HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av foundation

skönhet uppdaterad 5:e December, 2016, Baserad på 5 experttester.

En foundation går att hitta i antingen flytande form eller i pulver-form. Det som är avgörande vid val av en bra foundation är vilken hudton du har och om din hy är fet, normal eller av blandhy. Vissa foundations är mer täckande än andra och vissa har även en solskyddsfaktor, vilket är bra om man är mycket ute i solen. En foundation ska ge en jämnare hudton, samtidigt som den ger lyster och ser naturlig ut. Det finns även foundations som ger olika ytor efter applicering. Vissa ger en glansig och lysande yta, medan andra ger en matt yta. Vilken du bör köpa, beror helt på vad du är ute efter och, som sagt, vilket hudton/typ du har.

Test.se rekommenderar

Loreal True Match Super Blendable Foundation - bäst i test bland Foundation 2020
Loreal True Match Super Blendable Foundation, bäst i test.

Loreal True Match Super Blendable Foundation - Vi här på Test.se har valt att rekommendera Loreal True Match Super Blendable Foundation. Produkten blev testvinnare hos Bäst-i-Test.se 2016 och meningen är att produkten ska matcha hudens egen ton och struktur exakt. Den innehåller både vitamin A och C, vetegroddar och grapefruitsextrakt som skyddar huden och ger näring. Den innehåller inga oljor, ingen parfym och inga igentäppande ingredienser. Din hy kommer att se vacker, felfri och strålande ut. Läs mer

Foundation - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Mascaror

UPPDATERAD 18:e Mars, 2020

Brun-utan-sol

UPPDATERAD 24:e Juli, 2017

Primers

UPPDATERAD 26:e Oktober, 2016

Hudlotion

UPPDATERAD 19:e Oktober, 2016

Kroppsoljor

UPPDATERAD 8:e September, 2015

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-Test.se

Publicerad

På Bäst-i-Test.se har man publicerat ett test där man jämfört och utsett testvinnare i två produktkategorier - flytande foundations och puderfoundations. Här fokuserar vi på puder. Samtliga produkter testades av minst tre personer med olika hudtyper och ålder, varav en jobbar professionellt med makeup. Testperioden pågick i tre veckor och produkterna testades under olika förhållanden. Allt ifrån konsistens, till hur resultatet upplevdes bedömdes. Även den sammantagna upplevelsen av produkten, som förpackning och doft, vägdes in i betygsättningen. Först på listan hamnar Loreal med True Match Super Blendable Foundation som är en flytande produkt med silkeslen konsistens. Den smälter in i huden på ett naturligt sätt och gör att täckningen blir skir. Det tillåter huden att lysa igenom, samtidigt som den döljer mindre fel och rodnader. Clinique Even Better Makeup är en flytande foundation som enligt marknadsföringen främst ska jämna ut bruna pigmentfläckar, men som fungerar fint på alla sorters ojämnheter och hudtyper. Täckningsgraden är hög, samtidigt blir resultatet otroligt naturligt och aldrig kakigt. Produkten sätter sig matt, men samtidigt med en vacker, subtil lyster - en perfekt finish för att dölja fläckar och fräscha upp en grå hudton. Maybelline hamnar på tredjeplats med New York Fit Me Foundation. Den är lätt och låter huden lysa igenom, även om det är möjligt att bygga upp en högre täckningsgrad - ger en daggfrisk finish. Produkten passar bäst på en torr till normal hudtyp, eftersom huden var avgörande för både känslan och hållbarheten. Produkten är mycket prisvärd, men man saknar en del nyanser.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Caisa Jansson på Damernas Värld har antagit sig uppdraget att hitta tre perfekta foundation. Detta är inget lätt uppdrag. Caisa vill att färgen skall stämma och att finishen inte får vara för matt eller skimrig. Dessutom ger det pluspoäng om den är hållbar. Efter år av letande har hon lyckats hitta tre kompetenta kandidater.
Först ut är Yves Saint Laurents Le Teint Touche Éclat. Denna foundation ger huden en fin och naturlig lyster, men lyckas trots detta att maskera röda partier. Yves Saint Laurents foundation kostar ca 500 kr. Benefit Hello Flawless Oxygen Wow är en prisvärd foundation som Caisa Jansson använt mycket under det senaste året. Appliceringen är okomplicerad och den är lätt att få jämn. Benefits foundation har ett pris på drygt 300 kr. Till sist har vi Tom Ford Traceless Foundation. Denna foundation ger huden fin lyster och lämnar inga spår efter sig. Priset är dock relativt dyrt, den kostar nästan 750 kr.

Vinnare i det här testet

Improve Me

Publicerad

Vad gäller foundation är den nya trenden att underlagskrämer ska vara tunnflytande. Syftet med detta är att få till en naturlig look som känns naken, istället för tung och tjock. Improve Me har testat fem märken där Dior tar testets första plats. Diorskin Nude Air Foundation är lättflytande och ger en naturlig känsla, men är fortfarande täckande. Huden tillåts andas och får en matt yta, utan att vara pudrig. Huden får dessutom en fin lyster! Nude Air ger dessutom energi till cellerna och hjälper huden att andas bättre. Krämen håller hela dagen och lägger sig inte i rynkor eller fina linjer. Dior är dyrast, men också bäst! På andraplats hamnar Maybelline Dream Wonder Nude. Krämen är matt som sammet och len som siden. Formulan är väldigt tunn, lätt och smälter snabbt ihop med huden. Den är halvtäckande, men vill man ha mer effekt går det utmärkt att applicera flera lager. Också en favorit hos testpanelen! Sist, men inte minst hamnar Pureminerals Liduid Veil Foundation på tredjeplats och är den enda krämen som inte är matt, utan som ger lite glans till ansiktet. Formulan lyxig och täcker fint, trots att den är så tunn. Eftersom den inte är pudrig, lägger den sig heller inte i rynkor och fina linjer som mattare foundations kan göra efter ett tag. Testpanelens enda negativa kommentar är att krämen sprayas på, vilket innebär att det blir en himla fart på den och därför sprätter krämen lätt iväg. Spraya i handen för att undvika att skvätta på kläder och möbler!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet.se

Publicerad

På Aftonbladet.se kan man läsa om ett test som Sofis mode har utfört, gällande olika foundations. Anledningen till att man använder foundation är för att få en jämnare hudton med mer lyster, samtidigt som det inte skall synas att man bär smink. Bäst i test blev Chanels foundation. Den kommer i en smidig plastflaska och är en heltäckande foundation, men ändå ultralätt och ger en mild blommig doft. Den är enkel att applicera och resultatet blir bra och lysterrikt, samt att skavanker och ålderstecken försvinner. Den är behaglig att använda och den sitter där den ska hela dagen. På andra plats hamnade Guerlains foundation, Lingerue peau. Den kommer i en glasflaska med pump och är en heltäckande, krämig foundation. Den är enkel att applicera på huden, då den har en lagom snabb torktid, så att man hinner arbeta in den ordentligt. Krämen jämnar ut hudtonen, samt gör linjer och porer mindre synliga med en transparent, matt finish. Sist men inte minst, hamnade Giorgio Armanis foundation. Detta är en rinnig foundation som appliceras droppvis med pipett och levereras i glasflaska. Formulan känns ny och spännande och med rätt teknik ”försvinner” den in i huden och jämnar ut hudtonen och ger en fin lyster.

Vinnare i det här testet

Amelia.se

Publicerad

På Amelia.se har man låtit flera kvinnor i olika åldrar testa foundations för att hitta den absolut bästa produkten. En foundation används för att ge jämnare och slätare hy, men samtidigt ska det se naturligt ut och ge lyster. Testvinnaren Clarins Skil Illusion Natural Radiance anses vara en värdig vinnare som dessutom kommer i en snygg flaska och innehåller solskydd. Den här foundation passar för de kvinnor med torr, normal och blandhy, då den ger lyster som klassas med effekten av strålande perfekt hy och den ser dessutom naturlig ut. Cliniques foundation ger en siden matt foundation, men levererar dock inget solskydd. Man får en silkig yta med mediumtäckning som passar för de med fet eller blandhy. Huden blir fint matt och den effekten varar hela dagen.
På tredje plats hamnade Max Factor, med sin foundation Facefinity. Detta är en behaglig kräm som ger en perfekt yta med naturlig lyster under hela dagen. Den ger lite extra täckning, men utan att vara blaffig och se onaturlig ut.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"