något tung var handtaget bekvämt att hålla i. 

Värmeborsten är keramisk och har en kombination av korta och långa strån för en perfekt styling av ditt hår. GHD Glide Hot Brush har en fast inställning på 185 grader, som GHD menar är den optimala stylingtemperaturen för ett friskt hår. GHD Glide Hot Brush kommer dessutom upp i temperatur på bara 30 sekunder.

Den har ett automatiskt viloläge, och stänger av sig efter att du inte har använt den på 60 minuter. Med en kabel på 2,7 meter kan du enkelt och flexibelt styla ditt hår.

 • Butiker & priser
 • Priser för GHD Glide Hot Brush
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa multifunktionella Test.se - Bästa multifunktionella
Dyson
Dyson Airwrap Complete Long Multi-styler
Bästa multifunktionella
Bästa multifunktionella
Dyson
Dyson Airwrap Complete Long Multi-styler
Multifunktionellt värmeverktyg som skapar lockar, slätar ut och torkar håret med skonsam värme.
Testvinnare hos Elle 2024.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2022.
Högt betyg på test hos Damernas Värld 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Lyko.
Rund varmluftsborste.
Ett värmeläge på 150 grader.
Sex olika tillbehör ingår.
Lockar håret snabbt.
Förvaringsetui ingår.
2 års garanti.

Dyson grundades 1991 av James Dyson och är en brittisk utvecklare och tillverkare av bland annat påslösa dammsugare. I deras utbud hittar du produkter som dammsugare, luftrenare, värmefläktar, hårfön och stylingprodukter för håret.

Dyson Airwrap Complete är ett multifunktionellt stylingverktyg som kommer med flera olika munstycken som du fäster på fönen, bland annat borste. Den utsågs till bäst i test hos Aftonbladet Plus med toppbetyg och beskrivs som en riktig dyrgrip. Även om det krävs några testrundor innan du får till det ordentligt är resultatet mycket bra. I ett test hos Damernas Värld kom den på tredje plats, fick betyget 4,8 av 5 och titeln bästa multifunktionella varmluftsborsten. Enligt deras testpersoner behövs lite övning och sedan får du ett snabbt resultat med en lyxig salongskänsla. Hos Elle blev värmeverktyget utsedd till bästa multiverktyget och beskrivs som en riktigt bra investering.

Stylingverktyget är tack vare sin låga temperatur på luften som borsten blåser ut skonsam mot håret. I paketet ingår ett fönhuvud och sex olika munstycken vilket gör att du har många olika stylingmöjligheter och kan skapa lockar, släta ut och torka håret. Enligt test är det framförallt lockfunktionen som sticker ut då håret rullas upp av sig själv och torkas av fönen. Resultatet håller längre än när du använder en klassisk locktång. 

Stylern har en maxvärme på 150 grader och en intelligent värmekontroll mäter luftflödets temperatur över 40 gånger per sekund. Den har möjlighet att både torka och styla fuktigt hår på samma gång utan hög värme. Enligt test ligger den bra i handen och ger också ett fint glans i håret. Det följer med en förvaringsetui i ljusbrun färg och vadderat tyg där du kan förvara din Dyson Airwrap och alla tillbehören.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dyson Complete Long Multi-styler Ceramic Pink/Rose Gold
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999

Bästa för lockar Test.se - Bästa för lockar
OBH Nordica
OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm
OBH Nordica OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm - Test
Bästa för lockar
OBH Nordica
OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm
En prisvärd och revolutionerande värmeborste som gör snygga salongslockar.
Bra betyg på test hos Elle 2024.
Testvinnare hos Damernas Värld 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Rund värmeborste.
Ett värmeläge på 185 grader.
Värms upp på 60 sekunder.
Borststorlek på ø 38 mm.
2,8 meter lång kabel.
Roterande sladdfäste.

OBH Nordica är ett nordiskt företag som tillverkar hushållsapparater, köksredskap och produkter för hår- och kroppsvård. Björn Axén var frisören som lärdes upp av legendariska Monsieur Alexandre de Paris och tog kunskap, kreativitet, glamour och inspiration med sig till Sverige från den franska huvudstaden. 1963 öppnade han sin första salong i Stockholm och öppnade upp för att frisöryrket sattes på kartan. 1984 blir Björn Kunglig Hovleverantör och gör sig ännu mer känd genom Drottning Silvias vackra håruppsättningar.

OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm beskrivs som en mix av rundborste och hårtång. Hos Damernas Värld utsågs den till den bästa värmeborsten med betyget 5 av 5 och en modell som lever upp till sitt rykte. I ett test hos Elle valdes den till den bästa värmeborsten för lockar och beskrivs som borste med många möjligheter.

