VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 23 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test ögonfransserum för längre och friskare ögonfransar 2024

Vill du också få fylliga och fina ögonfransar utan att behöva använda mascara? Då ska du använda dig av ögonfransserum – vi ger dig ögonfransserum som utsetts till bäst i test. Ta dessutom hjälp av vår maxade köpguide.

Vi har jämfört
 • Förpackningens volym.
 • Hur ofta den ska användas och när effekt sker.
 • Förväntad effekt.
 • Ingredienser.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Test.se testar ögonfransserum från Xlash.
Här testar Test.se Xlash Eyelash Serum, som vi utsett till bäst i test.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Xlash
Xlash Eyelash Serum 3 ml
Bäst i test
Bäst i test
Xlash
Xlash Eyelash Serum 3 ml
Sveriges mest sålda fransserum – gör dina ögonfransar 45 % längre.
Andra plats hos Damernas värld 2023.
Testvinnare hos Metro Mode 2023.
Bästa för längre fransar hos Elle 2022.
Testvinnare hos Lyko.se 2021.
Testvinnare hos Amelia 2020.
Sveriges mest sålda ögonfransserum.
Populärt val hos Lyko.se
Populärt val hos Prisjakt.
Volym: 3 ml.
Används dagligen i 28 dagar.
Ger fylligare och längre fransar.
Innehåller Biotin Peptide, hyaluronsyra och grönt te.
Vegansk.

Svenska Xlash är Sveriges mest sålda fransserum med miljontals kunder världen över. När företaget grundades var målet att skapa ett effektiv och prisvärt serum för ögonfransar och ögonbryn med säkra ingredienser med effekter som var vetenskapligt bevisade. Deras skönhetsprodukter ska framhäva de naturliga skönhetsidealen.

Xlash Eyelash Serum blev testvinnare och fick betyget 5 av 5 hos Lykos expertpanel. Samma betyg fick serumet hos Expressen Hälsoliv och hos Damernas Värld kom det på en andra plats med betyget 4,9 av 5. I ett test hos Elle utsågs den till det bästa ögonfransserumet för längre fransar. Därför väljer vi också att utse Xlash till vår bäst i test. Detta är ett ögonfransserum med en högteknologisk trippelverkande formula som gör att dina fransar blir längre, tjockare och får mer volym på 28 dagar. Enligt Xlash egna tester blir ögonfransarna 45 procent längre, 22 procent tjockare och får 33 procent mer volym.

Serumet innehåller aktiva, återfuktande och lugnande Ingredienser som gör detta möjligt. Biotin Peptide gör att fransarna blir längre och fylligare, hyaluronsyra återfuktar och grönt te verkar lugnande och antiinflammatorisk. Serumet är dermatologiskt testat, enligt EU:s lagstiftning för kosmetiska produkter. Det kan användas av alla, även av dig med känsliga ögon. Det appliceras längs den övre fransraden, precis intill fransrötterna, en till två gånger om dagen i minst 28 dagar. Enligt test är det lätt att applicera med den lilla penseln. När du har uppnått det resultat du önskar räcker det att använda Xlash två till tre gånger i veckan. Förpackningen rymmer tre milliliter, men finns även i en större volym med vit förpackning under namnet Xlash Pro Eyelash Serum 6 ml.

 • Butiker & priser
 • Priser för Xlash Eyelash Serum 3 ml
  • Sveriges mest sålda fransserum - 4 miljoner nöjda kunder
   Alltid fri frakt
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
RevitaLash
RevitaLash Advanced
Bästa premium
Bästa premium
RevitaLash
RevitaLash Advanced
Ett populärt ögonfransserum i premiumklassen som ger ögonfransarna en fin böj.
Testvinnare hos Damernas värld 2023.
Andra plats på test hos Metro Mode 2023.
Bästa för känsliga ögon hos Elle 2022.
Testvinnare hos Expressen Hälsoliv 2021.
Andra plats på test hos Lyko 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Godkänt av hudläkare och ögonläkare.
Volym: 3,5 ml.
Används dagligen.
Ger friskare, flexiblare, mer glansfulla och böjda fransar.
Innehåller biotin, extrakt av grönt te, peptider och lipider.

RevitaLash Cosmetics är framtaget av läkare och är ett företag som är mest känt för sitt ögonfransserum, men gör även produkter för hår och ögonbryn. Deras målsättning är att erbjuda produkter som ska stärka, återställa och framhäva kvinnors naturliga skönhet.

RevitaLash Advanced är ett lyxigt ögonfransserum i premiumklassen som är populärt av både experter och användare. Serumet blev testvinnare hos Damernas Värld med betyget 5 av 5 och hos Expressen Hälsoliv fick det betyg 4 av 5 och kom därför på en delad förstaplats. Hos Elle utsågs det till bästa för dig med känsliga ögon. Serumet innehåller en effektiv och koncentrerad formula med patenterade Biopeptin Complex®, som innehåller biotin, extrakt av grönt te, peptider och lipider. Det är intensivt vårdande, rikt på antioxidanter, skyddar mot slitage och främjar mer välmående fransar. Effekten blir att ögonfransarna upplevs som mer flexibla, glansfulla och böjda. Enligt tester syntes resultat efter allt från tre till tio veckor.

Ögonfransserumet är lätt att applicera och används en gång om dagen. Du stryker det längs franskanten, antingen morgon eller kväll. Låt det torka först om du ska använda smink över och se till att inget hamnar i ögat. Serumet kommer i volymen 3,5 milliliter, men finns även som 2 milliliter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Advanced, 3.5 ml RevitaLash Fransserum & Fransnäring
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Maybelline
Maybelline Lash Sensational Serum
Bästa budget
Bästa budget
Maybelline
Maybelline Lash Sensational Serum
Ett bra budgetval av ögonfransserum som appliceras på fransarna innan mascaran.
Högt betyg på test hos Damernas Värld 2023.
Bra betyg hos Amelia 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 4,5 ml.
Används två gånger dagligen i 4 veckor.
Gör fransarna längre, tjockare och starkare.
Innehåller aktiva aminosyror och vitamin B5.
Applicera innan mascaran.

Maybelline är ett välkänt och prisvärt skönhetsmärke som grundades i New York redan 1914. De tar de senaste trenderna från catwalken till sidewalken och gör produkter med avancerade formulas och texturer i de trendigaste nyanserna. De uppmuntrar kvinnor att göra avtryck och våga visa sin egen personliga stil.

Maybelline Lash Sensational Serum kom på tredje plats på test hos Damernas Värld, med betyget 4,8 av 5. I deras test blev det en budgetfavorit som överraskade och gav resultat snabbt. Det är dessutom ett populärt kundval hos Prisjakt och Pricerunner. Är du ute efter ett prisvärt ögonfransserum kan detta vara ett mycket bra val för dig.

Ögonfransserumet innehåller aktiva aminosyror och vitamin B5 som ger både starka och friska ögonfransar. Effekten blir att fransarna blir längre, fylligare och tjockare och livslängden blir längre. Du applicerar serumet två gånger dagligen, från rot till topp – innan du använder din vanliga mascara och innan du går och lägger dig. Du ser resultat efter ungefär fyra veckor.

 • Butiker & priser
 • Priser för Lash Sensational Serum
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa långa fransar Test.se - Bästa långa fransar
Sweed
Sweed Pro Eyelash Serum 3 ml
Bästa långa fransar
Bästa långa fransar
Sweed
Sweed Pro Eyelash Serum 3 ml
Ögonfransserum till dig som vill ha starkare och längre fransar.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2023.
Bästa budget hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Volym: 5 ml
Effekt efter 4-6 veckor
Ger hälsosammare, längre och starkare fransar
Innehåller Pumpkin Seed Extract, biotin, panthenol, hyalyronsyra och Keratin
Vegansk

Sweed är ett svenskt företag som grundat av makeupartist Gabriella Elio. Visionen är skapa och erbjuda de bästa lösfransarna i världen.

Sweed Pro Eyelash Serum 3 ml är ett ögonfransserum som kan användas på både ögonfransar och ögonbryn. Ögonfransserumet fick bra recensioner på test hos Metro Mode där det kom på plats fyra när de listade tio populära favoriter. Hos Elle fick det också bra betyg och utsågs till bästa budgetval. Enligt de ger det samma resultat som en dyrare variant och ger både starkare och tätare fransar med mer glans.

Ögonfransserumet innehåller en blandning av aktiva ingredienser och näringsgivande peptider, biotin och hyalyronsyra. Det gör dina fransar längre och starkare och förlänger tillväxtfasen av varje frans. Pumpkin Seed Extract mjukgör ögonfransarna och ger dem näring och en volymgivande effekt. Biotin håller fransarna starka, hyalyronsyra ger fukt och näring och keratin gör de mer hälsosamma.

Du använder ögonfransserumet från rot till topp och efter 4-6 veckor ser du resultat. Volymen på fem ml räcker för en daglig förbrukning i cirka fem månader. Applicera varje kväll som en eyeliner när du har rengjort ansiktet och låt verka över natten.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sweed Eyelash Growth Serum 3 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt över 200 kr
   Leverans 1-2 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Ytterligare läsning

Bäst i test ögonfransserum - hitta bästa ögonfransserumet.
Ett ögonfransserum både förlänger, stärker och gör dina ögonfransar tjockare.

Köpguide ögonfransserum

Önskar du dig fylligare och längre ögonfransar utan att behöva använda mascara eller lösögonfransar? Genom att använda ögonfransserum kan detta bli möjligt. Här ger vi dig all information du kan tänkas behöva i ditt val av fransnäring.

Läs också: Test av ögonkräm

Hur fungerar ögonfransserum?

Ögonfransserum hjälper dig att få både fylligare och längre ögonfransar genom att tillföra näring. Fransarna blir starkare, tätare och får mer volym på naturlig och skonsam väg. Perfekt för dig som vill få drömlika fransar – som dessutom är friskare!

Bäst i test ögonfransserum - se testvinnande ögonfransserum.
Ögonfransserumet tillför näring som hjälper till att göra fransarna längre och fylligare.

Vad innehåller ögonfransserum?

Ögonfransserum innehåller aktiva ingredienser som vårdar och ger näring som är särskilt anpassade för ögonfransarna. Ingredienserna stimulerar hårsäckarna och gör att dina ögonfransar växer snabbare och blir tätare, längre och mer markerade. Näringen förebygger dessutom att varje enskild frans lossnar eller går av. Idag innehåller inga serum som säljs i Sverige annat än ofarliga ämnen och vi tipsar endast om de som har godkända ingredienser.

Så använder du ögonfransserum

Det finns mascara som innehåller fransserum, men det vanligaste är att köpa ett fransserum som du applicerar längs franskanten som en behandling. Serumet ska användas efter att du har rengjort ansiktet från smink och andra orenheter. Det appliceras med en tunn pensel vid franskanten, på samma sätt som du använder en eyeliner. Smidigt och enkelt och inte alls svårt att hinna med! Du kan även använda serumet till dina nedre ögonfransar och ögonbrynen också om du önskar att även dessa ska växa till sig . Se dock till att inget serum kommer i ögonen, då det endast är avsett för utvärtes bruk.

Du använder fransserumet en till två gånger i en cirka månad och efter det ser du en effekt med tjockare, fylligare och längre fransar. För bäst effekt ska du applicera serumet på kvällen så att det sitter och verkar hela natten. När du har fått den effekt du önskar på dina fransar ska du använda serumet tre till fyra gånger i veckan för att upprätthålla effekten.

Fördelar med ögonfransserum

Det finns många bra anledningar till varför du ska investera i ett riktigt bra fransserum. Här kommer de vanligaste fördelarna till varför du ska köpa fransnäring till dina vackra ögonfransar.

Längre och tjockare fransar

Alla ögonfransar har en växtcykel som gör att de byts ut ungefär varannan till var tredje månad. Eftersom ett fransserum hjälper till i tillväxtfasen får du både längre och tjockare fransar och för dig som önskar det framhävs ögonen på ett fint, men mer skonsamt sätt.

Näring och skydd

Förutom att få mer markerade fransar får du också friskare fransar eftersom du tillsätter näring. Återfuktande ingredienser hjälper till att göra fransarna starkare och förebygger också att de blir torra. Lugnande antioxidanter gör att fransarna får bra förhållanden att växa i och bidrar till att de inte faller av lika lätt. Det är bra att hålla dem i gott skick eftersom fransarna ligger nära och skyddar dina ögon. Precis som resten av kroppen är dina fransar i behov av fukt och näring. Under vinterhalvåret torkar snö och regn ut både hud och hår och då är det bra att komplettera med ett bra serum till dina fransar, som annars kan bli sköra och brytas eller ramla av.

Mer skonsamt än lösögonfransar

Det är många som använder lösögonfransar för att få maximal volym på fransarna. Men med ett ögonfransserum får du liknande resultat utan att fresta på fransarna. Det är dessutom billigare att köpa ett serum än att gå till salong och fylla på fransarna en eller flera gånger i månaden.

Komplement till maskara

Vill du se sminkad ut men på ett naturligt sätt? Då kan ett ögonfransserum ersätta din mascara helt eftersom fransarna på naturlig väg får liknande effekt. Du slipper köpa mascara och dessutom behöver du inte lägga tid på att sminka dig på morgonen. Andra serum används under mascaran för att förstärka effekten.

Att tänka på!

När du ska köpa ett ögonfransserum ska du tänka på detta:

 • Det ska innehålla naturliga ingredienser.
 • Det ska ge näring och stärka hårsäckarna.
 • Det ska ge någon form av effekt på fransarna, som att göra de längre, tjockare och fylligare eller mer böjda.
 • Serumet ska vara lätt att applicera och absorberas snabbt.

Läs också: Test av ögonkräm med SPF

Vill du få ett vitare leende? Kika på vår sida om tandblekning som är bäst i test

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ögonfransserum hjälper dig att få både fylligare och längre ögonfransar genom att tillföra näring som stimulerar hårsäckarna. Du applicerar det på franskanten eller som en mascara. Det krävs regelbunden användning av serumet för att få ett resultat och sedan behöver du underhålla det.
 • Ett ögonfransserum innehåller aktiva ingredienser som vårdar och ger näring åt fransarna, vilket gör att de stärks och växer fortare. Alla ögonfransserum som säljs i Sverige innehåller endas godkända ingredienser.
 • Vi har valt att utse Xlash Eyelash Serum till det ögonfransserum som är bäst i test. Det är Sveriges populäraste ögonfransserum som gör dina fransar friskare, längre och tjockare efter bara 28 dagar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Xlash Xlash Eyelash Serum 3 ml
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng