HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
concealer - Bäst i test

Test av concealer

21 ST PRODUKTER TESTADE

skönhet uppdaterad 17:e Augusti, 2020, Baserad på 8 experttester.

En concealer är i princip som en koncentrerad foundation, vars syfte är att täcka de små områden som en foundation inte klarar av, och det finns en typ för varje behov. Den kan hjälpa dig att dölja mörka ringar under ögonen, dämpa röda nyanser som t.ex. runt näsan, dölja plitor eller ljusa upp mörka partier runt ögonen. Valet av nyans är det viktigaste när man väljer concealer, eftersom man kan framhäva problemområdet istället för att dölja det om man väljer en för mörk nyans.

Vad är concealer?

Concealer är en sminkprodukt som används för att täcka över kvisslor, blemmor eller andra ojämnheter i hyn. Den är antingen i krämig eller flytande form och appliceras efter foundation och innan eventuellt puder. Den flytande varianten rekommenderas till de med torr hy, och den krämiga passar bättre på en fet hy. Den appliceras efter man lagt på foundation, läs gärna vår sammanställning av foundations och hitta den bästa för dig!

Vilken färg täcker vad?

Det är viktigt att man väljer en concealer som är anpassat till sitt syfte. Behöver du täcka flera olika områden i ansiktet, kan det vara en god idé att investera i ett par stycken eller en palett där du kan välja mellan flera olika färger.

  • En concealer som är rosafärgad eller har toner av persika, är utvecklad för att dölja blåa toner i huden. Därför är denna typ av concealer väldigt bra för att täcka mörka ringar under ögonen.
  • För att dölja mörkare fläckar i huden, ska du välja en concealer som är en eller ett par nyanser ljusare än din foundation och gärna som är lite gulare i tonen. Det är också denna typ av concealer du ska använda om du vill accentuera och highlighta områden i ansiktet.
  • Vill du dölja röda fläckar, blemmor eller liknande, ska du välja en concealer som går åt det gröna hållet. Den gröna färger neutraliserar nämligen det röda i hyn.

Hur använder man concealer?

  • Om du vill dölja mörka ringar under ögonen – applicera concealern under ögat i form av en triangel med spetsen nedåt. Det kommer täcka det mörka området och samtidigt ge en uppiggande look.
  • Dutta på concealern istället för att smeta ut den. Att dra ut concealer på samma sätt som man applicerar foundation, gör bara att den försvinner snarare än fäster.
  • Om du vill dölja röda blemmor, ska du försiktigt pensla på den gröntonade concealern på problemområdet. För att få bättre precision kan det vara bra att använda en pensel. Dutta sedan försiktigt på en concealer som är lik din hudton eller färgen som du har på din foundation. Avsluta gärna genom att dutta på flera lager transparent puder, detta fixerar alltihop
  • Tänk på att det blir bäst resultat om man först använder en primer, läs sammanställningen av primers för att hitta den som är bäst i test!
Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: NYX HD Photogenic Concealer

Testresultat
Damernas Värld 2019,    Damernas Värld 2017
Produktbeskrivning

Här på Test.se väljer vi att rekommendera den extremt prisvärda och lättviktiga concealern HD Photogenic från NYX. När Damernas Värld testade ett gäng concealers blev NYX HD Photogenic guldmedaljör, främst för att den är lätt att applicera och ger en bra täckning på problemområden.NYX HF Photogenic Concealer döljer brister, missfärgningar och mörka ringar under ögonen utan att synas. Den blir heller inte "kakig". Produkten har en koncentrerad formula som är rik på mjukgörande ingredienser som smälter in fint i huden och ger en medium till full täckning.

Visa hela texten

Concealer - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (8st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har gjort ett stort test av concealers och betygsatt dem i två olika kategorier: täckande/ppljusande och neutraliserande/korrigerande. Här presenterar vi resultatet från de täckande/uppljusande produkterna. 


Av de sju produkterna som testades, fick NYX bäst betyg och tog hem segern. Den lovordades då den täcker allt från finnar till röda nyanser i ansiktet. Att den dessutom är prisvärd gjorde inte saken sämre. Den kommer i flera olika färger vilket gör det lätt att hitta rätt nyans. 

