VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Ögonkräm med solskydd som är bäst i test 2023

Var rädd om din hud och använd en ögonkräm med SPF. Det finns många att välja mellan och vi ger dig tre ögonkrämer med solskydd och tips att tänka på inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Styrka.
 • Volym.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Dermalogica
Dermalogica Total Eye Care SPF 15, 15 ml
Bäst i test
Bäst i test
Dermalogica
Dermalogica Total Eye Care SPF 15, 15 ml
En ögonkräm med solskyddsfaktor 15 som både skyddar mot UV-strålar och förnyar huden runt ögonen.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2020.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Kicks.
Högt kundbetyg av Pricerunner.
Solskydd: 15 SPF.
Volym: 15 ml.
Skyddar, slätar ut och mjukgör.
Minskar mörka ringar.
Lätt tonad.

Amerikanska Dermalogica är ett företag med huvudkontor i Kalifornien som grundades 1986. De gör professionella hudvårdsprodukter som är framtagna för att vårda din hud. De gör ett stort utbud av krämer för både kropp och ansikte.

Dermalogica Total Eye Care SPF15 är en testvinnande multifunktionell ögonkräm med solskydd som har flera fördelar i en och samma tub. Den slätar ut, mjukgör och skyddar det känsliga ögonpartiet. Tack vare sina fina testresultat, höga kundbetyg och att det är ett populärt val hos både Pricerunner och Prisjakt har vi utsett den till vår ögonkräm som är bäst i test.

Ögonkrämen har en blandning av hydroxidsyror och växtextrakt och verkar hela dagen. Den har solskyddsfaktor 15 och skyddar mot skadliga UV-strålar. Krämen är fuktgivande och slätar ut fina linjer, fräschar upp huden och minskar mörka ringar runt ögonen. Krämen är lätt tonad i beige färg och kommer i en volym om 15 milliliter. Krämen klappas försiktigt in runt ögonpartiet. Enligt recensioner är konsistensen lätt och går snabbt in i huden vilket gör att huden känns återfuktad utan att bli fet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Total Eye Care SPF 15, 15 ml
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Eucerin
Eucerin Hyaluron Filler Eye Cream 15 ml
Bästa budget
Bästa budget
Eucerin
Eucerin Hyaluron Filler Eye Cream 15 ml
En prisvärd och skonsam ögonkräm med SPF 15 som minskar fina rynkor.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Solskydd: 15 SPF.
Volym: 15 ml.
Passar alla hudtyper.
Oparfymerad.
Minskar rynkor kring ögonen.
Passar för dig med känsliga ögon.

Eucerin gör hudvård som bygger på forskning kring hur huden fungerar och förändras. Deras produkter godkänns och rekommenderas av dermatologer. De har ett brett sortiment av hudlotions, ansiktskrämer, duscholjor, solskyddsprodukter och rengöring.

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF15 är en oparfymerad ögonkräm med solskyddsfaktor 15. Det är en prisvärd ögonkräm och ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner, vilket gör att vi har utsett den till vårt bästa budgetval. Ögonkrämen ger ett bra UV-skydd och minskar på så sätt fina rynkor runt ögon. Den innehåller en hög- och lågmolekylär hyaluronsyra som verkar både för nya och gamla rynkor. Enligt recensioner är den absorberas den lätt av huden och återfuktar bra.

Ögonkrämen passar även för dig med känsliga ögon och kan användas för kontaktlinsbärare. Den är i en volym om 15 milliliter och är kliniskt testad. Krämen appliceras försiktigt runt ögon med hjälp av fingertopparna.

 • Butiker & priser
 • Priser för Eucerin Hyaluron Filler Eye Cream 15 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser
  • Nätapotek med snabb leverans & schyssta priser
   Fri frakt över 299 kr
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Clarins
Mission Perfection Yeux SPF15 15 ml
Bästa premium
Bästa premium
Clarins
Mission Perfection Yeux SPF15 15 ml
En lätt tonad ögonkräm som skyddar mot sol, föroreningar och minskar mörka ringar från franska Clarins.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Solskydd: 15 SPF.
Volym: 15 ml.
Minskar mörka ringar.
Skyddar mot föroreningar.

Franska Clarins är störst i Europa på hudvård inom lyxsegmentet och de finns i fler än 150 länder. Det är ett familjeägt företag som grundades i Paris 1954. De använder naturliga ingredienser i sina produkter och skapar hudvård som är lika effektiva som skonsamma.

Clarins Mission Perfection Yeux Instant Eye Illuminator SPF15 15 ml är en ögonkräm med solskyddsfaktor 15. Den har en volym på 15 milliliter och har egenskaper som ljusar upp, korrigerar och ger skydd mot solen och föroreningar.

Ögonkrämen är tonad, passar alla hudtoner och ljusar upp och motbalanserar mörka ringar. Den innehåller Escin från hästkastanj som minskar blåa ringar och Acerolaextrakt som bekämpar brunaktiga ringar. Ögonkrämen appliceras med en mjuk inbygg borste som är varsam mot huden kring ögonen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Mission Perfection Yeux SPF15 15ml
  • Fri frakt över 199 kr
   1-2 dagars leverans

Ytterligare läsning

Bäst i test ögonkräm med SPF - se testvinnande ögonkrämer.

Köpguide 

Visst är det skönt med sol, men solen är också den främsta källan till att huden åldras. Precis som din armar och ben behöver solskydd när solen är stark så behöver ditt ansikte det också. Därför ska du alltid smörja in partiet runt ögonen med ögonkräm med SPF.

Vad är ögonkräm med SPF?

En ögonkräm med SPF är en kräm som innehåller UV-skydd eller solskyddsfaktor. Den har ofta en lättare konsistent som gör det enkelt för huden att absorbera krämen. Ögonkrämen kan du använda under ditt vanliga smink året om och den är anpassad för den tunna huden som finns runt ögonen. Det är ett bra komplement till din ansiktskräm med SPF eftersom ögonkrämen är särskilt lämpad för just ögonpartiet. Ansiktskrämen kan göra att dina ögon svider eller blir svullna. De flesta ögonkrämerna med UV-skydd har en solskyddsfaktor på 15.

Egenskaper

Att använda en ögonkräm är en del av den vardagliga skönhetsrutiner för många. När våren och sommaren närmar sig kan det vara bra att byta ut den vanliga ögonkrämen mot en ögonkräm med solskyddsfaktor. En ögonkräm med SPF kan ha flera bra egenskaper som gör det värt att köpa en sådan kräm till ditt badrumsskåp.

Skyddar mot solen

Huden kring ögonen är tunn och känslig vilket gör att den är extra utsatt för solens UV-strålar. Huden blir utsatt för oxidativ stress som gör att cellerna blir skadade och därmed bidrar till att den åldras snabbare. Att använda solskydd minskar dessutom risken att drabbas av hudcancer.

Minskar risken för pigmentfläckar

Du kan drabbas av pigmentfläckar oavsett vilken hudton du har. När pigmentet ökar betyder det att huden försöker skydda dig mot solen. Genom att smörja in dig skyddar du både mot att pigmentfläckar uppstår, men också att redan befintliga blir mörkare.

Minskar risken för rynkor

När du blir äldre blir huden mer elastisk och genom att använda ögonkräm återfuktar du huden vilket minskar fina linjer. Många ögonkrämer minskar både befintliga rynkor och förhindrar att nya uppstår genom att återfukta och strama upp huden.

Tar bort mörka ringar under ögonen

Har du mörka ringar under ögonen som du vill reducera ska du välja en ögonkräm med SPF som också har möjligheten att minska dessa. Vissa krämer innehåller extrakt som ljusar upp ögonpartiet och andra är också lätt tonade. Är ögonen svullna eller har påsar kan krämen även hjälpa till att reducera detta.

Så använder du ögonkrämen

Eftersom huden kring ögonen är tunn och känslig behöver du vara varsam när du applicerar ögonkrämen. Du ska alltid ta mindre kräm än du tror. Sedan klappar du in krämen över hela ögonområdet med fingrarna upp till ögonbrynen och jobbar dig från inre ögonvrån och ut. Se till att ha rena fingrar innan du börjar och undvik kontakt med ögonen. Det finns även ögonkrämer med inbyggda borstar som gör det mer hygieniskt att applicera den.

Vem ska använda ögonkräm med solskydd?

Alla oavsett ålder och hudton behöver använda solskydd. Det går bra att använda ögonkrämen med SPF året om, men extra viktigt är det under sommarhalvåret.

Fler sätt att skydda sig mot solen

 • Skydda ansiktet med ansiktskräm med SPF eller solskydd – gäller för alla hudtyper.
 • Använd solglasögon med UVA- och UVB-filter.
 • Använd keps, hatt eller något annat skyddande på huvudet.
 • Undvik solen när den är som starkast mitt på dagen och håll dig till exempel i skuggan.

Läs också: Test av solskyddskräm

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Det är en ögonkräm med solskyddsfaktor som du applicerar runt ögonpartiet. Du kan använda det under ditt vanliga smink för att skydda mot solens UV-strålar. Ögonkrämen återfuktar även huden, minskar rynkor och reducerar mörka ringar.
 • Huden kring ögonen är tunn och känslig och därför behöver du använda en ögonkräm som skyddar mot solens farliga UV-strålar. Ögonen är också känsliga och då är det bra att smörja in ögonpartiet med en kräm som är särskilt anpassad för det.
 • Vi har valt att utse Dermalogica Total Eye Care SPF15 till den ögonkräm som är bäst i test. Det är en populär ögonkräm med solskyddsfaktor 15 som fått bra kundbetyg och recensioner. Den skyddar mot UV-strålar och förnyar huden runt ögonen.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Dermalogica Dermalogica Total Eye Care SPF 15, 15 ml