Värmeborsten är snabb och blir uppvärmd på bara en minut. Den skapar volym i hårbotten, fönad look, invikta toppar och kan dessutom ge dig riktigt snygga Hollywood-lockar. Värmeborsten har en blandning av kam-piggar och strån vilket gör att den glider lätt genom håret utan att fastna. Enligt test känns den stadig i handen och är lätt att använda. Borsten har ett integrerat värmesystem och keramisk tourmalinebeläggning som ger håret en glans i varje drag. Dess joniseringsfunktion ger håret maximal glans och minskar också risken för statisk elektricitet. Värmeborsten har en diamater på 38 millimeter och en lång sladd på 2,8 meter med roterande sladdfäste.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för volym Test.se - Bästa för volym
Amika
Amika Hair Blow Dryer Brush
Bästa för volym
Bästa för volym
Amika
Amika Hair Blow Dryer Brush
En varmluftborste som ger mycket volym och glans som passar både tjockt och lockigt hår.
Bra betyg på test hos Elle 2024.
Högt betyg på test hos Damernas Värld 2023.
Bra betyg på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Populärt val hos Lyko.
Oval varmluftsborste.
Tre olika värmelägen.
3 meter lång kabel.
Roterande sladdfäste.

Amika är ett hårdvårdsmärke som grundades i Brooklyn när kreatörer, stylister och kemister slog sig samman för att skapa något oväntat. Namnet betyder vän på latin och är en symbol för gemenskap och mångfald. I deras utbud hittar du professionell hudvård och stylingverktyg.

Amika Hair blow dryer brush är en rejäl varmluftsborste som både fönar och ger en maximal volym. Hos Damernas Värld fick den betyget 4,5 av 5 och kom på deras fjärde plats. Här beskrivs den som den bästa varmluftsborsten för volym. När Elle har valt ut årets bästa varmluftsborstar blev detta den bästa mot friss. På ett test hos Aftonbladet Plus fick medelbetyget 3 av 5. Enligt nöjda kunder är borsten lätt att använda utan att låta för mycket och ger bra med volym. Enligt andra recensioner upplevs den dock som något högljudd.

Det är en större varmluftsborste med ett borsthuvud på 10 centimeter som trots sin storlek på handtaget har en låg vikt och sitter skönt i handen. Den klarar även att hantera större hårpartier och har en design som ger mycket volym i hårrötterna. Du kan även platta håret och få snygga böjda toppar och stylingen går snabbt. Du kan använda borsten på långt, kort och tjockt hår – i princip alla typer av hår!

Varmluftsborsten har långa nylonborst som reder och slätar ut och korta borst som ökar glansen i håret. Den har en tourmalinbeläggning som genererar negativa joner och infraröd värme som slättar ut håret och dessutom minskar risken för frissighet.

Varmluftsborsten har tre justerbara värme- och hastighetslägen och kan användas på blött hår. Den har en lång kabel på tre meter med ett roterbart.

 • Butiker & priser
 • Priser för Amika Hair Blow Dryer Brush
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Revlon Tools
Revlon Tools One-Step Hair Dryer & Volumiser
Bästa budget
Bästa budget
Revlon Tools
Revlon Tools One-Step Hair Dryer & Volumiser
mycket bra val av prisvärd varmluftsborste för dig som vill ha samma känsla som efter ett frisörbesök.
Bästa budgetval på test hos Elle 2024.
Bästa budgetval på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Oval varmluftsborste.
Två värmeinställning och en cool-inställning.
Motverkar frissigt hår.
Ger glans och volym.
4 års garanti.

Revlon grundades 1932 av två bröderna Charles och Joseph Revson tillsammans med kemisten CR Lachman. De började sin bana med att göra ett revolutionerade nagellack som kom i fler färger än rött. Idag arbetar företaget med hårvård där bland annat hårfärg, hårspray, schampo, balsam och stylingverktyg finns med i utbudet. Deras produkter håller högsta kvalitet och ger ett enastående resultat.

Revlon Tools One-Step Hair Dryer & Volumiser
är ett ovalt 2-i-1 stylingverktyg som kombinerar kraften av en hårtork med volymen av en styler. I ett test om varmluftsborstar hos Aftonbladet Plus fick kändisen från TikTok betyget 4 av 5 och utsågs till bästa budgetköpet. Enligt deras test är den enkel att använda och ger en perfekt ”efter frisören-känsla” med böjda toppar. Den har inte riktigt samma styrka som en premiummodell och ger bäst resultat om håret har blivit handdukstorkat. Hos Elle blev den också utsedd till testvinnare i budgetklassen eftersom det är en prisvänlig favorit. Därför har vi utsett den till vårt bästa budgetval. Enligt nöjda kunder är det ett stylingverktyg som gör håret fint snabbt, även om vissa upplever den som något tung och högljudd.

Varmluftsborsten har borsthår som består av en blandning av nylonpiggar och svinborststrån som är lite större vilket gör att varmluftsborsten även passar till dig med lite tjockare hår. Med den här borsten får du en fin volym vid rötterna, mycket glans, böjda toppar och minskad frissighet och statisk elektricitet. Dessutom känns håret både luftigt och lätt. Den glider lätt genom håret och både torkar och ger volym.

Borsten har två värmeinställningar och en cool-inställning och passar bäst till dig med långt eller halvlångt hår. Värmen fördelas jämnt vilket gör att håret blir mindre skadat.

 • Butiker & priser
 • Priser för Revlon Tools Revlon Salon One-Step Hairdryer and Volumiser
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test värmeborste.
Vi har sammanställt tester om värmeborstar och valt ut de bästa. GHD Glide Professional Hot Brush har blivit testvinnare hos Elle och fått bra betyg hos Damernas Värld.

Köpguide värmeborste och varmluftsborste

För den som gillar att styla håret är det vanligt att ha en plattång eller locktång hemma. Men den hetaste trenden bland värmeverktygen just nu är värmeborste och med denna kan du smidigt och enkelt styla ditt hår och få ett salongs-liknande resultat – oavsett om du gillar volym, platt hår eller böljande lockar. Här ger vi dig de bästa tipsen inför ditt köp av värmeborste eller varmluftsborste.

Vad är en värmeborste?

En värmeborste är ett värmeverktyg i form av en borste med piggar som du stylar, lockar eller plattar ditt hår med. Vissa modeller använder du för att borsta och styla i torrt hår medan andra även kan användas för att torka håret. Det finns några olika varianter på värmeborstar, men de två vanligaste är runda eller ovala och platta. Med en rund värmeborste är det lite lättare att jobba upp större volym och forma hårtopparna. Med den platta varianten blir håret mer slätt och rakt.

Skillnaden mellan en värmeborste och varmluftsborste

Även om många använder samma namn för båda värmeverktygen är det en viss skillnad på värmeborste och varmluftsborste. Båda två ger både volym och styling men varmluftsborste är ett allt-i-ett-redskap där du får en kombination av en hårfön och en rundborste. Det blir på så vis enkelt att styla håret, och du slipper torka och styla håret i två steg. Generellt så blåser inte en värmeborste varm luft, även om vissa även kan användas för att torka håret.

 • Värmeborste – ett värmeverktyg som formar håret med hjälp av värme. Den ger både volym och styling med hjälp av en varm borste som är antingen rund eller platt.
 • Varmluftsborste – ett värmeverktyg som fungerar som rundborste och enklare hårtork.
Test provar värmeborste från GHD.
En värmeborste stylar håret med värme och en varmluftsborste med värme och blås. Här använder vi en värmeborste från GHD. 

Kan värmeborstar användas på blött hår?

En varmluftsborste går bra att använda på blött hår eftersom den fungerar som en enklare hårtork. Ibland behöver du dock låta håret bli handdukstorkat för bäst resultat, särskilt om du har lite tjockare hår. En värmeborste kan i vissa fall även användas på blött hår, men i de flesta fall användas på torrt hår. Eftersom det inte ingår någon hårfön i värmeborsten är det därför bra att föna håret innan du sätter igång med dagens hårstyling. Båda borstarna går däremot bra att använda i torrt hår om du till exempel vill fräscha upp din frisyr efter några dagar.

Fördelar med värmeborste och varmluftsborste

Det finns några uppenbara fördelar med att använda en värmeborste:

 • Det går snabbare att styla håret än med fön och plattång.
 • Det är lätt att få salongsstylat resultat.
 • Ger ett mer naturligt resultat än exempelvis locktång.
 • Det är mer skonsamt mot håret.
 • Det finns värmeborstar i olika storlekar och prisklasser, så det finns alltid en perfekt borste som passar din hår och din plånbok!
Bäst i test värmeborste och varmluftsborste.
Med en värmeborste kan du få volym, platt hår eller lockar beroende på vilken modell du väljer.

Så använder du en värmeborste

För att få till en snygg vardagsfrisyr med en värmeborste ska du göra så här:

 1. Gå igenom håret med en vanlig hårborste för att reda ut det.
 2. Applicera ordentligt med värmeskydd i hela håret.
 3. Dela upp håret i olika sektioner och sätt upp det med klämmor.
 4. Slå på värmeborsten och låt den värmas upp – detta brukar gå på allt från 30 sekunder upp till någon/några minuter.
 5. Rulla borsten ända upp i hårbotten om du vill ha mycket volym, vänta i några sekunder och snurra sedan ut håret igen. För att skapa böjda toppar rullar du dem inåt eller utåt beroende på vilken effekt du vill få.
 6. Avsluta med glansspray eller hårspray.