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har gjort ett stort test av concealers av typen täckande/uppljusande och utjämnande/korrigerande. Här presenterar vi resultatet av de sju produkterna som är korrigerande.


Testvinnaren, från Estée Lauder, fick nästan full poängpott. Den tar effektivt bort mörka ringar under ögonen och bedömdes vara otroligt prisvärd, inte minst eftersom den innehåller hela 10 ml! Dessutom är nyansutbudet stort. Concealern kommer i en så kallad duo-hylsa, där ena änden innehåller högpigmenterad formula som ger full täckning och den andra sidan med en lite lättare formula. En produkt som verkligen tillåter att man skräddarsyr efter behov.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Rätt concealer kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som små blemmor på ett kick. Damernas värld har gjort ett megatest med marknadens bästa concealers och utsett bäst i test. På deras hemsida finns även en guide till hur man bäst använder den! Guldmedaljören i testet blev NYC HD Photogenic Concealer som är en prisvärd produkt med hög täckning. Den är lätt att applicera med hjälp av kuddpenseln, men det kan bli viss kakning vid djupa linjer. En testare sa “döljer allt från pmsfinnar till rödhet utan att se kakig ut”. Concealern finns i ett bra nyansutbud för både ljus och mörk hy. Rodial Airbrush Concealer blir silvertagare och är en otroligt krämig, högpigmenterad och lättapplicerad concealer som helst ska användas med pensel. Man kan bygga upp en täckning som döljer även den sämsta huddag. Huden får fin lyster och krämen smälter in i huden. Den håller hela dagen, men finns tyvärr bara i två nyanser. Chanel Correcteur Perfection Longlasting Concealer är en fantastiskt lättanvänd gelbaserad concealer med smidig applikator. Den ljusar upp ögonområdet, täcker rödhet och blemmor utan att kaka sig eller spricka. Det blir som en espressoshot för ögonområdet när det behövs som bäst.

Vinnare i det här testet

Topphälsa

Publicerad

En bra concealern kan vara räddningen för den som sover för lite. ToppHälsa har testat ett gäng och utsett den bästa - YLS CTouch éclat. Detta är en flytande concealer som trollar bort mörka ringar under ögonen. Den fungerar även perfekt för att highlighta vissa områden. Även om den är dyr är den värd varenda krona, eftersom den ger en otroligt fin lyster och smälter in i huden! Shiseido levererar ett krämigt concealerstift i skruvförpackning som verkligen döljer både pandaögon och ytliga blodkärl. Trots att den har tjockare konsistens ger den ett fint och jämnt resultat - men akta så att du inte tar för mycket, då kan den lägga sig i fina rynkor. Body Shop hamnade på tredjeplats med All-In-One Concealer som också är ett krämigt stift som täcker både blemmor och mörka ringar utan att täppa porerna. Den är smidig att dra på och smeta ut med fingrarna, samt att den går in snabbt i huden. Innehåller baobab-olja som gör att huden känns mjuk. Detta är en prisvärd concealer som känns dyrare än den är.

Vinnare i det här testet

Hälsoliv

Publicerad

Flytande, krämig eller torr - välj en konsistens som passar din hud och det du vill att den ska dölja. Mörka ringar under ögonen, blemmor, pigmentfläckar eller andra skönhetsfläckar - Hälsoliv har testat tre av marknadens nya concealers. Den bästa concealern är Makiash, en concealer i pennform som skruvar fram och appliceras med en lagom stor borste. Den är lite tunnare i konsistensen och huden känns nästan återfuktad, passar därför bäst om man vill täcka mörka ringar under ögonen. Den döljer dock inte blemmor och rodnader lika bra. På andraplats hamnar No7 Concealer. Den är i stiftform med koncentrerade pigment och en lite hårdare konsistens som täcker bra, men är mindre lämplig kring ögonen. Den är nämligen lite torrare och lägger sig i linjer. Den passar bäst för yngre hud som vill dölja blemmor och rodnader. Kat Von D tog sig in på tredjeplats med Lock-it concealer. Här är konsistensen krämig och smidig, vilket gör att man kan lägga tunt eller lite tjockare beroende på vad man vill täcka. Den döljer mörka ringar under ögonen bra, men huden känns stickigt och känslig efteråt, vilket drar ner betyget. Här finns dock 9 nyanser till skillnad för de två förstnämnda - där finns endast två.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

En concealer är ett effektivt makeupredskap som kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor, rodnader och ärr. Utbudet av concealers är stort och eftersom det finns många olika sorter att välja mellan, gäller det att hitta rätt produkt som passar just de egna problemområdena. Bäst-i-Test.se har provat ett gäng concealers med hjälp av minst tre personer med olika hudtyper och åldrar. Bäst i test blev Shiseido Natural Finish Cream Concealer. Det är en flytande concealer som kamouflerar och smälter ihop fint med huden. Den smala spetsen är hygienisk och ger den lilla mängd som behövs. Dess konsistens är lätt och transparent på huden, men det går lätt att bygga upp täckningen utan att den kakar sig. Varken finnar, röda märken, mörka ringar eller pigmentfläckar är någon match. Produkten ger en lång hållbarhet - den stod emot både svett och riktig talgproduktion. Loreal Paris blev silvermedaljören, med Lumi Magique Concealer. Den är flytande, ljusreflekterande och passar främst för mörka skuggor som exempelvis runt ögonpartiet. Den är tunn och ger mer lyster än täckning, vilket för att den också kan användas som highlighter på kindbenen. Brons gick till Clarins Instant Conceraler som är en ljusreflekterande, flytande concealer som samtidigt är täckande. Först och främst är den till för att behandla ögonområdet och minska mörka ringar. Produkten sätter sig semimatt med en diskret lyster - tyvärr är färgutbudet begränsat till enbart ljusa nyanser.

Vinnare i det här testet

Metro Mode

Publicerad

Metro Modes skönhetsexpert Petra Tungården har letat upp och testat säsongens bästa concealers som trollar bort vintertröttheten i ett svep. Bäst i test blev By Terry Touche Veloutee Concealer. Produkten har en perfekt, varm nyans i en fin balans mellan gult och rosa. Den trollar bort mörka ringar och förändrade Petras liv. Konsistensen är lite tjockare och väldigt lätt att få jämn, samt att den är dryg. Enda minuset är det hårda slaget mot plånboken. På testets andraplats hamnar Shiseido Eye Zone Corrector som inte är lika gul i nyansen, utan drar mer åt det ljusa, rosa hållet. Den är perfekt för dig som har en ljusare hudton. I konsistensen är den tunn och smälter lätt in i huden. Bär man ingen tung makeup normalt är den ett perfekt komplement. Sist, men inte minst, hamna Makeup Store Cover All Mix på tredjeplats. Concealern har blivit lite av en klassiker i många sminkväskor, där den rosa färgen är att föredra under ögonen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

“Bye bye mörka påsar under ögonen, röda prickar och oönskade fläckar” skriver Aftonbladet i sitt test av tio av bästa concealers på marknaden. De har valt ut de fem allra bästa, där Sheer Cover hamnar på förstaplats med Duo Concealer. Produkten är härligt krämig och riktigt smart - med en ljus och en relativt mörk nyans som gör att man kan mixa sin egen färg och få den att räcka både vinter och sommar. Den gör ett bra jobb på röda fläckar och småflagig akne, samtidigt som den ger huden ett fint lyster. Resultatet blir härligt sidenmatt och naturligt, vilket gav Sheer Cover fem stora plus. Estée Lauder hamnar på andraplats med sin produkt Ideal Light Concealer som ger en fantastisk täckningsförmåga. Konsistensen är krämig och lätt, samt att produkten smälter in perfekt i huden, utan ansträngning och trollar bort det mesta som inte är välkommet. Problemet är att den är ganska torr och gärna framhäver fina linjer, vilket gör att en riktigt bra återfuktande produkt under är ett oundvikligt måste. Sensai by Kanebo Concealer har en tunn och lätt formula som känns väldigt smidig och enkel att arbeta med, vilket gör att den hamnar på tredjeplats. Med denna produkt kan man bygga lager på lager och få en porslinshy - utan att se alltför spacklad ut. Concealern kräver dock lite övning eftersom den kan ge en liten skarv på huden om man inte arbetar snabbt - dessutom är borsten lite för smal, men med en smart penna.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.