VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 13 Maj 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hudlotion bäst i test 2023

Var snäll mot din hud och smörj in den med en bra hudlotion. Det är den enklaste skönhetsvården du kan ägna dig åt. Se testvinnande hudlotions och ta hjälp av vår köpguide för att välja den bästa hudlotionen för dig!

Vi har jämfört
 • Formula.
 • Prisklass.
 • Volym.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Eucerin
Eucerin AtoControl Body Care Lotion
Bäst i test
Bäst i test
Eucerin
Eucerin AtoControl Body Care Lotion
En testvinnande hudlotion som passar till torr hud och godkänd och rekommenderad av dermatologer.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Toppbetyg av kunder hos Apoteket Hjärtat.
Formula: Lotion.
Prisklass: Mellan.
Volym: 250 ml eller 400 ml.
Passar till torr och känslig hud.
Doft: Oparfymerad.

Eucerin är ett varumärke som gör hudvård som bygger på forskning kring hur huden fungerar och förändras. Deras produkter godkänns och rekommenderas av dermatologer. Produkterna säljs endast på apotek och de erbjuder ett brett sortiment av hudlotions, ansiktskrämer, duscholjor, solskyddsprodukter och rengöring.

Eucerin AtoControl Body Care Lotion är en oparfymerad och återfuktande hudlotion som passar dig med torr eller känslig hud. Hudlotionen mjukgör irriterad, kliande eller torr hud effektivt. Den har en lugnande och silkenslen formula som snabbt går in i huden. Formulan är berikad av Licochalcone A och har hög koncentration av lipider vilket gör huden mjuk och len. Använder du hudlotionen regelbundet så blir dessutom hudens kondition förbättrad.

Hudlotionen är både alkoholfri och parabenfri och lämplig från 3 månader. Krämen kan även användas i ansiktet. Det är en hudlotion i mellanklasspris i volymen 250 ml och 400 ml. Designen på förpackningen lämnar lite mer att önska då den ser rätt steril ut, men krämen gör sitt jobb oavsett.

 • Butiker & priser
 • Priser för Eucerin AtoControl Body Care Lotion 400 ml - Lotion Mot Eksem
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Estelle & Thild
Estelle & Thild Vanilla Tangerine Softening Body Lotion 200 ml
Bästa premium
Bästa premium
Estelle & Thild
Estelle & Thild Vanilla Tangerine Softening Body Lotion 200 ml
En ekologisk hudlotion med mjukgörande egenskaper från sheasmör och aloe vera som ger en återfuktad och balanserad hud.
Andra plats på test hos Damernas värld 2021.
Testvinnare i Veckorevyn 2020.
Toppbetyg av kunder på Pricerunner.
Toppbetyg av kunder på Kicks.
Högt betyg av kunder på Åhléns.
Formula: Lotion.
Prisklass: Mellan.
Volym: 200 ml.
Doft: vanilj.
Ekologisk och vegansk.
Passar normal till torr hud.
Smidig pumpflaska.

Svenska varumärket Estelle & Thild gör ekologisk hudvård och ekologiskt smink som är baserat på rena, bioaktiva ingredienser. En stor del av produkterna är dessutom veganska. Estelle & Thild grundades av Pernilla Rönnberg 2007 och namnet är inspirerat av hennes döttrar Estelle & Thild.

Estelle & Thild Vanilla Tangerine Softening Body Lotion är en silkeslen kroppslotion med lättabsorberande formula. Hudlotionen har mjukgörande egenskaper från sheasmör och aloe vera och ger en återfuktad och balanserad hud. Huden blir len utan att kladda och krämen sjunker snabbt in huden. Många kunder är nöjda med den fräscha doften som är av vanilj.

Hudlotionen är ekologisk, vegansk och passar till normal till torr hud och är en lotion i mellanprisklassen. Flaskan är på 200 ml och har en ren och diskret design i beige färg. Den har en smidig pump som gör att du lätt får ut lagom mängd lotion.

 • Butiker & priser
 • Priser för Estelle & Thild Vanilla Tangerine Softening Body Lotion 200 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 699 kr
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med

Bästa butter Test.se - Bästa butter
The Body Shop
Shea Body Butter
The Body Shop Shea Body Butter - Test
Bästa butter
The Body Shop
Shea Body Butter
En vegansk body butter för dig med torr hud som gör huden mjuk och ger näring på djupet.
Testvinnare på Bäst-i-test.se 2020.
Testvinnare i Damernas Värld.
Toppbetyg i test hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos The Body Shop.
Toppbetyg av kunder hos Åhlens.
Högt betyg av kunder hos Glossybox.
Formula: Butter.
Prisklass: Mellan.
Volym: 250 ml.
Passar torr hud.
Återfuktar i 72 timmar.
Ger näring på djupet och skyddar huden.
Vegansk.

The Body Shop är ett globalt skönhetsvarumärke som grundades av Anita Roddick i Brighton 1976. De erbjuder hudvård, hårvård, och smink tillverkade av hög kvalitet på ett etiskt och hållbart sätt. The Body Shop har eget program för rättvis handel som heter Community Trade och de arbetar mot en mer rättvis och vackrare värld.

The Body Shop Shea Body Butter är en klassiker när det kommer till body butters eller kroppssmör och är en bästsäljare hos The Body Shop. Den ger näring på djupet och skyddar och återfuktar torr hud i 72 timmar. Den är lite fetare vilket är bra för de med riktigt torr hud eller som behöver extra fukt under vinterhalvåret. Buttern har en krämig konsistens som absorberas på några minuter och gör huden mjuk och len. Buttern luktar gott och det är många kunder som är nöjda med doften som är söt, kryddig och nötig utan att bli för tung.

Hälften av alla The Body Shops produkter är veganska och hit hör Shea Body Butter. Den innehåller sheasmör från Fair Trade-odlingar i Ghana som framställs för hand av kvinnor som är experter på sitt område. Den runda förpackningen i 250 ml öppnas genom att du skruvar av locket. På grund av sin platta design är den lätt att få plats med i badrumsskåpet. Samma doft finns även som lotion, handkräm och lipbalm.

 • Butiker & priser
 • Priser för Shea Body Butter
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Nivea
Nivea Body Lotion Smooth Caring
Bästa budget
Bästa budget
Nivea
Nivea Body Lotion Smooth Caring
En hudlotion med smidig konsistens som ger en märkbart mjukare och återfuktad hud.
Hög placering på testfakta.se.
Toppbetyg av kunder på Nordicfeel.se.
Högt betyg av kunder på Åhlens.
Högt betyg av kunder på Kicks.
Formula: Lotion.
Prisklass: Budget.
Volym: 250 ml.
Passar normal till torr hud.
Återfuktar i 48 timmar.
Välkänt varumärke inom skönhet.

Nivea är ett välkänt varumärke med anor så långt tillbaka som i början av 1900-talet. Den första hudkrämen lanserades 1911 företaget och har efter det utvecklat högkvalitativa produkter som alla har råd med. I deras sortiment hittar du lotions, hudoljor, deodoranter, handkrämer och solskydd. De gör produkter för både kvinnor och män, i alla åldrar och alla typer av hud.

Nivea Body Lotion Smooth Caring är en hudlotion som tack vare oljor och sheasmör gör huden både återfuktad och mjuk i 48 timmar. Fuktbindande och vårdande lipider gör också att förlusten av fukt från huden minimeras vilket också ger en slätare hud. Krämen absorberas snabbt utan att kladda och har en naturlig doft.

Hudlotionen är dermatologiskt testad. Den är parfymerad och passar normal till torr hud. Trots ett lågt pris är den en riktigt bra hudlotion som fått goda recensioner och placerats högt i tester. Nivea har flera andra hudlotions som också som gått goda betyg.

 • Butiker & priser
 • Priser för Body Lotion Smooth Caring 48h
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test hudlotion - så väljer du rätt hudlotion.

Köpguide

Huden är ofta i behov av extra fukt och därför behöver du också använda en riktigt bra hudlotion. Det finns många olika hudlotions att välja mellan, här hjälper vi dig att se vilken som passar dig bäst och varför du ska använda den. Föredrar du en kroppsolja? Då kan du istället läsa mer om det på vår sida om bästa kroppsoljorna

Vad är hudlotion?