Så varm blir värmeborsten

Värmeborstarna kommer med olika funktionalitet, där du exempelvis kan välja temperatur och hastighet. En vanlig temperatur ligger på runt 150-185 vilket är en värme som är mest skonsam för håret. Fundera på när och hur du kommer att använda värmeborsten för att hitta rätt variant för just dig.

Glöm inte värmeskyddet

Precis som när du använder en plattång eller locktång är det viktigt att använda värmeskydd när du stylar ditt hår med en värmeborste. Värmeskyddet lägger sig som en skyddande hinna för att värmen inte ska komma i direktkontakt med håret. Ofta innehåller även värmeskydden olika typer av näringsämnen som vårdar och stärker ditt hår.

Ska man använda varmluftsborste eller hårfön?

Står du i valet och kvalet om du ska köpa en varmluftsborste eller en ny hårfön? Det beror egentligen på vad du är ute efter. En hårfön torkar håret snabbt och effektivt och kan användas direkt efter duschen. Med en varmluftsborste både torkar du och stylar håret på en och samma gång. Det går även att styla håret med en hårfön, men då krävs det lite mer av dig. Hårfönen blir dessutom varmare vilket också sliter mer på håret.

Så rengör du en värmeborste

För att hålla din värmeborste eller varmluftsborste fin och fräsch är det bra att rengöra den med jämna mellanrum. Hår och rester av hårprodukter kan påverka både hur borsten fungerar och resultatet. Det är viktigt att värmenborsten är avstängd med sladden utdragen när du gör detta. Ta bort alla hårstrån som fastnat mellan piggarna och torka av den med en fuktig trasa. Har den ett avtagbart filter ska denna tas av och rengöras.

Köpa värmeborste – att tänka på!

Det finns mycket att tänka på innan du köper din värmeborste. Här kommer några av de sakerna som kan vara bra att fundera lite extra på.

 • Vill du ha en värmeborste eller en varmluftsborste?
 • Ska den vara platt, rund eller oval?
  Hur stor är den och är den skön att hålla i handen?
 • Hur snabbt värms den upp?
 • Vilka funktioner är du ute efter?
 • Passar den för långt, kort, tjockt eller tunt hår?
 • Hur mycket låter den?
 • Vilken värme kommer den upp i och finns det möjlighet att justera denna?
 • Har du behov av ett värmeverktyg med utbytbart bortshuvuden?
 • Är sladden tillräcklig lång?

Andra typer av värmeverktyg

För dig som gillar att använda värmeverktyg i håret finns det flera att välja mellan.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Elle (2024)

Elle har listat årets bästa varmluftsborstar och värmeborstar och utsett nio favoriter för alla typer av hår. Dyson Airwrap styler complete blev bästa multiverktyget, Revlon One-Step Hairdryer and Volumiser utsågs till den bästa varmluftsborste i budgetklassen. Obh Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush blev den bästa varmluftsborsten för lockar och GHD Glide Professional Hot Brush utsågs till den bästa värmeborsten.

Damernas Värld (2023)

Damernas Värld har testat värmeborstar och varmluftsborstar och utsett årets sju bästa modeller. Minst tre personer har testat varje produkt och testperioden är på minst två veckor. Alla produkter testas även av skönhetsredaktonen och sedan sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. På första plats kom OBH Nordica Björn Axén Tools Magic style brush 38 mm som utsågs till den bästa värmeborsten. På andra plats kom Ghd Rise hot brush som blev den bästa tunna bärmeborsten. På tredje plats kom Dyson Airwrap som utsågs till den bästa multifunktionella varmluftsborsten.

Aftonbladet Plus (2022)

Aftonbladet Plus har testat flera olika varmluftborstar och betyg satt dessa. Dyson Airwrap Complete utsågs till bäst i test med betyget 5 av 5. Revlon Tools One-Step Hair Dryer & Volumiser fick betyget 4 av 5 och blev testets budgetvinnare. På tredje plats med betyget 3 av 5 kom Amika Hair Blow Dryer Brush och GHD Glide Professional Hot Brush.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En värmeborste är ett stylingverktyg som stylar, lockar eller plattar ditt hår. Vissa modeller använder du för att borsta och styla i torrt hår medan andra även kan användas för att torka håret.
 • De flesta värmeborstar är antingen platta eller runda/ovala i formen. De olika typerna har en viss inverkan på resultatet, där de runda varianterna bidrar till extra volym vid hårrötterna och böjda hårtoppar. Den platta borsten har istället helt enkelt syftet att göra ditt hår slätt och rakt.
 • Vi har valt att utse GHD Glide Professional Hot Brush till den värmeborste som är bäst i test. Det är en värmborste av omtyckta GHD som gör att du kan borsta ditt hår frissfritt och med ett perfekt resultat.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
GHD GHD Glide Professional Hot Brush
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng