HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av puder

skönhet uppdaterad 15:e Juni, 2017, Baserad på 4 experttester.

Det finns olika typer av puder och de används för flera olika saker. Ibland för att matta ner glansiga partier i ansiktet och ibland för att fixera din färdiga makeup så att den håller hela dagen. Här nedan följer några förklaringar till respektive pudersort och vilket som passar bäst till vad:Compactpuder - praktiskt för att snabbt kunna matta ner blanka partier under dagen.Cremepuder - en blandning av puder och foundation som kan användas som bas till din makeup.Löspuder - passar bäst om du vill fixera din makeup, transparent är det bästa.

Test.se rekommenderar

Jane Iredale Amazing Base Loose Powder - bäst i test bland Puder 2021
Jane Iredale Amazing Base Loose Powder, bäst i test.

Jane Iredale Amazing Base Loose Powder - Här på Test.se väljer vi att rekommendera Jane Iredale Amazing Base Loose Powder. Det är egentligen en fyra-i-en-produkt: foundation, concealer, solskydd och hudvård. Produkten blev testvinnare 2016 hos Bäst-i-Test.se, där tre personer (varav en professionell makeup-artist) fick prova flera olika produkter i tre veckors tid. Jane Iredale passar bäst för en normal till torr och/eller känslig hud. Den ger lätt till fullständig täckning och passar därför människor med hudåkommor, så som eksem eller Rosacea. Produkten är vattenresistent i upp till 40 minuter. Läs mer

Puder - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Puder med photoshop-effekt - lika bra som det låter? Fungerar verkligen transparenta mikrofina puder som lovar att sudda bort linjer och porer? Damernas Värld har testat olika märken och utsett en bäst i test från Sensai, Loose Powder Translucent. Detta puder har en klanderfri photoshop-effekt som mattar ner huden, men ger ändå en naturlig lyster. Det medföljer en lyxig puff för applicering. Sminket hålls sedan fräscht och på plats hela dagen, samt att räknat i gram är pudret prisvärt trots en maffig prislapp. By Terry Hyaluronic Hydra-powder hamnar på testets andraplats och suddar bort skönhetsfel lika effektivt som fotofilter. Hyaluronsyra fyller ut fina linjer och synliga porer, och silica ger en matt yta. De små hålen i burken gör pudret lätt att dosera. En väldigt torr testare upplevde viss stramhet, de andra kände sig återfuktade. På tredjeplats hamnar Shiseido Translucent Loose Powder. Japan sägs vara hemlandet för vacker geisha-hy och det är ingen slump att fantastiska underlagsprodukter kommer därifrån. Pudret jämnar ut, raderar skavanker och tar bort blänk, helt utan att torka ut huden. Det är dyrt, men burken är stor och varar länge. Puff medföljer.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

På Bäst-i-Test.se har man publicerat ett test där man jämfört och utsett testvinnare i två produktkategorier - flytande foundations och puderfoundations. Här fokuserar vi på puder. Samtliga produkter testades av minst tre personer med olika hudtyper och ålder, varav en jobbar professionellt med makeup. Testperioden pågick i tre veckor och produkterna testades under olika förhållanden. Allt ifrån konsistens, till hur resultatet upplevdes bedömdes. Även den sammantagna upplevelsen av produkten, som förpackning och doft, vägdes in i betygsättningen. Det bästa pudret var en mineralfoundation som kallas Jane Iredale Amazing Base Loose Powder. Produkten har en mjuk textur som lägger sig skirt och döljer skavanker naturligt. Pudret går även att bygga upp om man önskar mer täckning. Huden får en fin matt finish och finns i flera nyanser. Lancôme hamnar på andraplats med Miracle Cushion Foundation och är en av de allra första med cushiontekniken på den västerländska marknaden och fortfarande oerhört populär. Här finns lätt och fräsch konsistens som ger huden en skön, återfuktad känsla och lämnar en svag, lystrig finish på huden. Resultatet är transparent men med några extra varv går det att jobba upp en bättre täckning. Den finns i flera nyanser, men man saknar SPF. Pür Minerals Air Perfection Cushion Foundation har en snygg och rejäl dosa med fluffig, foundation-fylld kudde. Den hamnar på testets tredjeplats (av puder) och har en lätt och mousse-liknande konsistens, som först känns kladdig på huden men efter några sekunder har den torkat in snyggt. Finishen blir halvmatt, ger en naturlig känsla men är samtidigt en produkt som passar dig med lite mer täckningsbehov och fetare hy. Den finns i fyra färger och innehåller SPF 50.

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

På Smartson.se har man testat ett par foundations i puder-form. Bäst i test är Bareminerals Original som levereras i en dosa med skruvlock. Dess invändiga skruvplatta gör det enkelt att själv välja mängd man vill ha och gör att minimalt med rester samlas i locket. Pudret appliceras lätt med borste och nästan inga puderrester yr omkring. Pudret har en hög kvalitet som visar sig främst i ett hållbart resultat och det går in i huden på ett bra sätt. Resultatet blir naturligt med fin lyster och man får även god täckning. Jane Iredales foundation levereras i en glamorös dosa, även här med skruvlock. Inuti finner man ett plastskydd, där man själv skall trycka ut det antal hål man vill ha. Ju färre hål det är, desto mindre mängd puder kommer ut ur dosan, men resultatet av detta innebär ändå mycket puderrester i locket. Pudret appliceras enkelt på huden med borste och resultatet blir såpass naturligt att det knappt syns att du bär foundation. Pudret är av hög kvalité och ger en fin lyster!

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

På Smartson.se har man testat 9 stycken mineral foundations med Glominerals Glopressed base som testvinnare. Det pressade mineralpudret ger en silkeslen yta utan att se onaturligt ut, då den smälter in i huden på ett fint sätt. Den appliceras enkelt och den täcker bra. Vid rätt mängd användning, syns det inte att man bär smink. Pudret ger huden en ett matt resultat som ser lika bra ut efter en hel dags användning och det passar alla olika hudtyper. Nackdelen med pudret är att det saknas uppgifter om SPF (Sun Protection Factor) och att det blir mycket puderrester vid applicering. På andra plats hamnar Maybelline med en flytande mineral foundation som snabbt ger huden fin lyster och känns dessutom återfuktande. Den levereras i en praktisk pump-flaska som gör att appliceringen blir hygienisk och användarvänlig. Ett pumptryck kan dock ge mer foundation än vad man behöver och krämen har inte någon hög täckningsgrad. Sist men inte minst hamnar Body Shops lösa mineralpuder. Det ger ett naturligt resultat och en fin lyster. Pudret ger ingen hög täckningsgrad men resultatet sitter hela dagen och får ett klart godkänt. Det uppstår dock mycket spill vid applicering, men pudret får ändå plus för sitt höga solskydd.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"