HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av hudlotion

skönhet uppdaterad 19:e Oktober, 2016, Baserad på 5 experttester.

Det är skillnad på torr hud och torr hud. Huden kan vara torr för att den saknar fukt, men den kan också vara torr för att den saknar fetter – vilket i så fall kräver en hudlotion som är oljebaserad. En hudlotion bör lukta gott, eftersom du faktiskt smörjer in den i huden och den kommer att vara där, tills du duschar nästa gång. Det finns även parfymfria sorter om man har känslig hud eller allergier. Det finns lotioner som har andra egenskaper, förutom att återfukta huden, och dessa är exempelvis minskad produktion av hår eller en stramande effekt, som är effektiv på celluliter.

Test.se rekommenderar

HTH Original Lotion - bäst i test bland Hudlotion 2020
HTH Original Lotion, bäst i test.

HTH Original Lotion - På Test.se väljer vi att rekommendera HTHs hudlotion då det är en vårdande och mjukgörande hudlotion för dig som har torr hud. Bland annat innehåller krämen ämnena karbamid mjölksyra och betain, som alla fungerar fuktbindande och som redan finns naturligt i huden. HTH Original Body Lotion förbättrar effektivt fuktbalansen i huden både på kort och lång sikt. Den är också fri från parfym, konserveringsmedel och färgämnen!

Hudlotion - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Primer

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Foundation

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Brun utan sol

UPPDATERAD 22:e Juli, 2020

Mascaror

UPPDATERAD 18:e Mars, 2020

Kroppsoljor

UPPDATERAD 8:e September, 2015

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Alla dagkrämer i Råd & Röns test klarade att återfukta huden bra, precis som referenskrämen, förutom den dyraste - La Mer The Moisturizing Gel Cream. Garnier Skin Naturals Moisture Soft och La Roche-Posay Hydreane Kegere får utmärkelsen “Bäst i test”, men många krämer får ett nästan lika bra resultat. Enligt testpanelen är det testets billigaste kräm, Cien Aqua Moisturising Cream från Lidl, som upplevs som en mest återfuktande produkten. Det finns dock skillnader i pris och i hur olika krämer upplevs av olika personer. Varje kräm har testats på 22 kvinnor med normal hy i åldrarna 25-66 år. Totalt har 330 kvinnor deltagit i denna tekniska del av testet. Krämen Aco Face Day, som får bra betyg i det tekniska återfuktningstestet, uppfattas dock inte som lika effektiv av testpanelen. Krämen hamnar dock på testets tredjeplats.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Hudlotion är ett typiskt exempel på att priset inte alltid bestämmer om produkten är bra eller ej. Testfakta har gjort ett test där en billig lotion blev bäst i test. Under vintern får många problem med torr hud, men en bra lotion kan göra huden fuktig och spänstig igen. Det skiljer dock en hel del mellan olika fabrikat. I testet användes en panel på tio kvinnor där den återfuktande förmågan mättes på deltagarnas underarmar och ben med hjälp av en s.k. corneometer. Kvinnorna fick också betygsätta hur lätta och sköna lotionerna var att använda. Den bästa lotionen från HTH hade bäst återfuktande förmåga, men även Aco, Nivea och Biotherm var bra på den punkten. En del hudlotioner har också parabener och allergena ämnen i så var noga med att kolla på innehållsförteckningen. Parfym är också att undvika om man är särskilt känslig hud.

Vinnare i det här testet

MåBra

Publicerad

Sveriges största hälsotidning MåBra har testat fem olika bodylotion(hudlotion) som passar perfekt för din torra och nariga hud. Det finns ingen givet samband mellan högt pris och hög kvalitet, utan både dyra och billiga produkter presterar bra i testet.

Allra bäst betyg får Clinique Deep Comfort Body Moisture som är skön och sval lotion med riktig kvalitetskänsla. Den går snabbt in i huden och ger huden rejält med fukt. Huden blir len och mjuk samtidigt som du inte blir kladdig. Cliniques hudlotion är parfymfri, vilket är positivt för dig som är allergisk mot starka dofter. Testvinnaren från Clinique kostar drygt 200 kr och betyget blir 5 poäng av 5 möjliga!

Näst bäst i MåBra:s test är Yvonne Ryding Body Lotion som lättapplicerad och har en tunn konsistens. Den går snabbt in i huden och återfuktar väl. Två andra plus till den snygga pumpflaskan och den angenäma doften. Priset ligger på beskedliga 99 kr och slutbetyget blir 4 poäng av 5 möjliga.

Trea i testet är det bästa budgetalternativet; Aco Hudlotion Extra Rik – Oparfymerad. Detta är en perfekt produkt för hela familjen och Acos hudlotion ger bra fukt för din torra hud. Flaskan har en pump som är något klumpig och hade förpackningen varit smidigare hade Acos produkt fått full poäng. Priset är 75 kr och betyget blir 4 poäng av 5 möjliga.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat elva olika hudlotioner i olika prisklasser och det visar sig att bästsäljarna mest bara är klet. Huden blir lätt torr i vårt kalla klimat och det blir inte bättre av att vi duschar ofta – en del duschar t.o.m. flera gånger om dagen. Det är en stor skillnad på hur de lotioner som testats återfuktar huden och hur behagligt det är att smörja in sig med dessa. De testade produkterna marknadsför i första hand till kvinnor och de är alla märkta för torr hud. 20 kvinnor fick testa samtliga lotioner i två veckors tid, samt fylla i ett detaljerat formulär om hur det var att använda dem, hur de absorberades av huden, hur klibbiga eller feta de var och hur konsistensen kändes. Bäst i test är Lipikar Lait, från La Roche-Posay, som säljs på apotek. När man smörjer in sig, återfuktar den huden mycket bra och fuktigheten håller i sig i drygt ett dygn. Framför allt får man en mjukare, fuktigare hud och Lipikar ger helt klart en uppbyggande effekt efter några veckors daglig användning. Andraplats-tagaren Biotherm fick bara två poäng mindre än testvinnaren, men är mer än dubbelt så dyr. HTH Original som hamnat på tredjeplats. Det är en bra hudlotion, men den kostar bara 25 kr för 100 ml – billigt! HTH får även bäst betyg för återfuktning.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har låtit Det goda livets skönhetspanel testa och betygsätta olika hudlotioner och bäst i test är HTH Vitamin B5 & evening primrose. En lotioner ska vara återfuktande, snabbtorkande och ha en doft som man trivs med. HTH är en prisvärd och bra hudlotion. Eftersom den är så dryg blir den lätt att smörja in och kladdar inte. Den absorberas bra av huden och stannar kvar, för när man sedan duschar känns huden lite glatt. Den doftar gott, är ren och fräsch, vilket gör det väldigt trevligt att smörja in sig med denna krämen. På andraplats hamnade Kiehl’s lotion. På förpackningen står det att den innehåller olja som ska vara bra för huden och det märks vid användning. Krämen förvaras i en praktisk pumpförpackning, vilket är hygieniskt och smidigt. HTH går snabbt in i huden och torkar också ganska snabbt. Det är bra, då man kan klä på sig med en gång efter och huden får samtidigt en fin lyster. Det enda negativa som kan sägas om produkten är att doften är lite obestämbar och konstig. Lipikar räckte inte riktigt till för hålla huden mjuk och fin, på en av testarna som har väldigt torr hud och eksem. Hon tycker också att den dessutom är trög att jobba in och den hade ingen doft. Lipikar rankas som lite för anonym, lite trist.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"