VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 21 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – här är den bästa CC Creamen 2024

Är du ute efter en CC Cream till ansiktet? Det är en lätt täckande ansiktskräm som både färgkorrigerar och ger ett bra skydd mot solens farliga UV-strålar. Vi ger dig en stor köpguide och testvinnande produkter så att du väljer rätt CC Cream.

Vi har jämfört
 • Volym.
 • Solskyddsfaktor.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Lumene
Lumene CC Color Correcting Cream
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Lumene
Lumene CC Color Correcting Cream
En nordisk och vegansk CC Cream med återfuktande och utjämnande egenskaper.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa budget hos Damernas Värld 2021.
Testvinnare hos Amelia 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 30 ml.
Solskyddsfaktor: 20 SPF.
Reducerar rodnad och återfuktar.
Skyddar mot UVA- och UVB-strålar.
Finns i sex nyanser.
Vegansk.
Passar alla typer.

Lumene är ett finskt varumärke inom kosmetika som startade sin verksamhet på 1970-talet. De är välkända för sina naturliga och noggrant utvalda ingredienser med den nordiska naturen som en stor källa.

Lumene CC Color Correcting Cream är en CC Cream som utsetts till testvinnare hos Bäst-i-test.se och Amelia och bästa budgetval hos Damernas Värld. Det är dessutom ett populärt kundval hos Prisjakt och Pricerunner med många nöjda kundrecensioner vilket gör att vi utsett den till vår bäst i test. CC Creamen är lätt och medeltäckande och ger en jämn och strålande makeupbas. Krämen reducerar rodnad i ansiktet och jämnar ut för ett naturligt resultat. Enligt tester ger den ett snyggt och jämt resultat, täcker bra och består av en lättanvänd formula.

CC Creamen innehåller nordiska lingon och nordiskt källvatten som jämnar ut, reducerar rodnad och återfuktar. Enligt kliniska tester har den en återfuktande effekt i mer än åtta timmar och den lätt att applicera. Krämen har en solskyddsfaktor på 20 SPF och skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Den passar alla hudtyper och finns i sex olika nyanser. Du applicerar den på ansiktet med fingertopparna eller en sminkpensel – börja i mitten och arbeta dig utåt.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
BareMinerals
BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
BareMinerals
BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream
En återfuktande CC Creme med hög SPF och vårdande egenskaper.
Högt betyg på test hos Damernas Värld 2021.
Testvinnare hos Elle.se 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundval hos Pricerunner.
Volym: 35 ml.
Solskyddsfaktor: SPF30.
Både BB/CC Cream.
Återfuktande egenskaper.
Passar alla typer.
Vegansk.

BareMinerals är ett företag som grundades på 1970-talet och som gör hudvänligt smink som ger en fräsch och jämn hudton. Deras produkter består av endast rena mineraler och har en vårdande effekt som motverkar både hudirritation och torr hud.

Bland CC Creamernas premiumprodukter rekommenderar vi BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream. Damernas Värld utsåg den till den bästa krämen för lyster och Elles redaktör till den bästa gelkrämen med lätt täckning. Den har de bästa egenskaperna från en foundation, färgad dagkräm, CC Creme och BB Creme. Krämen består av 100 procent naturliga mineraler från naturen och är vegansk.

Krämen är lätt färgad och ger en naturlig lyser och tonar ner rodnad, ojämnheter och mörka ringar. Formulan är silkig och den lägger sig fint över ansiktet utan att täppa till porerna. Enligt recensioner ger den ett smickrande osminkat intryck. Krämen har en återfuktande effekt och enligt tester ökar fuktnivån i huden med 215 procent efter en vecka. CC Creamen är dermatologiskt- och allergitestad och finns i många olika nyanser och det är lätt att hitta en som passar din hudton. Den passar även till alla hudtyper.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
L'Oréal Paris
L'Oreal Paris C'est Magic Anti-Redness CC Cream
Bästa budget
Bästa budget Test.se logo
L'Oréal Paris
L'Oreal Paris C'est Magic Anti-Redness CC Cream
En prisvärd CC Cream som återfuktar och neutraliserar huden.
Högt betyg på test hos Amelia 2019.
Rekommenderas av Metro Mode 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Bästsäljare hos Eleven.se.
Volym: 30 ml.
Solskyddsfaktor: SPF 20.
Återfuktande i 24 timmar.

Franska L'Oreal Paris är världsledande inom skönhetsbranschen och gör produkter för både kvinnor och män. Företaget grundades i Paris redan 1909 och i deras utbud finns ett stort utbud av smink, hudvård och hårvård.