En hudlotion är en tunnare kroppslotion som ger fukt och näring och mjukar upp huden. Du smörjer enkelt in den på hela kroppen och efter några minuter har den absorberats.

Därför ska du använda hudlotion

Det finns flera anledningar till varför du ska smörja in kroppen med en bra hudlotion. Huden är kroppens största organ och för att den ska behålla sin lyster behöver du också ta hand om den. Här ger vi dig de vanligaste anledningarna till att köpa en hudlotion.

Återfuktar huden

Är huden torr? Stramar eller kliar den? Då saknar huden fukt och därför behöver du hjälpa till att fylla på med ny. Det är vanligt att huden behöver extra fukt oavsett årstid och en bra hudlotion hjälper till att återfukta den. Att smörja in kroppen med hudlotion är kanske den enklaste skönhetsvården du kan ägna dig åt. Det går snabbt och hudlotions behöver inte kosta särskilt mycket. Ju torrare hud du har desto fetare bör den vara.

Gör huden mjuk

Samtidigt som hudlotionen ger din hud fukt blir den len och mjuk. Vårande oljor och fetter hjälper till med detta.

Bevarar fukten

Många hudlotions som används regelbundet gör också hudens kondition bättre. Genom att ge huden fukt håller den sig fast och slät längre och behåller sin lyster. Gör det till en rutin att smörja i kroppen så förhindrar du att torra fläckar ens uppstår.

Ger en god doft

Väljer du en hudlotion med parfym ger den också en god doft. Undviker du starka dofter kan en hudlotion vara ett bra alternativ till parfym. Det finns även hudlotions som går att kombinera med duschtvål i samma doft.

test hudlotion

Hur länge håller hudlotion?

För vissa räcker det att smörja in sig på kvällen för att huden ska hålla sig mjuk och len. Andra behöver mer fukt och då kan du behöva smörja in dig både morgon och kväll. Många hudlotions säger att de ger fukt i 48 timmar, vilket också kan vara en måttstock på hur ofta du behöver fylla på.

Egenskaper:

En hudlotion har olika egenskaper som kan vara bra att kika närmre på när du gör ditt val.

 • Hudlotionen ska snabbt absorberas av huden för att inte kladda.
 • Hudlotionen ska gärna vara mjuk och len så att det blir en trevlig upplevelse att smörja in sig.
 • Väljer du en hudlotion med parfym ska den lukta gott och inte kemiskt. Välj en med en doft som du gillar eller som passar dig. Vissa hudlotions finns i olika dofter.
 • Välj en hudlotion som passar din typ av hud. Det finns hudlotioner för till exempel torr hud och normal hud.
 • Hudlotions har ofta en volym på runt 200-250 ml. Är du behov av en större förpackning kan du istället välja en större storlek.
 • Det finns flera olika typer av design på flaskorna. De vanligaste är att du häller ut krämen eller pumpar upp den. Det finns också modeller med skruvlock där du själv tar krämen med fingret.
 • Ska den vara ekologisk, vegansk eller dermatologiskt testad? Är du noga med vad du använder på din hud ska du också läsa på vad den innehåller.

Hudlotion eller body butter?

Det finns flera olika sorters kroppslotioner att vårda din hud med. Både hudlotion och body butter används för att hålla din kropp återfuktad, len och mjuk. En body butter använder du på samma sätt som en traditionell kroppslotion men den är fetare, har en rikare konsistens och ger en bättre återfuktning.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En hudlotion eller bodylotion är en tunnare kroppslotion som återfuktar huden och tillför fett för att mjuka upp. Den har en mer rinnande konsistens än body cream och body butter.
 • En hudlotion återfuktar din hud och håller den mjuk och len. Alla människor behöver ge huden fukt med jämna mellanrum och att smörja in sig är kanske den enklaste skönhetsvården du kan ha.
 • Vi har valt att utse Eucerin AtoControl Body Care Lotion 8265 till den hudlotion som är bäst i test. Den har fått höga resultat i flera tester och goda kundrecensioner och är en hudlotion som återfuktar och gör huden mjuk.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Eucerin Eucerin AtoControl Body Care Lotion