VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 27 November 2020
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test 2020 – värmeborste!

Alla vill vara snygga i håret, men det är inte alltid tålamodet eller tiden räcker till för att styla det. Med en testvinnande värmeborste kan du fixa salongsfixat hår hemma på nolltid!

Vi har jämfört
 • Form på borsten.
 • Antal värmeinställningar.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bästa premium logotype
GHD
Glide Hot Brush
Bästa premium
Bästa premium
GHD
Glide Hot Brush
Professionell värmeborste som är lätt att använda.
Utsedd till bäst i test av Amelia 2020.
5/5 stjärnor hos Lyko.
4/5 stjärnor hos Nordicfeel.
Platt värmeborste.
Ett värmeläge på 185 grader.
Automatiskt viloläge.
Keramisk teknologi.
Värms upp på 30 sekunder.
Kombination av korta och långa borst.
2,7 meter lång kabel.

GHD är välkända för sina kvalitativa, populära och användarvänliga värmeverktyg för håret. Och deras värmeborste är inget undantag! GHD Glide Hot Brush är en professionell värmeborste som har utsetts till testvinnare hos Amelia. Den har även fått goda omdömen av både kunder och experter.

Värmeborsten är keramisk och har en kombination av korta och långa strån för en perfekt styling av ditt hår. GHD Glide Hot Brush har en fast inställning på 185 grader, som GHD menar är den optimala stylingtemperaturen för ett friskt hår. GHD Glide Hot Brush kommer dessutom upp i temperatur på bara 30 sekunder. Den har ett automatiskt viloläge, och stänger av sig efter att du inte har använt den på 60 minuter. Med en kabel på 2,7 meter kan du enkelt och flexibelt styla ditt hår.

 • Butiker & priser

Bästa kundbetyg logotype
Revlon
Salon One-Step Hairdryer and Volumiser
Bästa kundbetyg
Bästa kundbetyg
Revlon
Salon One-Step Hairdryer and Volumiser
En värmeborste som är mycket omtyckt av kunder världen över.
4,5/5 kundrecensioner hos Amazon.
Rundborste med oval form.
Två värmeinställningar samt en cool inställning.
Två hastighetsinställningar.
Oval form som skapar volym vid rötter och hårtoppar.
Finns i flera färger.
ION-teknologi som torkar håret snabbt och skonsamt.

Revlon Salon One-Step Hairdryer and Volumiser är en storsäljare på den amerikanska marknaden och hade i oktober 2020 fått imponerande 92 000 omdömen hos Amazon – med ett snittbetyg på 4,5/5 stjärnor.

Revlons storsäljare är en kombinerad hårfön och volymborste. Borsten har en oval form och skapar därigenom volym vid rötterna och böjda hårtoppar. Du kan välja mellan tre olika värmeinställningar, och har också två hastighetslägen att välja på. Med en så kallad ION-teknologi torkar håret snabbt och du blir samtidigt av med friss och statisk elektricitet. Värmeborsten är bekväm att använda med sin lätta vikt och sitt ergonomiska handtag. Den vridbara sladden bidrar också till flexibilitet när du stylar ditt hår.

 • Butiker & priser
 • Priser för Revlon Salon One-Step Hairdryer and Volumiser

Bästa budget logotype
Remington
Volume & Straight Brush
Bästa budget
Bästa budget
Remington
Volume & Straight Brush
Keramiska borststrån som fångar upp mycket hår.
Topplacering i Amelias jämförande test.
4/5 Kundrecensioner hos Åhléns.
4/5 Kundrecensioner hos Lyko.
76/100 betyg av goodhousekeeping.com.
Rundborste.
Tre olika värmelägen.
Snabb uppvärmning.
38 millimeter i diameter.
Keramiska borststrån.
Passar även för tjockare och lockigt hår.

Remington grundades i New York 1937, sedan dess har de tillverkat stylingverktyg och skönhetsprodukter till både män och kvinnor. Under åren har de vuxit sig stora och förser miljontals kunder med stylingprodukter som ligger i teknologisk framkant - allt för att göra din vardag lite enklare. Remington har fått flera utmärkelser för sina skönhetsprodukter, en slags garant för att deras produkter håller hög kvalitet.

Värmeborsten Volume & Straight Brush ger håret volym och formar det så att det ser salongs-fönat ut varje dag. Den 38 millimeter tjocka borsten är keramisk vilket gör att den glider igenom håret enkelt utan att fastna. Den plattar ut håret samtidigt som den ger fantastisk volym. Den antistatiska teknologin på varje borst gör att håret behandlas utan att bli frissigt. Borsten blir varm på 30 sekunder och har tre olika värmelägen så att du alltid kan anpassa stylingen efter din hårtyp.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Värmeborste

Köpguide

Med en värmeborste kan du smidigt och enkelt styla ditt hår och få ett salongs-liknande resultat. Det finns några olika varianter på värmeborstar, men de två vanligaste är runda och platta. Med en rund värmeborste är det lite lättare att jobba upp större volym och forma hårtopparna. Med den platta varianten blir håret mer slätt och rakt. Vissa av värmeborstarna är också allt-i-ett-redskap där du får en kombination av en hårfön och en rundborste. Det blir på så vis enkelt att styla håret, och du slipper torka och styla håret i två steg.

Värmeborstarna kommer med olika funktionalitet, där du exempelvis kan välja temperatur och hastighet. Fundera på när och hur du kommer att använda värmeborsten för att hitta rätt variant för just dig.

Fördelar med värmeborste

Det finns några uppenbara fördelar med att använda en värmeborste:

 • Det går snabbare att styla håret än med fön och plattång.
 • Det är lätt att få salongsstylat resultat.
 • Ger ett mer naturligt resultat än exempelvis locktång.
 • Det finns värmeborstar i olika storlekar och prisklasser, så det finns alltid en perfekt borste som passar din hår och din plånbok!

Glöm inte värmeskyddet

Precis som när du använder en plattång eller locktång är det viktigt att använda värmeskydd när du stylar ditt hår med en värmeborste. Värmeskyddet lägger sig som en skyddande hinna för att värmen inte ska komma i direktkontakt med håret. Ofta innehåller även värmeskydden olika typer av näringsämnen som vårdar och stärker ditt hår.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • I vårt test har vi utsett GHD Glide Hot Brush som bästa premiumval, medan Remington Volume & Straight Brush vinner i budgetkategorin. Vi har också valt att presentera en värmeborste som har fått många tusentals positiva omdömen, nämligen Revlon Salon One-Step Hairdryer and Volumiser.
 • De flesta värmeborstar är antingen platta eller runda/ovala i formen. De olika typerna har en viss inverkan på resultatet, där de runda varianterna bidrar till extra volym vid hårrötterna och böjda hårtoppar. Den platta borsten har istället helt enkelt syftet att göra ditt hår slätt och rakt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bästa premium:
GHD Glide Hot Brush