Är du ute efter en prisvärd CC Cream rekommenderar vi L'Oreal Paris C'est Magic Anti-Redness CC Cream SPF20. Den har fått bra betyg av Amelia och rekommenderas av skönhetsredaktörerna på Metro Mode. Krämen har dessutom fått många bra kundrecensioner och passar dig som vill ha en lättare makeup.

Detta är en CC Cream som ger en lätt och naturlig täckning och neutraliserar rodnad. Krämen återfuktar dessutom huden i upp till 24 timmar. Den har SPF 20 som ger ett bra grundskydd mot solens farliga strålar. Detta är ett bra val av CC Cream för dig som vill ha en bra men budgetvänlig färgad dagkräm.

 • Butiker & priser

Bästa kombinerade Test.se logo
IT Cosmetics
IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 Medium
Bästa kombinerade
Bästa kombinerade Test.se logo
IT Cosmetics
IT Cosmetics CC+ Cream SPF50 Medium
CC Cream som färgkorrigerar, återfuktar och skyddar huden mot solen.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa täckande hos Elle 2021.
Testvinnare hos Damernas Värld 2021.
Högt betyg på test hos Amelia 2019.
Populärt val hos Pricerunner.
Bästsäljare hos Lyko.
Volym: 32 ml.
Solskyddsfaktor: 50 SPF.
Innehåller kollagen som stramar upp huden.
Minskar synliga porer och fina linjer.
Fungerar som dagkräm, serum och primer.
Färgkorrigerande egenskaper.
Finns i 12 olika nyanser.
Utvecklad i samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter.

IT Cosmetics är ett företag som gör produkter som är en hybrid mellan hudvård och smink och är ett av USA:s största sminkföretag. Det grundades av Jamie Kern Lima, en tidigare programledare som letade efter smink som både dolde och motverkade hennes rosacea.

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF50+ är en CC Cream är en bästsäljare och favorit. Hos Bäst-i-test.se blev den bästa premiumval och de rekommenderar den till dig som önskar en effektiv täckning. Hos Elle blev den utsedd till bästa täckande CC Cream och enligt deras test ger den en perfekt lätt täckning samtidigt som huden får en fin lyster. Enligt Amelia är krämen lättare än en täckande foundation men täcker ändå allt du vill dölja.

CC Creamen är framtagen tillsammans med dermatologer och hudvårdsexperter vilket gör att den bara innehåller ingredienser som är bra för din hud. Den fungerar som dagkräm, primer och fuktgivande serum och innehåller skonsamma ingredienser. Kollagen stärker och stramar upp huden och hyaluronsyra ger en långvarig fukt och slätar ut huden. Den innehåller dessutom A-, B-, C och E-vitamin som är bra för huden. CC Creamen ger ett jämnt och fint resultat och gör porer, fina linjer och färgskillnader mindre synliga. Den har en hög solskyddsfaktor på SPF 50 vilket gör att den skyddar mot solens farliga UV-strålar.

CC Creamen har en tunn konsistens och sjunker lätt in i huden. Den finns i 12 olika nyanser för att du ska hitta den perfekta färger för dig och din hud.

 • Butiker & priser

Bästa för äldre Test.se logo
Estée Lauder
Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Cream SPF
Bästa för äldre
Bästa för äldre Test.se logo
Estée Lauder
Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Cream SPF
En lyxig CC Cream med självjusterande färg med anti age-egenskaper.
Testvinnare för mogen hy hos Damernas Värld 2022.
Testvinnare för mogen hy Elle 2021.
Populärt val hos Lyko.
Populärt val hos och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Volym: 30 ml.
Solskyddsfaktor: SPF 10.
Minimerar ålderstecken.
Självjusteras efter din hudton.
Dermatologiskt testad.
Passar mogen hud.

Estée Lauder är ett världsledande varumärke inom skönhet. De började sin verksamhet 1946 med en vision och dröm och idag finns de i över 150 länder.

En mogen hud har ett större behov av fukt vilket gör att du behöver ha en CC Cream som är anpassad för detta. Både Damernas Värld och Elle utsåg Estée Lauder Revitalizing Supreme Anti-Aging CC Cream till bästa CC Cream för mogen hy. CC Creamen är en lyxig multifunktionell kräm som korrigerar huden samtidigt som den skyddar med SPF 10 – och ger en vacker och naturlig hud.

Krämen innehåller dessutom anti age-egenskaper och motverkar ålderstecken som fina linjer, rynkor och matt hud. Den förbättrar även hudens fasthet, tack vare Estée Lauders IntuiGen Technology. CC Cremen är självjusterande för att passa alla hudtoner och kan passa bäst för torr eller mogen hud. Enligt tester är den lätt att applicera och du kan använda den antingen som dagkräm eller under din foundation.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test CC Cream - se testvinnande CC Cream.

Köpguide CC Cream 

Vill du få en jämnare hudton i ansiktet och samtidigt ge den ett lättare skydd mot solens farliga strålar? Då kan en CC Cream vara ett bra alternativ till dig. Den här färgade dagkrämen ger både lyster och fukt. Ta reda på mer om CC Cream, när du ska använda den och vad den har för egenskaper här i vår stora köpguide.

Vad är CC Cream?

En CC Cream är en bokstavskräm eller färgad dagkräm som är lättare i konsistens än en vanlig foundation och mer vårdande. Här får du en produkt som kombinerar smink och hudvård i ett och som passar som en bra vardagsmakeup. CC betyder Colour Corrector vilket gör att den jämnar ut hudtonen, döljer pigmentförändringar och röda partier tack vare grönt pigment, återfuktar, lugnar, vårdar huden och ger den lyster. Den skyddar även huden mot synliga ålderstecken och innehåller ofta solskyddsfaktor.

Läs också: Test av foundation 

Skillnaden mellan CC Cream och BB Cream

Står du och väljer mellan en CC Cream och BB Cream men har dålig koll på vad skillnaden är? Båda två har lägre täckningsgrad än en traditionell foundation vilket ger ett naturligt intryck, men båda är vårdande och har SPF. Skillnaden är att en CC Cream fokuserar på att ge en jämnare hud med finare ton och täcker mer. Den har dessutom en högre SPF. En BB Cream har istället fler hudvårdande egenskaper och är lite tjockare i konsistensen. När det kommer till täckningsgrad placerar sig CC Creamen mellan en BB Cream och en foundation.

Läs också: Test av BB Cream

Detta kännetecknar en CC Cream:

 • Den täcker mer.
 • Innehåller högre SPF.
 • Har en lättare konsistens.
Bäst i test CC Cream.
Vissa CC Cream kommer i en färg och anpassar sig automatiskt och andra finns i flera olika färger.

Så använder du CC Cream

En CC Cream är gjord för att smörjas in i huden med fingrarna, något du gör med minimal ansträngning. Då slipper du krångla med sminkpenslar och svampar – men det går såklart också att använda detta också om du vill. Börja i mitten och arbeta dig sedan utåt för att få bäst resultat. Tycker du att krämen täcker för lite kan du applicera ett lager till för perfekt resultat, men tanken är att krämen ska ge ett lätt sminkat ansikte.

Många hudvårdsspecialister rekommenderar att använda CC Cream som en förlängning av din hudvårdsrutin. Så dagkräm först – och sedan CC Cream. Har du dock en lite fetare hud kan den ersätta dagkrämen. Många CC Creamer finns i flera olika nyanser medan vissa är självanpassade för att passa in oavsett hudton.

Skin City visar hur du använder CC Creame: 

CC Cream innehåller SPF – kan jag skippa solskydd?

De flesta CC Creamer innehåller solskyddsfaktor som skyddar dig mot solens farliga UV-strålar. Dock rekommenderas inte att hoppa över solskydd när du solar eftersom du behöver ha ett solskydd som har SPF 30 för att få ordentligt skydd. Att använda en CC Cream med SPF är ett bra komplement, men ersätter alltså inte din vanliga solskyddskräm, som innehåller både skydd mot UVA- och UVB-strålar.

Läs också: Test av solskyddskräm

Vem passar CC Cream till?

En CC Cream passar till dig som vill ha en lätt färgande och täckande men vårdande dagkräm med SPF. Den kan ersätta din foundation och ibland även din dagkräm beroende på vilken typ av hud du har.

Läs också: Test av ögonkräm med SPF

Länktips:

Populära varumärken:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En CC Cream är en lättare foundation som smälter in och jämnar ut huden. Dessutom har den återfuktande egenskaper och innehåller SPF.
 • Även om en CC Cream och en BB Cream har många likheter finns det en del som skiljer dem åt också. En CC Cream fokuserar på att ge en jämnare hud med finare ton, täcker mer och har högre SPF.
 • Vi har valt att utse Lumene CC Color Correcting Cream till den CC Cream som är bäst i test. Det är en prisvärd CC Cream som jämnar ut och återfuktar, men en SPF 20. Lumene är ett finskt varumärke med produkter som innehåller nordiska ingredienser.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Lumene Lumene CC Color Correcting Cream